Destiny Nyheter

Vinter-eventet i Destiny är betydligt större än förra året

Ett älskat prickskyttegevär gör comeback

Efter att förra eventet Festival of the Lost inte erbjöd speciellt mycket kött på benen jämfört med förra året så har det funnits en viss skeptisk förhållning till att Sparrow Racing League (SRL) ska innehålla mer, trots att Bungie lovat det. Med facit i hand kan vi säga att det faktiskt blir mer än väntat.

Det absolut svåraste du kan ge dig på i Destiny nu är Aksis, den sista bossen i Wrath of the Machine-raiden från senaste expansionen. Det är en värdig utmaning för sex spelare. Att sedan klara den helt själv? I princip omöjligt. Fast inte längre.

Festival of the Lost kommer snart till Destiny

Har läckt i och med senaste uppdateringen

Det tog inte lång tid innan spelare på Reddit grävde fram att eventet Festival of the Lost snart kommer till Destiny. Inte nog med att många redan förväntat det sig i och med att Bungie själva berättat om sina storslagna planer för eventet, men vi hintades även genom ett meddelande efter patchen som beskrev att vissa prylar från förra årets Festival of the Lost kommer att bli obrukbara.

Rise of Iron, den fjärde och sista expansionen till Destiny släpptes förra veckan (läs min recension av Destiny: Rise of Iron här) och Bungie har tidigare meddelat att vi får en regelrätt uppföljare under 2017. Nu verkar det som att Destiny 2 även kommer dyka upp på PC, vid sidan av PS4 och Xbox One.

När Bungie nu lyfter på locket mer än någonsin inför en expansion så är det med eldyxan i högsta hugg. Inget kan stå i vägen för den ångvält som väller fram. I gårdagens stream avslöjades nämligen att det med säkerhet kommer att finnas möjlighet för spelare att anordna privata matcher mot varandra i Destiny när Rise of Iron släpps den 20 september.

Är det här Destiny 2?

Bilder har läckt.

Vi vet att Destiny 2 är en grej. Vad vi inte vet om spelet är precis allt annat, men nu ser det ut som att skärmdumpar hittat ut på internet, via Vine Report.

Khvostov kommer tillbaka som exotiskt vapen i Destiny: Rise of Iron

Mytomspunna vapnet blir något att sukta efter

Destinys community är kända för att hitta på teorier och gräva ned sig i spelets lore. Ända sedan vi fick lägga vantarna på spelets första vapen i introduktionen, Khvostov 7G-02, har teorierna kring vapnet frodats. Många spelare har fortfarande kvar det värdelösa vapnet i sitt vault i hopp om att de kommer bli belönade för det i framtiden medan andra har kvar den enbart på grund av nostalgiska skäl.

Gamla events är på väg tillbaka i Destiny

Undrar om vi får russin av Eris igen?

Länge har det både tjatats om fler events i Destiny på samma gång som fans önskar att de gamla kommer tillbaka. Nu har Bungie tagit bladet från munnen i en intervju med Game Informer där de rätt och slätt bekräftar att klassiker som Festival of the Lost samt Sparrow Racing League kommer att komma tillbaka.

Det här är nya maxtaket på light level i Destiny: Rise of Iron

Samt vad du kan förvänta dig på vägen dit

Destiny-fans sitter nu som på nålar i väntan på Bungies nästa expansion Rise of Iron som kommer den 20 september. Den här gången verkar Bungie börjat i tid med att ge ut information och precis som innan är det först och främst Game Informer som får smaka kakan. I ett inlägg på sajten avslöjas nämligen att det nya light level-taket kommer till att börja med ligga på 385. När sedan den svårare versionen av raiden släpps så kommer taket höjas ytterligare till light level 400. Det hederliga levelsystemet kommer dock fortfarande ligga kvar på level 40 som maxtak.

Här är Rise of Iron-trailern

Här är Rise of Iron-trailern

Destiny, Destiny!

Tidigare idag skrev vi om läckt information om kommande Destiny-expansionen Rise of Iron. Då var det frågan om lanseringsdatumet och nu är det frågan om dess trailer som släppts.

Expansionen innehåller en ny kampanj som utspelar sig inom Plaguelands, som i sin tur är ett nytt område att utforska. Nya vapen och utrustning tillkommer, samt en raid om sex spelare som samarbetar.

Läs vidare...

Destiny: Rise of Irons releasedatum läckt

Men bara PS4 och Xbox One listas som format

Destiny-fans sitter som på nålar och inväntar Bungies stream som ska avslöja vad Destinys nya expansion ska handla om. Den streamen ska komma imorgon. Tack och lov så har någon borta på Bungie riktigt ivriga fingrar och hela kalaset visades upp på Bungies egna sida redan idag. Oops!

Nästa Destiny-expansion visas upp nästa vecka

Nästa Destiny-expansion visas upp nästa vecka

Är du redo för mer rymdäventyr?

För redan två veckor sedan läckte information om den nya Destiny-expansionen ut på internet. Det spekulerades då om den skulle avtäckas i sin helhet under Sonys presskonferens på E3, men så blir det inte. Nu har Bungie nämligen, i sin senaste veckouppdatering, avslöjat att expansionen visas upp den 9 juni. Så här skriver studions David Dague:

"This week at Bungie we're preparing to reveal your next adventure.

You're invited to learn all about the next threat that you'll confront as Guardians.

Läs vidare...

Nästa expansion till Destiny heter Rise of Iron

Ja, ännu en stor läcka har inträffat i spelvärlden. Denna gång är det Bungie och deras Destiny där nu namnet på nästa expansion avslöjats, nämligen Rise of Iron.

Läckan kommer från det tryckeri som Bungie och Activision anlitat för att printa ut affischer. Så kan det gå och nu lär huvuden rulla.

Enligt källor ska Rise of Iron släppas i höst.

Läs vidare...

Vad säljer Xür i helgen (6-8 maj)

Kan Xürs ryggsäck slita dig från Overwatch-betan?

Det är mycket som pockar på uppmärksamheten nu - Overwatch har beta i helgen, Battleborn kom ut för bara några dagar sedan och så har vi så klart Uncharted 4 A Thief's End som äntligen släpps på tisdag. Och med förra veckans Iron Banner finns det kanske inte supermycket som lockar i Destiny i helgen. Har Xür med sig något som får dig att logga in?

Destiny går som tåget. Activision Blizzard har nu släppt lös lite trevlig statistik och i den står det att de nästa nått galna 30 miljoner registrerade användare. Detta innebär, så klart, inte 30 miljoner sålda exemplar men det är likväl en imponerande siffra.

Vad säljer Xür i helgen (29 april-1 maj)

En av Destinys mest ikoniska vapen till salu.

Det är Iron Banner-vecka i Destiny-land just nu, och jag hoppade in i några matcher i onsdags. På det stora hela en ganska angenäm upplevelse faktiskt, där matchmaking tog lite tid men fungerade förvånansvärt bra. Och där alla rewards faktiskt kändes relevanta. Vad är era erfarenheter? Kör ni IB i veckan, eller något annat?

Vad säljer Xür i helgen (22-24 april)

Det snyggaste vapnet i spelet.

Under veckan som gått gav jag mig in i King's Fall-raiden för första gången på säkert tre månader. Det var lite som att börja cykla igen faktiskt, eller som ett muskelminne som kickar in. Och det var kul! Men i övrigt är min Destiny-pepp ganska sval just nu, och apriluppdateringen gjorde ganska lite för att väcka den. Hur är det för er?

Vad säljer Xür i helgen (15-17 april)

Pang pang pang pang pang pang pang i all evighet.

Åh Destiny, det är inte alltid helt lätt att älska dig. Apriluppdateringen har kommit, med lite "nytt" PvE, nya saker att grinda och framför allt ett kontroversiellt tillägg av mikrotransaktioner. Jag håller på att fila på en text om de så kallade Sterling Treasures som du kan köpa i spelet så jag ska inte gå in på detaljer här, men man kan väl sammanfatta det med att jag inte är helt överens med hur spelet utvecklas just nu. Som sagt, återkommer i frågan.

Jag må själv ha lagt ner Destiny för ett par månader sedan, men Bungie fortsätter att pumpa ut nytt material. I en uppdatering som släpps i dag får vi nya Strikes, Bounties, vapen, möjlighet att förändra vårt utseende ännu mer och mycket mer. Fasen, kanske jag måste plocka upp Destiny igen.

Vad säljer Xür i helgen (8-10 april)

Börja helgen med ett besök i Destiny!

Nästa vecka släpps äntligen den stora apriluppdateringen och vi får nya saker att göra i Destiny! Jag börjar faktiskt bli ganska peppad och ser fram emot lite nytt PvE att grinda. Men idag är det fredag och Xür väntar på dina strange coins. Denna vecka har han med sig:

Creative lead för Destiny lämnar Bungie

Bungie tappar historieberättare.

Efter 13 år inom Bungie lämnar CJ Cowan studion efter att ha jobbat på Destiny. Cowan var creative lead för spelets story och är nu en "storyteller for hire" via sin profil på Linkedin.

Vad säljer Xür i helgen (1-3 april)

Inga aprilskämt här inte.

Apriluppdateringen närmar sig med stormsteg och min #hype blir sakta men säkert aningen större för varje stream Bungie gör. Senast pratade de om vapen och gear som vi kan grinda för, och även om uppdateringen inte är helt okontroversiell (köpa armor för silver till exempel) så fanns det mycket roligt att se fram emot. Robert har skrivit om det här.

Nya föremål har visats upp inför Destinys april-uppdatering

Nya och gamla rustningar och möjligheten att skräddarsy dem mer

Under onsdagen tog sig Bungie tiden att visa upp ännu en del inför den kommande uppdateringen nu i april efter att man visat upp nya saker man kan göra veckan innan. Den här gången handlar det om vilka möjligheter du har till nya föremål och nyheter på den fronten. Det är både ett kärt återseende och nya rustningar som gör entré och det verkar som om Bungie lagt krutet på möjligheten att skräddarsy våra karaktärer ytterligare.

Vad säljer Xür i helgen (25-27 mars)

Har Xür med sig något påskgodis i helgen?

I veckan fick vi äntligen något nytt att se fram emot. 12 april släpper Bungie vad de kallar för the april update, en bunt nya saker att göra för de som längtat efter nytt PvE-innehåll. Robert har redan gjort en grym summering av det som Bungies reveal stream gick igenom, så jag ska inte skriva så mycket mer om det här. Men jag kan säga att här är en som är extremt peppad i alla fall.

Det här kan du göra i nya uppdateringen till Destiny

Mer Takens, mer att döda och mer loot. Väntan är snart över för många.

Då var det dags för Bungie att visa upp sin uppdatering till Destiny som de kallar för "den största uppdateringen sedan the Taken King", vilket egentligen inte säger speciellt mycket. Det de visat upp är även omgjort material från den minst omtyckta expansionen de gett ut, vilket dock inte betyder att den är dålig för det. Jag talar så klart om ett återbesök i the Reef och en omgjord version av Prison of Elders.

Vad säljer Xür i helgen (18-20 mars)

När ditt ex ringer mitt i natten.

Nytt innehåll till Destiny kommer i april! Det känns lite märkligt att följa nyheterna kring Destiny nu för tiden. Som ett ex som ringer mitt i natten när man ligger bredvid sin nya partner (vilket i den här liknelsen är The Division). Och visst är det så att när något nytt kommer i Destiny är jag tillbaka igen, knackandes på dörren och ber om mer.

Destinys nya innehåll har fått datum

Bungie bryter tystnaden

Efter en sådan lång tystnad att vi börjat tro att Bungie gått och blivit eremiter så har de nu tagit bladet från munnen och börjat tala om den nya vår-uppdateringen som de lovat. Den 12 april kommer vi att få ta del av det nya innehållet och fram till dess kommer Bungie i vanlig ordning att visa upp lite i taget i sina twitch-streams.

Vad säljer Xür i helgen (11-13 mars)

Kan Xür slita dig från The Division i helgen?

Jag ska vara helt ärlig: jag kommer spela The Division hela helgen. Oklart om jag ens loggar in för den annars så obligatoriska helg-Trials de kommande dagarna. Men för er som ändå är sugna på ett besök i The Tower så väntar Xür på era strange coins med detta i ryggsäcken:

Bungies mustiga rymdäventyr Destiny har riktigt bra ljudbild. Hur de gjort för att få till musiken, ljudeffekterna och stämningen har länge varit ett frågetecken hos många, men nu vet vi mer.

Vad säljer Xür i helgen (4-6 mars)

Köp pistolen för alla respektabla Guardians.

De senaste månaderna har Destiny i princip enbart varit PvP för mig - Trials of Osiris, lite Iron Banner och en och annan Daily Crucible. Och det är kanske inte så märkligt när man kört Kings Fall uppåt 30 gånger redan och inget nytt PvE har släppts. Det är därför det varit en så märklig känsla när jag nyligen tagit en helt ny karaktär på Xbox One (kör vanligtvis Playstation 4) genom hela Legendary Edition-innehållet, det vill säga vanilla-kampanjen och alla expansioner. Det är på alla sätt och vis ett helt annat spel än det jag spelade i september 2014, och med en enorm mängd innehåll.

Vad säljer Xür i helgen (26-28 feb)

You can't handle the truth!

En del har er har kanske fått en 320 ghost levererad till er Postmaster tillslut, i alla fall om ni deltog i Crimson Doubles evenemanget för några veckor sedan och spelade sju matcher. Jag tog själv emot en chokladig variant med intellect och strength. Tackar och tar emot även om jag hade en 320 raidghost sedan innan. Vad fick ni för något?

Vad säljer Xür i helgen (19-21 feb)

Snygga hjälmar och bra all around-vantar.

Jag har nyligen börjat spela Destiny på Xbox One (kör vanligtvis på Playstation 4) och blivit lite nyförälskad i spelet igen, efter flera veckor av dalande intresse. The Taken King-uppdateringen med hela quest-systemet gjorde verkligen mycket med grundspelet jämfört med när det släpptes i september 2014, och det är befriande att få spela PvE-innehåll igen efter flera månaders torka på end game-fronten. Även om det i grunden är samma uppdrag jag redan spelat x antal gånger.

Destiny förvandlas till Mega Bloks

Skaffa dig en Gjallarhorn.

Det må inte vara lego, men Mega Bloks måste väl ändå ses som det näst bästa. Gubbarna må inte se lika häftiga ut, men möjligheterna för att bygga enorma rymdskepp är nästan lika stor.

Vad säljer Xür i helgen (12-14 feb)

All you need is... exotics?

Igår fick vi äntligen, efter flera veckors tystnad från Bungies sida, veta vad som kommer hända med vårt favoritspel närmsta året. En "content drop" senare i vår med nytt PvE-innehåll och grejer att sukta efter, en större expansion i höst och så en riktig uppföljare nästa år. Jag ska inte gå in på mina tankar om det riktigt än utan jag sparar det till en kommande text om Destinys status såhär mitt i "year 2". Håll utkik!

Destiny 2 är officiellt utannonserat

Dessutom får vi mer information om DLC till ettan

Det har tisslats och tasslats kring en uppföljare och alla har förväntat sig att den redan utannonserats, vilket inte är fallet. Men nu har alltså Bungie tagit bort munkaveln för att utannonsera Destiny 2 som då ska komma 2017. Möjligheten att få se Destiny 2 på E3 ökade just rejält.

Vad säljer Xür i helgen (5-7 feb)

Oh Suros, you came and you gave without taking...

I måndags avslutades senaste Iron Banner, den här gången med nya matchmaking-algoritmer som skulle göra lagg mindre märkbart. Och enligt snacket ska det ha funkat ganska bra, vad var era erfarenheter?

Bungie har skickat ut ett formulär för att fråga just DIG varför du slutat spela Destiny. Enligt rapporter så har flertalet spelare som inte loggat in på spelet på länge fått ett mail med olika alternativ till varför man lät titeln samla damm.

Vad säljer Xür i helgen (29-31 jan)

Kan Xür slita dig ifrån The Division-betan i helgen?

Inte så kul att vara Destiny-spelare just nu! Vi vet ingenting om var Destiny är på väg i framtiden (förutom Crimson Days som jag nämnde förra veckan) och dessutom verkar de ha ljugit för oss om matchmaking-algoritmerna. Bungie har en lång uppförsbacke framför sig. Jag älskar det här spelet och har inte på något sett gett upp, men med The Division runt hörnet är det förståeligt om man i alla fall tar en paus.

Destiny 2 skulle ha släppts i september 2016

...men så är det inte längre.

Tydligen ska Destiny 2 ha släppts i september i år. Enligt källor (som pratat med Kotaku) kommer fallet inte bli så. Istället fokuserar Bungie på att utveckla nya DLC-paket som ska släppas kontinuerligt under 2016.

Vad säljer Xür i helgen (22-24 jan)

Huvud, axlar, knä och tå i helgens utbud.

Efter flera veckor av nyhetstorka kom då äntligen Bungie tillbaka med en weekly update, och vi fick... Alla hjärtans-dag firande? Crimson days börjar 9 februari och håller på i en vecka och innehåller bland annat en ny 2v2 Crucible-variant, och var väl helt ärligt kanske inte det vi hade hoppats på. Inte för att evenemanget i sig nödvändigtvis är dåligt, men visst hade vi hoppats på något lite mer substantiellt att se fram emot.

Vad säljer Xür i helgen (15-17 jan)

Xür besöker the reef med grymma vantar.

Jag vet inte hur ni känner men visst är det inte superhett att logga in i Destiny just nu? Det är verkligen en mellanperiod med inte så mycket nytt innehåll att vara peppad på. Många har säkert, likt jag, kört igenom King's fall x antal gånger nu, och till och med Trials of Osiris känns lite oinspirerat just nu. Då räcker det inte med att Bungie ger oss lite strange coins och motes of light, snart måste vi få något nytt att hypea över!

Vad säljer Xür i helgen (8-10 jan)

Bästa year 1-uppdateringen av alla till salu.

Fredag, snart helg och framför allt Xür är på besök i the tower! Han hänger precis nedanför the speaker och har denna vecka med sig:

Vad säljer Xür i helgen (1-3 jan)

Blir det en bra start på nya året?

Gott nytt år allihopa! Jag kommer hålla den veckoliga Destiny-uppdateringen lite kort idag på grund av nyårsdag och att jag precis beställt en pizza. Hur som helst, vad bjuder bläckfiskansiktet på såhär första dagen på nya året?

Vad säljer Xür i helgen (19-21 dec)

Har han med sig några julklappar?

Veckan i Destiny-landet har tillbringats på min Sparrow. Den nya tidsbegränsade racingläget är väl kanske inte den home run man hade hoppats på, men i korta stötar är det ganska ku. Samtidigt släpptes det sista challenge mode-modifikationen för King's fall-raiden, och för många innebar det att man kunde nå 319 eller till och med 320. Jag ligger tyvärr fortfarande en siffra eller två bort med alla mina karaktärer (ge mig 320 chest armor nuuuu).

Vad säljer Xür i helgen (11-13 dec)

Dansa i neon (med hjälp av nya stövlar).

Vinterns stora patch landade i tisdags, och med det var sunbreakers makt över PvP över (nåja, hyfsat i alla fall). Dessutom fick vi en ny aktivitet i form av Sparrow Racing League. Händelserika dagar med andra ord. Så hur väljer allas vårt bläckfiskansikte att avsluta veckan med?

Sparrow Racing kommer till Destiny på tisdag

Och Sony fortsätter roffa åt sig exklusiviteter

Det har tisslats och tasslats i Destinys community kring vad Bungie har i kikaren. Ni som gissade eller hoppades på Sparrow Racing kan ge er själva en extra klapp på axeln nu. På tisdag 8 december kommer nämligen det nya eventet att starta och hålla på i 3 veckor framöver.

Vad säljer Xür i helgen (4-6 dec)

Alla fusion rifle-älskare bör träffa bläckfiskansikte i helgen.

Enligt Bungie kommer 2.1-patchen någon gång nästa vecka, och det verkar som att alla sunbreakers där ute kommer ha haft sin tid i strålkastaren. Jag och min huvud-warlock kommer glädjas åt detta!

Vad säljer Xür i helgen (27-29 nov)

Han har med sig The 4th Horseman!

Så kom dagen äntligen. Den där dagen jag har visualiserat för mitt inre den större delen av året. Det där sista exotic-vapnet som jag saknat, min Moby Dick som alltid frångått mig.

Vad säljer Xür i helgen (13-15 nov)

Gammal skåpmat i ryggsäcken.

För er som har för lite att göra just nu kommer här några tips: Call of Duty: Black Ops 3, Fallout 4, Rise of the Tomb Raider och nästa vecka Star Wars Battlefront. Seriöst, dygnet behöver dubbla antalet timmar nu på en gång!

Vad säljer Xür i helgen (6-8 nov)

Mycket hjälmar den här veckan

Hard Mode-raiden har varit ute ett tag och de mest hängivna har gett sig an utmaningen och ännu färre har kommit ut helskinande. För de som gillar Crucible så har utmaningen istället legat på Trials of Osiris.

Halloween-hyllningen Festival of the Lost har kommit till Destiny! Själv har jag sprungit runt och skrämt andra Guardians med Eris-masken. Det går även köpa maskar med fiendebossar som Skolas och Atheon, och vänliga ansikten som The Speaker och The Cryptarch (vänlig? nja). Vill man pynta riktiga pengar går det även att göra några dansmoves direkt från Michael Jacksons repertoar!

Vad säljer Xür i helgen (23-25 okt)

Hjälmar för alla Guardians!

The Taken King har verkligen förändrat Destiny, och det börjar bli svårt att hänga med i alla nyheter och upptäckter som kommer varje vecka. Efter att ha sett både Black Spindle och Sleeper Simulant dyka upp var det egentligen bara ett vapen som alla pratade om och som fortfarande inte hittats - No Time to Explain.

Vad säljer Xür i helgen (9-11 okt)

Gamla grejer med nya perks.

Även denna vecka har varit händelserik i Destiny-land, där spelare äntligen fick möjlighet att införskaffa sig det legendariska vapnet Sleeper Simulant. Fick du tag i den?

Destiny får mikrotransaktioner

Activision provar på känsligt område

Nästan alla onlinespel utan onlinekostnad tar nu till mikrotransaktioner för att få in lite extra pengar och nu är det Destinys tur. Frågan är bara ifall man lyckas göra det på rätt sätt.

Iron Banner och Trials of Osiris snart tillbaka i Destiny

Dags för de hårdaste av de hårdaste att visa vad de går för i Crucible

Efter en expansion som verkligen höll vad den lovade så kommer nu lite gamla event tillbaka till mångas glädje. Det är dags för Iron Banner och Trials of Osiris att göra entré. Dock finns det lite mindre förändringar från hur det var innan.

Vad säljer Xür i helgen? (2-4 okt)

Skynda att fynda dina exotic armor.

Efter all uppståndelse förra veckan med Black Spindle-uppdraget har det varit lite lugnare på Destiny-fronten, även om Black Spindle var åtkomlig återigen i heroic-uppdraget i förrgår. Fick du tag i din Black Spindle i veckan?

Vad säljer Xür i helgen? (25-27 sept)

Skaffa din nya Hawkmoon nu.

Vilken vecka det har varit i Destiny-land! Först fick den beryktade loot caven sin maxade efterföljare i att farma Three of Coins, och det verkade regna exotic engrams överallt. Sedan stötte en spelare på ett hemligt uppdrag som med lite tur och skicklighet kunde ge det hemliga exotic-vapnet Black Spindle.

Vad säljer Xür i helgen?

Skynda att fynda i Destiny.

Ytterligare en helg i Destiny-världen och ytterligare ett besök av allas favoritbläckfiskansiktesperson (det är ett ord). I och med den nya expansionen The Taken King, som släpptes i tisdags, har även Xürs inventarie förändrats från tidigare. I korthet:

Trots en skakig lansering har Bungie tagit till sig ordentligt under det senaste året. Den nya uppdateringen (2.0) är det yttersta beviset för det, och den finns att tanka ner när du läser detta.

Ny trailer för Destiny: The Taken King

Ny trailer för Destiny: The Taken King

Trevlig tittning...för er som behållit era sparfiler.

Jag är så förbaskat dum i huvudet. Förra året gick jag från att gilla Destiny skarpt till att nästan hata det. Detta hat, eller vi kan åtminstone säga starka ogillande, ledde till att jag raderade alla filer som hade något med spelet att göra från min Playstation 4.

Och vet ni vad? Nu är jag sugen på att spela det igen. Inte minst när det vankas nya tillägg till detta (från början rätt ofullständiga) spel så infinner sig peppfaktorn. Och nu är det snart dags igen.

Här är en ny trailer för kommande expansionen The Taken King:

Läs vidare...

Taken Kings raid släpps 3 dagar efter release

Gårdagens stream bjöd på en del överraskningar

Under gårdagens stream fick vi följa med på den nya patrolen och fick dessutom se de nya eventsen som går att aktivera av spelarna själva. Det som många blev glada över var att spelets raid "Kings Fall" fick ett datum. Den 18 september kommer raiden att göras tillgänglig för spelare som spelat igenom huvuddelen av spelet.

Destiny: The Taken King förändrar sina weeklys

Destiny verkar få sig en total make-over

I och med en weekly update så har det kommit mer information kring vad vi kan förvänta oss av the Taken King. Förra veckan fick fans följa med i en av spelets nya strikes genom en twitch-stream där det även blev en genomgång av de nya subklasserna som visade upp både nya och gamla förmågor som din guardian kan använda sig av.

Destiny: The Taken King visas upp på twitch

Här är dagar, tider och information

Under gårdagen utannonserade Bungie genom sin weekly update att man har bestämt sig för att följa förra expansionens succé med att visa upp information om spelet på Twitch innan release. Resultatet blev en mer nära upplevelse för fansen där gäster även var med och provade på spelet.

Xür säljer Gjallahorn

Destinys mest eftertraktade vapen finns att köpa under helgen

Tro det eller ej, men Destiny är populärt. Så populärt att fans nästan välter internet upp och ned när Destinys mest eftertraktade vapen går att köpa hos Xür som är spelets försäljare av exotiska vapen under helger. Bungies community manager var snabb med att skrika ut sin lycka på twitter:

Därför ersätts Peter Dinklage i Destiny

Stora förändringar på väg till Bungies rymdepos.

Att påpeka att Peter Dinklages insats i Bungies rymdepos Destiny är ytterst mediokert upprör nog ingen. Visserligen blev det något bättre i den fullständiga versionen i jämförelse med betan, men fortfarande: Det var inte bra.

Här är en saftig trailer för Taken King

Här är en saftig trailer för Taken King

...och en massa med information kring expansionen

Ända sedan att Destiny: Taken King blivit utannonserat så har Bungie varit i blåsvädret flertalet gånger. Det har inte varit lätt, men Bungie fortsätter att reta våra smaklökar med mer information kring expansionen. Under Gamescom har man publicerat både en teaser och den officiella cinematiska introduktionsvideon, men man har även gått ut med mer information i intervjuer med bland annat Polygon.

Bland de stora förändringarna och nyheterna finns levelsystemet som görs om helt. Tidigare har vi ökat i level med hjälp av vår rustning efter att vi nått level 20, men nu när Taken King släpps så kommer vi att levla våra karaktärer helt med experience points. Karaktärer under level 20 kommer även automatiskt att bli level 20 för att genast kunna spela Taken King som har en minimumlevel på level 20 och en maxlevel på level 40.

Även stora förändringar i storyn och sättet den berättas kommer att ske. Peter Dinklage byts ut som röstskådespelare mot Nolan North som din Ghost. Även den ursprungliga storyn kommer att få sig ändringar medan det lutar mot att man ändrar sin berättarteknik inför de nya uppdragen. Sättet att få information kommer inte heller att innefatta Grimoire Cards på samma sätt längre, utan kommer att fungera som i Metroid Prime där man scannar saker av intresse. Även gamla karaktärer kommer att få förändringar i sina bountys och belöningar. Däribland Eris Morn som kommer att ha helt unika belöningar när Taken King släpps. Dessutom kommer det att komma fokus på klass-specifika uppdrag för att förklara mer om de olika klasserna och deras historia. Mer fokus på att få oss engagerade i lore med andra ord.

Läs vidare...

Bungie anställer skaparen av Destinys subreddit som ny community manager

Tillskottet lovar att arbeta för en större del av communityt än innan

Chris Shannon, även känd som Cozmo23 online, skapade en Destiny subreddit redan i december 2012. Sedan dess har den vuxit allt eftersom att Destiny blivit en kraft att räkna med i spelindustrin. Personligen har jag själv använt den här subredditen många gånger för att få reda på nyttig information om spelet och eventuella uppdateringar som kanske inte alltid går att läsa om i Bungies veckobrev.

Förra tisdagen, den 7 juli, såg vi premiären av den nya webserien Conversations with Creators. Det är en show som är knuten till Sony, Wil Wheaton är värd och kommer varje avsnitt att gästas av spelutvecklare som bland annat jobbar med Playstation-plattformen. I premiäravsnittet satte sig Wheaton ner med fyra stycken ur Bungie för att diskutera deras senast släppta spel Destiny.

Bungie ger ut mer information om the Taken King

Bungie retar våra smaklökar

I ett nytt inlägg på Bungies blogg uppdaterades nyligen information om den kommande expansionen the Taken king. I inlägget förklarar Bungie än en gång att det handlar om mer än ett vanligt DLC, vilket alltså ska vara skäl nog till den prislapp som de sätter på expansionen. Med det här inlägget vill de även visa vad spelet i grunden kommer att bestå av:

Det har tidigare tisslat och tasslats kring ett samarbete mellan Activision och Red Bull, vilket nu har tillkännagivits. Spelare ska; genom att köpa sig en Red Bull, få tillgång till en 30 minuters 50 % XP-boost samt ett mindre uppdrag som enbart kommer att vara tillgänglig för energidrickande nördar med vingar fram till den 31 december i år.

Bungie lovar bättre belöningar för erfarna Destiny-spelare som köper Taken King

Bungie har delvis svarat på den hårda kritiken från sina fans

I en intervju som släpptes under gårdagen på vår modersajt försvarade kreativt ansvarige för Bungie, Luke Smith, Bungies val för en prissättning av 40£ för expansionspaketet the Taken King som kommer ut den 15 september i år. Samtidigt försvarade Smith Bungies val att enbart ge speciella in game-gåvor till de som köpte den stora utgåvan bestående av hela grundspelet och då alla 3 DLC-paket, vilket har förargat många trogna fans som då måste punga ut för innehåll som de redan betalat för. Hela intervjun är ett enda stort fiasko från Smiths sida och som helhet handlar det om att Smith tycker att prislappen är något som fans kommer strunta i för att få det lilla extra eftersom det är så bra. Intervjun bör dock läsas i sin helhet för att ge den rättvisa.

Då släpps nästa Destiny-expansion

Då släpps nästa Destiny-expansion

Information om The Taken King har läckt ut.

Suktar du efter nya uppdrag i Bungies rymdepos Destiny? Då behöver du bara vänta någon månad till, för en läcka avslöjade nu till Kotaku att den kommande expansionen, The Taken King, släpps den 15 september.

Enligt läckan kommer den nya expansionen vara större än de två som redan släppts, och bland annat ge varje klass en ny subklass. Warlocks kommer nu kunna släppa ut en elektrisk storm som sin super ability, Hunters får en gravitationspilbåge och Titanerna får en eldhammarattack.

Till skillnad från House of Wolves innehåller The Taken King en ny raid där Hive-bossen Oryx håller till. Av en tidigare läcka att döma kommer vi också få 12 nya uppdrag, fyra strikes och six Crucible-banor.

Läs vidare...

Bungie började för ett tag sedan en insamling till Nepals offer i de stora jordbävningarna som inträffade tidigare i år. Detta gjordes genom att Bungie sålde tröjor för 30 $ styck, varav hälften gick till Direct Relief. I slutänden lyckades alltså väktare från Destiny visa att de inte bara hjälper till i spelets värld, utan att man kan räkna med dem utanför spelets värld. Detta gjordes genom att slutmålet hamnade på hissnande 1 miljon $ varav 50 000 kommer från Bungie själva.

Destiny får megaexpansion - i höst

Destiny får megaexpansion - i höst

Stora förändringar att invänta i den populära rymdskjutaren

När jag i höstas recenserade Destiny för en annan nätblaska gav jag det ett oförskämt högt betyg. Jag förtrollades över de otroligt smaskiga striderna så till den milda grad att jag glömde upptäcka att spelet egentligen saknade det viktigaste - innehåll. De senaste 8-9 månaderna har därför varit en ständig kamp mot min ånger och ångest över denna fullständigt felaktiga sifferutmärkelse. Nu verkar dock Activision ha lyssnat på mina inre demoner, för i höst kommer det ske förändringar - big time!

"Det kommer att bli den största förändringen av spelet hittills, över alla spellägen" - så stor kommer tydligen höstens stora expansion att bli enligt den enorma utgivaren.

Varken utvecklaren Bungie eller utgivaren Activision har delgett någon titel för den kommande uppgraderingen av spelet. Men kanske är det läge att sluta använda mitt fysiska exemplar som frisbee och ölunderlägg?

Läs vidare...

Betatesta Destiny i början av nästa år

Alla som förbeställer skjutaren Destiny kommer att kunna delta i ett bestatest i början av nästa år, det meddelar spelets utgivare Activison.

Förköp är det enda sättet att komma in på betan, men om du varit tidigt ute och redan lagt din order kommer du också att inkluderas.

Destiny utvecklas av Halo-skaparna Bungie, en studio som länge jobbat enbart för Microsofts räkning. Nu är det däremot andra bud som gäller för den kommande titeln ska släppas till både PlayStation 3 och 4 förutom Xbox 360 och One.

Läs vidare...

Destiny listas till flera plattformar

PS Vita, Wii U och nästa generation gömda i hemsidans källkod

I söndags fick vi den första ordentliga titten på Destiny, det nya spelet från Bungie. Den ständigt uppkopplade förstapersonsskjutaren utannonserades då till PlayStation 3 och Xbox 360, men inget konkret nämndes om andra plattformar annat än att spelet förmodligen dyker upp till nästa generations konsoler också.

Destiny kräver ständig internetuppkoppling

Första officiella detaljerna kring Bungies nya förstapersonsskjutare

Under söndagen den 17 februari avslöjades officiellt de första detaljerna kring Bungies nästa spel Destiny. Det har länge ryktats om att det ska röra sig om ett onlinerollspel av något slag och detta har visat sig stämma till viss del.

Första detaljerna kring Bungies nya spel

Dokument från Destiny läcker ut

De första detaljerna kring Bungies kommande spel Destiny har läckt ut på nätet. Det hela kom fram efter att IGN rapporterat om läckta dokument, som bland annat avslöjar delar av spelets handling och mycket annat.