Final Fantasy XIV: Heavensward Nyheter

Detta är nya Final Fantasy 14-expansionen Stormblood

Square Enix har nu avslöjat den andra stora expansionen till sitt MMO Final Fantasy 14. Titeln är Stormblood och släpps tidigt nästa sommar.

Spelets producent och regissör Naoki Yoshida berättade på Final Fantasy 14 Fan Festival-livestreamen att Stormblood främst kommer handla om att återta Ala Mhigo från Garlean. Leveltaket höjs från 60 till 70 och vi kommer bland annat få nya jobb och en hel del som förändras, bland annat skill-systemet.

Stormblood innebär också slutet för PS3-stöd, så de som fortfarande lirar på förra generationen kommer inte få fortsatta uppdateringar efter expansionen har släppts. Stormblood släpps till PS4 gratis.

Läs vidare...

Nästa uppdatering av Final Fantasy XIV har en trailer

Onlinerollspelet Final Fantasy XIV kommer senare denna månad att uppdateras med kommande uppdateringen Patch 3.2 - The Gears of Change, närmare bestämt den 23 februari. En hög med nytt material väntar spelarna, så som ett nytt mentorsystem som låter erfarna spelare hjälpa gröna nybörjare.

Genom en nysläppt trailer får vi en fin inblick i den nya raiden Alexander: Midas, nya dungeons och mer fina grejer.

Läs vidare...

Mmorpg:et Final Fantasy XIV: Heavensward kommer snart att få en hel massa nytt innehåll i samband med en ny patch. Genom ett pressmeddelande har vi fått veta att ett huvudscenario kommer läggas till kallat The Gears of Change och att spelet även kommer att få två nya dungeons.

Final Fantasy XIV-röstskådespelerska hittat död

Har enligt uppgift blivit mördad av sin man.

Röstskådespelerskan Sian Blake har hittats död tillsammans med hennes två barn. Enligt källor ska hennes man ha mördat henne och kropparna hittades på deras bakgård under natten till igår. Enligt brittisk press ska alla tre ha dött av "huvud- och nackskador". BBC skriver:

Detta är patch 3.1 för Final Fantasy XIV: Heavensward

Detta är patch 3.1 för Final Fantasy XIV: Heavensward

Patchen är lite drygt en månad bort

Inför lanseringen den nya patchen - Patch 3.1 - för Final Fantasy XIV: Heavensward så har denna fått en egen trailer som visar vad den går för.

Patch 3.1 utökar innehållet i spelets huvudstory och lägger även till "Void Ark" som är en alliance raid om 24 spelare. För den inbitne resenären finns det nya uppdrag att utföra på de avlägsna öarna i spelvärlden, för att på så vis hitta udda utrustning och föremål.

Vidare introduceras "Lord of Verminion" som är ett nytt realtidsstrategi-tillägg, eller "RTS attraction" som det också kallas. Spelarna får här använda sina undersåtar mot andra spelare i ett 1v1-läge. Två nya dungeons passas på att läggas till - Saint Mocianne's Arboretum och Pharos Sirius - men pass på, då dessa är av hög level.

Läs vidare...

Kolla burken inför Heavensward

Square Enix låter dig testa om din hårdvara håller måttet

Nästa expansion till Square Enix Final Fantasy XIV, Heavenward, börjar närma sig och peppen bara stiger för mig. En extra skjuts fick den av att Square nu gett oss möjligheten att testa vår hårdvara med ett benchmark, samtidigt som vi också får en skymt av en del nyheter!