Battlefield 1 Nyheter

Missa inte Battlefield 1-evenemanget Battlefest

Kolla detaljerat vad Battlefest innebär.

Den 21 oktober släpptes DICEs nästa krigssimulator Battlefield 1 och Andréas tyckte helt klart i sin recension att det är ett essentiellt spel, med motiveringen "med Battlefield 1 bevisar DICE att historiska krigsspel smiskar framtidsditona hårt på fingrarna". Nu uppmanas spelarna att delta i det pågående evenemanget "Battlefest".

Hive Division bidrar till Battlefield 1-febern med kortfilm

En cool live action-version av Battlefield 1.

Efter att Battlefield 1 trillade in på redaktionen fick det mycket omtanke från Andréas som belönade spelet med Essentiellt-stämpeln, tillsammans med kommentaren "med Battlefield 1 bevisar DICE att historiska krigsspel smiskar framtidsditona hårt på fingrarna".

Så här många spelade Battlefield 1-betan

Battlefield 1-betan var otroligt populär. Trycket har varit hårt under hela perioden och nu har EA och DICE avslöjat hur många som deltog.

Resultatet - 13 miljoner spelare - är nytt rekord för EA och därför är väl testperioden spikad som en succé. Kolla nedan för fler detaljer:

Spelade du Battlefield 1-betan?

Läs vidare...

Video visar på obalanserade vädereffekter i Battlefield 1

Ska vara annorlunda beroende på klienten inte servern.

I ett klipp som lagts upp på Reddit kan vi se hur en spelare i Battlefield 1 springer runt i den där infernaliska sandstormen alla som testat betan fått uppleva. Men på skärmen alldeles bredvid, där kompisen till videons upphovsman sägs spela, är luften fri från dessa sandkorn. Det verkar betyda att vädereffekterna är olika beroende på spelklient och inte server.

Battlefield 1 får en öppen beta denna månad

Igår kunde vi se en bländande ny trailer från Battlefield One. Spelet släpps den 21 oktober till PS4, Xbox One och PC men innan dess kan du ta del av en öppen beta.

Från och med den 31 augusti kan du till lira den öppna betan på samtliga format som spelet släpps till. Battlefield Insider-medlemmar kan få tillgång till denna ännu tidigare om de signar upp sig innan 21 augusti.

Betan kommer innehålla Sinai Desert-kartan och två stycken spellägen: Conquest och Rush.

Läs vidare...

Gamescom 2016: Skåda ökenstrider i nya trailern för Battlefield 1

Gamescom 2016 står för dörren och två av oss på redaktionen kommer vara på plats för att spana spel. Battlefield 1 lär bli ett av dessa och det har passande nog fått en officiell Gamescom-trailer som visar oss läckra ökenstrider med hästar och tanks.

DICE släppte nyligen en ny del i deras gameplay-serie där de pratar om spelets fordon. Alltifrån tanks till flygplan gås igenom här.

Det bländande krigsspelet kommer släppas världen över den 21 oktober, 2016 på Xbox One, PS4 och PC.

Läs vidare...

Från toppmoderna attackhelikoptrar, tanks och automatvapen går vi med Battlefield 1 tillbaka till en betydligt äldre tid som vi har sett. Men trots detta så har spelet minsann inte slagit av på takten utan vi har sett mängder med automateld och gigantiska explosioner - så det är ingen tvekan om att vissa friheter har tagits i spelutvecklingen, som sig bör.

Då drar Battlefield 1-betan igång

Vem är taggad på Battlefield 1? Räck upp en hand!

Jag vet att åtminstone jag är, och den stundande betan kan vara ett av årets största höjdpunkter. Lyckligtvis har vi nu information om när den faktiskt drar igång, på riktigt.

Något exakt datum finns inte men enligt Community manager Sebastian Moritz som blev intervjuad av CmdKrieger (via Gamespot) kommer betan att starta igång strax efter årets upplaga av Gamescom - världens största spelmässa, sett till antalet besökare.

Läs vidare...

Call of Duty: Roman Wars var faktiskt en grej

Activision blickade bakåt.

I kriget mellan Battlefield 1 och Call of Duty: Infinite Warfare har den stora konflikten varit spelens tidsperioder. Där EA blickar bakåt till första världskriget, tar Activision steget längre och letar sig ut i rymden.

E3 2016: Ny trailer för Battlefield 1

E3 2016: Ny trailer för Battlefield 1

Första titten på riktig gameplay.

Sist på EA-konferensen gick Patrick Söderlund från DICE upp på scenen och berättade lite mer om Battlefield 1. Spelet kommer ha helt dynamiskt väder som förändrar sättet man spelar på. Dessutom kommer vi få styra alltifrån bepansrade tåg till båtar och flygplan - och ja, även de stora zeppelinarna som i spelet kallas för Behemoths.

Han tog även med sig en ny speltrailer. Varsågoda!

Spelet kommer ut 21 oktober, och är man en Battlefield Insider så får man tillgång till den öppna betan senare i sommar.

Läs vidare...

Här är vårens mest sedda spel-trailers på Youtube

Google har nyligen släppt listan med de spel-trailers som fått flest visningar på Youtube under våren 2016. Perioden avser 1 januari till 24 maj och är en go peppning inför E3.

Ingen är nog förvånad över att Battlefield 1 toppar listan, och heller inte att Call of Duty: Infinite Warfare kommer tvåa. Se listan nedan:

Battlefield 1 Official Reveal Trailer - 34,6 million views

Läs vidare...

EA trodde att första världskriget var okänt för spelarna

Och därför var det nära att det inte blev av.

Det var nära att Battlefield 1 inte blev av. Om detta har vi rapporterat tidigare. Det framgick dock inte då varför EA-cheferna var skeptiska till spelet men nu vet vi bättre - de oroade sig nämligen över att dagens ungdomar inte skulle känna till första världskriget.

EA marknadsför Battlefield 1 som ett Xbox One-spel

Men det kommer även till PC och Playstation 4.

Sony och Activision har som bekant ett samarbete där allt nytt material till Call of Duty hamnar på Playstation 4 först. Därför är det inte särskilt konstigt att Microsoft å sin sida teamat upp med EA och DICE med Battlefield 1.

Se Battlefield 1-trailern återskapad i GTA V

Se Battlefield 1-trailern återskapad i GTA V

Grafikhoppet är tydligt...

Youtube-användaren J57F har återskapat Battlefield 1-trailern i GTA V och det är tydligt hur mycket grafiken faktiskt gått framåt de senaste åren. Sida vid sida ser GTA V rent av rejält fult ut och det är uppenbart vilken omsorg DICE lagt ner i sitt arbete.

Ta en titt:

Självfallet finns även en jämförelsevideo:

Läs vidare...

Fansen älskar Battlefield 1-trailern men avskyr Call of Duty: Infinite Warfare-diton

Kriget mellan Battlefield och Call of Duty fortsätter. Om vi dessutom ska tro reaktionerna på de senaste delarnas trailers på Youtube, har Battlefield redan vunnit storslam.

Battlefield 1 är nämligen den mest gillade på sajten, medan Call of Duty: Infinite Warfare den mest ogillade. Detta räknas fram genom antalet tummar upp och tummar ner.

I skrivande stund ser statistiken ut så här:

Läs vidare...

Här om dagen skrev vi om Twitter-användaren txt231 som påstår att Battlefield 1 enbart består av sex uppdrag. Nu har samma person lagt ut en lista på Reddit med samtliga av spelets achievements. Listan nedan stämmer bra överens med det som sägs vara uppdragsnamnen men fram med saltet ändå:

Första världskrigs-eposet Battlefield 1 verkar endast innehålla ynka sex uppdrag. Informationen kommer från Twitter-användaren txt231 som tidigare läckt information (som visat sig stämma) från spelet. Hur informationen kommit fram framkommer inte.

För bara ett par dagar sedan kunde vi rapportera om hur DICE hånat Call of Duty: Infinite Warfare på Twitter. Nog var vi många som trodde att utvecklarna Infinity Ward skulle slå tillbaka efter utannonseringen av Battlefield 1, men så blev fallet inte. Istället så hyllade studion DICE på sociala medier. Nedan följer ett axplock:

Kolla in den andra Battlefield 5-teasern

Och ikväll avtäcks spelet...

EA och DICE släppte under gårdagen en ny teaser för Battlefield 5. Spelet ryktas utspelas under första världskriget och ikväll får vi äntligen veta vad som gäller. Klockan 22.00 avtäcks spelet och vi kommer självfallet att rapportera.

Ryktesvågen kring nästa Battlefield har varit enorm. Vissa viskar om ännu ett krigsspel med framtidsscenario, medan andra menar att spelet blir en flört till gamla tiders skull och första världskriget. Det tredje ryktet med orden "Eastern Front" säger att spelet ska utspelas under andra världskriget.