Bloodborne Features

FeatureSpelbranschen, jag har ledsnat på din handsvett

Alex tycker att folk ska börja tänka mer själva igen

Vi spelare har blivit lata. Bortskämda av den moderna spelvärldens överdrivet inkluderande grundtänk - "alla ska med". Visst, det är bra att så många som möjligt bjuds in till den fantastiska världen av spel, men jag är nog varken den första eller sista att hävda att fenomenet börjat gå överstyr. Tesen blir inte ihåligare av de oräkneliga gånger jag hört den lite mer krävande Souls-serien avfärdas som "de där svåra spelen". Problemet är att folk verkar låsta i tankegången att spelseriens enda tjusning sitter i just utmaningen. I själva verket erbjuder From Software, till skillnad mot de flesta utvecklare, oss spelare även något vi gått miste om under många långa år - utforskande av det outforskade. Den där resan in i det okända, som tror det eller ej, tv-spel faktiskt mestadels var en gång i tiden.

FeatureDe hetaste spelsläppen i mars 2015

Våren sparkar igång på bästa vis. Vi har listan över fem spel du inte får missa.

Mars månad är startskottet för våren, vinterns avsked och tiden då spelvärlden vaknar upp på nytt. Vi har sammanfattat fem spel du måste spela under mars.

FeatureFörtitt: Bloodborne

From Softwares nästa titel och spirituella uppföljare till Demon's Souls är av mer aggressiv art och gotiska miljöer.

Med From Softwares nya våraktuella titel går vi från Demon's Souls och Dark Souls riddarrustningar och blanka svärd till mörka 1800-talsmiljöer, stora sågklingor och pistoler. Även denna gång ställs spelaren inför dödliga hinder vars syfte är att få dig att dö och börja om igen och igen, för att på så vis göra dig till den grymmaste monsterslaktaren genom tiderna. Det är tanken i alla fall och mycket känns igen, men PS4-exklusiva actionrollspelet Bloodborne gör helt klart saker och ting annorlunda.