Alwa’s Awakening

Alwa's Awakening är live på Steam Greenlight - här är trailern

Under gårdagen kunde vi berätta att NES-influerade Alwa's Awakening skulle komma att hamna på Steam Greenlight, och mycket riktigt har deras sida nu gått live tillsammans med en trailer.

"It's been almost two years of hard work but now we are here and our Steam Greenlight for Alwa's Awakening is finally live!" skriver de göteborgska utvecklarna Team Alwa. "We're extremely happy to be able to finally show you the game and we eagerly await your comments and (hopefully) YES votes!"

Har du inte läst vår förtitt på spelet så gör du det här borta, men det handlar alltså om ett 8-bitars spel i modern tappning där spelaren tar rollen som magikern Zoe som med sin magiska stav ska lösa pussel och besegra fiender. Låter detta som ett intressant lir så har du nu möjligheten att påverka huruvida spelet kommer att landa på Steam eller inte.

Läs vidare...

Förtitt: Alwa's Awakening

Under ett besök på Retrospelsmässan i Göteborg fick vi chansen att klämma på svenskutvecklade Alwa's Awakening.

Retrorenässansen är här, det har vi skrivit om förr. När det gamla är hett och begränsningar det alla suktar över, då kommer kreativiteten till sin rätt och skapar fantastiska upplevelser inom ramarna för den teknik som närmar sig medelålderskrisen.

Första trailern för retroinspirerade spelet Alwa's Awakening

För en tid sedan rapporterade vi om det retroinspirerade spelet Alwa's Awakening. Då fick vi bara se stillbilder men nu har den första trailern släppts.

Spelet handlar om Zoe som plötsligt vaknar upp i någon slags slottsliknande miljö i landet Alwa. Nu måste hon rädda världen och till sin hjälp har hon olika magiska stavar som hon kan använda för olika ändamål.

För er som är sugna på att själva få testa spelet så kommer det finnas i spelbart skick på Retrospelsmässan i Göteborg den 16 maj.

Läs vidare...

Dags att rädda världen i åtta bitar

Nytt retrospel från Göteborg på gång!

Längtar du som jag ibland tillbaka till den pixliga tiden? När spel inte gav alla svaren utan spelaren fick använda fantasin för att fylla i resten. I så fall kommer goda nyheter från Göteborg! Enligt ett pressmeddelande så kommer spelet Alwa's Awakening att se ut och spelas som ett gammalt 8-bitarsspel men på moderna plattformar.