Fallout 4

En proppfull godisburk av både söta och sura godisar - en naturlig fortsättning på serien som kommer locka både nya och gamla fans.

Spotlight

Recension: Fallout 4: Wasteland Workshop

Fånga monter och dekorera dina byar.

Recension: Fallout 4: Automatron

Robotar, robotar och ännu mer robotar.

VideoHär är de bästa och sämsta buggarna

En feature eller en bugg? Vår systersida har svaret.

Key events

Fallout förvandlas till pinball

Bethesda bjuder på studsande bollar.

Börjar du törsta efter ännu mer postapokalyptisk ödemark efter Fallout 4? Ingen fara, för snart släpps Bethesda Pinball pack till Zen Studios spel.

FeatureVad spelar vi i helgen (14-16 okt)

Välkommen till den virtuella verkligheten.

Få kan väl ha missat att Playstation VR släpptes i veckan. Du kan läsa vår recension av Sonys nya headset här. Vissa på redaktionen har helt hoppat på VR-tåget i full fart framåt in i den virtuella verkligheten. Har du skaffat Playstation VR eller kommer du spela något annat i helgen?

FeatureVad spelar vi i helgen (16-18 sept)

Ställ din spelmaskin på standby - snart börjar helgen!

Den här veckan tog vi en förhandstitt på Forza Horizon 3, recenserade The Tomorrow Children och bedömde även Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past. Men överlag finns det en liten lugnet före stormen-känsla på Eurogamer, en och annan redaktionsmedlem väntar förväntansfullt på att hjälpa Lord Saladin i Destiny-expansionen Rise of Iron som släpps nästa vecka. Men det är då! I helgen spelar vi:

Det sista DLC-paketet till Fallout 4 heter Nuka World och innehåller gott om häftiga saker att se och göra. Bland annat finns en helt ny version av den fruktade Deathclaw: Gatorglaws. Våra brittiska kollegor gav sig ut i jakt på det häftigaste sakerna att beskåda i den sönderbombade världen och hittade ett par roliga grejer.

FeatureVad spelar vi i helgen (22-24 juli)

Har Eurogamer-redaktionen tröttnat på Pokémon Go än?

Alla pratar om Pokémon Go även den här veckan, och sommaren 2016 kommer nu definitivt för alltid kallas "The Summer of the Great Apokélypse". Ni vet väl att vi har den ultimata Pokémon Go-guiden va? I samband med det har vi också tagit en titt på spelhistoriens övriga stora fenomen. Det här spelar vi i helgen:

FeatureVad vi hatar i spelen vi älskar

Som ordspråket lyder: även mästerverken har sina fläckar...

Det finns spel som blivit prisade världen över. Spel som fått oss att tappa hakan av förundran och fått oss att basunera ut vår kärlek flera år efter att vi först spelade dem. Tidlösa mästerverk som helt enkelt inte går att ogilla. Tja, förutom det där enda, störiga inslaget som var nog för att dra ner hela spelupplevelsen. I den här artikeln berättar vi om våra mest älskade spel, och vad det är vi hatar med dem.

Vault-Tec Worskhop är namnet på nästa DLC-uppdatering till Fallout 4 och med den kan du bygga ditt egna valv samt inreda det som du vill. Dessutom kommer du kunna göra experiment på de som bor i Valvet. Så här lyder beskrivningen:

Nuka World är den sista expansionen till Fallout 4

Nuka World är den sista expansionen till Fallout 4

Efter det är det bye bye, tack för kaffet.

Snart är sagan om Fallout 4 över. Det har varit en rolig resa och Bethesda har gjort ett suveränt jobb med att förse oss med DLC-paket och expansioner.

Men nu är det alltså slut med det.

Nyheten kommer från företagets Pete Hines som på Twitter fick frågan ifall det kommer mer efter Nuka World. Så här svarade han:

Läs vidare...

Den nya patchen till Fallout 4 får Codsworth att säga ditt namn

Fallout 4 har fått ett par nya, intressanta features i den nya uppdateringen. En av de mest spännande är att 300 namn lagts till i Codsworths vokabulär. Detta innebär att om du är en av de lyckliga att bära något av dessa 300, så kommer Codsworth alltså kunna uttala det. Rätt coolt, ändå.

Tråkigt nog har Bethesda inte delat med sig av listan så det enda som gäller är att prova sig fram.

Enligt Bethesda Blog finns patchen (1.6) tillgängligt för Steam-spelare och kommer rulla ut till Xbox One nästa vecka. Playstation 4-versionen har ännu inte fått något datum.

Läs vidare...

Nu kan du leka runt nytt maskineri med Fallout 4 Contraptions

Fallout 4 har utökats med nya roliga saker.

Contraptions Workshop är ett av de nya DLC-tilläggen för Fallout 4 som Todd Howard utannonserade under Bethesdas E3-konferens. Contraptions ger spelaren nytt maskineri och transportband för att underlätta i ditt byggande av bosättningar, samt lägger till hissar, fyrverkerier, rustningshängare, med mera.

FeatureE3 2016: Såhär var Bethesdas presskonferens

Summering av Bethesdas konferens och det som visades.

Bethesda lade ribban ganska högt förra året när de hade sin första egna E3-konferens. Fallout 4 med ett släppdatum, ett brutalt Doom-spel och en spännande trailer för Dishonored 2 bara för att nämna lite av det som många troligen ansåg vara 2015 års bästa uppvisning. I år var det dags igen och det var även denna gången en spännande uppvisning.

E3 2016: Todd Howard presenterar Skyrim: Special Edition

Uppdateringar för Fallout 4 och högupplöst Skyrim.

Todd Howard på Bethesda tittade förbi via en inspelning för att tala om att nya uppdateringar kommer nå Fallout 4 i sommar. Har du funderat på hur det kan vara att bygga ditt egna valv och experimentera på dina invånare som Vault-Tec, så står det nu klart att du kommer få leka med det i Workshop i juli.

PS4-versionen av Far Harbor för Fallout 4 ska plåstras om

Två veckor efter lansering kommer en patch.

För ett par veckor sedan släpptes kampanj-materialet Far Harbor för mastodontspelet Fallout 4, men detta har inte varit goda nyheter för PS4-spelarna. PS4-versionen ska nämligen ha dragits med problem hos bilduppdateringen, vilket såklart är sjukt tråkigt.

Fallout 4 får moddar till Xbox One redan efter nästa expansion

Nog för att vi visste att moddar är påväg till Xbox One-versionen av Fallout 4, men vi har inte vetat när. Det enda vi har kunnat gå på är Bethesdas uttalande om att moddarna kommer någon gång mellan 20 och 31 maj.

Nu har dock utgivaren twittrat om saken. Det blir närmare bestämt efter att nästa expansion (Far Harbor) släppts.

Så här skriver Bethesda:

Läs vidare...

Fallout 4s hittills största DLC får en trailer

Fallout 4s hittills största DLC får en trailer

Åk till dimtäckta ön Far Harbor.

Nästa DLC närmar sig för Fallout 4 och har du missat vad vi tyckte om de tidigare tilläggen så hittar du Robins recensioner här - Automatron och Wasteland Workshop.

Nästa DLC på tur är Far Harbor som lägger till en ny ö att utforska, tillsammans med nya quests, bosättningar, dungeons och vildsinta varelser. Trailern får det hela att se helmysigt ut på ett sätt som hade gjort självaste H.P Lovecraft stolt.

Far Harbor släpps på Xbox One, Playstation 4 och PC den 19 maj, 2016 och kommer kosta 24,99 euro.

Läs vidare...

Fan återskapar första Suicide Squad-trailern i Fallout 4

Fan återskapar första Suicide Squad-trailern i Fallout 4

Filmtrailers är populära i ödemarken.

Att återskapa filmtrailers i Fallout 4 börjar bli en grej. För bara ett par veckor sedan rapporterade vi om galningen som förverkligade Rogue One: A Star Wars Story-trailern och nu är det dags för nästa supercoola projekt; nämligen kommande DC Comics-rullen Suicide Squad.

Det är, precis som i fallet Star Wars, UpIsNotJump som ligger bakom videon. Kolla nedan:

Läs vidare...

År 2013 registrerades Starfield av Bethesda. När det begav sig spekulerades det vilt om vad det kunde handla om. Det har nu gått tre år utan att företaget har nyttjat varumärket och nyligen förnyade bolaget registreringen.

Recension: Fallout 4: Wasteland Workshop

Recension: Fallout 4: Wasteland Workshop

Fånga monter och dekorera dina byar.

Bethesda fortsätter den nytillsatta traditionen från förra DLC-paketet att ge oss massor av krusidull som förvisso må vara trevligt men samtidigt känns otroligt onödigt. Wasteland Workshop är på så vis mer likt Automatron än expansionerna till Fallout 3 eller New Vegas. Och vill du ha något matigare får du istället vänta till Far Harbor som släpps nästa månad.

Den här gången är det framförallt möjligheten att fånga monster som står i centrum. Du kan sätta ut enorma burar var som helst i spelvärlden för att fånga allt från kackerlackor och banditer till de monstruösa Death Claws. Fångar kan sedan användas som försvar till dina byar eller tvingas slåss till döden i Mad Max-liknande arenor.

Och precis som i Automatron känns det mer som utfyllnad i stil med vad moddare släpper på PC än ett ordentligt DLC-paket värt pengarna. Visst, jag skrattar gott första gången jag tvingar den förbannat störiga XX att slåss mot horder av monster, men det är exakt samma sak vi sett så många gånger på Youtube redan. Wasteland Workshop ger oss inget nytt eller speciellt intressant.

Läs vidare...

Här är Rogue One: A Star Wars Story-trailern återskapad i Fallout 4

För er som levt under en sten eller gått vilse i ödemarken så har en trailer för kommande Rogue One: A Star Wars Story släppts på nätet. Filmen utspelas innan händelserna i filmklassikern från 1977 och handlingen kretsar kring en rebellstyrka som ska stjäla ritningarna till den första Death Star.

Nu har en galning som kallar sig för UpIsNotJump återskapat trailern i Fallout 4. För att få fram resultatet använde UpIsNotJump konsolkommandon och ett antal moddar som finns på Nexus Mods.

Arbetet tog 60 timmar och är minst sagt imponerande. Kolla nedan på videon och jämför med trailern du ser precis under den:

Läs vidare...

Nästa Fallout 4-expansion har fått ett släppdatum

Det är något vackert med att kunna fånga sina fiender och tvinga dem att slåss till döden mot varandra. I kommande Fallout 4-expansionen Wastland Workshop så kan vi snart göra exakt det.

Detta är andra expansionen, efter det helt okej Automatron-tillägget (läs min recension här), den kommer kosta cirka 40 kronor och släpps den 12 april till PC, Xbox One och PS4.

Watland Wokshop lägger också till fler designmöjligheter i dina byar och en hel del annat smått och gott. Kika in videon här nedanför vetja:

Läs vidare...

Nya Survival Mode i Fallout 4 är nu i beta på Steam

Nya Survival Mode i Fallout 4 är nu i beta på Steam

För dig som tycker att ödemarken inte kan bli nog utmanande.

Förra veckan kunde vi berätta att Bethesda släpper ett nytt, hutlöst svårt Survival Mode till sitt Fallout 4 och att betan skulle lanseras inom kort. Nu har det kommit och ni som har spelet på Steam kan hitta betan via ert spelbibliotek. Konsolspelare får vänta ytterligare en månad.

Nytt för detta överlevnadsläge är att vi nu endast kommer att kunna spara i samband med att vi sover, samt att vi helar skada mycket långsammare. Den typ av säng vi sover på påverkar också bonusen som sömnen ger.

En rad andra förändringar kommer påverka spelupplevelsen och svårighetsgraden. Den totala vikten vi kan bära på har minskats och Stimpaks och ammunition har getts tyngd. Dessutom går det inte att använda sig av Fast Travel.

Läs vidare...

Fallout 4: Far Harbor piskar Shivering Isles i storlek

Som om vi inte hade grejer nog att göra.

Bethesda är i full färd med att snickra ihop tre större DLC-paket till Fallout 4. Det första, titulerat Automatron, är redan släppt och vår recension hittar du här. Det andra - Wasteland Workshop - har release i april och det sista, vid namn Far Harbor, kommer i maj. Dessutom verkar Far Harbor vara det största av alla tre och innehåller massvis med nya föremål, vapen, miljöer, karaktärer samt en helt ny story. Bethesda har även hintat om att det blir deras mest massiva expansion, någonsin.

Recension: Fallout 4: Automatron

Recension: Fallout 4: Automatron

Robotar, robotar och ännu mer robotar.

Har du, till skillnad från mig, redan utforskat allt i Bethesdas välfyllda apokalyps så lär du jubla över vårens utbud. Första expansionen till Fallout 4 heter Automatron och lägger allt krut på robotar och möjligheten att bygga dem. Dock lever den inte riktigt upp till sitt pris.

För visst, det finns ett par uppdrag i Automatron och de är lika skoj som slentrianuppdragen i resten av spelet. Under dina äventyr stöter du på en karavan under attack och hittar snart en ny följeslagare - som drar in dig i kampen mot taskmörten The Mechanist. Det bjuds upp till två nya, och rätt identitetslösa, områden fulla av robotar som måste slaktas, med nya vapen, kläder och prylar att samla på dig.

Men uppdragen är snabbt över - det tog mig strax över tre timmar att skjuta mig igenom dem - och kvar av expansionen är en ny arbetsbänk. Här kan du nämligen sätta ihop helt nya robotföljeslagare av olika slag, och det är också Automatrons stora nöje.

Läs vidare...

Tävlingen The World Dog Awards korar varje år den bästa hunden inom kategorier som "Top Movie Dog", "Top TV Dog" och "Celebrity Dog Selfie". Vinnarna drogs den 14 januari och vinnaren av "Top Video Game Dog" var inte mindre än River - även känd som Dogmeat i Fallout 4.

Här är trailern till Automatron - första nedladdningsbara tillägget till Fallout 4

Snart är det dags för det första nedladdningsbara tillägget till Fallout 4 att släppas och i samband med det har Bethesda släppt en trailer som visar vad vi har att förvänta oss. Automatron, som det nya innehållet heter, låter oss bygga egna robotar för att använda i strid. Vi kommer att kunna blanda friskt vad gäller deras färger och fysiska form.

Tillägget kostar cirka 85 kronor såtillvida du inte sitter på ett Season Pass. Då får du hela rasket utan extra kostnad.

Automatron släpps den 22 mars. Mer information om kommande DLC hittar du här.

Läs vidare...

Fallout kan komma att filmatiseras

Det är inte helt otänkbart, enligt Todd Howard.

Spelfilmer blir sällan bra. Även om det så klart vore trevligt med en riktigt bra rulle baserad på Bethesdas ödemark i Fallout, så håller jag en viss skeptisk hållning ändå.

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

Eurogamer.se fyller 1 år i dag och vi firar det med pompa och ståt. Och så tävlingar, såklart. Nu har du chansen att vinna ett enormt Fallout-paket fyllt med godsaker:

Patch 1.4 till Fallout 4 nu live på Steam

Patch 1.4 till Fallout 4 nu live på Steam

Ingen konsolversion i sikte.

Bethesda har släppt patch 1.4 till Fallout 4 på Steam. Patchens huvudsyfte är att förbereda stöd för kommande DLC-paket, men även en bunt nya crafting-lösningar och massvis av fixar.

Uppdateringen har befunnit sig i beta-fas i en vecka och i dagsläget finns inget spikat datum för konsol-versionen. Samtliga ändringar ser du nedan:

New Features

Läs vidare...

Se P.T. återskapat i Fallout 4

Det här ger oss rysningar.

Hideo Kojimas Silent Hill-teaser P.T. må vara död, men det hindrar inte kreativa spelare från att återskapa titeln. Ta dessa, exempelvis, som smackat upp P.T. i Fallout 4.

I vår kommer de officiella modverktygen till Fallout 4

Sugen på att modda konsolversionerna till ospelbarhet?

Vi har tidigare rapporterat om moddar som kommit till PC-versionen av Fallout 4, trots bristen på officiella verktyg för det här. Samtidigt står konsolversionerna vid sidlinjen och suktar efter löftet om att de också ska få vara med på kalaset för en gångs skull, och Bethesda verkar hålla vad de lovar.

I och med den kommande DLC:n Automatron kommer Fallout 4 att belönas med nya achievements. Samtliga kan spanas in via Steam, men för den som vill gräva lite djupare finns utförliga beskrivningar att grotta ner sig i på Fallout Wikia. Exempelvis hur du får tag i dem.

Rocket Jump, ah, denna ljuva fritidssysselsättning. Lika naturligt för en spelare som att lunka till kylen för en ny burk Red Bull eller skrika på föräldrarna som inte fattar att det fasen inte går att pausa i World of Warcraft. Och nu går det göra just detta i Fallout 4.

Todd Howard tilldelas pris under kommande GDC

Todd Howard kammar hem pris för sitt pionjärskap.

Efter att lanseringen av mastodontspelet Fallout 4 har lagt sig är det tydligen hög tid för Todd Howard att håva in ett nytt pris för sitt arbete. Under årets Game Developer's Choice Awards kommer han att tilldelas Lifetime Achievement Award för sina bidrag inom spel satta i öppna världar. Bethesda har sedan tidigare tre Game of the year-troféer tack vare The Elder Scrolls: Oblivion, Fallout 3 och The Elder Scrolls: Skyrim.

Ny uppdatering fixar en herrans massa fel i Fallout 4

Fallout 4 blir lite mindre buggigt.

Hör och häpna - Fallout 4 har åter fått en uppdatering som fixar åtskilliga fel i spelet. Update 1.3 laddas som vanligt ner automatiskt via Steam och kommer senare att bli tillgänglig på Xbox One och Playstation 4 också. Bland förbättringarna inkluderas en ny ambient occlusion-funktion (HBAO+), som är PC-specifik.

Om Fallout vore mer som Fallout

Denna modden fixar biffen.

Anser du att Fallout 4 inte är tillräckligt nedgånget och öde? Då är den här modden för dig. Döpt till Nuclear Weather adderar den lite mer krydda till spelet.

Mer information om Fallout 4-moddar till konsol inom kort

Det är på gång, säger Bethesda.

När Fallout 4 utannonserades på E3 förra året var en av de största nyheterna att konsolspelare äntligen skulle kunna spela med moddar. Än så länge har löftet inte blivit verklighet, men Bethesda vill att vi ska ha is i magen. På Twitter frågade nämligen ett fan om när konsolspelare ska kunna tweaka sina äventyr i ödemarken. Svaret blev följande:

VideoHär är de bästa och sämsta buggarna

En feature eller en bugg? Vår systersida har svaret.

Är det en bugg eller en feature? Genom tidens historia har vi stött på saker som inte riktigt stämmer i våra favoritspel. Det kan vara allt från att flyga iväg hundratals meter när en jätte pucklar på en i Skyrim eller att hela din sparfil försvinner efter hundratals timmar i Fallout 3 (ja, Bethesdas spel kryllar av buggar).

Fallout 4-figuren din plånbok kommer hata

Men din hylla kommer älska.

Japanska figurföretaget ThreeZero, som tidigare bland annat gjort läskigt verkliga Game of Thrones och Breaking Bad-figurer har nu producerat en Fallout 4-figur så jädrans fet att prislappen hamnar på 400 dollar. För vem behöver ha pengar till hyran?!

Skrytbygge: Columbia från Bioshock Infinite i Fallout 4

Upptäck den flygande staden, fast i helt fel spel.

Det är rätt svårt att bygga i Fallout 4. Trots att det kanske är ett av de roligaste sysselsättningarna i Bethesdas mastodontprojekt så är det också det mest trasiga. Men det stoppar inte ambitiösa byggare att skapa de mest fantastiska verken.

För den ordentliga pacifisten måste det vara svårt att hitta passande tv-spel. Kanske en runda Farming Simulator 2015 innan sängen kallar, eller lite Animal Crossing innan frukosten. Men de flesta ordentliga storspel saknar tyvärr möjligheten att vara en snäll krambjörn. Förutom Fallout 4, det vill säga.

Rysk gamer blev beroende av Fallout 4 - stämmer Bethesda

Blev av med både frun och jobbet då han sögs upp av spelet.

Enligt den ryska nyhetssajten RT ska en 28-årig man från Sibirien ha skaffat sig ett exemplar av Bethesdas mästerverk Fallout 4 och sedan begett sig in i Commonwealth. Tre veckor senare kom han ut därifrån och fann då att både frun och jobbet var borta.

Detta kan vara det coolaste du har sett i Fallout 4

Spelet är Fallout 4. Temat är Star Wars.

Innan kommande helgen är slut tippar vi på att majoriteten av redaktionen har hoppat in på närmaste biosalong och bevittnat Star Wars: The Force Awakens. Temat fortsätter med ett litet videoklipp från Youtube-profilen och flitiga Fallout 4-spelaren Ops_Specialist.

Bethesda Game Studios öppnar ny studio

Företaget breder ut sig i Kanada

Fallout 4 har nära nog funnits lanserat i en månad nu, vars recension du kan läsa här borta. Bortsett från diverse buggar så glassar sig Bethesda Game Studios med spelet och nu ska de öppna en ny spelstudio för att bredda utvecklingsmöjligheterna på konsol, PC och mobila enheter. Studion ska öppnas i Montreal, Kanada.

De här problemen har Fallout 4s beta-patch fixat hittills

Fallout 4 fortsätter att stortrivas i gemene spelares datorer och spelkonsoler, trots spelbuggarna som rapporterats och som vi tidigare tagit upp. Tidigare i november släppte Bethesda en utlovad beta-patch som skulle påbörja saneringsarbetet av diverse problem som spelet har. Version 1.2.37 är den senaste uppdateringen av patchen och den har fixat följande:

Generella förbättringar hos minne och stabilitet.

Prestandaförbättringar har gjorts inuti Corvega Assembly Plant.

Läs vidare...

Spelare går omkring i Fallout 4 "på riktigt"

Spelet blev plötsligt större.

Fallout 4 kanske inte har den allra största spelkartan denna generationen. Att gå igenom Commonwealth tar inte superlång tid, åtminstone med handkontroll, men om man skulle använda sina egna ben blir det genast mer problem.

Bethesda planerar att laga Fallout 4

En patch ligger i pipelinen

Det är naturligtvis ingen hemlis att Fallout 4 sålts i multum och lagt grunden för den största spellanseringen för Bethesda någonsin. För detta vill utvecklarna passa på att tacka alla trogna Fallout-spelare för allt stöd som ledde till just detta.

Lär dig att bygga baser i Fallout 4 som en boss

En guide för dig som vill bygga slott.

Att bygga byar, fort och baser i Fallout 4 är kanske en av de mest beroendeframkallande sysselsättningarna i spelet. Att bygga det perfekta samhället blev i alla för undertecknad en otrolig tidsdödare, vilket du kan läsa mer om i min recension här.

Upplev nudism i Fallout 4 med ny modd

Men det är bara kvinnor som tappar kläderna.

Fallout 4 är bara några dagar gammalt men redan nu har moddar börjat dyka upp. Först ut är en nakenmodd skapad av Deviant Art-användaren ArtoftheBody och trist nog är det bara kvinnorna som tappar plaggen.

Norrmän invaderar Fallout 4

Fast egentligen fanns de där från början.

Fallout 4 släpptes som bekant i förra veckan och miljontals gamers är igång med spelet. Det har haft så stort avtryck i nöjesmedia att en viss känd porrsajt tappat besökare.

Porrsurfandet sjunker - Fallout 4 slukar all tid

Streamingsajten Pornhub upplever nedgång.

Fallout 4 säljer som smör och har nått i skrivande stund över tolv miljoner krängda exemplar. Förutom att folk sjukskriver sig enbart för att spela Bethesdas postapokalyptiska epos, även porrsurfandet har minskat. Detta meddelar Corey Pris - VD för Pornhub, en av världens största porrsajter.

Sinnessjukt många exemplar av Fallout 4 har sålts

Bethesda kammar hem storslantarna.

Bethesda kammar hem enorma slantar i och med lanseringen av Fallout 4. Exakt hur många kopior som sålts är oklart, men företaget meddelar att hela 12 miljoner exemplar skickades ut till butikerna inför första dagen. Det innebär 750 miljoner dollar i försäljning. Damn!

Fallout 4 är ett grymt spel (missa inte min recension här) men det innehåller en del buggar. Nu har spelare upptäckt hur du kan få oändligt med kapsyler, spelets valuta. Är du ute efter lite extra slantar och inte bryr dig om att spela på rätt sätt så är detta nåt för dig.

Nuka Cola har sålt slut

Den radioaktiva läskeblasken finns inte att få tag i.

Det var för ett par veckor som vi dels rapporterade om Fallout-ölen, men även om att Nuka Cola skulle kunna köpas på Target i USA. Denna läskande och radioaktiva läskeblask är känd som törstsläckare för alla äventyrare i ödemarken.

Det var häromdagen som vi rapporterade att Conan O'Brien och hans Clueless Gamer skulle recensera Fallout 4. Nu är skadan skedd och recensionen finns upplagd på Conans Youtube-kanal. Det bjuds på ABBA-referenser till dräkten som Conan bär och han är i vanlig ordning lika ursel som rolig. Klippet kan du spana in nedan:

Om Fallout-rollistan bestod av Disney-prinsessor

Då hade ödemarken varit lite gulligare.

Idag släpps Fallout 4 officiellt och sedan igår har internet svämmat över av Fallout-inslag. En av de lite roligare kommer från DeviantArt-tecknaren Petarsaur som har ritat Disneys berömda prinsessor, fast i Fallouts smutsiga universum. Här är de lite hårdare än vad vi är vana att se dem. Du kan se ett par av bilderna nedan och resterande finns på Petrosaurs DeviantArt-profil.

Conan ska spela Fallout 4 härnäst

Kommer Conan O'Brien överleva?

Imorgon släpps Fallout 4 och vi är alla säkerligen överexalterade. Men vad vore rollspelet utan ett Clueless gamer-segment om det? Jodå, nästa spel som Conan O'brien tar sig an blir Fallout 4 och som han själv säger så kommer det bli "very special".

Nu kan du äga Fallout 4s soundtrack digitalt

Låtlistan består av över 60 låtar

Även när världen går under finns det alltid lägen att slänga på dina favoritlåtar. Nu har vi till och med möjligheten att på förhand ta del av kommande Fallout 4s soundtrack via Itunes.

Kartan till Fallout 4 har läckts

Hur stor är den då, egentligen?

Slutspurten inför släppet av Fallout 4 har kantats av läckor av både bilder och spelsekvenser. Bland det senaste att komma ur hålet i Bethesdas ranker är en bild som tydligen ska vara världens karta.

Recension: Fallout 4

RekommenderatRecension: Fallout 4

Robin har besökt det söndertrasade Boston för att undersöka om Bethesdas senaste äventyr är lika bra som det verkar.

Fallout 3 var en vattendelare. När Bethesda, studion bakom Elder Scrolls-serien, tog över Obsidians isometriska rollspelspärla upplevde många fans förändringarna som ett klavertramp. Fallout blev anpassat till den stora massan och i farten försvann delar av djupet och valmöjligheterna som hardcorefansen älskade med de två första spelen i serien. Fallout blev mer eller mindre ett Elder Scrolls i en post-apokalyptisk skrud.

Å andra sidan var vi många som älskade den mer actionbetonade tolkningen av ett framtida USA, trots slentrianmässig handling och ett svartvitt karaktärsutbud. Att få uppleva ruinerna av Washington DC ur egna ögon, och få skjuta kannibaler, supermutanter och annat otyg rakt i ansiktet var en upplevelse vi aldrig haft förut.

När Obsidian året därefter återbesökte sin gamla serie i form av New Vegas gjordes det med bravur. Las Vegas och dess närliggande ökenterräng må ha saknat DCs charm, men rollspelslegenderna fördjupade spelmekaniken, finputsade dialogen och öppnade upp världen på ett sätt Bethesda inte riktigt lyckades med. Fallout 4 hamnar någonstans där mittemellan.

Läs vidare...

Här är den efterlängtade lanseringstrailern till Fallout 4

Med bara fem dagar kvar till releasen av Fallout 4 är hypemätaren i taket. Livet efter kärnvapenkriget lockar, kort sagt, och vi på redaktionen har ställt in alla viktiga möten och inbokningar enbart för att halsa Nuka-Cola och samla kapsyler.

Nu har Bethesda haft den ypperliga smaken att publicera lanseringstrailern för spelet, vilken du kan spana in nedan:

Läs vidare...

Pip-Boy-appen är ute nu

Om fem dagar släpps Fallout så här är en app.

Det är fem dagar kvar nu till släppet av Fallout 4. Inför en av årets största spelsläpp har nu Bethesda lanserat sin Fallout Pip-Boy-app App Store och Google Play.

Bevittna Fallout i Lego

Hur värmer du upp inför Fallout 4?

Vi värmer upp ytterligare inför lanseringen av Fallout 4 nästa vecka. Den här gången med bilder på Fallout på ett annorlunda sätt.

Möt rösterna bakom Fallout 4s protagonister

Lyssna på ljudintervjun om hur Bethesda fann sina huvudkaraktärers röster

I tidigare delar av Fallout-serien har vi fått läsa våra karaktärers dialog och låtsas höra deras röster. Fallout 4 kommer, som bekant, att introducera en kvinnlig eller manlig huvudkaraktär med fulländat röstskådespeleri. Tanken är att detta ska höja historieberättandet och spelarnas inlevelse och det kommer förstås att ge dem lite mer personlighet. Huruvida detta är ett plus eller minus låter jag gemene spelare avgöra, men det kommer helt klart kännas annorlunda.

Nu kan du ge någon tummen upp med Vault Boy via mobilen

Fallout C.H.A.T. släpps på Iphone, Ipad och Android

Nu är det bäst att ta kommande helgen till fånga och spela undan andra spel du kan tänkas ha, då Fallout 4 ämnar ta upp all speltid en tid framöver. Nästa vecka kommer spelet släppas och det råder sannerligen inte brist på sätt att påminna oss. Den senaste är i form av emojis och animerade gif-bilder för mobilenheter.

Flitig svensk bygger PC-mod på temat Fallout

För varje apokalypsfantast

Fallout 4 är bara ett par veckor bort och vi kan inte bärga oss ett dugg. En annan som inte kan vänta på spelets lansering är svenska Youtube-profilen Robert "Robbaz" Öberg, men för att bearbeta Fallout-abstinensen har han skapat en PC-modifikation som definitivt skulle platsa hos Vault Tec. För höljet har han använt en gammal radio från General Electric och slutresultatet är dödshäftigt.

Nuka-Cola Quantum snart i butik

Först kom ölet, nu kommer läsken.

I ett officiellt utlåtande från Fallouts Twitterkonto kan vi se att sällsynta läskedrycken Nuka-Cola Quantum från och med den 10 november kommer att finnas i verkliga livet. Det är amerikanska återförsäljarna Target som ska sälja varan och drycken är framställd av Jones Soda Company.

Slå av huvuden i Fallout 4

Köttigt ska det vara.

Om inte ens två veckor så släpps Fallout 4 och vi på redaktionen kunde inte vara mer saliga inför hösten (och årets?) kanske bästa spel. Om du fortfarande tvekar så kanske denna korta filmsnutt får dig på andra tankar. Kanske inte helt barnvänlig är den, så var varnad.

Fallout 4 blir förladdningsbart

Troligen några dagar innan släppet.

Att Fallout 4, den efterlängtade fortsättningen på den klassiska postapokalyptiska spelserien, släpps den 10 november i år har väl knappast gått någon förbi. Nu har dock Bethesda även gått ut med att det kommer att finnas möjlighet att förladda spelet redan innan release. För att vi ska slippa både vänta på release och själva nedladdningen kan man alltså se till att ha spelet förladdat redan i förväg. Detta enligt en tweet från Bethesda själva.

Har du tur så har du tur i Fallout 4

Här kommer sjunde avsnittet av S.P.E.C.I.A.L-serien

Det är inte alltid så lätt att överleva en världsomspännande undergång, speciellt när saker och ting inte går som tidigare tänkt. Fast om allting går emot dig, men du råkar vara på god fot med turens krafter så kanske du klarar dig genom att helt enkelt ha rejält flyt.

Extremt limiterad Xbox One-kontroll släpps idag

Den har Fallout 4-tema. Bara det säger ju allt.

Det är fortfarande ett par veckor kvar tills dess att Fallout 4 släpps och vi på redaktionen är redan nu rysligt sugna. Därför är vi tacksamma gentemot Bethesda Softworks som redan idag kommer stilla en viss del av hungern genom att starta försäljningen av en Fallout 4-kontroll till Xbox One.

Aldrig har en låt passat så bra som i Fallout 4:s nya trailer

Aldrig har en låt passat så bra som i Fallout 4:s nya trailer

Till tonerna av Status Quos The Wanderer. Naturligtvis!

Endast den återstående halvan av oktober, plus lite till, är det enda som står i vägen för Fallout 4:s ankomst. Nu när det verkligen börjar närma sig så brassas det på med videos, där vi nu senast såg den sjätte episoden av videoserien S.P.E.C.I.A.L och vi matas även med en förbannat frän trailer.

Det trevligaste är att det är en påkostad, om än kort, live action-trailer den här gången. Dessvärre innehåller den inget nytt gameplay, men den får oss att önska om en framtida filmadaption av Fallout.

Vad kan gå fel?

Läs vidare...

Bli dödlig som tusan i Fallout 4

Jajemen, det våras för nytt avsnitt av S.P.E.C.I.A.L.

För er som följt Fallout 4-peppen sedan utannonseringen, så vet ni att Bethesda sedan ett tag tillbaka publicerat videos med instruktioner på hur du överlever i den totalförstörda världen. De kallar serien S.P.E.C.I.A.L. och nu är det dags för nästa avsnitt: nämligen dödlighet. Spana in videon nedan:

Playstation Vita-specifika kontroller i Fallout 4

Goda nyheter för alla fem ägare av Vita

Det kanske är lätt att glömma bort maskinen, men Sonys bärbara konsol Playstation Vita den inbyggda förmågan att streama ens Playstation 4-spel direkt till ens händer. En perfekt funktion för de som vill spela från sängen eller från toaletten (ni vet vilka ni är). Det har dock en nackdel: Playstation Vita har färre knappar än en klassisk Playstation 4-kontroll. Detta har till och från lett till att vissa titlar blivit ganska knöliga att spela då kontroller tvingats fördelas utan vidare tanke till konsolens bak- och främre touch.

Kan ni förstå att om bara lite över en månad så kommer vi sitta som klistrade framför antingen dator- eller tv-skärmen och andas in den ljuva apokalypsluften från Fallout 4. Innan dess vill Bethesda förbereda oss ytterligare genom att bena ut vanliga funderingar som spelarna har haft.

Så blir du riktigt smart i Fallout 4

Nästa video är här.

Det är inte långt kvar nu. Om cirka en månad befinner vi oss mitt i kärnvapenkrigets eftermäle och måste göra allt vi kan för att överleva. Som tur är har Bethesda publicerat en rad olika videos i S.P.E.C.I.A.L.-serien med detta temat och denna gången får vi veta hur man tar vara på sin intelligens:

Kom ikapp med Fallout-serien genom Fallout Anthology

Hur bekant är du med Fallout-serien?

Apokalypsen återvänder i november med den världsomvälvande lanseringen av Fallout 4. Om du inte har hunnit spela igenom de tidigare spelen i serien kan det vara värt att vända blicken hitåt. Bethesda har nämligen utannonserat Fallout Anthology som samlar alla spelen som hittills släppts, inklusive DLC. Samlingen blir tillgänglig i Europa från och med idag.

Överlev strålning i Fallout 4

Bethesda Softworks informerar.

Bethesda Softworks fortsätter sin resa mot Fallout 4 med en ny S.P.E.C.I.A.L.-trailer där de i detalj förklarar hur du överlever strålning. Det är närmare bestämt E.E (Endurance) som avhandlas samt en lektion om vildmarkens hemskaste faror.

Twitch spelar Fallout 3

Vansinnet fortsätter i postapokalypsens tecken.

Efter att ha gett sig på spel som Pokemon, Halo och senast Dark Souls har nu projektet Twitchplays tagit sig ann klassikern Fallout 3. För de som inte vet så går det till så att användarna får rösta fram nästa kommando som skall utföras i spelet. Även om det låter som en helt vansinnig idé så har det gått oväntat bra i de tidigare nämnda spelen.

Så lär du dig allt om "perception" i Fallout 4

Bethesda Softworks vill lära dig en nyttig läxa.

Fallout 4 - det postapokalyptiska rollspelet - släpps i november. Fram tills dess vill dock Bethesda Softworks lära oss allt om spelets S.P.E.C.I.A.L-system och publicerar därmed en rad Youtube-videos i sann pedagogisk anda.

Fallout 4 kommer ha season pass tydligen

Och inte en jävel är förvånad.

Egentligen är det här lite av en icke-nyhet, men eftersom både jag och du som läser det här är så vansinnigt taggade på allt som har med Fallout 4 att göra så tänker jag skriva om det ändå. Är ni redo? Okej, kolla ut genom era fönster och spana efter tecken på flygande grisar och igenfrysta bibliska platser för det omöjliga har precis hänt: Fallout 4 kommer ha ett season pass.

Så här mycket dialog finns med i Fallout 4

Hint: Mer än Fallout 3 och Skyrim tillsammans.

Alldeles nyligen gick Bethesda ut på Twitter för att berätta att inspelningen av Fallout 4s samtliga dialoger äntligen är klar. Det blev över 111000 repliker som pressats in i spelet vilket totalt sett är mer än Fallout 3 och The Elder Scrolls V: Skyrim tillsammans.

FeatureFörtitt: Fallout 4

En man och hans hund.

Ett av årets hetaste spel stavas Fallout 4 och hypen på redaktionen har varit igång sedan spelet utannonserades i maj. Sedan dess har nyheterna haglat som spön i backen och vi har bland annat fått veta att spelet aldrig kommer ta slut och att det inte finns någon maxlevel.

Fallout 4 kommer aldrig ta slut, enligt Bethesda

Fallout 4 fortsätter när storyn tar slut och din level kan utvecklas oändligt

Fallout 3:s spelupplevelse var i stort sett definitivt över, när dess story satte punkt med ett av spelets flera slut. Genom DLC vecklades upplevelsen ut då, men kommande Fallout 4 gör saker och ting lite annorlunda.

Fallout 4 är nästan klart

Polering återstår.

Fallout 4 är utan tvekan höstens stora snackis. Bethesdas mustiga framtidsrollspel släpps redan 10 november och därför är det ingen större överraskning att spelet är i poleringsstadiet. Studions marknadschef Pete Hines berättar mer i en intervju med Gamespot:

Fallout 4 Loot Crate kommer snart

Ska bli oerhört limiterad

Loot Crate fullkomligt exploderade när det startade. Affärsidén var briljant och handlar om att att låta kunden prenumerera på en låda som skickas ut varje månad innehållande blandade nördiga prylar med ett nytt tema varje vecka. Ofta innehållande en tröja, figurer, godis och diverse annat smått och gott.

Sexa med stil i Fallout 4

12 companions och femton skopor med romantik.

Bethesda vill att vi ska ligga mer digitalt. Under årets Quakecon avslöjade man därför lite fler detaljer om Fallout 4, och bland annat att spelet innehåller inte mindre än 12 companions och att det är spetsat med romantik.

Här är nya detaljer rörande Fallout 4

Vi har namnet på huvudkaraktärens hund

Quakecon har haft mycket att bjuda på och inte minst fanns det utrymme för en speldemo från kommande Fallout 4, som spelades live. Nya detaljer har därmed florerat därifrån och ut i de sociala nätverken, och dessa listas här nedan:

Fet Fallout-samling på gång

Alla spelen, utom Fallout 4.

Ett av höstens hetaste spel stavas Fallout 4 och landar i svenska butiker den 10 november. För den som inte orkar vänta på sin fix kommer här dock ett ypperligt tillfälle att spela igenom alla de gamla spelen.

Fallout: New Vegas-mod närmar sig fulländning

Project Brazil utspelar sig i apokalypsens Los Angeles

Project Brazil är nära nog en helkonverteringsmod till Fallout: New Vegas och det tycks som att det börjar närma sig färdigställt. Modden består av 16 huvuduppdrag och enstaka sidouppdrag, och dess första del släpptes 2013. Moddens titel är enbart en tillfällig arbetstitel som valdes i och med att moddens teman har tagit inspiration från Terry Gilliams film Brazil från 1985.

Fallout 4 innehåller 26 000 repliker

Det blir en jävla massa prat.

Fallout 4 utannonserades redan i maj men det var under E3 som spelet visades upp i all sin prakt. Bland annat så fick vi reda på att spelet släpps till PC, Playstation 4 och Xbox One redan i år.

Bethesdas första E3-konferens kan vara deras sista

Företaget osäker på en comeback.

Trots att Bethesda levererade en av årets bästa E3-konferenser så är det osäkert att det blir av igen. Enligt Pete Hines, chef på utgivaren, kan 2015 vara en engångsföreteelse. Anledningen till konferensen i år var att det kändes rätt, helt enkelt.

Bethesda övervägde flerspelarläge i Fallout 4

Det fanns idéer om att utforska ödelandet tillsammans

Kommande Fallout 4 kommer, liksom tidigare delar av spelserien, endast att fokusera på enspelarläget, men under spelets utveckling bollade Bethesda Softworks med idéer för ett eventuellt flerspelarläge. Utvecklarna är förstås helt med på att tanken på att utforska ett postapokalyptiskt landskap tillsammans låter helt fantastiskt, men att det inte hade funkat i samband med huvuddelen av titeln. Todd Howard hade detta att säga under E3:

Pip-Boy Edition skeppas samtidigt som Fallout 4

Komplett med replika av Pip-Boy-modellen

Bethesdas första E3-konferens kom och gick häromnatten och innehållet lämnade oss överlag imponerade. För det första så släpps Fallout 4 om fem månader, vilket är helt sinnessjukt snart för stortiteln. I Alex sammanfattning av konferensen nämndes också kort att spelet kommer att få en Collector's Edition där din egna Pip-Boy inkluderas. Denna kallas förstås för Pip-Boy Edition och nya detaljer avslöjar att den kommer att skeppas samtidigt som huvudspelet.

Se Bethesedas presskonferens i efterhand

Om du missade konferensen och inte orkar läsa.

Ja, som ni alla vet så höll Betheseda presskonferens i natt där bland annat Fallout 4, Doom och Dishonored 2 visades upp i all sin prakt. Det var dessutom företagets första presskonferens på E3 någonsin, och vi har sammanställt allt smarrigt i en artikel som du kan hitta här.

FeatureSå var Bethesdas E3-konferens

Här är allt Bethesda visade på sin första E3-konferens någonsin.

Som många vid det här laget lär ha vetat var det ikväll första gången som Bethesda ärade E3 med en konferens. Hypen var total, inte minst med tanke på den nyligen släppta Fallout 4-trailern. Med pompa och ståt klev det populära spelföretaget ut på scenen kl 04:00 svensk tid. Undertecknad stannade givetvis uppe för att bevaka spektaklet.

Bethesda på E3: Se livestreamen här

Fallout 4, Doom och mycket mer lär visas upp.

Klockan 04.00 i morgon svensk tid sparkar Bethesda igång sin presskonferens på E3 2015. Det är företagets första event under mässan någonsin, och vi har kommit över en stream där hela härligheten visas upp.

Bethesda bjuder på exklusiv intervju om Fallout 4 under E3

Under årets E3 kommer Bethesda ge oss inblick i nästa Doom och Fallout.

Det är ännu lite mindre än två veckor kvar till E3 2015 och liksom många andra kommer Bethesda att ta plats i en show live på scen. Med tanke på att den första nervkittlande trailern från kommande Fallout 4 landade under veckan kan vi förvänta oss mer om spelet under mässan, vilket utvecklarna även har klargjort. Under E3 2015:s första dag, tisdagen den 16:e juni, kommer Bethesda Game Studios Game Director, Todd Howard, att intervjuas exklusivt om titeln. Vi hoppas på en grundlig genomgång av nyheter, förändringar, spelsätt och kanske ytterligare material från spelet.

Jävlar vad häftig Fallout 4-trailern är

Jävlar vad häftig Fallout 4-trailern är

Utannonseringen vi alla väntat på.

War. War never changes. Det var precis som vi alla trodde: Den kryptiska hemsidan vi länkade till igår var precis som hela internet förutspådde en nedräkning inför lanseringstrailern för Fallout 4.

Se den förbannat snygga trailern här ovanför och berätta vad du tycker i kommentarsfältet här nedanför. Mer information om spelet kommer ges på Bethesdas presskonferens under E3. Vad vi dock vet är att spelet kommer till Playstation 4, Xbox One och PC.

Uppdaterat: Spelet verkar utspela sig i Boston, av flertalet landmärken att döma. Om det utspelar sig i delstaten Massachusetts eller endast dess huvudstad är ännu oklart.

Läs vidare...