Gears of War 3

Spotlight

VideoTrailer för Gears of War 3: Raam's Shadow

"Märk hur Raams skugga, märk Marcus mon frère"

VideoGears of War 3 Horde Command DLC-trailer

Nya kartor, uppgraderingar och karaktärer

Key events

Fans av Gears of War-serien har något att glädja sig åt då en esportliga drar igång i slutet av månaden. Det är giganterna inom esporten ESL Gaming som anordnar turneringen och vi kommer att kunna följa matcherna via Twitch med start den 29 oktober. De deltagande lagen kommer att göra upp om en prissumma på 50 000 dollar.

Få alla Gears-lir gratis i Gears of War: Ultimate Edition

Microsoft satsar hårt på goodwill.

Ärligt talat, till en början lät inte Gears of War: Ultimate Edition som ett jättehett erbjudande. En uppiffad version av ett 360-spel, i en tid där samlingar är vanligt som luft. Men nu har Microsoft utannonserat att alla tidigare Gears-spel följer med gratis.

Games with Gold för Juli 2015

Microsoft lägger i högväxeln med en överraskning den här månaden.

Microsoft lägger i högväxeln och firar att Games with gold fyller 2 år i juli månad. I och med detta har man bestämt sig för att Xbox One kommer att få ett extra spel den här månaden, vilket betyder 2 stycken. Tidigare har bara Xbox 360-ägare fått två spel, men från och med den här månaden så meddelar man även att det fortsättningsvis kommer att bli 2 spel per format.

Räkna med Gears of War på E3

Och Black Tusk Studios byter namn.

Det är känt sedan innan att Black Tusk Studios jobbar med Gears of War 4 till Xbox One. Nu låter studion meddela att man byter namn till The Coalition och att namnbytet ska föra tankarna till Microsofts populära tredjepersonsskjutare. Via Xbox Wire skriver nämligen studiochefen Rod Fergusson följande:

Gears of War-filmen får producent

Mannen bakom Battleship och Ted knuten till projektet

Filmatiseringen av Gears of War har varit på gång under flera år utan att röra sig speciellt fort framåt. Nu rapporterar Variety dock att en producent knutits till projektet. Scott Stuber är mannen som fått i uppgift att föra filmatiseringen framåt.

Förnyat intresse för Gears of War-filmen

Kommer denna Fenix att resa sig?

För ett par år sedan började ryktena kring en filmatisering av Gears of War ta fart rejält. Då var Len Wiseman (som ligger bakom nya Total Recall och Underworld-filmerna) anlitad som för att regissera filmen och New Line skulle producera.

Cliff Bleszinski lämnar Epic Games

Behöver en rejäl paus

En av spelvärldens stora profiler, Cliff "CliffyB" Bleszinski har meddelat att han lämnar Epic Games. I ett meddelande på Epics hemsida skriver Bleszinski själv om sitt beslut.

FeatureLäsarnas bästa spel 2011: Plats 20-11

Nu börjar vi närma oss de stora spelen!

Julskinkan är uppäten och julklapparna är öppnade, och nu är det väl bara att räkna ned dagarna till 2012. Och för att snabba på tiden tänker vi sammanfatta 2012 nu i mellandagarna.

Julkalendern 2011 på Eurogamer.se: Lucka 5

Dagens lucka: Vinn Gears of War 3: Limited Edition

December är här, och julkalendern på Eurogamer.se lever och frodas. Årets upplaga är ännu maffigare än fjolårets. Vi tävlar ut härliga vinster i varje lucka fram till julafton, med ett av höstens storspel varje dag. Och så kommer julaftonens lucka att innehålla något extra stort. Så kom tillbaka hit varje dag och tävla i varenda lucka.

Epic stoppar begagnade spel med DLC

"Det håller kvar skivan i maskinen"

Att släppa extramaterial till spel har mer eller mindre blivit en självklarhet. Utvecklaren Epic Games, som ligger bakom bland annat Gears of War-serien, menar att de tjänar pengar på dem på mer än ett sätt.

Gratis DLC till Gears of War 3

Släpps senare i november

Epic Games, utvecklaren bakom Gears of War 3, har avslöjat att man kommer släppa ett nedladdningsbart paket till spelet innehållandes fem banor.

Gears of War 3

Gears of War 3

Läs vår recension av trilogins sista del

Ända sedan 2006 har jag och många andra fått följa Marcus Fenix öde i en postapokalyptisk värld där han i regeringskoalitionen COG:s namn (Coalition of Ordered Governments) har kämpat för människornas överlevnad mot rasen Locust. Städer har raserats, nya fiender har dykt upp, och många personer har mist sina liv.

Kriget verkar aldrig ta slut, även om det har varit statiskt under de 18 månader som har gått sedan Gears of War 2. Människorna har flytt till ön Vectes för att bygga upp sitt samhälle, och där har COG, den en gång mäktiga koalitionen, blivit ledarlös och tvingats flytta ut från den nya staden. Marcus Fenix och de övriga i Delta-truppen befinner sig på en båt tillsammans med andra människor i flykt från den nya rasen Lambent.

Ombord på båten får Fenix reda på av den före detta COG-ledaren att hans far fortfarande är i livet, och att han sitter på lösningen hur mänskligheten ska kunna räddas. Givetvis börjar gänget att snabbt planera hur de ska gå tillväga för att lösa detta, för det börjar bli riktigt ont om tid ifall de ska överleva mot både Locusts och Lambents.

Läs vidare...

Gears of War skippar helt säkert PS3

"Ingen chans att GoW 3 kommer till PS3"

Cliff Bleszinski - mannen bakom Gears of War - lär ha fått frågan huruvida nyss nämnda spelserie skulle kunna dyka upp till PS3 fler gånger än vad han kan räkna till.

Datum för öppen Gears of War 3-beta

Datum för öppen Gears of War 3-beta

Bulletstorm är inte den enda vägen in

Misströsta ej om du inte ville köpa Bulletstorm för att komma åt den betan till Gears of War 3. Det visar sig nu att man kommer att köra en öppen beta-testperiod för flerspelarläget mellan den 25 april och 15 maj.

Pressutskicket nämner att förbeställningar av Gears of War 3 hos brittiska GAME ger tillgång till testperioden. Vi vet ännu inte om samma erbjudande gäller i Sverige, eller om det är exklusivt för GAME.

De som köpt Bulletstorm: Epic Edition kan börja testa Gears of War redan mellan 18 och 24 april. Och den här gången är betan inte vilken testperiod som helst, utan ett deltagande kan göra att du låser upp innehåll i det riktiga spelet sen.

Läs vidare...

Gears of War 3 får ett datum

September är den magiska månaden

2011 verkar ju blir året då en hel hög efterlängtade treor slåss om uppmärksamheten, och en av dem är sannolikt det största spelet till Xbox 360 i år. Gears of War 3 från Epic var ursprungligen planerat att släppas i april men en försening gav det tidigare ett vagt datum som sattes till höst/vinter 2011. Nu vet vi dock tack vare en tweet från Microsofts Graeme Boyd att det exakta datumet är den 20 september för större delen av världen, medan Japan får vänta ytterligare två dagar.

Bulletstorm ger dig Gears of War 3-beta

Bulletstorm ger dig Gears of War 3-beta

Dubbel kulstorm för dina kulor

Under förra veckans storm av information från VGA saknades ett spel vi faktiskt blivit lovade mer kring - Epics Gears of War 3.

Detta är onekligen ett av nästa års mest emotsedda spel och nu har vi fått information om hur du kan säkra dig en plats i betan - och det är så enkelt som att införskaffa ett exemplar av Epic Edition av Bulletstorm som släpps i slutet på februari.

Denna utgåva verkar inte bli väldigt mycket dyrare än normalversionen då riktpriset i staterna är satt till cirka 60 dollar - och då ingår förutom tillgången till Gears-betan också extrasaker till Bulletstorm i form av utrustning och erfarenhetspoäng i spelet.

Läs vidare...

Något oväntat från Gears of War?

Cliff Bleszinski retas

Som om det inte redan fanns tillräckligt med anledningar till att se fram emot Video Gamer Awards 2010 (som bekant sänds tidigt den tolfte december för oss svenskar), har Cliff Bleszinski (mannen bakom Gears of War-serien) kommit med ännu en. Han lovar att nytt och oväntat Gears of War-material kommer att visas upp.

Gears of War 3-betan bestämd

Gears of War 3-betan bestämd

Släpps tidigt under 2011

Om du är ett riktigt fan av Gears of War så kommer du att vilja lägga vantarna på betan av Gears of War 3 flera månader innan det försenade spelet kommer. Epic Games kommer dessutom att ge dig chansen.

Någon gång under tidigt 2011 kommer bolaget att ge oss möjlighet att anmäla oss för betan, enligt Shacknews reports. Ja, förutsatt att du har en Xbox 360, såklart.

Epic passade också på att avslöja att Gears of War 3 kommer att använda dedikerade servrar, vilket borde glädja alla som tycker servervärdarna får orättfärdiga fördelar. Faktum är att dedikerade servrar borde vara ett måste för alla onlinespel, kan man tycka. Det har gått rykten om servrarna tidigare under året, så visst är det ett hett ämne.

Läs vidare...

Gears of War 3 skjuts upp

Episk manlig kärlek får vänta lite till

Ifall ni hade tänkt att slakta locusts med ert fina motorsågsvapen under våren måste ni hålla er till ettan och tvåan eftersom tredje titeln, Gears of War 3, blir uppskjuten till hösten/vintern 2011.

Mer info om Gears of War 3:s Beast-läge

Dags att släppa ut besten inom dig

På Microsofts presskonferens i måndags utlovade Cliff Belszinski, mannen bakom Gears of War, ett nytt spelläge i tredje delen vid namn Beast Mode. Nu har vi fått fler detaljer om vad det är för något, och i stora drag är det som tvåans Horde Mode fast tvärt om, du får alltså spela som Locusts och ta dig an vågor av stridslystna människor.

Cliff Bleszinski på Epic Games berättade nyligen i en intervju med Gamasutra att Gears of War 3 kommer att innehålla vissa mindre rollspelsinslag. Han upprepade dessutom det faktum att han tror att "rollspel är framtiden för skjutspel".

Gears of War 3 ska använda fristående servrar

Fast Epic viftar bort det hela som ett rykte

Computers and Videogames (CVG) har fått nys om att Epic Games nästkommande uppföljare i succéserien Gears of War kommer att använda sig av fristående servrar för flerspelarläget, till allas glädje naturligtvis. Orsaken är de problem man tidigare har haft med dålig matchning mellan spelare och tidsfördröjningar vilket har försämrat spelupplevelsen avsevärt.