Epic Mickey 2: The Power of Two

Spotlight

Key events

Disney Epic Mickey 2 kommer till PS Vita

Ska släppas senare i år

Disney har idag via Twitter avslöjat att Disney Epic Mickey 2: The Power of Two (4/10) kommer att släppas till PlayStation Vita senare i år. Mycket mer än så har inte avslöjats än, men en bild på spelets omslag har visats upp.

Disney stänger Junction Point

Warren Spector går vidare till nya utmaningar

Disney har valt att stänga ner Warren Spectors studio Junction Point, som ligger bakom de två Epic Mickey-spelen. Detta som en följd av att Epic Mickey 2: The Power of Two (4/10) floppat rejält. Enligt uppgifter ska spelet ha sålts i endast 529 000 exemplar i USA mellan lanseringen den 18 november och den 31 december.

Recension: Disney's Epic Mickey 2: The Power of Two

Lurad på konfekten är nog en bra sammanfattning. Jag känner mig ungefär lika sur som en sjuåring som snuvats på lördagsgodiset. Epic Mickey 2: The Power of two är inte vad jag blivit lovad. Frågan är om det ens är vad det första Epic Mickey utlovade? Men jag går händelserna lite i förtid. Vi spolar tillbaks en stund, till sagans början.

Det var en gång för länge, länge sedan. Efter att ha lämnat ett jobb hos Ion Storm där han skeppade monumentala titlar som Deus Ex och Thief: Deadly Shadows gav sig Warren Spector ut på nya äventyr. Med den nystartade studion Junction Point i hans egen regi var målet att skapa något nytt, stort. Ett par år senare köptes studion upp av Disney, och det började läcka ur lite information i formen av väldigt ikoniska bilder.

Klassiska Disneykaraktärer dolda i skuggor, nedgångna och förstörda miljöer. Skulle vi få ett postapokalyptiskt Disneyworld-äventyr? Ingen visste riktigt. Ingen förutom Warren Spector. När så arbetsnamnet väl presenterades - ”Epic Mickey” - och det talades vitt och brett om episka, storslagna äventyr och en gråaktig moralskala reste sig håren på många spelares armar. Det här skulle kunna bli riktigt bra.

Läs vidare...

Disney har bekräftat att kommande Epic Mickey 2: The Power of Two blir en lanseringstitel för Wii U, åtminstone i Storbritannien. Detta innebär alltså att spelet kommer släppas samma dag som Nintendos nya konsol, den 30 november.

"Epic Mickey 2: The Power of Two är en musikal. Bli inte rädda. Det finns folk på Disney som tror att jag är galen, men jag tror att folk kommer att tycka att det är roligt. Om ni gillar hur musiken används i mellansekvenserna kommer ni att få se många spännande musikspelmoment i framtiden, men om ni inte gillar det får ni helt enkelt bortse från dem och berätta vad ni tycker."

Epic Mickey 2 bekräftat till PC och Mac

Ännu fler får ta del av Musses nya äventyr

Epic Mickey 2 kommer inte bara till konsol, utan även till PC och Mac, säger spelets utvecklare Junction Point i ett uttalande. Detta innebär att det just nu är sex versioner av spelet under utveckling.

Epic Mickey 2 utannonserades i förra veckan till Wii, PlayStation 3 och Xbox 360. Men 3DS-spelare ska inte gå lottlösa ur det hela och därför har det nu börjat dyka upp detaljer om den bärbara versionen av spelet. Och det verkar som att det kommer vara radikal skillnad på de olika versionerna.

Epic Mickey 2: The Power of Two officiellt

Disneys älsklingsmus återvänder i en musikalisk uppföljare

Efter alla rykten och ledtrådar kring den mystiska uppföljaren till Epic Mickey (7/10) har vi nu äntligen fått spelet utannonserat. Det är återigen studion Junction Point och spellegendaren Warren Spector som står bakom rodret under utvecklingen av Epic Mickey 2: The Power of Two, som kommer att skilja sig från sin föregångare på ganska många punkter.