Bloodborne

En mörk historia som levererar, även för en konservativ From Software-spelare.

Key events

Simon Barle är environment artist och har tidigare jobbat för bland annat Dice där han varit med och bidragit till Battlefield-serien. Killen har talang, uppenbarligen, vilket kan ses nedan på videon där han återskapat From Software-spelet Bloodborne i Unreal Engine 4:

Bloodborne blir ett kortspel

Döda monster och samla blod.

Som den enorma bräd- och kortspelsnörden jag är så är detta lika enormt som om Bloodborne 2 hade utannonserats. För på Twitter har Eric Lang, skaparen av fenomenala XCOM: The Board Game och A Game of Thrones: The Gard Game bekräftat att Bloodborne nu får ett officiellt kortspel.

Nu kan du spela Bloodborne igen

Nödavbrottet är avblåst.

Tydligen ska en bugg som gett spelare tillgång till The Old Hunters gratis ha upptäckts, vilket fick From Software att dra i nödbromsen. Konsekvensen blev nedstängda Bloodborne-servrar för att komma till roten av problemet och enligt utvecklarna skulle det vara åtgärdat efter ett par dagar.

Recension: Bloodborne: The Old Hunters

RekommenderatRecension: Bloodborne: The Old Hunters

Är du sugen på mer viktorianskt smisk? Alex håller i piskan och är redo.

Jag undrar hur många gånger jag skrivit "From Software" under det snart passerade året 2015. Inte nog med ett allt mer påtagligt surr om Dark Souls 3 (och en spelbar testversion) så hann vi även få en upphottad version av förra årets höjdarspel Dark Souls 2. Trots detta handlade ändå större delen av snacket om den japanska utvecklarens nya sidospår: Bloodborne.

För de läsare som konstigt nog missat vad Bloodborne handlar om så är det en mer gotisk avart av sin kusin Dark Souls. Den största skillnaden är spelets något högre hastighet samt att skölden här är utbytt mot diverse skjutvapen. Denna kombination gör att du måste förlita dig än mer på att hoppa och rulla undan fienden samt använda dig av eldsalvor för att undkomma inkommande attacker. Eller som jag gillar att tänka det: Dark Souls med en portion Castlevania.

Att ta sig fram till The Old Hunters startlinje är precis lika opedagogiskt som det går att förvänta sig av det mesta som From Software sätter sin etikett på. Hade det inte varit för den guide som pressmejlet snällt nog delgav mig hade jag nog suttit i veckor framöver för att ens lyckas hitta vart tillägget tar sin början. För att ta dig fram till expansionens startplats måste du ta dig förbi några av Bloodbornes första hinder, något som såklart blir lite retsamt om du som jag redan sett eftertexterna rulla i grundspelet.

Läs vidare...

Det där monstret från Bloodborne: The Old Hunters-trailern är ännu läskigare i bildform

Sony visade upp en ny trailer för kommande expansionen till Bloodborne igår på Paris Games Show, och det enda jag kunde tänka på efteråt var hur jäkla obehagligt den där stora bossen var designad. Stora, humanoida drag som förvridits och förvrängts till något mer monstruöst än en...ja, jag vet inte ens vad. Läskig är den, i alla fall.

Ni kan ju gissa min reaktion när jag såg att Sony skickat högupplösta bilder på besten till oss precis. Glädje var det ju knappast, kan jag säga. Ni ser den, och lite andra bilder från expansionen, nedan.

Bloodborne: The Old Hunters släpps till PS4 den 24 november.

Läs vidare...

Här är expansionen The Old Hunters för Bloodborne

Chefredaktör Andréas sänktes rejält av Bloodborne och avskyr det sedan dess, men många är vi som inte kan få nog av den bloddrypande, relativt tuffa titeln. Då kanske det är fullt lämpligt att Sony Computer Entertainment Japan nyligen utannonserade spelets första expansion - The Old Hunters - för lansering i november.

Expansionen kommer att utforska händelserna kring monsterjägarna som en gång vaktade de mörkaste hemlisarna i Byrgenwerth. Det är givet att vi kommer få nya områden att leka runt i, tillsammans med nya belöningar och dödliga bestar. Ytterligare nyheter inkluderar nya kläder och vapen, samt den nya fiendebossen Ludwig. Det är så man blir skakis av skräck.

The Old Hunters kommer att kunna laddas ner den 24 november.

Läs vidare...

Stor sommar-rea på PS Store

Skynda! Digitala spel som faktiskt är billiga.

Det är bara att erkänna. Sommaren är än så länge skit, och det finns mycket utrymme för att sitta inne och spela. Men även om det är regnigt ute så är det ofta torka på nya spel på sommaren. Sony har försökt att fixa det med att ha en rea så här på sensommaren.

Förra månaden fick Bloodborne en uppdatering (1.04) som gjorde att spelare kunde samarbeta med en vän, oavsett uppnådd nivå. Något som lär gjort att spelet kanske blev lite väl enkelt för de som tog sina första nervösa steg i den inte allt för inbjudande spelvärlden Yharnam.

Bloodbornes nya patch gör spelet enklare

Bloodbornes nya patch gör spelet enklare

Chefredaktör Andreas gråter av lycka!

Eurogamer Sveriges Chefredaktör Andreas Göransson hatar Bloodborne. Det är det värsta spelet han vet och han önskar i princip att spelet dog. Han tycker så illa om det att han till och med valde att skriva en underhållande krönika på temat.

Glädjande nog för Andreas så har From Software meddelat att det kommer släppas en patch som inte bara underlättar samarbetsläget, utan även gör spelet lättare. Vi som sedan länge har klarat spelet fnyser givetvis åt detta, samtidigt som vi tycker det är kul att så många som möjligt får ta del av Bloodbornes fantastiskt vackra värld.

En fullständig lista över de nya uppdateringarna går att finna här.

Läs vidare...

Expansion på väg till Bloodborne

Expansion på väg till Bloodborne

Som om de flesta inte redan har fullt upp.

Vi gillade Bloodborne samtidigt som vissa av oss inte klarade av det. Men för er som tokälskade From Softwares idiotsvåra spel så kommer här lite trevliga nyheter; en expansion är nämligen på väg.

Det är Sony-bossen Shuhei Yoshida som via Twitter skriver att projektet är i rullning.

So I have been asked by many people if we are making DLC for Bloodborne. I can say... An expansion is coming. More info later this year. :D- Shuhei Yoshida (@yosp) 21 maj 2015

Läs vidare...

Bloodborne igenomspelat med Rock Band-gitarr

Är du också sugen på att riffa dig igenom det mörka rollspelet?

Tycker du liksom jag att det snackas för mycket om svårighetsgraden i From Softwares populära rollspel? De sanslöst djupa spelen, som är så mycket mer än den långa uppförsbacke många oinvigda verkar föreställa sig spelet vara.

FeatureSpelbranschen, jag har ledsnat på din handsvett

Alex tycker att folk ska börja tänka mer själva igen

Vi spelare har blivit lata. Bortskämda av den moderna spelvärldens överdrivet inkluderande grundtänk - "alla ska med". Visst, det är bra att så många som möjligt bjuds in till den fantastiska världen av spel, men jag är nog varken den första eller sista att hävda att fenomenet börjat gå överstyr. Tesen blir inte ihåligare av de oräkneliga gånger jag hört den lite mer krävande Souls-serien avfärdas som "de där svåra spelen". Problemet är att folk verkar låsta i tankegången att spelseriens enda tjusning sitter i just utmaningen. I själva verket erbjuder From Software, till skillnad mot de flesta utvecklare, oss spelare även något vi gått miste om under många långa år - utforskande av det outforskade. Den där resan in i det okända, som tror det eller ej, tv-spel faktiskt mestadels var en gång i tiden.

Prenumerera på vår Youtube-kanal

Vi fyller kontinuerligt på med feta spelvideos. Se till att inte missa något.

Är du uttråkad? Du har du kommit rätt. Vi på Eurogamer Sverige vill erbjuda dig som läsare ett brett arkiv med spelrelaterad media - allt från skarpa krönikor, till galna P'wnd-historier och framför allt: Youtube-videos.

Recension: Bloodborne

RekommenderatRecension: Bloodborne

Aldo Sartori har kastat sig in i Dark Souls-makarnas senaste äventyr.

Souls-serien har gjort mig konservativ. Vanligtvis förespråkar jag förändring och framåtrörelse inom det mesta när det kommer till spel - en uppföljare ska inte vara en identisk kopia av sin föregångare. En uppföljare ska behålla det som gjorde originalet så bra, och samtidigt tillföra något nytt och oväntat. Men så är det inte med mig och From Softwares spel. I Souls-seriens fall har varenda liten förändring varit svår att svälja. Jag menar, varför laga något som inte är trasigt?

Bloodborne är det spel som skiljer sig mest från tidigare From Software-spel. Den mörka fantasyvärlden från Dark Souls har bytts ut mot gothiska katedraler, varulvar och hagelbössor. Bloodborne är en fortsättning av all den erfarenhet som From Software och regissören Hidetaka Miyazaki samlat på sig genom åren sedan Demon's Souls. Samtidigt är det starten av en helt ny spelserie.

Bloodborne börjar med att din karaktär genomgår en mardrömslik operation. När du vaknar upp är du ensam i operationssalen. Det är nu upp till dig att utforska den mörka världen Yharnam, och pussla ihop vad det egentligen är som försigår.

Läs vidare...

Ny Bloodborne-trailer ger blodad tand

Ny Bloodborne-trailer ger blodad tand

Skämt åsido, det här är faktiskt blodigt allvar.

Sony har släppt en ny trailer till Bloodborne, From Softwares senaste spel som släpps om några veckor.

Trailern, som är under en minut lång, visar egentligen inte något nytt, men gillar du när folk pratar om kroppsvätskor så är den helt klart något du bör kolla på.

Bloodborne släpps till PS4 den 25 mars.

Läs vidare...

FeatureDe hetaste spelsläppen i mars 2015

Våren sparkar igång på bästa vis. Vi har listan över fem spel du inte får missa.

Mars månad är startskottet för våren, vinterns avsked och tiden då spelvärlden vaknar upp på nytt. Vi har sammanfattat fem spel du måste spela under mars.

FeatureFörtitt: Bloodborne

From Softwares nästa titel och spirituella uppföljare till Demon's Souls är av mer aggressiv art och gotiska miljöer.

Med From Softwares nya våraktuella titel går vi från Demon's Souls och Dark Souls riddarrustningar och blanka svärd till mörka 1800-talsmiljöer, stora sågklingor och pistoler. Även denna gång ställs spelaren inför dödliga hinder vars syfte är att få dig att dö och börja om igen och igen, för att på så vis göra dig till den grymmaste monsterslaktaren genom tiderna. Det är tanken i alla fall och mycket känns igen, men PS4-exklusiva actionrollspelet Bloodborne gör helt klart saker och ting annorlunda.