DOOM 4 Nyheter

Då släpps första betal-DLCn till Doom

Den första DLC till Doom som kostar pengar, Unto the Evil, kommer att släppas 5 augusti till PC, Playstation 4 och Xbox One. Prislappen landar på 12 pund vilket är cirka 120 kronor.

I paketet finns tre nya kartor - Offering, Cataclysm och Ritual - samt en ny spelarekontrollerad Harvester-demon, UAC EMG-pistol och Kinetic Mine. Dessutom kommer extra rustningar, mönster, färger och svordomar. Kan det bli bättre? Det finns en video på rasket nedan.

Men innan DLCn släpps kommer vi redan idag att få njuta av Free Update 2 samt dubbel XP under helgen. Med Free Update 2 kommer ett Capture- och Hold-läge för Sector och annat smått och gott.

Läs vidare...

Bethesda har tidigare delat ut en 3D-skriven version av Cyberdemon från Doom (2016) till tio vinnare under spelets öppna beta. Den här gången har 3D-skrivarna verkligen jobbat övertid inför en ny tävling som nu också har avslutats, då det här handlar om BFG-vapnet i naturlig storlek.

Snart börjar den stora Xbox-rean

Den 5 juli blir plånboken tom.

Sommaren är fylld med ett antal olika reor och snart är det dags för Xbox att vara med. På twitter avslöjade Larry ''Major Nelson'' Hyrb med en trailer att deras ultimata sommarrea börjar den 5 juli.

Dooms nya uppdatering gör dig till fotograf

Ta bilder av dina slaktsessioner.

Doom kommer att få en ny uppdatering den 30 juni på Xbox One, Playstation 4 och Steam, berättar Bethesda. Update #1 kommer bland annat att introducera Photo Mode och en ny valfri inställning för placeringen av vapnet i stil med originalspelet Doom.

Under E3 utannonserade id Software att ett demo på Doom skulle finnas tillgängligt att ladda ner gratis under den veckan. Nu har de förlängt detta - så du kan alltså fortfarande ladda ner demot. Perfekt om du vill se om Doom är något att ha eller inte.

Dooms flerspelarläge förbättras

I väntan på nästa stora uppdatering.

Det har snart gått en månad sedan Doom lanserades och sedan dess har id Software jobbat på spelets nästa uppdatering som är tänkt att anlända senare i juni.

För att fira att Doom nu har funnits tillgängligt sedan en månad tillbaka har demonexperten Glenn Petersen från Science Fiction-bokhandeln i Göteborg blivit tillfrågad vilka hans favoritdemoner från popkulturen är. Dessa har han radat upp i en smidig top 10-lista som kan ses nedan:

Doom knäar Zoolander 2 i skrevet

Släng dig i vägen Ben Stiller, för här kommer sommarens hetast modeshow

Ta fram din inre fashionista och montera cigarettförlängaren, för nu är det dags för haute couture direkt från helvetet. Här blir det minsann inga pinnsmala modeller med halva dekolletaget ute, nej, Mars demonerna går ”all in” och bjuder på köttiga "Teabags" och skräder inte att visa svansen i sin fulla prakt. Sponsored by UAC.

Kommer du ihåg på 80- och 90-talet när band la in hemliga meddelanden i sina låtar? Typ som när hårdrocksgrupper la in hälsningar till djävulen, och alla moralister ballade ur. Självklart har Id Software gjort något liknande i soundtracket till nya Doom.

Här är samtliga tider för E3 2016

Om du tänkt följa presskonferenserna.

Planerar du att se E3? Då är det läge att planera in presskonferenserna som inleder årets största händelse i gamingvärlden. Nedan ser du samtliga tider värda att lägga på minnet:

Nytt speedrun-rekord är slaget - i Doom 3

Tillbaka till det inte fullt så gamla spelet.

I veckan släpptes id Softwares efterlängtade reboot av Doom (läs Andréas recension här!), och spelare världen över passar därför på att slå rekord efter rekord i de gamla spelen. Nu har en youtubare med namnet Corpseflesh slagit rekordet i Doom 3.

Snart är det dags. Om bara två dagar återvänder Doom med sin spektakulära värld. För att skapa ännu mer pepp har Id Software släppt en ny video som förklarar hur gamla spelmekaniker blandas med de nya. Vi får även info om fräcka vapen, justering av sin karaktär, coola demoner och så mycket mer.

Förra veckan hivade vi upp konceptbilder ur galleriet från DOOM, där spelets omgivningar visades upp illustrerade. Givetvis finns det mer av den varan och den här gången visar Bethesda upp spelets demoner.

Youtube-profilen Lee Hardcastle är en jävel på leranimation, eller claymation som det också kallas. Bland sina skapelser kan du finna serien Claycat där filmer återberättas med katter i lera. Nu i takt med DOOMs snara ankomst har han gjort en hyllning till spelet som kort och gott heter Claycat's DOOM.

När väntan på en stortitel som DOOM blir lite väl dryg vill du som spelare spana in video efter video med gameplay, men du har aldrig sett spelet så här snyggt och framförallt snabbt.

Så här bra dator kräver DOOM

Lever du upp till systemkraven?

Snart släpps DOOM till Playstation 4, Xbox One och PC. Dagen till ära har Id Software släppt lös systemkraven för spelet och du kan kolla på dem nedan:

Här är lanseringstrailern för DOOM

Här är lanseringstrailern för DOOM

Mata på med hagelgeväret.

Nästa vecka lanseras kommande DOOM och den slutgiltiga lanseringstrailern har därmed landat. Den är kanske inte lika häftig som tidigare trailers vi har sett, men den får definitivt blodet att pumpa i alla fall.

Den 13 maj släpps DOOM på Xbox One, PS4 och PC.

Läs vidare...

Bethesda har släppt ett exklusivt galleri från kommande DOOM med illustrationer av artisterna Alex Palma, Colin Geller, Emerson Tung, Jon Lane och Ryan Watkins. Nedan finner du alla coola konceptbilder där helvetet och mars figurerar, samt några beskrivningar från artisterna:

Id Software kan inte klara ut DOOM på högsta svårighetsgraden

Om inte utvecklarna klarar det, vem kan då?

Med nya DOOM kommer en riktigt jävlig svårighetsgrad kallad Ultra-Nightmare. För er som är bekanta med serien sedan innan är Nightmare den svårighetsgrad som fått hundratals tangentbord att mosas under frustrerade spelares nävar. Och ja, nu blir det ännu svårare. I Ultra-Nightmare är varje död den slutgiltiga. Därför behöver du, om du nu skulle dö, starta om kampanjen från början. Det är om än mer oförlåtande än From Softwares spel.

Doom lirar i dynamisk upplösning på konsolerna

Och därför fungerar det så bra.

Vi har tidigare rapporterat om PC-spelarnas missnöje med Doom-betan och konsolägarnas hyllningar. Att just de som spelade på Playstation 4 och Xbox One var så nöjda kan bero på att spelet körs med dynamisk upplösning.

Bethesda streamar Doom nästa vecka

Snapmap och enspelarkampanjen får mer utrymme.

Lanseringsdatumet för Doom är lite mindre än en månad bort och fram tills nu har flerspelarläget varit i största fokus, i och med den stängda betan och den öppna betan som kom och gick. Nu tänker Bethesda visa mer material från Snapmap-läget och enspelarkampanjen genom att streama spelet i nästa vecka.

I princip alla konsolspelare älskade Doom-betan

Häromdagen kunde vi rapportera att PC-spelarna rasat över Doom-betan. Glädjande är dock att konsolspelarna tycks tycka tvärtom - 99 procent tvärälskade det, nämligen.

Det är 8000 Playstation-spelare som röstade på spelet och gav det 100 procent. På Xbox-sidan var det marginellt svalare - de gav betyget 4,5/5.

Doom släpps den 13 maj till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Läs vidare...

Spelarna spyr galla över Dooms öppna beta

Spelarna spyr galla över Dooms öppna beta

Helvetiska recensioner på Steam.

Dooms öppna beta har pågått sedan den 15 april och vi trodde att den skulle upphöra idag, men förlängdes till imorgon klockan 05.59 svensk tid.

Frågan är om så många vill spela den öppna betan så mycket längre då betan har fått helvetiska recensioner via Steam från spelarna. Av 12 058 recensioner i skrivande stund är 37% positiva men uppenbarligen resten negativa, med motiveringar som att spelet mer liknar Halo eller Quake än Doom. Jo, nog liknade vi flerspelarläget med Unreal Tournament och Quake 3 i Petters stream av den stängda betan tidigare.

Bland de negativa recensionerna skriver spelarna bland annat att Doom känns stelt eller som "Masterchief med en vattenpistol i en kundvagn".

Läs vidare...

PC-versionen av Doom får upplåst bilduppdatering

Inga låsta bildrutor här inte.

Doom stampar närmare mot sin slutgiltiga lansering och har spelats i den stängda betan tidigare i april, vilket också streamades av Petter. Den öppna betan av spelet startade igår och kommer pågå till imorgon och i mitten av detta har lead renderer programmer Tiago Sousa via Twitter bekräftat att PC-versionens bilduppdatering kommer vara upplåst.

Såhär skapar du demoniska rustningar i Doom

Det kommer finnas många saker att bygga din karaktär med.

Petter hade blandade känslor när han lirade Doom-betan häromsistens och så även vad gäller att mixtra med sin rustning i flerspelarläget. En ny video har nu släppts som detaljerar vilka förändringar du kan göra hos din karaktär, så som utrustning, färger och vapen när du går upp i level.

Dooms öppna beta börjar på fredag - här är en tuff video

Id Softwares Doom-reboot är full av läskiga demoner, enorma vapen och massor av blod. Så självklart är vi på redaktionen riktigt taggade på det. Petter lirade den stängda betan förförra veckan, så passa på att kika in hans video här. Men snart öppnar även en öppen beta, så alla som vill får chansen att spränga skit i luften.

Den öppna betan sätter igång nu på fredag den 15 april och stänger den 18 april. Men du kan ladda ner filerna redan nu: Sök helt enkelt på "Doom" på Xbox Store/Playstation Store/Steam och ladda ner "Doom Open Beta". Så passa på att prova Doom på PS4, Xbox One eller PC nu på fredag. Det fullständiga spelet släpps 13 maj.

Läs vidare...

Dooms nya trailer får musikalisk hjälp från The Refused

Dooms nya trailer får musikalisk hjälp från The Refused

Doomguy spöar små och stora demoner.

Snart är det bara lite drygt en månad tills demoner ska slitas itu i den fjärde inkarnationen av Doom. Spelet har nu fått en riktig käftsmäll till trailer som tar en cinematisk riktning till tonerna av The Refused. Det är sannerligen adrenalinkicken vi behöver inför spelet lansering.

Doom kommer att lanseras den 13 maj, 2016 på Xbox One, Playstation 4 och PC.

Läs vidare...

Att en ny del i den klassiska förstapersonsskjutarserien Doom är nära förestående har väl knappast undgått någon. Den brutala övervåldssimulatorn från id Software hänförde många när det begav sig, undertecknad inkluderad, och lika många ser nog fram emot årets färska tappning.

Det behöver kanske inte sägas längre att Doom är och förblir tidernas FPS-klassiker, tillsammans med all härlig kontrovers som uppstod vid dess lansering på 90-talet. Spelets våld trappades upp till helt absurda nivåer i den suveräna Brutal Doom-modden och nu har moddaren Sergeant_Mark_IV siktet inställt på att även göra 64-porten av spelet mer brutalt.

Så här bra dator behöver du för Dooms multiplayer-beta

Så här bra dator behöver du för Dooms multiplayer-beta

Har du specifikationerna som krävs?

De som förbokade Wolfenstein: The New Order när det begav sig har möjlighet att testa på multiplayer till Doom i slutet av denna månaden. Det handlar om en stängd beta som rullar på från den 31 mars till 3 april och formaten som gäller är PC, Playstation 4 och Xbox One.

Nu har vi specifikationerna för PC-diton. Värt att notera är att dessa endast gäller för betan och kan komma att ändras för den färdiga produkten. Kolla in dem nedan:

Minimum Spec (720p)

Läs vidare...

Bethesda berättar om glory kills och vapenmoddar i Doom

Vi kommer uppenbarligen fullständigt mosa demoner till våren.

Första gången jag spelade något Doom-relaterat var Doom 3 och jag älskade det från början till slut. Atmosfären var mörk och ohyggligt tät, vapnen hade ordentlig punch och alla demoniska vidunder som flög mot mig var underbart vedervärdiga. Detta var dock ett väldigt annorlunda Doom mot sina föregångare som var betydligt snabbare och mer inriktade på spelarens reflexer, samt fantastiskt roliga att spela igenom av helt andra anledningar. Nästkommande Doom (4) har som bekant återgått till den gamla skolan och har visat sig vara snabbt och brutalt som attan, vilket gör undertecknad mycket glad.

Doom-kampanjen blir minst 13 timmar lång

Mycket action för pengar.

id Software har avslöjat via Twitter att Doom-kampanjen blir minst 13 timmar långt. Självfallet varierar speltiden beroende på hur bra man är som spelare, men differensen lär ligga på plus/minus några timmar.

Imorgon spelar Conan O'Brien Doom

Clueless Gamer slår till igen.

Tidigare idag kunde vi meddela att Doom släpps den den 13 maj. Någon som hinner "recensera" det innan vi andra få sätta våra svettiga labbar på spelets promo-ex är Conan O'Brien.

Undertecknad har precis fått gåshud då vi med stor glädje kan meddela när nästa del i helvetiska Doom-serien kommer att släppas. Xbox One, Playstation 4 och PC kommer att invaderas fredagen den 13 maj, 2016. Huruvida valet av just fredagen den 13 är medvetet eller ren slump låter vi vara osagt.

Doom (en gång i tiden känt som Doom 4) är ett sånt där spel som varit under utveckling en smärre evighet, och varje gång det verkar som att vi kryper närmare dess lansering inträffar det nånting som skjuter upp det ännu mer (typ som när John Carmack lämnade Id Software, t ex). Men nu verkar det som att lanseringen är mer konkret än någonsin förr, då vi för en gångs skull faktiskt fått ett konkret datum att smaka på.

Då har du chansen att testa kommande Doom

Snart testas spelet för första gången av spelarna

I somras kunde vi meddela att en beta av kommande skjutaren Doom skulle komma att äga rum nästa år. Innan dess är det alltid lämpligt att spelet testas i alpha-stadiet och nu står det klart när den stängda alhpan drar igång.

Gamescom bjuder på mera Doom

Gammalt gameplay blandas med nytt

Kommande demonslaktaren Doom har fått lite mer videomaterial släppt. Nytt gameplay blandas med gammalt i den officiella Gamescom-trailern.

Nya Doom rör sig med Doom 2:s snabbhet

En av Quakecons besökare berättar om nya Doom

Vi berättade häromdagen om Quakecon-besökarnas privilegium att få provspela kommande Dooms flerspelarläge, vilket har gjort undertecknad grundligt avundsjuk. Vi tröstar oss med en dokumenterad spelupplevelse från en av mässans besökare där snabbhet spelar stor roll.

Dooms flerspelarläge kommer testas i alpha under kommande månaderna

Id Software tog med sig helvetet till Quakecon 2015

Nästa år planeras en beta äga rum för kommande Doom, men helvetet har redan anlänt till Quakecon där besökarna fått första tjing på att provspela flerspelarläget. Det står nu också klart att slumpmässigt utvalda spelare ur betatest-poolen kommer att testköra spelet i dess alpha-stadie under "kommande månaderna".

Se Bethesedas presskonferens i efterhand

Om du missade konferensen och inte orkar läsa.

Ja, som ni alla vet så höll Betheseda presskonferens i natt där bland annat Fallout 4, Doom och Dishonored 2 visades upp i all sin prakt. Det var dessutom företagets första presskonferens på E3 någonsin, och vi har sammanställt allt smarrigt i en artikel som du kan hitta här.

Bethesda bjuder på exklusiv intervju om Fallout 4 under E3

Under årets E3 kommer Bethesda ge oss inblick i nästa Doom och Fallout.

Det är ännu lite mindre än två veckor kvar till E3 2015 och liksom många andra kommer Bethesda att ta plats i en show live på scen. Med tanke på att den första nervkittlande trailern från kommande Fallout 4 landade under veckan kan vi förvänta oss mer om spelet under mässan, vilket utvecklarna även har klargjort. Under E3 2015:s första dag, tisdagen den 16:e juni, kommer Bethesda Game Studios Game Director, Todd Howard, att intervjuas exklusivt om titeln. Vi hoppas på en grundlig genomgång av nyheter, förändringar, spelsätt och kanske ytterligare material från spelet.

Såhär skulle Doom 4 ha sett ut

Videoklipp från det nedlagda actionspelet släppt.

Det sedan en tid nedlagda spelet Doom 4 har sprattlat till lite under sin gravsten. Anledningen är en nypublicerad video som visar hur spelet såg ut innan det lades ned.