Final Fantasy XIV: Heavensward

Vem behöver sol och bad när man har tillgång till Final Fantasy XIV: Heavensward?

Key events

Detta är nya Final Fantasy 14-expansionen Stormblood

Square Enix har nu avslöjat den andra stora expansionen till sitt MMO Final Fantasy 14. Titeln är Stormblood och släpps tidigt nästa sommar.

Spelets producent och regissör Naoki Yoshida berättade på Final Fantasy 14 Fan Festival-livestreamen att Stormblood främst kommer handla om att återta Ala Mhigo från Garlean. Leveltaket höjs från 60 till 70 och vi kommer bland annat få nya jobb och en hel del som förändras, bland annat skill-systemet.

Stormblood innebär också slutet för PS3-stöd, så de som fortfarande lirar på förra generationen kommer inte få fortsatta uppdateringar efter expansionen har släppts. Stormblood släpps till PS4 gratis.

Läs vidare...

Nästa uppdatering av Final Fantasy XIV har en trailer

Onlinerollspelet Final Fantasy XIV kommer senare denna månad att uppdateras med kommande uppdateringen Patch 3.2 - The Gears of Change, närmare bestämt den 23 februari. En hög med nytt material väntar spelarna, så som ett nytt mentorsystem som låter erfarna spelare hjälpa gröna nybörjare.

Genom en nysläppt trailer får vi en fin inblick i den nya raiden Alexander: Midas, nya dungeons och mer fina grejer.

Läs vidare...

Mmorpg:et Final Fantasy XIV: Heavensward kommer snart att få en hel massa nytt innehåll i samband med en ny patch. Genom ett pressmeddelande har vi fått veta att ett huvudscenario kommer läggas till kallat The Gears of Change och att spelet även kommer att få två nya dungeons.

Final Fantasy XIV-röstskådespelerska hittat död

Har enligt uppgift blivit mördad av sin man.

Röstskådespelerskan Sian Blake har hittats död tillsammans med hennes två barn. Enligt källor ska hennes man ha mördat henne och kropparna hittades på deras bakgård under natten till igår. Enligt brittisk press ska alla tre ha dött av "huvud- och nackskador". BBC skriver:

Detta är patch 3.1 för Final Fantasy XIV: Heavensward

Detta är patch 3.1 för Final Fantasy XIV: Heavensward

Patchen är lite drygt en månad bort

Inför lanseringen den nya patchen - Patch 3.1 - för Final Fantasy XIV: Heavensward så har denna fått en egen trailer som visar vad den går för.

Patch 3.1 utökar innehållet i spelets huvudstory och lägger även till "Void Ark" som är en alliance raid om 24 spelare. För den inbitne resenären finns det nya uppdrag att utföra på de avlägsna öarna i spelvärlden, för att på så vis hitta udda utrustning och föremål.

Vidare introduceras "Lord of Verminion" som är ett nytt realtidsstrategi-tillägg, eller "RTS attraction" som det också kallas. Spelarna får här använda sina undersåtar mot andra spelare i ett 1v1-läge. Två nya dungeons passas på att läggas till - Saint Mocianne's Arboretum och Pharos Sirius - men pass på, då dessa är av hög level.

Läs vidare...

Recension: Final Fantasy XIV: Heavensward

RekommenderatRecension: Final Fantasy XIV: Heavensward

Mustigt MMO-äventyr som imponerar.

Om någon hade sagt till mig för några månader sedan att jag skulle spendera all min vakna tid i sommar med Final Fantasy XIV: A Realm Reborn hade jag antagligen inte trott på det. Inte nog med att jag aldrig spelat ett MMORPG (eller knappt ens ett MMO) tidigare, jag har inte ens någon särskild relation till Final Fantasy-serien. Visst, jag har spelat igenom nästan hela Final Fantasy XIII och visst, i våras testade jag Final Fantasy XV och gillade verkligen vad jag spelade, men utöver det har jag ingen koll på serien överhuvudtaget. Varför jag tackade ja till att recensera det här spelet (eller, snarare, dess expansion Heavensward) är därför fortfarande lite av ett mysterium för mig, men helvete vad glad jag är att jag gjorde det.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn är nämligen helt jäkla underbart.

Ingen är mer förvånad än jag över det här. FFXIV har kommit att bli ett slags guilty pleasure för mig, fast ett bra sådant. Det har blivit ett spel jag spelar så fort jag får en sekund över, och i sann stereotypisk anda har jag förvandlats till en riktig MMO-junkie som inte kan slita sig från skärmen ens för mat. Spelet är vackert, ståtligt och fruktansvärt lätt att sänka ner sina surt förvärvade fritidstimmar i. Visst, uppdragsstrukturen är ofta frustrerande och upprepande, fullt skyldig till alla de klagomål om fantasilösa och monotona uppdrag som genren fått ta emot genom åren, men det gör inte så mycket för mig. Handlingen är så pass bra att jag gärna vadar igenom de berg av skit som uppdragen ibland innebär, och nyfikenheten och längtan efter att se nya världar och möta nya karaktärer är så drivande att jag skulle kunna utföra fetch quests i flera timmar bara för att kunna få se mer. Final Fantasy XIV har krokat in mig, och det hårt.

Läs vidare...

Kolla burken inför Heavensward

Square Enix låter dig testa om din hårdvara håller måttet

Nästa expansion till Square Enix Final Fantasy XIV, Heavenward, börjar närma sig och peppen bara stiger för mig. En extra skjuts fick den av att Square nu gett oss möjligheten att testa vår hårdvara med ett benchmark, samtidigt som vi också får en skymt av en del nyheter!