The Elder Scrolls V: Skyrim

Spotlight

VideoHär är 12 spel som ryktas visas upp på E3

Eurogamer Show visar vad vi kan hoppas på.

VideoHär är de bästa och sämsta buggarna

En feature eller en bugg? Vår systersida har svaret.

Key events

12th September 2012

Recension: Skyrim: Hearthfire

20th January 2012

Skyrim 1.4-patch detaljerad

I skuggorna pågår ett litet projekt kallat Skyblivion och det är ett mod-projekt för att återskapa Elder Scrolls-titeln Oblivion i Skyrim. Glädjande nog har en teaser trailer släppts som visar upp det.

Fallout förvandlas till pinball

Bethesda bjuder på studsande bollar.

Börjar du törsta efter ännu mer postapokalyptisk ödemark efter Fallout 4? Ingen fara, för snart släpps Bethesda Pinball pack till Zen Studios spel.

Skyrim-kompositören varnar fans för Londonkonsert

Han var inte delaktig i projektet.

Den 16 november ljuder en Skyrim-konsert i London Palladium, men kompositören Jeremy Soule upplyser nu fansen att han själv inte har varit med i projektet överhuvudtaget. Musiken som Winterhold Philharmonic-orkestern kommer att spela, har alltså skrivits av utan någon hjälp från originalkompositören. Soule menar att folk måste få veta detta innan de betalar dyra pengar för konserten:

E3 2016: Bethesda ska släppa två storspel innan Elder Scrolls 6

Två feta spel i stil med Fallout och Skyrim.

I en intervju med IGN under E3 sa Todd Howard att vi inte bör vänta oss ett Elder Scrolls 6 på ett bra tag, även fast Bethesda jobbar på det. Nu har PR-ansvarige Pete Hines kompletterat den informationen med att säga att Bethesda har två storspel att släppa innan vi får se The Elder Scrolls 6.

Nog har vi funderat på vad som hände med nästa Elder Scrolls-titel efter Skyrim, om nu något var på gång. Todd Howard har nu bekräftat för IGN att så är fallet, men att vi inte bör vänta oss The Elder Scrolls 6 inom den närmsta tiden.

Skyrim Special Edition för Xbox One, Playstation 4 och PC avtäcktes som bekant under Bethesdas E3-konferens och att se spelet i högre grafisk kvalitet är absolut roligt. Frågan är bara hur vänligt spelet är vad gäller alla moddar som skapats för originalspelet till PC. Utvecklarnas PR-snubbe Pete Hines har nu via Twitter bekräftat att spelet tydligen ska kunna köra äldre moddar som skapats.

E3 2016: Skyrim HD-uppgraderingen helt gratis för många PC-spelare

Är du en av de lyckliga som får allt nytt godis utan att betala en krona?

Bethesda ger lite kärlek åt alla trogna fans som äger Skyrim till PC. Om du är stolt ägare av Legendary Edition eller besitter alla expansionerna kan du uppgradera till HD-versionen helt gratis. En tidig julklapp som tomten kommer med redan den 28:e oktober.

E3 2016: Todd Howard presenterar Skyrim: Special Edition

Uppdateringar för Fallout 4 och högupplöst Skyrim.

Todd Howard på Bethesda tittade förbi via en inspelning för att tala om att nya uppdateringar kommer nå Fallout 4 i sommar. Har du funderat på hur det kan vara att bygga ditt egna valv och experimentera på dina invånare som Vault-Tec, så står det nu klart att du kommer få leka med det i Workshop i juli.

VideoHär är 12 spel som ryktas visas upp på E3

Eurogamer Show visar vad vi kan hoppas på.

I morgon natt sätter första presskonferensen igång under E3 2016 och ryktena kastas hejvilt fram och tillbaka kring vad vi kan förväntas se. Våra kollegor på brittiska Eurogamer har gjort en mysig video där de går igenom tolv stycken av dessa rykten.

Rykte: Remake av Skyrim kan visas på E3

Till Playstation 4 och Xbox One.

Den tyska spelsajten Gamepro har fått information att Bethesda tydligen kommer att visa upp en remake av The Elder Scrolls V: Skyrim under E3 nästa vecka. Bakom informationen står den numera ökände Shinobi602 och personen har en bakgrund med många smaskiga avslöjanden.

FeatureÅsikt: Hellre utsatt än övermäktig

Jerry diskuterar nackdelarna med att uppgradera sig till max.

I rollspel och alla andra slags genrer med någon typ av uppgraderingssystem, strävar jag hela tiden efter att göra min karaktär större och starkare. Mer stryktålig, helt enkelt. En stor del av upplevelsen i just dessa typer av spel är att bli den figur som så småningom härskar i hela riket, vare sig det gäller Skyrims slätter i The Elder Scrolls V eller staden Harran i Dying Light.

Supermabitiös mod gör om alla städer i Skyrim

Tre och ett halvt år av utveckling lönar sig.

Om du inte orkar vänta längre på att få uppleva nya äventyr i Bethesdas The Elder Scrolls-värld så har nu ett gäng moddare äntligen blivit klara med en riktigt episk förändring till Skyrim, efter tre och ett halvt år av arbete.

VideoHär är de bästa och sämsta buggarna

En feature eller en bugg? Vår systersida har svaret.

Är det en bugg eller en feature? Genom tidens historia har vi stött på saker som inte riktigt stämmer i våra favoritspel. Det kan vara allt från att flyga iväg hundratals meter när en jätte pucklar på en i Skyrim eller att hela din sparfil försvinner efter hundratals timmar i Fallout 3 (ja, Bethesdas spel kryllar av buggar).

FeatureBorde korta spel kosta lika mycket som långa?

Alex filosoferar kring om att värdera olika upplevelser

När jag nyligen tog mig igenom det efterlängtade men ack så misslyckade The Order: 1886 var det inte helt oväntat med en tämligen bitter eftersmak. Något slog mig som en hammare i skallen: Väldigt många hårt arbetande människor kommer betala så mycket som 749 kronor för detta - ett spel som för mig knappast räckte längre än 6 timmar och dessutom underhöll föga ens under denna ringa tidsram. Missförstå mig rätt, jag avskyr konceptet att ju fler speltimmar desto bättre. Men ändå, 749 kronor för sex timmars eventuell underhållning. Det är faktiskt ganska dyrt.

Veckans reor [Vecka 36 2013]

Tekken Tag 2! Fez! Skyrim!

Mastodontsläppen avlöser varandra här i september. Ja, kolla bara in våra recensioner av Rayman Legends (9/10), Killzone: Mercenary (8/10) och Europa Universalis IV (10/10) så förstår du vilken grym spelmånad vi har under våra fötter.

Skyrim får troligtvis en samlingsvolym

Som innehåller alla tilläggspaket

Våra kollegor på Eurogamer Polen har rapporterat att en samlingsvolym med The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) och alla spelets tilläggspaket kan vara på väg inom en snar framtid.

Bethesda kommer att utannonsera ett nytt spel i morgon

Underliga videor från spelföretaget

Spelföretaget Bethesda har den senaste tiden retats med korta videosnuttar som hänvisar till ett nytt spel. Ingen egentlig information om det kommande spelet har dock släppts. Men i morgon kommer de att utannonsera exakt vad för spel det är de jobbar med, i alla fall om man får tro en ny Vine-video som företaget släppt.

Skyrim-expansioner når PlayStation 3 i februari

Skyrim-expansioner når PlayStation 3 i februari

Den som väntar på något gott...

Skam den som ger sig! Skyrim-expansionerna Dawnguard, Hearthfire (4/10) och Dragonborn (9/10) är äntligen på väg till PlayStation 3. Efter flera månader av osäkerhet och väntan har Bethesda nu lämnat klara besked via sin officiella blogg.

Dragonborn blir den första expansionen att lanseras till Sonys konsol och detta skall ske i februari. Senare samma månad kommer även Dawnguard och Hearthfire att släppas också. Som plåster på såren för den långa väntan kommer samtliga expansioner att säljas för halva priset under den första veckan.

Bethesda meddelar också att patch 1.8 kommer att släppas precis före lanseringen av Dragonborn. Tidigare har Bethesda sagt att expansionerna kanske inte skulle nå PlayStation 3 överhuvudtaget, då studion uppenbarligen haft stora problem med att få spelet att fungera ordentligt på konsolen.

Läs vidare...

Recension: The Elder Scrolls 5: Skyrim - Dragonborn

Jag hade faktiskt tröttnat på The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10). Trots de till synes ändlösa vidderna att utforska kom ändå en punkt då allt helt enkelt kändes gjort. Det är svårt att tänka sig att något så enkelt som mer av allt kan göra spelet relevant igen, men så är det.

I The Elder Scrolls 5: Skyrim - Dragonborn reser vår hjälte till ön Solstheim nordost om Skyrim. Platsen är symboliskt viktig för den som följt The Elder Scrolls under en längre tid. Ön var en gång i tiden skådeplats för expansionen Bloodmoon som släpptes till seriens tredje del Morrowind. Då blev den en förfining av allt vad spelet stod för och till min stora glädje lyckas Bethesda upprepa proceduren den här gången också.

Dragonborn är verkligen den gamla skolans expansion; en upplevelse som i omfång är jämförbar med huvudspelet.

Läs vidare...

Skyrim-expansioner på väg till PlayStation 3

Skyrim-expansioner på väg till PlayStation 3

Men fortfarande inget besked om när det blir

PlayStation 3-spelarna står fortfarande utan en enda expansion till The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) trots att den första rullades ut i början av sommaren.

Det har länge spekulerats om de alls kommer att lyckas leverera något material, men i ett inlägg på Bethesdas Twitter lovar utgivaren nu att det är på väg:

"Som uppdatering: vi är också nära nytt Skyrim-innehåll till PS3 och PC", skrev Bethesda igårkväll.

Läs vidare...

Expansionen Dragonborn utannonserad till Skyrim

En ny expansion till The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) har presenterats av utvecklarna Bethesda. För en tid sedan kunde vi rapportera att nästa expansion till rollspelet skulle gå under namnet Dragonborn och detta är nu alltså bekräftat.

Dragonborn släpps den 4 december och kommer att kosta 1600 MSP. Än så länge är expansionen endast bekräftad för Xbox 360 och eftersom PlayStation 3-spelare fortfarande väntar på spelets första expansion lär det dröja länge innan Dragonborn når dit.

Expansionen kommer att ta spelare till ön Solstheim, dit den förste drakfödde återvänder för att förtära alla drakar än en gång. Bland de spelmässiga nyheterna verkar det som att spelare kommer kunna rida på drakar i den nya expansionen.

Läs vidare...

Skyrim Premium Edition på väg

Stor samlarutgåva med extramaterial

En annons som hittats på tyska Amazon visar upp Skyrim Premium Edition, en ny utgåva av det extremt populära The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) som släpptes förra året. Denna utgåva av spelet ska släppas till samtliga plattformar och innehåller utöver själva spelet en t-shirt, vykort med bilder från spelet och Hell City, en roman som utspelas i Skyrims universum.

Dragonborn nästa Skyrim-expansion

Dragonborn nästa Skyrim-expansion

Rid drakar! Besök Solstheim!

Allt tyder på att nästa expansion av The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) går under namnet Dragonborn.

Det verkar bli ett tillägg av modell större och det första att tillföra en ny landmassa, ön Solstheim. Den besöktes senast i en annan expansion, Bloodmoon, som släpptes till The Elder Scrolls III: Morrowind.

Den andra stora nyheten är att du verkar kunna byta ut din häst mot en livs levande drake som fortskaffningsmedel.

Läs vidare...

Skyrim Hearthfire släpps till Steam

PlayStation 3-spelare fortsätter vänta

Bethesda meddelar att det nedladdningsbara materialet Hearthfire till The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) nu finns tillgänligt för PC-spelare via Steam. Expansionen, som belönades med blygsamma 4/10 i Simon Campanellos recension låter bland annat spelare bygga sina egna hus och adoptera barn. Expansionen kostar 3,49 euro.

Morrowind återskapas i Skyrim

Minst sagt ambitiöst

En grupp ambitiösa moddare har påbörjat arbete för att återskapa hela spelet The Elder Scrolls III: Morrowind i dess uppföljare, The Elder Scrolls IV:Skyrim (10/10).

Recension: Skyrim: Hearthfire

Recension: Skyrim: Hearthfire

Inte särskilt hjärtevärmande

Någonstans mellan drakstriderna och upptäcktsfärderna måste man förstås vila. Din hjälte behöver kanske lasta av lite ädelstenar och magiska vapen och det kan ju vara skönt att sova på sin egen säng ibland. Tyvärr är hemmiljöerna i The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) rätt trista - de är i princip bara förvaringsboxar som i bästa fall har några symboliska utsmyckningar.

Expansionen Hearthfire marknadsförs som ett tillägg för husbyggaren i dig. Det är en chans för hjälten att få ett ombonat hem att installera sig och sin familj i. Med det sagt är det lätt att ta enkla poäng genom att jämföra tillägget med att plocka in The Sims i Skyrim. Om det ändå vore så väl.

I The Sims kan du kan utforma ditt hem på tusen och åter tusen vis. Allt från gardiner till dörrmattor kan skräddarsys och det görs med en handvändning. Det är enkelt, roligt och otroligt fritt. Tre värdeord Hearthfire inte anammat.

Läs vidare...

10 000 moddar har skapats till Skyrim

Skyrim Workshop når en rejäl milstolpe

I februari i år lanserades ett verktyg för PC-versionen av Skyrim (10/10) som gör det möjligt för spelare att skapa sina egna moddar. Häromdagen nåddes en riktig milstolpe i detta projekt, då mod nummer 10 000 skapades.

Osäkert om Skyrim-expansionerna någonsin kommer till PlayStation 3

Osäkert om Skyrim-expansionerna någonsin kommer till PlayStation 3

"Det är inte ett problem vi är säkra på att vi kan lösa"

Expansionerna till The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) kommer kanske aldrig att kunna släppas till PlayStation 3.

I juni släpptes Dawnguard, det första tillägget till spelet, till Xbox 360 och senare under sommaren dök det upp även på PC. Men Bethesda själva vet inte när, eller ens om, de kommer att få det at fungera på Sonys maskiner.

"PS3 är en kraftfull maskin och vi arbetar hårt för att leverera det ni vill ha. Dawnguard är förstås inte det enda tillägget vi arbetar på heller så problemet med att lägga till innehåll blir mer och mer komplicerade", skriver Bethesda på spelets forum.

Läs vidare...

Ny expansion till Skyrim utannonserad

Ny expansion till Skyrim utannonserad

Bygg hus och adoptera barn i Hearthfire

Bethesda har utannonserat ett nytt nedladdningsbart paket till The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) vid namn Hearthfire. Expansionen har redan fått ett släppdatum till Xbox 360 och släpps nästa vecka, den 4 september.

Hearthfire kommer kosta 400 poäng och ger dig möjligheten att köpa mark där du sedan kan designa och bygga ett eget hus. I det nya huset kan spelare bygga kök, bibliotek, växthus eller ett laboratorium för alkemi. Dessa rum kan sedan hjälpa dig tillverka nya föremål.

Om spelare är upptagna med att jaga och döda drakar för att sköta om sitt hushåll kan en hushållerska anställas för att hålla ordning i det nybyggda hemmet. Flyttar du in tillsammans med din hustru eller make kan ni tillsammans adoptera barn också.

Läs vidare...

Patch 1.7 till Skyrim når konsoler denna vecka

Patch 1.7 till Skyrim når konsoler denna vecka

Men europeiska PlayStation 3-ägare får vänta

Bethesda har avslöjat att patch 1.7 till The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) kommer att släppas till Xbox 360 och PlayStation 3 denna vecka. Patchen finns sedan tidigare ute för PC-användare.

Redan i morgon, den 9 augusti kommer Xbox 360-spelare över hela världen kunna ladda ner patchen och amerikanska PlayStation 3-spelare får också ta del av uppdateringen.

De PlayStation-spelare som bor på andra sidan Atlanten får dock vänta lite längre. PlayStation-versionen av patch 1.7 kommer nämligen inte bli tillgänglig förrän någon gång nästa vecka.

Läs vidare...

Skyrim-expansionen Dawnguard till Xbox 360 i dag

Skyrim-expansionen Dawnguard till Xbox 360 i dag

PC och PS3 får vänta lite till

Första expansionen till The Elder Scrolls 5: Skyrim heter Dawnguard och kommer ut under dagen till Xbox 360 för 1 600 Microsoftpoäng. Det klargjorde Bethesda under gårdagen.

Du som av någon anledning sitter med en fransk, italiensk eller spansk version av spelet kommer inte att få tillgång till expansionen förrän i mitten av juli. Däremot får samtliga tillgång till uppdateringen kallad 1.6 som bär med sig strid till häst och Kinect-stöd.

Ännu är inget sagt om Dawnguard till PC eller PS3, men eftersom Bethesda får mängder av frågor om dessa format förväntas de inom kort redogöra för vilka datum som gäller.

Läs vidare...

Släppdatum för Skyrim-expansionen Dawnguard

Släppdatum för Skyrim-expansionen Dawnguard

Om den inte får en pil i knät

The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) får sin första expansion snart. Dawnguard ska släppas till Xbox 360 i slutet av månaden.

"Preliminärt kommer den ut den 26 juni", säger spelets producent Todd Howard. Det är datumet som gäller om inget går galet.

Spelets utgivare Bethesda har ett avtal om trettio dagars tidsexklusivitet med Microsoft vilket gör att allt nytt material kommer till Xbox först. Dawnguard lär med andra ord landa på PC och PlayStation 3 runt den 26 juli.

Läs vidare...

Strid på hästryggen i Skyrim

Uppdatering 1.6 låter dig besegra dina fiender med hästlängder

Uppdatering 1.6 är på väg till The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10). Förutom de sedvanliga funktionerna med fixade buggar och liknande så bjuds det på en rejäl nyhet för stridssystemet.

The Elder Scrolls Online utannonserat

Utspelas 1000 år före Skyrim

Alldeles nyss lyftes skynket på den nästa stora delen i The Elder Scrolls-serien. ZeniMax Online Studios håller nämligen som bäst på att utveckla The Elder Scrolls Online, ett MMORPG som utspelas i Tamriel.

Populärt med Skyrim Steam-moddar

13,6 miljoner nedladdningar

Moddar till The Elder Scrolls IV: Skyrim (10/10) via Steam Workshop är populära. Riktigt populära till och med. Detta avslöjar ny statistik där det går att utläsa att det laddats ner hela 13,6 miljoner moddar till det storslagna rollspelet.

Skyrim får expansionen Dawnguard i sommar

Skyrim får expansionen Dawnguard i sommar

Om den inte får en pil i knät

Den första expansionen till The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) heter Dawnguard och släpps i sommar, meddelar Bethesda.

Än så länge finns inga bekräftade detaljer men mer ska avslöjas på årets E3-mässa. Det innebär förstås också att Dawnguard inte kommer att släppas förrän tidigast i juni, då E3 går av stapeln i början på månaden.

Bethesda har ett avtal med Microsoft som innebär att allt nytt material kommer att släppas till Xbox 360 först. Exakt hur mycket längre PC- och PlayStation 3-spelare får vänta är ännu oklart.

Läs vidare...

Skyrim-expansion tros innehålla snöalver och armborst

I den senaste uppdateringen av The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) finns filer som kan tänkas bädda för en kommande expansion.

Användaren Kerellan på Bethesdas forum har grävt i filerna och hittat indikationer på att snöalver och armborst kommer att förekomma.

Hen har också hittat filer som påvisar att det kommer att tillkomma nya animationer för vampyrer och något som förkortas RF. Allt detta är associerat med katalogen "DLC01", vilket väl med lite fantasi kan läsas ut som ett första tilläggspaket till Skyrim.

Läs vidare...

Även om The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) är ett ruskigt stort spel med hundratals timmar av innehåll så är det många fans som börjat längta efter lite nytt material. Än har vi dock inte hört något från utvecklaren Bethesda angående när detta material kan komma, vi vet bara att det ska komma.

Bethesda söker medarbetare till nästa generation

Bethesda söker medarbetare till nästa generation

Fallout 4 eller The Elder Scrolls 6 på gång?

Utvecklaren Bethesda Game Studios har lagt ut en jobbannons som söker programmerare till framtida generations konsoler. I ansökan söker de någon med erfarenhet av utveckling till PlayStation 3 och Xbox 360. Erfarenhet med DirectX 11 är också ett plus, säger annonsen.

Vi kan nu påbörja spekulationerna om vad Bethesda har för projekt igång. Studion släppte i höstas The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) som blivit en gigantisk succé och innan det låg de bakom Fallout 3, även det en storsäljare.

En gissning är alltså att Bethesda jobbar på en ny del i någon av dessa två serier till nästa generations konsoler. Det är givetvis bara spekulationer än så länge och det lär dröja ett tag innan vi får veta vad de håller på med. Men visst är det spännande med information om att en av denna generationens populäraste utvecklare har något på gång till framtida konsoler?

Läs vidare...

Skyrim-patch 1.4 finns ute nu på Steam

Skyrim-patch 1.4 finns ute nu på Steam

PS3- och 360-uppdateringarna lämnas in denna vecka

Nu kan du hämta version 1.4 av The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10) från Steam.

Som vi skrev för någon vecka sedan kommer den här uppdateringen att innehålla rejält med buggfixar, bland annat minnesoptimeringar för PlayStation 3-versionen.

Men just konsolägare har ännu inte tillgång till patchen, då den bara har släppts till PC hittills. Bethesda meddelar dock att PS3- och Xbox 360-uppdateringarna lämnas in för godkännande denna vecka, så snart bör det vara dags.

Läs vidare...

Skyrim 1.4-patch detaljerad

Skyrim 1.4-patch detaljerad

Ska fixa PS3-lagg och mycket annat

Bethesda har gått ut med vad som kommer att finnas med i den kommande 1.4-uppdateringen till The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10). Det huvudsakliga syftet är givetvis att åtgärda de problem med lagg som plågat PlayStation 3-versionen av spelet, men mycket annat kommer att fixas till också.

Den fullständiga listan med åtgärder kan beskådas på Bethesdas blogg och den nämner bland annat att de sedan tidigare utannonserade funktionerna Creation Kit och Steam Workshop snart är klara och kommer att släppas till PC inom kort.

Det har dock inte satts något exakt släppdatum för uppdateringen än, men på bloggen skriver Bethesda att de hoppas bli klara nästa vecka så att uppdateringen snart kan släppas.

Läs vidare...

2011 års mest spelade Xbox 360-spel

Samt de bäst säljande titlarna på XBLA

Det blev storslam för Call of Duty när Major Nelson listade förra årets mest spelade titlar på Xbox 360 där serien representeras av inte mindre än fem olika installationer. Black Ops tog hem förstaplatsen följt av Modern Warfare 3 och Modern Warfare 2.

FeatureÅrets spel 2011

Redaktionen utser 2011 års bästa spel!

2011 är till ända, och medan vi blickar framåt mot 2012 års mest spännande spel och trender passar vi även på att utse Årets spel 2011.

FeatureHär är första Fallout - det förbjudna spelet

Bethesda och Interplay bråkar - men första Fallout är svenskt. Eurogamer undersöker varumärkesjuridikens röriga värld.

En sommarkväll år 1991 i norrländska Älvsbyn satt en 22-årig kille och läste om en spelprogrammeringstävling för Amiga 500 i datortidningen han prenumererade på.

Skyrim säljer riktigt snabbt

Speciellt på Steam

Det går bra för The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10). Valve har nämligen avslöjat att spelet är det snabbast säljande i nedladdningstjänsten Steams historia.

Vinnarna i Julkalendern 2011 på Eurogamer.se - Lucka 1-4

Vann du i någon av våra fyra första luckor?

Vår julkalender här på Eurogamer.se är i full gång. Oj vad ni öppnar luckor. Vi tävlar ju ut minst ett spel om dagen fram till julafton, och det blir några riktigt maffiga vinster innan dopparedagen. Missa inte dagens lucka.

Julkalendern 2011 på Eurogamer.se: Lucka 1

Dagens lucka: Vinn The Elder Scrolls V: Skyrim + t-shirt + klistermärke (LUCKAN ÖPPEN TILL SÖNDAG)

December är här, och julkalendern på Eurogamer.se lever och frodas. Årets upplaga är ännu maffigare än fjolårets. Vi tävlar ut härliga vinster i varje lucka fram till julafton, med ett av höstens storspel varje dag. Och så kommer julaftonens lucka att innehålla något extra stort. Så kom tillbaka hit varje dag och tävla i varenda lucka.

Skyrim till Playstation 3 är uppdaterat

Men har det dykt upp nya problem?

Rapporter från The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10)-spelare som börjat dyka upp, skvallrar om att den utlovade PlayStation 3-patchen till spelet nu ska finnas tillgänglig, vilket gör att Skyrim nu är uppe i version 2.01.

Grafikproblem i Skyrim på Xbox 360

Installera inte spelet, kör det från skivan istället

I vanliga fall brukar spel till Xbox 360 flyta på lite bättre om de installeras på hårddisken, men så verkar inte vara fallet med The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10). Utvecklarna Bethesda har gått ut och officiellt meddelat att det finns vissa problem med grafiken om spelet installeras.

Mycket stort antal uppdrag i Skyrim

Nya uppdrag genereras automatiskt

Det är mycket snack om årets stora rollspelsupplevelse just nu. The Elder Scrolls V: Skyrim släpps i veckan och vi får reda på mer och mer om vad spelet kommer innehålla.

Recension: The Elder Scrolls V: Skyrim

Vi kan inte börja i början. Det går ju bara inte.

Bethesda har inte visat upp öppningsscenen med den anonyma fången i The Elder Scrolls V: Skyrim på förhandsevenemang, och om du har varit smart nog att undvika YouTube de senaste veckorna kommer du att vara glad att du väntat på detta. I den här recensionen lovar vi dessutom att inte gå in på berättelsen för mycket, för världen är alldeles för storslagen för att beskrivas med ord.

Det märks verkligen redan i början av Skyrim att själva välden är berättelsen. I takt med att du tar dig fram genom spelet förvandlas områdena du upptäcker och sidouppdragen du stöter på till spännande ögonblick, och världskartan som inledningsvis bara kändes stor för sakens skull börjar vakna till liv. Att bara fokusera på "huvuduppdraget" blir så gott som omöjligt, för allt känns sammankopplat och har ett existensberättigande - även om det bara är löst kopplat till grundhandlingen.

Läs vidare...

Skyrims extramaterial blir färre och bättre

Dessutom uppdateras spelet redan dag ett

Med bara ett par dagar iväg från släppet The Elder Scrolls V: Skyrim har Wired fått ut lite smått och gott om det kommande rollspelets nedladdningsbara tilläggspaket från skaparen Todd Howard.

Releaselista vecka 45 [2011]

Modern Warfare 3! Skyrim! LOTR: War in the North!

Glöm Battlefield 3 (9/10), Uncharted 3: Drake's Deception (9/10), och Batman: Arkham City (10/10) - nu släpps årets absolut största spel! Call of Duty: Modern Warfare 3 kommer på tisdag, och flera av er har säkert förhandsbokat.

Skyrim: "Mindre renderingsfest, mer Motörhead-konsert"

Bethesda berättar om spelvärldens utveckling

The Elder Scrolls-serien har blivit känd för sina enorma spelvärldar, där linjära äventyr har ersatts med nästan total frihet från ögonblicket du startar spelet. Bethesda, företaget som gör spelen, har precis dragit igång en ny podcastserie med utvecklarna bakom kommande The Elder Scrolls V: Skyrim. I första avsnittet får vi träffa två av konceptartisterna bakom spelet.

Bethesdas QA har klarat Skyrim på 136 minuter

Det tar nog lite längre tid för dig

En speltestare på Bethesda har satt ribban för The Elder Scrolls V: Skyrim, och har lyckats spela klart det kommande rollspelseposet på bara två timmar och 16 minuter.

Kotaku kritiserar Notchs varumärkesansökan

Notchs: "Det handlade aldrig om det"

Dispyten mellan Minecraft-utvecklaren Notch (Marcus Persson) och Bethesda kanske inte är fullt så svartvit som hittills antytts, i alla fall om vi ska tro en artikel på Kotaku.com.

Bethesda hotar Notch med stämning

Scrolls inkräktar på The Elder Scrolls?

Notch, svensken bakom Minecraft, har ett annat spel på gång. Scrolls heter det - och han ansökte om detta varumärke samtidigt som han ansökte om Minecraft.

Skyrim blir mer lättillgängligt än Oblivion

Men det blir inget casualspel

Todd Howard, skaparen av Fallout 3 och Elder Scrolls-serien, har i en intervju med Gamasutra pratat om tillgängligheten i nya Elder Scrolls: Skyrim. Spelserien har fått en del kritik för att det är svårt att komma in i den. Howard säger att det som händer i Oblivion är att folk startar spelet och efter tre, fyra timmar känner de att de valt fel och känner att de måste starta om och att det är något som de vill ändra på. Men det verkar inte som att det handlar om någon fördumning ā la Deus Ex 2.

Bethesda fyller 25 år

... igår. Grattis i efterskott!

Ett stort grattis till Bethesda Softworks som igår firade att det var 25 år sedan de skapades. Bethesdas egen PR-chef Peter Hines verkade helt ha missat jubileumet och twittrade att "jag har blivit informerad av Todd Howard att Bethesda bildades för 25 år sen idag. Jag vet inte hur han vet det här, eller hur jag inte vet det, men hurra!".

Nivåtaket i The Elder Scrolls V: Skyrim

Nivåerna är ca 1-50 den här gången

Bethesda har förklarat att uppföljaren till The Elder Scrolls: Oblivion kommer att ha systemet 1-50 istället för tidigare 1-25. Det kommer i princip att ta lika lång tid att nå nivå 50 som det tidigare tog att nå den 25:e nivån.

Fritt fram att modda Skyrim

Bethesda släpper även ett utvecklingskit

Ofta känns det som att många spelstudios satsar mest på konsolversionerna av sina spel - men det finns de som fortfarande verkar bry sig om PC-spelarna.

Bethesda förklarar Skyrims nivåskalning

Femman fixar Oblivions största problem

Det mest störande momentet i det annars så fantastiska The Elder Scrolls IV: Oblivion var spelets nivåskalning som var tänkt att skapa en jämn svårighetsgrad spelet igenom - men som alltför ofta gjorde fienderna triviala och utan utmaning.

Elder Scrolls V: Skyrim i november 2011

Julklappen som alltid avslutar med rim

Ni har säkert inte missat att Bethesda äntligen officiellt utannonserat den femte delen av populära Elder Scrolls-serien med undertiteln Skyrim under Video Game Awards i helgen.