Deus Ex: Mankind Divided

Spännande science fiction som fortsätter leverera mekanisk frihet för spelaren.

Key events

Då släpps musiken för Deus Ex: Mankind Divided

Plus vinylversionen för musiken från Human Revolution.

För den som är sugen på att äga ett exemplar av musiken hos Deus Ex: Mankind Divided har Square Enix och Eidos-Montréal utannonserat datumet för dess release på CD, streaming och digitala butiker - den 2 december, 2016. Vinylversionen av musiken från Deus Ex: Human Revolution kommer också att släppas samma dag och kan redan förbeställas här.

Night Dive Studios är aktuella med kommande remaken av System Shock, vilket har fått en demo som definitivt gav ett bra första intryck. Dessa utvecklare befinner sig även på Twitch där de streamar för fullt mellan varven och nyligen laddades en intervju upp med Alexander Brandon, som var lead composer för det första Deus Ex.

Recension: Deus Ex: Mankind Divided

RekommenderatRecension: Deus Ex: Mankind Divided

Adam Holmberg är inte lika cool som Adam Jensen, men han har spelat hans nästa spel!

Europa har många mörka kapitel i sin historia. Saker vi eller våra förfäder har gjort eller råkat ut för som vi inte gärna vill tala om för mycket. Det är därför alltid känsligt när olika former av media och underhållning tänker dra paralleller till dessa händelser. Det är en hårfin linje att dansa längs med, där respektive sida antingen kan vara ett verk värdig för reflektion eller klassas som smaklöst utnyttjande av känsliga ämnen.

Men för Deus Ex är det inget nytt att försöka utforska känsliga ämnen genom sin fiktiva värld. När Deus Ex: Human Revolution släpptes 2011 drogs det inte för att diskutera ekonomiska klasskillnader och samhällets maktbalans vid sidan av sina fiktiva frågor om mänsklig utveckling och teknologisk etik. Det var i en tid då Occupy Wallstreet och "The 1%" var slagord som ringde för oss i väst. Det var tematisk användning av aktuella konflikter för att tilltala spelare.

Human Revolution skötte detta galant och byggde upp en värld som var spännande, tilltalande och fylld av trovärdig konflikt. Klassisk, meningsfull science fiction varvat med intressant spelmekanik och fint smygande. Det var fortfarande väldigt grovhugget och kanske inte så hemskt vackert att beskåda, men det hade tyngd och en väldigt självsäker stil.

Läs vidare...

Här är andra delen i sammanfattningen av Deus Ex: Human Revolution

Påminn dig själv inför Mankind Divided.

Igår släppte Eidos Montréal första delen av en sammanfattning av Deus Ex: Human Revolution - föregångaren till Deus Ex: Mankind Divided som i sin tur kommer släppas den 23 augusti på PC, PS4 och Xbox One. Nu har de släppt den andra delen som du kort och gott kan skåda nedan.

Deus Ex: Mankind Divideds PC-version får stöd för eyetracking

Spelet kommer kunna fånga din blick på flera sätt.

Företaget Tobii är ledande inom eyetracking - teknologi som gör det möjligt för en dator att spåra ens blick - och de har tillsammans med Eidos Montréal utannonserat att PC-versionen av Deus Ex: Mankind Divided kommer få stöd för eyetracking-funktioner via Tobii EyeX. Detta ska i sin tur öka spelets inlevelse, ge ett renare användargränssnitt och förbättra navigationen. Den 23 augusti planeras ett släpp för en spelsamling med spelet och Tobii EyeX.

Häromdagen meddelade vi att kommande Deus Ex: Mankind Divided nått guld, vilket innebär att det är färdigt för lansering. För att hålla lågan brinnande har utvecklarna nu valt att visa upp hur de föreställde sig städerna i spelet, genom att låta oss bläddra i ett litet galleri på Eidos Montréals hemsida.

Deus Ex: Mankind Divided har nått guld

Nästa Deus Ex är färdigt för tryck.

Alldeles nyligen fick vi möjlighet att testa på Deus Ex: Mankind Divided och vår danska kollega Troels var ganska nöjd med resultatet. Det är också därför härligt att höra att utvecklingen går åt rätt håll. Eidos har nämligen utannonserat, via Twitter, att spelet har gått guld och att det därmed är klart för utgivning.

Under årets PC Gaming Show på E3-mässan fick vi åtminstone se lite av det första uppdraget från kommande Deus Ex: Mankind Divided. Utöver det varken visades eller sades det något nytt, men nu har en ny intervju dykt upp mellan IGN och executive game director Jean Francois Dugas och executive art director Jonathan Jacques-Belletete från Eidos Montreal.

FeatureFörtitt: Deus Ex: Mankind Divided

Dags att utrota Mechanical Apartheid en gång för alla.

Det skall erkännas direkt. Jag har inte spelat en enda minut av ett Deus Ex-spel tidigare. Jag läste med stora och nyfikna ögon om det allra första Deus Ex när det begav sig år 2000. Jag läste att det var ett revolutionerande spel signerat den store mästaren Warren Spector. Jag blev fascinerad av hur han blandade FPS med RPG och hur spelarens val ändrade utgången för handlingen. Men det blev aldrig att jag testade det. Sen kom nylanseringen med 2011 års Deus Ex: Human Revolution. Samma där, spelet fick fina betyg och hyllades högt och lågt, och jag har till och med deltagit i ett forskningsseminarium kring spelet, men ändå har jag inte tagit mig tillfälle att prova det.

Deus Ex-serien har alltid haft ett lysande soundtrack, möjligtvis med undantag för Invisible War som inte hade lika fantastiska toner som sin föregångare och efterföljare. Human Revolution levererade gott om stämning vad gäller både det visuella och det musikaliska, den sistnämnda tack vare kompositören Michael McCann som också återvänder till kommande Deus Ex: Mankind Divided.

Här är en sex minuter lång trailer från Deus Ex: Mankind Divided

Det var i november förra året som vi motvilligt meddelade att kommande Deus Ex: Mankind Divided fick sitt lanseringsdatum flyttat till den 23 augusti, 2016. För att påminna oss om att spelet fortfarande är på väg har en ny trailer släppts där Adam Jensen för monolog om vad spelet handlar om.

Trailern säger oss inte mycket som vi inte redan visste, men vi får se nya ställen i Europa vi kommer utforska, samt se både nya och gamla ansikten som mycket väl kan tyda på mer tydliga kopplingar till originalspelet Deus Ex.

Läs vidare...

Adam Jensen gillar storyn i Deus Ex: Mankind Divided

Ja, skådespelaren som agerar som Adam.

I en intervju med Video Game Sophistry (via WFFC Tech) berättar Elias Toufexis, skådespelaren bakom Adam Jensen, att han gillar storyn i Deus Ex: Mankind Divided. Han berättar bland annat om hur annorlunda de olika sluten i spelet ter sig mot föregångaren Human Revolution:

Eidos Montreal svarar på frågor om Deus Ex: Mankind Divided

Spelet är ännu långt borta men tills dess får vi lite svar på tal.

New York Comic Con gick av stapeln tidigt i oktober och på plats fanns Jean-François Dugas (executive game director), Jonathan Jacques-Belletête (executive art director) och Elias Toufexis (rösten bakom Adam Jensen) från Eidos Montreal. De hade såklart en panel tillägnad den enormt efterlängtade titeln Deus Ex: Mankind Divided och passade även på att svara på frågor om spelet. Vill du exempelvis veta mer om deras planer kring spelets PC-lansering, spelmekaniken eller hur utvecklarna kommer på alla fantasifulla augmentationer i spelet så kan du spana in videon här nedan:

FeatureFem heta rollspel att spana in 2016

Vilket blir nästa rollspel att äta en stor portion av ditt liv?

December har anlänt, och det med besked. Sakta täcker snön Sverige, stormar piskar upp i de södra delarna och folk börjar julpynta redan i november. Så många anledningar att sätta sig inomhus, kaffe i hand, Fallout 4 utan paus, och bara inte komma ut förrän solens strålar träffar våra svenska vidder igen.

Under oktober månad testades kommande Deus Ex: Mankind Divided av journalister hos Eidos Montreal och såhär i efterhand har utvecklarna fattat ett halvtråkigt beslut. Spelet är härmed försenat med flera månader för att putsa upplevelsen ytterligare.

Hugg in på mera gameplay från Deus Ex: Mankind Divided

Hugg in på mera gameplay från Deus Ex: Mankind Divided

Adam Jensen håller låda som han brukar

En ny trailer har släppts från kommande Deus Ex: Mankind Divided som först kommer att släppas tidigt nästa år. Vi bjuds på mera gameplay, som visar upp lite mer av augmenterade Adam Jensens egenskaper. Titan-skölden samt hans vapenarm visas upp ytterligare, varav den sistnämnda inkluderar Tesla-projektilerna, Nanoblade-svärdet och PEPS-pistolen. I en värld där i princip alla hatar augmenterade människor är det nog bäst att vara väl beväpnad.

Deus Ex: Mankind Divided kommer att lanseras den 23 februari, 2016, på Playstation 4, Xbox One och PC.

Läs vidare...

Detta är Deus Ex: Revision

Modden finns nu på Steam

Under sju års tid har Moddb.com huserat Deus Ex: Revision, vars skapare - Caustic Creative - var dedikerade till att ge originalspelet Deus Ex ett ansiktslyft vad gäller miljöerna och även ett uppdaterat soundtrack.

Det är ett bra tag kvar innan Deus Ex: Mankind Divided landar på PC och konsoler världen över. Spelet fortsätter historien två år efter händelserna under Panchaea-incidenten från föregående Human Revolution. Här ses augmenterade invidivder ur ett mycket negativt perspektiv och jagas som djur globalt. Lite som X-Men.

Tempen höjs för Deus Ex Mankind Divided genom en ny animerad trailer

Tempen höjs för Deus Ex Mankind Divided genom en ny animerad trailer

Deus Ex Mankind Divided plockar nya hype-poäng

Deus Ex är en av de mest ikoniska speltitlarna på PC-fronten, sedan dess begynnelse år 2000. Nu, 15 år senare, vill Eidos Montreal och Square Enix höja tempen ytterligare för det fjärde spelet i serien, Mankind Divided. Detta med en dödligt cool, animerad trailer för att också fira spelseriens 15-årsjubileum.

Trailern täcker i snabba två minuter upp de tre föregående titlarna, inklusive Invisible War och Human Revolution. Tidigare i år släpptes även en kort dokumentär där tre av originalutvecklarna - Warren Spector, Chris Norden och Sheldon Pacotti - delar med sig av sina tankar kring spelserien. Har du missat denna så kan du skåda den här nedan:

Deus Ex Mankind Divided kommer att lanseras den 23 februari, 2016, på Xbox One, Playstation 4 och PC.

Läs vidare...

Ni vet, den där förbeställningsplojen för Deus Ex: Mankind Divided, som hatades av i stort sett varje kotte i spelets community? Square Enix och Eidos-Montréal tycks ha tagit till sig kritiken från fansen och ska nu se över "augment your preorder"-programmet. Detta så att "den bättre möter spelarnas förväntningar".

Här är Deus Ex: Mankind Divideds lanseringsdatum

Spelet har ett lanseringsdatum, men Square Enix har även något i bakfickan

Vi vet alla vad Adam Jensen skulle ha sagt - "I never asked for this". Men nu har vi fått lanseringsdatumet på kommande Deus Ex: Mankind Divided. Square Enix har nu sagt att spelet kommer att lanseras den 23 februari, 2016 på Playstation 4, Xbox One och PC.

Gamescom bjuder på mera gameplay från Deus Ex: Mankind Divided

Gamescom bjuder på mera gameplay från Deus Ex: Mankind Divided

Jensen krälar i ventilationen och skjuter bad guys

Gamescom bjuder på nytt gameplay-material från kommande Deus Ex: Mankind Divided. Videon visar Jensen mest från sin aggressiva sida, men det finns även utrymme för krälande i ventilationen.

Vi hade gärna sett mer än fyra minuter, men vi tar vad vi kan få tag på.

Deus Ex: Mankind Divided kommer att släppas under 2016 på Playstation 4, Xbox One och PC.

Läs vidare...

Du kan bestämma innehållet i Deus Ex: Mankind Divided - Collector's Edition

Square Enix kan inte bestämma sig för vad Collector's Edition ska innehålla. Så de låter spelarna bestämma

Kommande Deus Ex: Mankind Divided kommer att få en samlarbox kallad Collector's Edition, men frågan är bara vad den ska innehålla förutom spelet självt. Square Enix tycks inte heller ha en aning då de hellre vänder sig till spelarna och låter dem bestämma. Detta sker genom omröstning bland flertalet alternativ som du skulle vilja se inkluderas. Röstar gör du här och såhär går det till:

Här är mer gameplay från Deus Ex: Mankind Divided

Här är mer gameplay från Deus Ex: Mankind Divided

Adam Jensen smyger, slåss och för dialog

Deus Ex: Mankind Divided visades upp i en in-game trailer på E3 2015 och likaså i en kort tech demo som visade skillnader mellan sin föregångare - Human Revolution. Spelet är ännu långt ifrån färdigt då det i nuläget befinner sig på alpha-stadiet och planeras för lansering under 2016. Eidos Montreal var ändå trevliga nog att tillhandahålla oss en 25 minuter lång spelsessionsvideo där stealth, strid, dialog och Jensens nya leksaker presenteras. Executive audio director Steve Szczepkowski fäller sina kommentarer om vad som förändrats sedan sist och vad vi kan förvänta oss längre fram.

Läs vidare...

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

Hela gänget har varit på plats under årets E3 med Microsoft som introducerade bakåtkompabilitet för Xbox One, Sony som (mot förmodan) hävde ur sig material från The Last Guardian och EA som golvade oss totalt med gameplay från Star Wars: Battlefront. Nytt det här året var Bethesdas presskonferens som bjöd på nytt gameplay och ett nära förestående lanseringsdatum för Fallout 4.

Adam Jensen grillar Art Director om Deus Ex Mankind Divided

Röstskådespelaren Elias Toufexis försöker kirra info från spelet i asrolig, interaktiv video.

En ny video har släppts rörande kommande Deus Ex Mankind Divided och om huruvida vi kommer få se mer av spelet under årets E3. Röstskådespelaren Elias Toufexis spexar med Art Director Jonathan Jacques-Belletête (JJB) och försöker grilla honom på information om spelet och det är verkligen asroligt.

Bossarna i Deus Ex Mankind Divided kommer inte att suga

Spelets regissör utlovar ordentliga bosstrider den här gången.

Deus Ex: Human Revolution var på många sätt en riktigt bra uppföljare till den högst omtyckta spelserien Deus Ex. Fokus låg på dig som spelare och de val du gjorde, samt vilket sätt du tacklade situationer på. I alla fall om du räknar bort spelets bossfajter som helt klart stack ut från resten av spelet likt en öm tumme. Det enda språket spelets bossar förstod var kallt bly i mängder innan de till slut stupade och detta blev snabbt de bitar som underhöll allra minst.

Uppföljare till Deus Ex läckt

Trevliga skärmdumpar från Deus Ex: Mankind Divided har dykt upp på nätet.

För några dagar sedan drog Square Enix upp en rätt kryptisk videoström på Twitch och det har spekulerats friskt om vad det egentligen är för spel som företaget skulle visas upp. Rykten började florera om det handlade om ett nytt Hitman-lir eller en uppföljare till Deus Ex. Nu har det visat sig att det sistnämnda är korrekt.