Picture of Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Förhandstest: The Elder Scrolls Online

Inte direkt något Skyrim-MMO

Uppdraget börjar, som det så ofta gör i Elder Scrolls-världen, med en bortsprungen gris. Det var inte den utpekade bartendern som hade norpat den, grisen stod lugnt och bökade i en gränd bredvid några underliga rötter som en skäggig orch i magikergillet visar sig vara omåttligt intresserad av. En och en halv timme senare tar min sittning med The Elder Scrolls Online slut och då har jag tack vare grisen avvärjt ett lönnmord, kämpat mot en ond kult och räddat en hel by. En vanlig dag i Tamriel helt enkelt.

Förhandstest: Wolfenstein: The New Order

Nazirobotarnas återkomst

Wolfensteins återkomst ser inte alls ut som man lätt hade kunnat förvänta sig. Tidigare spel har handlat om en ensam stålmans kamp mot nazisterna på deras hemmaplan under andra världskriget, men i Wolfenstein: The New Order har svenska MachineGames vridit fram klockan.

FeatureFörhandstitt: The Evil Within

Tillbaka till ondskans rötter

Polisbilen stannar utanför sjukhemmet och kriminalpolisen Sebastian kliver ur. Alla de andra bilarna runt omkring är förarlösa och ingen syns till på platsen trots att han och hans kollegor kallats dit. Det finns inga tecken på våld, bara en tom gård och Sebastian går in genom portarna till den stora byggnaden. Där inne tar historien snabbt en helt annan vändning.

Förhandstest: RuneScape 3

Teknikskifte för giganten inom onlinespel

"Det är som när någon säger att du behöver ta dig igenom de tre första säsongerna av en tv-serie innan den verkligen blir bra", säger senior narrative designer Dave Osborne med gravallvarlig röst innan han brister ut i skratt.

Förhandstest: Sly Cooper: Thieves in Time

Listig som en tvättbjörn

Spelvärldens kanske charmigaste tvättbjörn har tagit en riktigt lång paus, men i vår dyker han upp igen. I återkomstens första kapitel gör han dessutom en storstilad entré. Som man kanske kan ana av namnet Sly Cooper: Thieves in Time är det tidsresor som är temat för återkomsten och jag har fått utforska Slyologins svar på det feodala Japan.

FeatureFörhandstitt: Assassin's Creed 3

Vi berättar allt om nästa del i Assassin's Creed-serien

Det amerikanska frihetskriget under andra hälften av 1700-talet var startskottet för en våg av demokratisering. När de förenta staterna till sist vann sin frihet från det brittiska kungahuset var det ett tecken på förändring. Den franska revolutionen några år senare visade att arv inte längre var allt; folket skulle vara med och styra landet.

FeatureFörhandstitt: The Last of Us

Gick under arbetsnamnet The Final Last of Us Story

Klätterväxterna täcker stora delar av byggnaderna och förutom vindens sus är det tyst på gatorna i den amerikanska staden. Inne i lägenhetshuset är det ingrott av smuts, blod och damm. Det tar inte mer än en sekund att inse vad som hänt - jorden har gått under.