Final Fantasy XV Nyheter

Square Enix har gjort tillkänna att försäljningen från lanseringsdagen och den digitala försäljningen hos Final Fantasy XV har resulterat i över fem miljoner enheter sålda. Därmed har det blivit det snabbast säljande Final Fantasy-spelet någonsin.

Final Fantasy XV släpps med ny trailer

Final Fantasy XV släpps med ny trailer

Kolla in den nya trailern.

Den senaste delen i Final Fantasy-serien - Final Fantasy XV - har till slut släppts på Playstation 4 och Xbox One världen över. Spelarna kommer nu att ansluta sig till sällskapet hos Prince Noctis och hans kamrater på en lång resa som involverar brödraskap, kärlek och förtvivlan då Noctis öde avtäcks och kriget mot imperiet Niflheim fortsätter.

"Final Fantasy has a special place in the hearts of many and the team who worked long and hard on this project couldn't be prouder to present FINAL FANTASY XV to fans around the world," säger game director Hajime Tabata. "Today, we invite not only longtime fans but a new generation of gamers to a series beloved thanks to the engaging storytelling, unique characters and captivating worlds that have become the hallmark of Final Fantasy over the years."

Läs vidare...

Ny trailer för Final Fantasy XV ger en överblick av spelets story

Ny trailer för Final Fantasy XV ger en överblick av spelets story

Spana in den nya trailern från det snart släppta Final Fantasy XV.

Square Enix släppte idag en sprillans ny trailer för det kommande Final Fantasy XV, kallad "101 trailer". Här utforskas spelmekaniken, karaktärer och mycket mer som ska ge kött på benen för spelarna som ska delta i spelets resa genom brödraskap, utforskande och strider.

Vidare ger trailern en överblick över spelets story, stridssystemet och magiska formler. Noctis och hans tre kamrater är såklart figurerande.

Final Fantasy XV kommer lanseras den 29 november på Xbox One och PS4 - alltså nästa vecka.

Läs vidare...

Här är en ny trailer till Final Fantasy XV

Lanseringen av nästa Final Fantasy är på god väg och vi börjar således höra mer och mer om spelet. Nyligen kunde vi till exempel rapportera om en svindyr samlarupplaga av spelet och nu har vi även en ny trailer.

Judgment heter den och visar hur prins Noctis befinner sig på road trip med sina polare på väg för att gifta sig med sin fästmö. Han får han höra hur ondskefulla krafter intagit hans hemland. Se mer nedan:

Final Fantasy XV släpps den 29 november 2016 till Playstation 4 och Xbox One. Det är jävligt nära nu.

Läs vidare...

Spelkortsversionen av Final Fantasy når Europa i höst

Hoppar över från Japan till väst.

Under sex års tid har Japan haft glädje av spelkortsversionen av Final Fantasy, med 15 expansioner och över 2000 olika spelkort. Square Enix har nu beslutat att Europa får vara med i leken då kortspelet kommer släppas den 28 oktober i väst.

Spana in lite nytt Final Fantasy XV-gameplay från PAX West

För den som inte vet är PAX West en mässa som visar upp kommande spel och liknande. Med placering i Seattle, Washington, lockar man tusentals besökare och Square Enix var där för att visa upp sitt Final Fantasy XV. Videon ser du här nedan (FFXV startar dryga 21 minuter in):

I samband med spelandet får vi även ta del av kommentarer från en panel bestående av sådana som jobbar med spelet.

Hur taggad är du på Final Fantasy XV?

Läs vidare...

Final Fantasy XV får flipperspel på mobila enheter

Minispelet från ett fik i Final Fantasy XV.

I kungadömet Lucis är flipperspelet Justice Monsters Five högst populärt i Final Fantasy XV och just detta minispel finns nu tillgängligt på mobila enheter. Spelet kombinerar rollspelselement med några av spelseriens ikoniska monster.

Se 30 minuter från Final Fantasy XV

Inte den sista fantasin.

Den 29 november släpps till sist Square Enix Final Fantasy XV. Tidigare denna månad fick Malin möjlighet att testa det, och det låter mer och mer som att det faktiskt kommer leva upp till våra sinnessjuka förväntningar.

Nu kan du spana in den fjärde episoden av den animerade serien Brotherhood Final Fantasy XV - Bittersweet Memories - från just kommande Final Fantasy XV. där en viss "bakelse" får vänskapen att spira mellan Ignis och Noctis i deras yngre år.

Final Fantasy XV är utan tvekan ett av de spel vi väntat absolut längst på. Square Enix RPG hette tidigare Final Fantasy Versus 13 och har varit under utveckling i tio år. Den 30 september får vi äntligen ta del av det... eller, kanske inte.

Det är en kombination som funkar... rätt bra? Vi snackar självklart om Final Fantasy XV och youtube-gänget Epic Meal Time. I en video från SquareEnix får vi se bakom kulisserna när de gjort en episk måltid i Final Fantasy-stuk. För Final Fantasy XV handlar om mat?

Här kommer nya smarriga bilder från Final Fantasy 15

Är du redo för den femtonde sista fantasin?

Final Fantasy 15 släpps den 30 september till Playstation 4 och Xbox One. För att fira detta har Square Enix släppt lös en massa nya skärmdumpar från spelet och du kan se härligheten nedan. Det rör sig om 30, cirka, och de är verkligen mustigt magnifika. Kolla:

E3 2016: Här är en ny trailer till Final Fantasy XV

Square Enix har släppt en sprillans ny E3-trailer till Final Fantasy XV. I videon nedan ser vi Noctis när han och hans vänner drar på roadtrip. Spelet i sin helhet släpps den 30 september till Playstation 4 och Xbox One.

Glöm inte att kika in vår saftiga E3-hubb med all info kring veckans händelser.

Läs vidare...

E3 2016: Final Fantasy XV hoppar på VR-tåget

Aldrig har du kommit närmare en Chocobo

Den femtonde delen av Square Enixs episka spelserie får exklusivt stöd för VR till PS4. Vi fick även se en hel del mäktiga realtids-strider i den nya trailern och naturligtvis Final Fantasy världens coolaste riddjur, Chocobos. Och när du är trött på alla strider, kan du relaxa vid någon sjö och fiska. Spelet släpps den 30 september.

För första gången visar Square Enix upp Final Fantasy XV till Microsoft, och spelar ett demo av en stor bosstrid i live-sändning. De upprepar vad som redan är sagt, striderna är större och smidigare än någonsin. Likaså bossarna verkar det som då jätten i sten uppenbarar sig på skärmen. Spelet är allt annat än en nyhet, men fans peppar för fullt inför det stundande spelsläppet den 30e september.

Final Fantasy XV kan komma till PC

Konsolerna är inte slutet.

Efter år av förseningar är det alltså spikat att Final Fantasy XV släpps den 30 september. Detta rapporterade vi om här om dagen. Plattformarna blir Xbox One och Playstation 4, men det ser även ut som att PC-spelarna får sin del av kakan.

Final Fantasy 15 behöver sälja tio miljoner exemplar för att bli en succé

Square Enix hoppas på massiv försäljning av det kommande rollspelet.

Final Fantasy 15 har som bekant varit under utveckling sedan tidernas begynnelse, vilket tydligen har slukat pengar ur Square Enix plånbok. Pengar som företaget självklart vill tjäna ihop igen, och för att Final Fantasy ska räknas som en succé behöver det sälja i kopiösa mängder: Tio miljoner exemplar, närmare bestämt.

Releasedatumet till Final Fantasy 15 har läckt ut

Då ska det tydligen släppas!

Det verkar som att släppdatumet för Final Fantasy 15, den efterlängtade fortsättningen av Square Enix långkörare, har läckt ut. Tydligen ska Gamespot ha lagt ut en video där datumet syns. Det hjälpte inte att de senare plockade ner videon då någon på NeoGaf var snabb med att ta en skärmdump.

Här är lite saftiga fajtingsekvenser från Final Fantasy XV

Se Noctis smyga runt och mörda vakter på en militärbas.

Håller du på att koka över i längtan efter Final Fantasy XV? Då kanske detta kan lätta på trycket lite! Square Enix har nämligen släppt en 3,5 minuter lång video som visar upp lite av spelets fajtingmekanik. I den får vi se karaktären Noctis smyga runt och hugga ner vakter på en militärbas. Lite härlig stealth action med andra ord! Ta en titt nedan.

Final Fantasy 15 släpps som bekant i år och utvecklare har nu besvarat tre frågor från fansen. Frågestunden ägde rum på Final Fantasy-forumet och innefattar såväl vad som kan utforskas som olika färdigheter.

I går kunde vi berätta att Final Fantasy XV, till skillnad från tidigare delar, inte kommer att fokusera på en kärlekshistoria. Mer information kom fram under intervjun med Examiner, bland annat att spelets berättande är inspirerat av Naughty Dogs domedagsepos. Det är som tidigare Final Fantasy XV-bossen Hajime Tabata som uttalat sig:

Final Fantasy 15 är inte en kärlekshistoria

Hajime Tabata har intervjuats av Examiner.

Final Fantasys huvudserie har alltid varit känslomässigt laddad, och så lär även Final Fantasy XV bli. Det är trots allt ett japanskt rollspel vi talar om. Dock har director Hajime Tabata, i en intervju med Examiner, slagit fast att det kommande rollspelet "not going to be a love story".

Bekräftat: Final Fantasy 15 släpps i år

Nu håller vi tummarna för att det faktiskt sker.

Final Fantasy 15 är känt som spelet som aldrig kommer. Nu ska det dock bli ändring på detta och enligt Game Director Hajime Tabata släpps spelet faktiskt under 2016. Detta som en del i en bloggpost:

Final Fantasy XV kan få ännu ett demo

Producenten Hajime Tabata överväger det i alla fall.

När Final Fantasy Type-0 HD släpptes så lanserade Square Enix ett spelbart demo av Final Fantasy XV. Demot var ett sätt för företaget att plocka feedback från communityt och på så vis putsa lite till.

Häng med på Chocobo-tur i Final Fantasy XV

Vi får även se mer från fisket.

Att Final Fantasy är en big deal på Tokyo Game Show är ingen överraskning, inte minst nu när kommande delen - Final Fantasy XV - faktiskt släppts inom en överskådlig framtid. För "någon gång nästa år" måste ändå i sammanhanget klassats som relativt nära i tiden.

Åh titta! - en ny trailer från Final Fantasy XV

Åh titta! - en ny trailer från Final Fantasy XV

Det är mäktigt och känslosamt

Det är svårt att undvika den 15:e titeln i Final Fantasy-serien, då spelet nu har fått en ny trailer. Det är en uppdaterad version av Dawn-trailern som släpptes i augusti, och den inkluderar nya bilder på spelets protagonister - Noctis och Luna. Det är för övrigt en känslosamma scener vi får ta del av, medan musiken dånar mäktigt värre.

Vi får fortfarande vänta en tid på Final Fantasy XV då det inte släpps förrän under 2016 på Xbox One och Playstation 4.

Läs vidare...

Spana in bilkörningen i Final Fantasy XV

Ny video visar mer av grabbarnas transportmedel.

Att Final Fantasy XV tycks gå i en något annorlunda riktning är det många som reagerat på. Kritiska röster kring den grabbiga nischen har höjts, och även om det fortfarande är för tidigt att avfärda spelet för detta håller jag med om att konceptet känns lite lökigt. Oavsett så är jag sjukt förväntansfull på Square Enix kommande rollspel, för satan vad snyggt det ser ut!

Under årets Pax Prime visades en ny Active Time Report från Square Enix, som gjorde vad de inte lyckades göra under årets Gamescom. Bekräftelsen om att Final Fantasy XV kommer att landa på Playstation 4 under 2016 slog nämligen ner under visningen med dunder och brak. Ett år är bättre än ingenting, men vi får vänta till mars innan vi får ett mer konkret datum.

Nya uppgifter kring släppet av Final Fantasy XV

Glädjande nyheter för alla rollspelsfantaster.

Vi är många som går och längtar efter ett nytt mastigt Final Fantasy. Lyckligtvis för oss är det inte evigheter till nästa del - Final Fantasy XV - släpps. Nu har det dykt upp lite mer information kring detta spel som skall släppas under nästa år. Den här gången handlar det om spelets release.

Bevittna en gameplay-snutt av Final Fantasy XV

Bevittna en gameplay-snutt av Final Fantasy XV

Åtminstone över en minut visades under Gamescom

Under Gamescom visades gameplay från kommande Final Fantasy XV, och medan vi önskar att vi kunde få se mer än en och en halv minut så är det ruggigt vackert att bevittna. Vi får se spelets karaktärer springa genom ett av spelets landskap och det hela avslutas med en bossfajt, som kanske inte riktigt gick som väntat.

Läs vidare...

Här är nya bilder från Final Fantasy XV

Titta och bilda uppfattning

Nya skärmdumpar har släppts från kommande Final Fantasy XV, vars förtitt ni kan läsa härborta. De tre bilderna visar de fyra karaktärerna körandes längs en flod, en underjordisk grotta med kuslig känsla och staden Restalm som är beläget i Duscae.

Här är en ny tech demo från Final Fantasy XV

En ny demonstration har släppts från Square Enix.

Via en ny Square Enix Time Report har en ny tech demo släppts från kommande Final Fantasy XV. Videon presenterades av spelets regissör Hajime Tabata och Marketing Manager Akio Ofuji i en stream den 4 juni och ger ytterligare ett showcase på vad spelmotorn Luminous Studio klarar av.

Square Enix tar till sig av kritiken - förändrar Final Fantasy 15

Rollspelsmästarna förändrar sitt storspel efter fansens åsikter. Här är några saker som ska bli bättre i det kommande spelet.

Ett demo på det kommande rollspelet Final Fantasy 15 följde med Final Fantasy Type-0, med det typiskt usla namnet Episode Duscae. Square Enix uppmuntrade alla som testade det att höra av sig med kritik och synpunkter - och nu verkar de mot förmodan ha tagit till sig av den mesta av kritiken och faktiskt förändrar aspekter av spelet.

Square Enix kör egen E3-konferens i juni

Precis innan E3 går av stapeln kommer Square Enix ha en egen konferens.

Liksom EA, Bethesda och Ubisoft kommer Square Enix att köra sin egna E3-konferens i år. Den 16 juni, klockan 18:00 svensk tid, kommer vi förhoppningsvis att få se massa spel.