Battlefield 4 Nyheter

Alla fem Battlefield 4-expansioner är gratis till nästa vecka

Gratis är som bekant gott och EA har bestämt sig för att dela med sig av lite godbitar. Fram till nästa vecka kommer nämligen alla fem expansioner i Battlefield 4 att vara helt gratis.

China Rising, Second Assault, Naval Strike, Dragon's Teeth och Final Stand finns att ladda ner helt gratis på alla plattformar fram till den 19 september (nu på måndag).

Dags att återvända till Battlefield 4 då kanske? Vi ses på krigsfältet!

Läs vidare...

Legacy Operations visas i ny trailer från Battlefield 4

Legacy Operations är ett nytt tillägg för Battlefield 4, vars lansering skedde 2013. Legacy Operations inkluderar den klassiska kartan Dragon Valley 2015, fast i ny tappning där även spelmekaniken har fått ett lyft. Alla som spelar Battlefield 4 på PC, PS4 eller Xbox One kommer få Legacy Operations innan december har nått sitt slut, samtidigt som uppdateringen Holiday Update släpps med en ny patch.

Tills vi får tillgång till allt detta så kan vi skåda en explosiv trailer för den nya kartan:

Läs vidare...

Idag släpps den stora "sommar"-patchen till Battlefield 4

Idag släpps den stora "sommar"-patchen till Battlefield 4

EA optimistiska inför fenomenet sensommar.

Kommer ni ihåg Battlefield 4? Krigsspelet som var ett av de första spelen att släppas till den nuvarande konsolgenerationen. EA utlovade sedan en tid tillbaka en stor patch tänkt att dyka upp under sommaren. Det dröjde dock tills idag, den 1:a september, innan patchen dök opp. Förutom att göra en del förbättringar så kommer patchen skeppad med kartpaketet Night Operations.

Night Operations är en ny samling kartor som, namnet antyder, utspelas nattetid. Dessa godsaker finns alltså från och med idag tillgängliga till PC, Playstation 4, Xbox One samt Xbox 360. Playstation 3-ägare får dock hålla sig till tåls exakt en vecka till.

Här är en smaskig trailer som visar Night Operations:

Läs vidare...

Battlefield 4-betan får spelläget Obliteration

DICE lägger till spelläget Obliteration i betaversionen av Battlefield 4, det rapporterar de via Twitter.

"Nya Obliteration-läget rullar ut till BF4-betan (PC/PS3/X360). Serverkapaciteten kommer att öka stegvis", skrev DICE på Twitter.

Obliteration är ett sprillans nytt spelläge för Battlefield-serien, och kretsar kring en bomb som skall tas och sedan förflyttas till fiendernas bas. En process som pågår tills ett lag tagit ut det andra lagets tre baser, eller tills tiden tar slut.

Läs vidare...

DICE undersöker Kinect-stöd för Battlefield 4

Kika runt hörn med hjälp av den nya kameran

Svenska DICE har avslöjat att de undersöker möjligheter för att använda Kinect i Xbox One-versionen av Battlefield 4. I en intervju med Xbox Wire säger DICE:s Patrick Bach att Kinect eventuellt kan användas för att till exempel ge order, eller kika runt hörn på slagfältet.

Datumet satt för Battlefield 4-betan

Datumet satt för Battlefield 4-betan

UPPDATERAD: Olika datum för olika spelare

UPPDATERAD NYHET:

EA har lämnat ett förtydligande vad gäller betaversionens lanseringsdatum. Allmänheten får tillgång först den fjärde oktober, men om du sköter dina kort rätt kan du få några dagar extra på dig att öva upp din Battlefield 4-känsla.

Om du uppfyller ett utav följande krav få du spela Battlefield 4 den första oktober:

Läs vidare...

Commander-läget tillbaka i Battlefield 4

En efterlängtad återkomst

Många håller säkert med mig när jag säger att flerspelarläget i Battlefield 3 är fantastiskt underhållande. Nästan lika många håller nog också med mig när jag säger att något som saknas är Commander-läget från Battlefield 2.

Här är dagens presskonferenser från E3-mässan

Följ kampen mellan Xbox One och PlayStation 4 på Eurogamer.se

Snart sparkar E3-mässan 2013 igång på allvar och idag tjuvstartar de med fyra tunga presskonferenser. Spelårets höjdpunkt inleds av Microsoft, Electronic Arts, Ubisoft och Sony, så räkna med mycket nytt om både PlayStation 4 och Xbox One under kvällen.

Flerspelarläget i Battlefield 4 visas på E3

Dyker upp på Electronic Arts presskonferens

DICE har bekräftat att vi ska få se de första sekvenserna från flerspelarläget i Battlefield 4 på årets E3-mässa. En demonstration kommer att ske under Electronic Arts presskonferens den 10 juni och närvarande press kommer att få testa på spelet på mässgolvet.

Electronic Arts slutar använda onlinepass

"Vi har lyssnat", säger EA

Electronic Arts kommer att sluta använda onlinepass för att komma åt vissa delar av spel i samtliga sina framtida titlar. John Reseburg från EA berättar i en intervju med VentureBeat att beslutet redan har fattats och alltså kommer att gälla för kommande spel från företaget. Redan utgivna titlar som kräver onlinepass kommer dock inte att påverkas.

Igår visade EA äntligen upp spelmoment från sitt kommande spel Battlefield 4. Under en tillställning i Stockholm visades en 17 minuter lång video upp, där vi får ta del av uppdraget Fishing in Baku från spelets kampanj.

Battlefield Premium-medlemmar kan få tillgång till Battlefield 4-betan

Det har tidigare bekräftats att de som köpt Medal of Honor: Warfighter (6/10) kommer att få tillgång till betaversionen av Battlefield 4 när den väl drar igång. Nu verkar det som att ännu ett sätt att få tillgång till betan kan bli verklighet.

Enligt MP1st har den ryska versionen av Electronic Arts tjänst Origin listat tillgång till betan som en av fördelarna med att skaffa Battlefield Premium. Detta kan alltså innebära att Premium-medlemmar kommer att få tillgång till betan, utöver de som köpt Warfighter.

Huruvida detta är sant eller inte kommer förmodligen att klargöras under GDC-mässan denna vecka, då DICE och EA kommer att visa upp Battlefield 4 för första gången.

Läs vidare...

Första Battlefield 4-bilden uppvisad

Officiell presentation av spelet sker den 26 mars

Electronic Arts och DICE har släppt den första officiella bilden från Battlefield 4. Delar av denna bild läckte ut redan under förra veckan via OXM och nu har alltså hela bilden visats upp.

Battlefield 4 kan visas upp på GDC

Nästa generations krigsföring?

Det verkar som att Electronic Arts planerar en officiell uppvisning av Battlefield 4. Inbjudningar som talar om ett stort avslöjande den 26 mars har skickats ut till amerikanska spelmedier. Detta datum infaller dessutom samtidigt som mässan Game Developers Conference äger rum och båda evenemangen ska hållas i San Francisco.

EA gör Battlefield 4 officiellt

Betakod följer med vid förhandsbokning av Medal of Honor: Warfighter

Battlefield 3 (9/10) är ett spel, vars flerspelarläge fortfarande befolkas av miljontals människor inklusive mig själv. Att det skulle komma en uppföljare är lika givet som att Helena Bergström är med i en Colin Nutley-film, men att det skulle ta så här pass kort tid trodde väldigt få.