The Elder Scrolls 5: Skyrim Special Edition

I skuggorna pågår ett litet projekt kallat Skyblivion och det är ett mod-projekt för att återskapa Elder Scrolls-titeln Oblivion i Skyrim. Glädjande nog har en teaser trailer släppts som visar upp det.

FeatureVad spelar vi i helgen (28-30 okt)

Take cover! Höstens spelreleaser is upon us!

I veckan kom äntligen DICE efterlängtade Battlefield 1 ut. Och vet ni? Det är ganska bra faktiskt! Så det är givetvis många i redaktionen som ägnar sig åt lite första världskrigsskjutande. Vad spelar ni i helgen?

Skyrim-remastern blir ett rejält lyft jämfört med versionen till förra generationen

Till en samlad redaktions enorma förtjusning utannonserade Bethesda en remaster av The Elder Scrolls V: Skyrim under sin E3-konferens. Och tydligen har man inte bara utökat upplösningen, utan även satsat på att göra spelet så "next-gen det bara går".

Så här säger företagets Pete Hines:

"We haven't gotten into the full, 'Here's all the things we're doing.' But the basic idea is, in all the ways possible we're trying to improve it and make it as next-gen and appropriate for these consoles as possible. Performance, effects, or whatever we can do to make the game look and feel better, we're going to give it a go."

Läs vidare...

E3 2016: Bethesda ska släppa två storspel innan Elder Scrolls 6

Två feta spel i stil med Fallout och Skyrim.

I en intervju med IGN under E3 sa Todd Howard att vi inte bör vänta oss ett Elder Scrolls 6 på ett bra tag, även fast Bethesda jobbar på det. Nu har PR-ansvarige Pete Hines kompletterat den informationen med att säga att Bethesda har två storspel att släppa innan vi får se The Elder Scrolls 6.

Nog har vi funderat på vad som hände med nästa Elder Scrolls-titel efter Skyrim, om nu något var på gång. Todd Howard har nu bekräftat för IGN att så är fallet, men att vi inte bör vänta oss The Elder Scrolls 6 inom den närmsta tiden.

E3 2016: Skyrim HD-uppgraderingen helt gratis för många PC-spelare

Är du en av de lyckliga som får allt nytt godis utan att betala en krona?

Bethesda ger lite kärlek åt alla trogna fans som äger Skyrim till PC. Om du är stolt ägare av Legendary Edition eller besitter alla expansionerna kan du uppgradera till HD-versionen helt gratis. En tidig julklapp som tomten kommer med redan den 28:e oktober.