Epic Mickey 2: The Power of Two Nyheter

Disney Epic Mickey 2 kommer till PS Vita

Ska släppas senare i år

Disney har idag via Twitter avslöjat att Disney Epic Mickey 2: The Power of Two (4/10) kommer att släppas till PlayStation Vita senare i år. Mycket mer än så har inte avslöjats än, men en bild på spelets omslag har visats upp.

Disney stänger Junction Point

Warren Spector går vidare till nya utmaningar

Disney har valt att stänga ner Warren Spectors studio Junction Point, som ligger bakom de två Epic Mickey-spelen. Detta som en följd av att Epic Mickey 2: The Power of Two (4/10) floppat rejält. Enligt uppgifter ska spelet ha sålts i endast 529 000 exemplar i USA mellan lanseringen den 18 november och den 31 december.

Disney har bekräftat att kommande Epic Mickey 2: The Power of Two blir en lanseringstitel för Wii U, åtminstone i Storbritannien. Detta innebär alltså att spelet kommer släppas samma dag som Nintendos nya konsol, den 30 november.

Epic Mickey 2 bekräftat till PC och Mac

Ännu fler får ta del av Musses nya äventyr

Epic Mickey 2 kommer inte bara till konsol, utan även till PC och Mac, säger spelets utvecklare Junction Point i ett uttalande. Detta innebär att det just nu är sex versioner av spelet under utveckling.

Epic Mickey 2 utannonserades i förra veckan till Wii, PlayStation 3 och Xbox 360. Men 3DS-spelare ska inte gå lottlösa ur det hela och därför har det nu börjat dyka upp detaljer om den bärbara versionen av spelet. Och det verkar som att det kommer vara radikal skillnad på de olika versionerna.

Epic Mickey 2: The Power of Two officiellt

Disneys älsklingsmus återvänder i en musikalisk uppföljare

Efter alla rykten och ledtrådar kring den mystiska uppföljaren till Epic Mickey (7/10) har vi nu äntligen fått spelet utannonserat. Det är återigen studion Junction Point och spellegendaren Warren Spector som står bakom rodret under utvecklingen av Epic Mickey 2: The Power of Two, som kommer att skilja sig från sin föregångare på ganska många punkter.