Dark Souls 3

Ett fantastiskt äventyr som aldrig slutar förvåna med sin mästerliga design och oöverträffade atmosfär. Döden har aldrig varit vackrare.

Key events

Recension: Dark Souls 3: Ashes of Ariandel

Originaltext: Jeffrey Matulef (Eurogamer.net). Översättning: Joakim Karlsson.

En av de nya fienderna från From Software introduceras i den nya expansionen Ashes of Ariendel till Dark Souls 3. Som bäst kan jag beskriva den som en ninjaversion av Freddy Kruger. En hoppande fasa av spindelaktiga lemmar och metallklor - liknelsen skulle kunna vara ett sammanträffande, men jag antar att det inte är helt tillfälligt. Freddy invaderade drömmar, medan Froms Corvian Knights invaderar en målad värld som du sugs in i. Dessa falska Freddys är inte alls mindre skrämmande än Wes Cravens kreation. Med deras bärsärksjälar som ursinnigt skramlar emot dig i en galen kombination av kullerbyttor och sylvassa, frontala piruetter. De tar fram en massa karaktär. From Software har redan byggt ett andlöst galleri med monster genom deras senaste Souls-titlar (tillsammans med den spirituella föregångaren Bloodborne), men de här glupska jägarna exemplifierar utvecklarnas förkärlek för skrämmande fiender.

Det är en av nycklarna till From Softwares Souls-serie: fienderna har personligheter, som väcker känslor starkare och mer sofistikerade än bara banal illvilja. Istället för den endimensionella kanonmaten som många andra spel har, försöker Dark Souls framkalla känslor som sträcker sig från förtvivlan, medlidande, beundran, terror samt till och med en himmelsk förundran. Minsann, Ashes of Ariendels sista boss, i både dess filmintroduktion och rörelse, sticker ut som den mest tragiska figuren i hela Dark Souls-serien. Det finns en verklig känsla av lidelse i grunden hos From Softwares ständigt förbannade ekosystem som erbjuder en delikat blandning av fantasyeskapism med högtidliga toner som ljuder betydligt starkare än något annat magiskt fantasirike i spelvärlden.

Läs vidare...

Någon har redan klarat Dark Souls 3 DLC... med bara knytnävarna som vapen

Nu väntar vi bara på dansmatta och Guitarr Hero-gitarren

Vi visste att det skulle ske snart, men Dark Souls-communityt fortsätter ändå med att kännas imponerande. Även om vi sett värre förutsättningar, och det känns lustigt att säga så, så är det helt sjukt vad människor är kapabla till. Som till exempel att spöa sista bossen i Darks Souls 3: Ashes of Alandriel med knytnävsslag när en annan kan behöva hjälp från 2 människor, vara överlevlad samt ha tillgång de starkaste vapnen spelet har att erbjuda innan jag hade klarat bossen.

En trailer på Dark Souls III - Ashes of Ariandel har dykt upp

En trailer på Dark Souls III - Ashes of Ariandel har dykt upp

Och visar det nya PvP-läget som utspelar sig på en arena.

Den 25 oktober så får alla Dark Souls III-fansen inte bara mer single player-innehåll utan också ett helt nytt arena-läge. Där kommer man kunna kämpa tre mot tre. Hela det här tilläggspaketet utspelar sig i den nya is-regionen.

Spana in trailer nedan:

Tillägget ingår i säsongspasset, annars kostar det 150 kr om du vill köpa det separat.

Läs vidare...

Kolla in fyra minuter gameplay från Dark Souls 3s första DLC

Kolla in fyra minuter gameplay från Dark Souls 3s första DLC

Ashes of Ariandel spås bli en mäktig DLC.

Det första nedladdningsbara materialet till Dark Souls 3 - Ashes of Ariandel - fick sin första trailer mot slutet av augusti. Detta var mer av en cinematisk upplevelse som visade upp spelets nya område än något som visade gameplay, men nu har denna trailer följts upp av just en fyra minuter lång video inriktad på gameplay. Bandai Namco varnar för eventuella spoilers.

Ashes of Ariandel blir tillgängligt den 25 oktober, 2016.

Läs vidare...

Ashes of Ariandel till Dark Souls 3 har fått en mörk trailer

From Softwares dystra och brutala spelserie går från klarhet till klarhet. I vår recension av Dark Souls 3 skrev Lucas Jones "Ett fantastiskt äventyr som aldrig slutar förvåna med sin mästerliga design och oöverträffade atmosfär." och belönade spelet med den guldiga Essentiellt-stämpeln.

Nu är det första nedladdningsbara materialet på väg till Dark Souls 3. Ashes of Ariandel är namnet och DLCn släpps den 25 oktober, har Bandai Namco bekräftat. Såhär ser den första trailern ut:

Med tanke på att det nya området påminner en del om painted World of Ariamis från det första Dark Souls så kanske vi faktiskt får se fler kopplingar mellan spelen. Nyheter i expansionen är nya bossar, vapen, rustningar och magier samt ett nytt multiplayerläge. En hel del material alltså. Kommer du skaffa Ashes of Ariandel?

Läs vidare...

Snart börjar den stora Xbox-rean

Den 5 juli blir plånboken tom.

Sommaren är fylld med ett antal olika reor och snart är det dags för Xbox att vara med. På twitter avslöjade Larry ''Major Nelson'' Hyrb med en trailer att deras ultimata sommarrea börjar den 5 juli.

Om du har klarat ut Dark Souls 3 så minns du säkerligen Pontiff Sulyvahn. Okej, han kanske inte är DEN svåraste bossen i spelet, men tro fasen att han är ett kräk som heter duga. Men det finns faktiskt möjligheten att döda den jäkeln på ett enda slag. Japp, det är sant, kika in videon här:

Eurogamer Live: Dark Souls 3

Bevittna när chefredaktör Andréas dör, dör och... dör.

Om bara en liten stund sparkar kvällens Eurogamer Live (tidigare fredagsstreamen) igång och ikväll ska chefredaktör Göransson spela Dark Souls 3.

FeatureEurogamer Live: Dark Souls 3

Japp, vi byter dag och tid. Det firar vi med att plåga vår chefredaktör i Dark Souls 3.

Nya tider och nya dagar. Allt är precis som vanligt på Eurogamer när vi ständigt försöker förändras mot det bättre. Därför byter vi nu dag på veckostreamen från fredagar till söndagar och byter även tid från klockan 21 till klockan 20. Streamen kommer fortfarande hålla på en timme som standard. Nu behöver ni alltså inte hoppa över fredagsmyset till förmån för vår stream utan kan i lugn och ro spana in den på en mer hälsosam tid under söndagen.

Dark Souls blir brädspel

Dags att dö på brädet

Brädspelsskaparna Steamforged Games och Bandai Namco annonserade idag att Dark Souls ska bli brädspel. "As Dark Souls fans, we could not be more excited to be given the honor of developing a board game that embraces everything that makes Dark Souls the deep, compelling game experience that it is,'' säger företaget i sitt stolta uttalande.

FeatureExtrastream: Dark Souls 3

Se Lucas dö när han streamar Dark Souls 3. Dö, Lucas. Dö!

Efter att Adam gjort en superstream i vår fredagsstream så känner nu Lucas att han inte vill vara sämre. Därför kommer vi att dra igång en extra stream ikväll klockan 21.00 där Lucas tar sig an hypade storspelet Dark Souls 3.

Recension: Dark Souls 3

EssentielltRecension: Dark Souls 3

Lucas har dött fler gånger än vad som kan räknas i DS3. Och han gillar det.

Dark Souls har alltid uppfyllt ett behov jag inte kunnat sätta ord på. Där andra spel gjort mig arg om de saknat bra checkpointsystem eller lätthanterliga fiender så har det motsatta gällt för From Softwares hardcore RPG-äventyr; varje till synes ouppnåligt mål, varje sadistiskt övermäktig fiende och varje kryptiskt förtegen NPC som det japanska företaget satt i min väg har jag tagit mig an med större entusiasm och bättre disciplin än jag visste jag hade i mig.

Den andra delen i serien, Dark Souls 2, tog till viss del död på den entusiasmen. De homogena miljöerna och de märkligt motiverade förändringarna i spelsystemen gjorde att spelet kändes mycket segare att ta sig igenom än föregångaren, och trots att jag gillade bosstriderna mer än de flesta så var de en stor bidragande del till varför jag valde att inte fortsätta spelet i New Game+ (vilket i Dark Souls-sammanhang är ett väldigt dåligt betyg).

Sen kom den spirituella uppföljaren Bloodborne till PS4 förra året och förändrade allt. Bloodborne var en självsäker, becksvart och fullständigt atmosfärsdrypande käftsmäll som inte bara lyckades få spelmekaniker som funnits sen Demon's Souls att kännas fräscha, men också visade att From Software inte var rädda för att ta i från tårna när det behövdes.

Läs vidare...

Spana in den nya och animerade Dark Souls 3-trailern

Dark Souls 3 har redan lanserats i Japan, men det stoppar inte Bandai Namco från att skapa fler trailers. Tillsammans med den kända regissören Eli Roth från Hostel har de skapat en kusligt och animerad video. I riktig Dark Souls-anda berättar klippet en mörk och obehaglig historia om en riddare som blir kidnappad av tre mäktiga häxor.

Spana in trailern nedanför och även klippet om hur allt skapades:

Läs vidare...

Bevittna lanseringstrailern till Dark Souls 3

Dark Souls 3 är snart här och undertecknad är lagom opepp. From Softwares dödssmiskare är nämligen ganska meningslösa, enligt mig.

Hur som helst har Bandai Namco släppt lös lanseringstrailern. För er som är sugna på att dö, dö, dö och dö igen kan den vara värd en titt. Njut:

Läs vidare...

Ny trailer till Dark Souls III - där här är True Colours of Darkness

Är du exalterad för ännu en mörk uppföljare av Dark Souls som är fylld av mysterium och misär? Då kommer den nya trailern från Bandai Namco inte göra dig besviken. Vi bjuds på den klassiska världen och så mycket mer med en besatt version av True Colours i spektakulär moll spelandes i bakgrunden.

Kolla för dig själv och få rysningar:

Läs vidare...

Dark Souls 3-introt doftar ond bråd död

Mörkret sprider ut sig.

April kan gärna få komma lite snabbare. För Dark Souls 3 - eller spelet som kommer sluka all vår tid - släpps nämligen inte förrän den 12 april. Som tur är ger oss Bandai Namco något att knapra på tills dess, nu introsekvensen till det mardrömslika spelet.

Se scener från denna bossfajt i Dark Souls 3

Verkar såklart rätt svår.

Nya scener från kommande Dark Souls 3 finns nu att beskåda på webben. Denna gång är det någon som möter en av spelets bossar och filmen är en så kallad "off screen" sådan, det vill säga, någon har filmat tv-skärmen.

Se sex dödliga minuter från Dark Souls 3

Videon som får chefredaktören Andréas att gråta.

I april släpps From Softwares tredje spel i den brutala Dark Souls-serien. Dark Souls 3 lär garanterat få ner chefredaktören Andréas gråtandes på bara knän, men vi andra ser trots allt fram emot spelet. Sex minuter har nu släppts från när From Software körde en livestream.

Nya superläckra bilder från Dark Souls 3

Bandai Namco får återigen våra munnar att vattnas.

Bandai Namco har precis släppt en radda med nya bilder från sitt kommande spel Dark Souls 3. Och om vi var exalterade innan så kan vi knappt bärga oss nu. 12 april, då spelet är tänkt att släppas, kan inte komma snart nog!

Dark Souls III blir serietidning

... och den släpps i april.

Dark Souls III släpps som bekant i april. Men för den som anser att spelet inte är tillräckligt, så kommer det även en serietidning lagom till lanseringen. Bakom satsningen står förlaget Titan Comics och serien kommer att utforska nya berättelser från Dark Souls-universumet.

FeatureFem heta rollspel att spana in 2016

Vilket blir nästa rollspel att äta en stor portion av ditt liv?

December har anlänt, och det med besked. Sakta täcker snön Sverige, stormar piskar upp i de södra delarna och folk börjar julpynta redan i november. Så många anledningar att sätta sig inomhus, kaffe i hand, Fallout 4 utan paus, och bara inte komma ut förrän solens strålar träffar våra svenska vidder igen.

Dark Souls 3 blir det sista spelet i serien

Hidetaki Miyazaki är osugen på att pumpa ut uppföljare.

Det ser ut som att Dark Souls 3 blir det sista spelet i serien. Director Hidetaki Miyazaki är nämligen otroligt osugen på att pumpa ut spel efter spel, enligt en intervju med amerikanska spelsajten GameSpot:

FeatureFörtitt: Dark Souls 3

Alex har återigen dykt in i From Softwares lika mörka som underbara värld.

From Software har i och med sin Souls-succé blivit en sanslöst produktiv studio. Så sent som förra året kom Dark Souls 2 ut, i våras fick vi spinoffen Bloodborne och nästa år är alltså Dark Souls 3 tänkt att släppas. Hur tusan de hinner med att skapa den ena världen mer episk än den andra är nog för många ett stort frågetecken, men än så länge är det ju bara att tacka och ta emot. Risken att urvattna konceptet finns visserligen där men jag tror inte vi kommer få se något löpande band-tänk á la Assassins Creed.

Då släpps Dark Souls 3 i Europa

Vi vet vilken månad det kommer.

Dark Souls 3 är From Softwares efterlängtade uppföljare till supersvåra Dark Souls 2. Nu har Bandai Namco bekräftat när vi får sätta våra svettiga labbar i det och det blir i april 2016 till PC, Playstation 4 och Xbox One. I Japan släpps det redan i mars.

Nya trailer för Dark Souls 3 visar pyttelite nytt

Nya trailer för Dark Souls 3 visar pyttelite nytt

Små, men viktiga glimtar från kommande spelet.

Nej vi kan inte bärga oss, nästa år är det dags att dö en miljard gånger igen. Nästa år, närmare bestämt den 24:e mars, är det dags för Dark Souls 3. Detta är något som nog det flesta vet vid det här laget?

På Tokyo Game Show dök en ny trailer upp för spelet. Eller ja, det är egentligen den gamla trailern med två nya scener inbakade. Bland hinner vi, väldigt hastigt, stifta bekantskap med del tre:s tappning av Magic Weapon-formeln. Det kanske inte är jättemycket, men i alla fall någonting:

Läs vidare...

TwitchplaysDark klubbar slutligen ner första bossen i Dark Souls

Twitch-gruppen har slutligen kommit vidare

Folket bakom streamingtjänsten Twitch har tagit på sig det omöjliga uppdraget att klara ut det abnormt svåra Dark Souls. Under namnet TwitchplaysDark har de halvdant masat sig fram med regelbundna pauser så att andra Twitch-användare kunde tipsa om nästa åtgärd.

FeatureFörtitt: Dark Souls 3

From Software är tillbaka med ännu ett ultrasvårt spel. Och jag hatar det.

Jag hatade Bloodborne. Eller rättare sagt, jag sög på det. From Softwares spel lockar nämligen fram det sämsta ur mig som gamer. Jag blir vansinnig, skriker av ilska och hotar allt i min omgivning varje gång jag dör. Och jag gråter floder.

Här är första gameplay-trailern för Dark Souls 3

Här är första gameplay-trailern för Dark Souls 3

Förbered dig för att dö, ännu en gång.

Det är kul att dö. I alla fall i From Softwares ondskefulla action-RPG Dark Souls. Sedan E3 i år har vi vetat att en tredje del i serien är på väg. Men äntligen har vi fått lite ordentlig gameplay från spelet.

Värt att notera är att Hidetaka Miyazaki, regissören bakom Demon's Souls, Dark Souls och Bloodborne är tillbaka bakom rodret, efter en klart mindre roll i Dark Souls 2.

För likt sina föregångare eller precis så mörkt och jävligt som du vill ha det - vad tycker du om trailern?

Läs vidare...

FeatureSå var Microsofts Gamescom-konferens

Microsoft matade oss med flera spelsessioner men i stort sett inga överraskningar

Gamescom må vara markant mindre än E3-mässan, men det är ändå en stor chans för utvecklarna att återigen spänna musklerna. Microsoft var först ut med sin konferens i år och det hela inleddes med en stämningshöjande promo, där röstskådespelare från Tomb Raider, Halo och Gears of War levererade sköna repliker.

Här är ytterligare bevis på att Dark Souls 3 antagligen är en grej

Ingen är förvånad att det här existerar, va? Jag menar, det kan det väl inte finnas någon som är det?

Det tydligaste tecknet på att E3 börjar närma sig är alltid att en massa nya spel helt plötsligt börjar avslöjas på nätet. Frivilligt eller inte spelar ingen roll, för det tycks vara närmast omöjligt att hemlighålla ett spel nuförtiden.