The Elder Scrolls IV: Oblivion Nyheter

I skuggorna pågår ett litet projekt kallat Skyblivion och det är ett mod-projekt för att återskapa Elder Scrolls-titeln Oblivion i Skyrim. Glädjande nog har en teaser trailer släppts som visar upp det.

Denna helg innebär Quakecon-rea

Elder Scrolls-serien har upp till 66% avdrag

Quakecon 2015 tuffar på och med det har man på Steam bestämt sig för att slänga upp en ny rea med just Quakecon i fokus. Rean kommer att pågå fram till söndagen den 26 juli och behandlar bland annat Elder Scrolls-serien, Fallout-serien och Wolfenstein: The New Order.

Bethesda söker medarbetare till nästa generation

Bethesda söker medarbetare till nästa generation

Fallout 4 eller The Elder Scrolls 6 på gång?

Utvecklaren Bethesda Game Studios har lagt ut en jobbannons som söker programmerare till framtida generations konsoler. I ansökan söker de någon med erfarenhet av utveckling till PlayStation 3 och Xbox 360. Erfarenhet med DirectX 11 är också ett plus, säger annonsen.

Vi kan nu påbörja spekulationerna om vad Bethesda har för projekt igång. Studion släppte i höstas The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) som blivit en gigantisk succé och innan det låg de bakom Fallout 3, även det en storsäljare.

En gissning är alltså att Bethesda jobbar på en ny del i någon av dessa två serier till nästa generations konsoler. Det är givetvis bara spekulationer än så länge och det lär dröja ett tag innan vi får veta vad de håller på med. Men visst är det spännande med information om att en av denna generationens populäraste utvecklare har något på gång till framtida konsoler?

Läs vidare...

Skyrim: "Mindre renderingsfest, mer Motörhead-konsert"

Bethesda berättar om spelvärldens utveckling

The Elder Scrolls-serien har blivit känd för sina enorma spelvärldar, där linjära äventyr har ersatts med nästan total frihet från ögonblicket du startar spelet. Bethesda, företaget som gör spelen, har precis dragit igång en ny podcastserie med utvecklarna bakom kommande The Elder Scrolls V: Skyrim. I första avsnittet får vi träffa två av konceptartisterna bakom spelet.

Bethesda hotar Notch med stämning

Scrolls inkräktar på The Elder Scrolls?

Notch, svensken bakom Minecraft, har ett annat spel på gång. Scrolls heter det - och han ansökte om detta varumärke samtidigt som han ansökte om Minecraft.

Nästa del i Elder Scrolls på gång?

Danska Eurogamer tjuvlyssnade på flyget

Enligt våra Eurogamer-vänner på andra sidan Öresund är en ny del av Bethesdas rollspelsserie Elder Scrolls på gång. Hur de vet det? De tjuvlyssnade på flyget.