Dota 2 Guider

Petters underbara Dota-guide (3): Off-lane

Förbättra ditt game med hjälp av heta tips från redaktionens egen Dota 2-fantast.

Välkommen åter till denna Dota-guide där vi den här gången kommer att gå igenom rollen som off-lane. Vi har tidigare avverkat både support och mid och går nu vidare med spelets kanske mest ensamma position. Den kräver, som vi kommer att se, ett stort mått försiktighet för att det ska gå vägen, speciellt om du kör solo där.

Petters underbara Dota-guide (2): Mid

Förbättra ditt game med hjälp av heta tips från redaktionens egen Dota 2-fantast.

I december skrev jag den första delen i denna omfattande guide över MOBA-spelet Dota 2, en artikel vars fokus låg på hur man som bäst spelar rollen som support. Sedan dess har patchen 6.86 slagit ned som en bomb och levererat en ny hjälte, nya items, stora förändringar av spelkartan samt en hel del annat som på det stora hela förändrat spelets meta tämligen avsevärt. Det fick mig att fundera över om jag skulle uppdatera texten om supporthjältar, men efter att ha spelat den nya versionen ett tag tror jag nog trots allt att den förra guiden håller. Jag tror att den är tillräckligt övergripande för att den ska kännas relevant trots den nya patchen.

Petters underbara Dota-guide (1): Support

Förbättra ditt game med hjälp av heta tips från redaktionens egen Dota 2-fantast.

Den som någon gång försökt sig på att spela ett MOBA (Massive Online Battle Arena) har säkert märkt hur otroligt oförlåtande communityt i dessa spel kan vara. Minsta misstag straffas ofta med till synes oproportionerliga svordomssalvor från medspelare och dessa fortsätter sedan gärna matchen ut. Att inlärningströskeln dessutom är extremt hög i den här genren gör inte heller saken bättre, och jag kan tänka mig att många inte tycker att det är värt besväret att sätta sig in i det.