Picture of David Wahlström

David Wahlström

Nyhetsredaktör

David är en fullfjädrad gamer som tillsammans med sin sambo och sina fem rumskamrater lever ett fartfyllt liv i Jönköping. När David blir stor vill han bli en superhjälte.

Featured articles

Recension: Sonic Lost World

Sonic springer snabbt i en förlorad värld

Hur många gånger har vi inte fått se ett nytt Sonic-spel och tänkt att "den här gången blir det bra"? Och hur många gånger har vi inte byggt upp våra förväntningar bara för att bli extremt besvikna av slutprodukten? Personligen vågar jag inte räkna antalet gånger, men likväl har jag funnit mig själv i exakt samma situation än en gång.

Recension: Inazuma Eleven 3

Hat trick eller utvisning?

Att Inazuma Eleven-spelen har nått den västerländska marknaden är egentligen oerhört förvånande. Serien är en unik hybrid mellan spelgenrer och erbjuder lika delar japanskt rollspel och fotbollssimulator. Det är en minst sagt snäv genre som kanske är lite svårsmält för icke-japanska spelare. Men nu har den tredje delen i serien gjort sig redo för avspark på våra breddgrader och frågan är om det är värt att ge sig in i matchen eller om du ska hålla dig på avbytarbänken?

Recension: Shin Megami Tensei: Devil Summoner - Soul Hackers

Nygammalt utan folkdans och Bosse Larsson

Det är sannerligen inte lätt att hålla koll på Shin Megami Tensei-serien. De japanska rollspelen från Atlus har i över 20 år ynglat av sig i en rad olika serier med vitt skilda teman och varierande spelmekanik. På senare tid har serien börjat hitta ut ordentligt och nå fram till spelare som vanligtvis inte är mycket för japanska rollspel, framförallt på den bärbara marknaden. Shin Megami Tensei IV finns i stora delar av världen ute till Nintendo 3DS, detsamma gäller Devil Survivor: Overclocked och PlayStation Vita har begåvats med det underbara Persona 4: Golden (10/10).

Sony har idag utannonserat släppdatumet för Ratchet & Clank: Into the Nexus, som ska släppas exklusivt till PlayStation 3. Den 13 november kommer spelet att släppas i Sverige, både som fysisk kopia i butik och som digital titel.

TV6 gör realityserie om Ninjas in Pyjamas

Premiär i slutet av november

Att e-sporten vuxit rejält och börjat få utrymme i diverse TV-kanaler är det nog ingen som har missat. Nu satsar TV6 vidare på konceptet och gör en realityserie som följer svenska e-sportlaget NiP, Ninjas in Pyjamas.

Plants Vs Zombies 2 på väg till Android

Redan lanserat i Australien och Nya Zeeland

Efter en tids exklusivitet på iOS-enheter är det omåttligt populära Plants Vs Zombies 2 snart tillgängligt för Android-ägare. PopCaps efterlängtade titel har nyligen lanserats i Australien och Nya Zeeland och kommer att fasas ut på andra marknader inom en förhoppningsvis snar framtid.

Sony-chef hyllar Microsofts ändrade policy

Shuhei Yoshida: "De är väldigt smarta"

Shuhei Yoshida, chef för Sony Worldwide Studios, har i en intervju med GamesIndustry International uttalat sig om Microsoft och deras ändrade policy angående Xbox One och kraven på uppkoppling.

Stealth Inc. kommer till iOS

Stiligt smygande på Apples enheter

Spelskaparen Jonathan Biddle har avslöjat att hans Stealth Inc: A Clone in The Dark (8/10) är på väg till iOS-enheter. Spelet har sedan tidigare släppts till Windows, Mac, Linux samt PlayStation 3 och Vita. Det var i en intervju med PocketGamer som Biddle avslöjade att spelet snart kommer att finnas tillgängligt även till iOS.

Nytt Deus Ex under utveckling

Kommer till PC och nästa generations konsoler

Eidos Montreal har bekräftat att de jobbar med ett nytt spel i Deus Ex-serien för nästa generations konsoler och PC. Studiochefen David Anfossi avslöjade arbetet på företagets hemsida och det är det huvudsakliga teamet bakom Deus Ex: Human Revolution (8/10) som sköter utvecklingen.

PlayStation 3 får ny uppdatering idag

PS Plus-exklusiva funktioner blir tillgängliga för alla

Sony har utannonserat en ny uppdatering av PlayStation 3 som kommer att bli tillgänglig idag. Uppdatering 4.50 innehåller flera nyheter, varav några som tidigare varit exklusiva för PlayStation Plus-medlemmar.

Nytt Kirby till 3DS utannonserat

Släpps under 2014

Under gårdagens Nintendo Direct utannonserades ett helt nytt Kirby-spel till Nintendo 3DS. Spelet, som ännu inte har någon officiell titel, presenterades av Nintendos chef Satoru Iwata med hjälp av en första trailer.

Det går flera olika rykten kring World of Warcraft-filmen just nu. Nyligen kom det fram uppgifter om att Colin Farrell erbjudits en stor roll i filmen och att även Paula Patton (känd från Mission Impossible: Ghost Protocol) kan komma att medverka.

Recension: The Legend of Zelda: Wind Waker HD

Link seglar iväg från en säker hamn

Det är något speciellt med de stora, öppna haven. Det stora blå döljer fler hemligheter än någon människa någonsin kan hitta. Världshaven har under århundraden varit en ständig katalysator för den mänskliga nyfikenheten, vilket är lätt att förstå. Sedan vår planet kartlagts ordentligt är det dock inte lika lätt att finna samma känsla av upptäckarglädje ute på det öppna vattnet. Som tur är finns The Legend of Zelda: The Wind Waker HD som ett fullgott substitut.

Varje gång jag tänker på Kingdom Hearts-serien känner jag att konceptet egentligen inte borde fungera. Att blanda klassiska Disney-karaktärer med Final Fantasy låter för bisarrt för att vara sant, resultatet borde inte bli lyckat.

Varje år släpps ett nytt Call of Duty och varje år försöker den nya versionen toppa föregående upplaga. Det innebär mer bombastiska kampanjer med allt mer spektakulära (och ibland löjliga) händelser och situationer. Årets Call of Duty: Ghosts verkar inte göra något för att förändra detta mönster och bjuder på det kanske mest överdrivna scenariot i seriens historia.

Gravity Rush 2 verkar vara under utveckling

Trotsa tyngdlagen än en gång

Det verkar som att en uppföljare till PS Vita-exklusiva Gravity Rush (9/10) är under utveckling. Under Sonys presskonferens på Tokyo Game Show visades ett namnlöst spel tillsammans med orden "Fall igen... Ett nytt projekt från Team Gravity".

första föregående