Gears of War 4

Frustrerande meningslös kampanj som överskuggas av sitt finslipade flerspelarläge.

Key events

Gears of War 4 bjuder på en hel del härlig slakt. Missa inte Adams recension av Gears of War 4 där han skriver "Frustrerande meningslös kampanj som överskuggas av sitt finslipade flerspelarläge." om återkomsten till Marcus Fenix ödsliga värld.

Recension: Gears of War 4

RekommenderatRecension: Gears of War 4

Dra igång motorsågarna igen.

Det är väldigt lätt att ta Gears of War för givet. I mångas ögon kanske det bara är en arg och brun actionskjutare i tredjeperson med biffiga protagonister som spottar spydiga kommentarer medan de motorsågar gråa monster så blodet stänker. Det är knappast Shakespear, men det är fortfarande ett av de mest eleganta actionspelen som designats 10 år efter att de släpptes till Xbox 360.

Epic Games tillsammans med Cliff Bleszinski designade sitt debutspel på Microsofts nya konsol med känsla i centrum. Inte emotionell vikt eller berättarmässig extravagans, utan hur spelets mekanismer och rytmer skulle tala till spelaren. Som hur Active Reloading, den lilla bonus spelaren får i skada genom att under strid genomföra en perfekt omladdning, är bara en av de dussintals småsaker som gjorde Gears of War så underhållande. Det var designat för att vi ska känna oss "coola" medan vi spelade.

Detta är värderingar The Coalition, studion som nu sköter serien efter att Microsoft köpte den från Epic, tagit efter. För deras nya del i serien, Gears of War 4 känns rätt på alla sätt och vis. Det är ett oerhört tekniskt kapabelt spel där alla nya vapen och även den nya grafikmotorn känns precis rätt. Men när eftertexterna rullade så kunde jag knappast tro hur besviken jag var.

Läs vidare...

Gears of War 4 har gått guld

Nu är det färdigt.

Om en månad är det dags för Gears of War 4. Därför har The Coalition nu gått ut och deklarerat att spelet nått guldstatus, vilket innebär att spelet är färdigt för tryck.

Gears of War 4 får ny trailer inför release

Gears of War 4 får ny trailer inför release

Marcus Fenix trötta men härliga stämma sätter ton

Det börjar bli dags för ännu en installation i ett av Microsofts flaggskepp och alltså dags för en släpptrailer på det. Den här gången är det Gears of War 4 som gäller och kommer att hamna på våra butikshyllor den 11 oktober.

I trailern får vi höra en trött Marcus Fenix berätta om kriget mot Locust och den nya fienden the Swarm. Trailern är riktigt fin och känns betydligt mer stabil än den gameplayvideo som visades på E3 som faktiskt inte alls kändes speciell på något sätt. Fans till serien har mycket att gotta sig med och kommer definitivt att känna peppen inför release.

vad tyckte du om trailern och kommer du att köpa spelet?

Läs vidare...

Gamescom 2016: Såhär ser Gears of War 4 ut i 4K

Och detta är systemkraven för PC-versionen!

Gears of War 4 släpps som bekant även till PC (Windows 10) den 11 oktober och under Gamescom passade utvecklaren Coalition på att visa upp gameplay från PC-versionen. Det spännande? Att vi bjuds på tio minuter av rykande färskt 4K-material. Spana in videon här nedan:

Xbox-teamet bjuder på mera gameplay från Gears of War 4

Xbox-teamet bjuder på mera gameplay från Gears of War 4

Marcus Fenix fäller kommentarer i denna spelsession.

Inför oktober-släppet av Gears of War 4 har Xbox-teamet petat ut sju minuter Xbox One-gameplay från spelet, där huvudkaraktärerna JD, Del, Kait och legenden Marcus Fenix figurerar.

Det är en kort, men naggande god spelsession full av kulor, sågar och lemlästade fiender där våra hjältar söker efter de varelser som kallas för "the Swarm". Med deras by förstörd och Kaits mamma tillfångatagen är det bara att jaga sig framåt genom stormen.

Gears of War 4 kommer släppas den 11 oktober på Xbox One och Windows 10 över hela världen.

Läs vidare...

Microsoft visar upp sina E3-spel i ny trailer

Årets E3 var bra, stundtals riktigt jäkla bra. Och även om Sony möjligtvis hade en bättre presskonferens än sina konkurrenter så hade Microsoft gott om stabila spel att visa upp. För att fira detta har de nu släppt en ny trailer med klipp från spel som Sea of Thieves, ReCore, Gears of War 4 och Forza Horizon 3 - alla spel som kommer inom det närmaste året.

Det är minst sagt en bra tid att lira på Xbox One och Windows 10. Eller vad tycker du?

Läs vidare...

Med tanke på att E3 är en av världens största spelmässor, med horder av företag, PR-folk och gäster som gör allt för att få lite härliga spelprylar gratis från golvets alla bås så är det inte konstigt om saker ballar ur. Våra kollegor på brittiska Eurogamer slängde ihop en videolista på sex stycken av dessa, som du verkligen bör spana in. Och ja, VR-porr är en av dem, precis som de konstiga dansande djuren på Ubisofts presskonferens.

Xbox Play Anywhere - Här är den kompletta listan

Microsoft ger lite kärlek till Windows 10-spelarna.

En av nyheterna på E3-mässan i år var ett nytt koncept från Microsoft som innebär att när man köper vissa utvalda spel så betalar man för det en gång och kan sedan spela det på flera plattformar utan extra kostnad. Du får också möjligheten att spela ett spel och sedan fortsätta på en annan Xbox One eller PC. Det gäller dessutom alla dina sparade spelprestationer, speltillägg och achievements.

Phil Spencer: Scorpio är en 4K-konsol

Xbox-chefen har blivit intervjuad.

Under Microsofts E3-konferens presenterade företaget inte bara en, utan två nya konsoler - nämligen Xbox One S och Project Scorpio. Nu har våra brittiska kollegor intervjuat Xbox-chefen Phil Spencer. På frågan om vilka som är den tänkbara målgruppen för Scorpio så svarade Spencer så här:

E3 2016: Xbox One S är kraftfullare än Xbox one

Gears of War 4 blir köttigare på Xbox One S.

Xbox One S utannonserades starkt under Microsofts presskonferens under E3. Den beskrevs som 40% mindre än din vanliga Xbox One och dessutom med stöd för 4K-video och inbyggt nätaggregat. Lägg därtill en ny handkontroll, specialdesignad för den nya konsolen med längre räckvidd. Vad som inte detaljerades var kraften som denna nya tingest faktiskt besitter.

Nu kan alla spela Gears of War 4-betan

Nu kan alla spela Gears of War 4-betan

Öppen för samtliga Guld-medlemmar.

Igår öppnades Gears of War 4-betan upp för alla med Xbox Live Guld. Detta innebär, kort och gott, att du får möjligheten att ge dina vänner ett gäng motorsågssmisk innan spelet officiellt släpps i oktober.

Betan pågår fram till den första maj.

Ska du spela?

Läs vidare...

Här är åtta tips inför Gears of War 4-betan

Här är åtta tips inför Gears of War 4-betan

Så klarar du biffen enklast.

I morgon sparkar Gears of War 4-betan igång för er som införskaffade Gears of War: Ultimate Edition, och den 25 april kör den igång för alla Xbox Live Gold-medlemmar.

För att fira detta har Microsoft och The Coalition släppt en video med åtta tips inför betan. Här får vi lära oss hur spelet fungerar och annat smått och gott att ha i åtanke på slagfältet.

Kolla nedan:

Läs vidare...

Cliff Bleszinski om senaste Gears of War 4-trailern: Jag blev tårögd

Det släpptes som bekant en Gears of War 4-trailer här om dagen där vi fick se Marcus Fenix i rollen som pappa. Här på redaktionen blev vi rörda och rent av rös av stämningen, något vi inte verkar ha varit ensamma om.

Cliffy B, som skapade serien när Xbox 360 var aktuell, blev nämligen både rörd och stolt. På Twitter skrev han så här:

This made me misty. Even calling it "tomorrow" as in "we have a tomorrow" - that's what JD is to Marcus. Oh man. https://t.co/TPNNFMbzyz- Cliff Bleszinski (@therealcliffyb) 11 april 2016

Läs vidare...

Spana in Marcus Fenix som farsa i denna stekheta Gears of War 4-trailern

Microsoft har släppt en färsk filmisk trailer för Gears of War 4 vid namn "Tomorrow". Här får vi återse Marcus Fenix som pappa och vad som verkar vara en tid innan allt gick käpprätt åt helvete, igen.

Spelet släpps den 11 oktober, en beta sparkar igång den 18 april (25 april för alla med Guld) och trailern, ja den ser du nedan:

Hur jävla pepp är du egentligen?

Läs vidare...

Då släpps Gears of War 4

Vi har ett datum!

Det har snart gått 1 år sedan vi sprang på JD Fenix första gången under E3 2015. Vi har därför längtat oss sönder och samman efter ett releasedatum och det har vi fått nu.

FeatureVarför ska jag behålla min Xbox One?

Den står bara och samlar damm...

Halo har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Ända sedan jag satte foten på den där mystiska ringvärlden, har jag aldrig riktigt velat lämna den. Master Chiefs första rymdäventyr var anledningen till att jag önskade mig en Xbox som ung, på samma sätt som hur del fem var orsaken att jag så sent som förra året skaffade en Xbox One.

Gears of War 4 sparkar igång en helt ny trilogi

Räkna med del fem och del sex, alltså.

Spelsajten Gameinformer har intervjuat teamet bakom Gears of War 4 och i den avslöjar de att spelet är startskottet på en helt ny trilogi. I intervjun berättar Chuck Osieja, creative director, att de funderade på "how do we setup a foundation for not just a trilogy, but for a much larger universe".

Då kör Gears of War 4-betan igång - Så här gör du för att vara med

Multiplayer-betan till Gears of War 4 sparkar igång den 18 april och det finns fortfarande chans att få vara med.

Alla som spelade Gears of War: Ultimate Edition på Xbox One eller Windows 10 kommer att få en tidig access till betan. Den tidiga tillgången pågår mellan 18 april och 25 april, därefter öppnar den upp för alla som är Xbox Live Gold-medlemmar. Betan avslutas den 1 maj.

Men! Det finns faktiskt en annan chans att komma med. Major Nelson skrev nämligen i sin blogg att:

Läs vidare...

Gears of War 4 utspelas 25 år efter Gears of War 3

Och handlar om Marcus Fenix son.

Gears of War 4 är som bekant påväg till Xbox One. Nu har Microsoft släppt en ny video med lite mer information om titeln, och i den får vi reda på att spelet utspelas 25 år efter föregångaren och att vi får stifta bekantskap med JD Fenix - son till Marcus Fenix.

Gears of War 4 snart i betastadie

Gears of War 4 snart i betastadie

Det går framåt för den kommande actionrökaren.

Gears of War 4-arbetet verkar fortskrida helt enligt planerna. The Coalition, som nu står för utvecklingen av serien, visade nämligen nyligen upp äventyret för Xbox-divisionens marknadsansvarig Aaron Greenberg och han verkar vara mer än nöjd.

I en tweet som du kan se nedan skrev han att han sinne "exploderade" vid synen av spelet och han försäkrade att spelet är i "mycket goda händer".

Han avslutade tweeten med #BETAUPNEXT vilket tyder på att en betaversionen inte bör ligga allt för långt borta.

Läs vidare...

Gears of War-skaparen optimistisk inför Gears of War 4

Om Bleszinski säger att det blir bra, då är det så.

Gears of War-skaparen Cliff Bleszinski har gett sin syn på kommande Gears of War 4. På Twitter sa han att han pratat ihop sig med en författare för ett Xbox One-spel (antagligen seriens manusförfattare Tom Bissell) och tydligen fått lite smaskiga detaljer om spelets story.

Under en livestream igår bekräftade representanter för Microsoft att Gears of War 4 kan släppas lite tidigare än förväntat. Företaget utannonserade att spelet är planerat för att höstsläpp, detta med E3-uppvisningen där "holiday 2016" var aktuellt i åtanke.

Fans av Gears of War-serien har något att glädja sig åt då en esportliga drar igång i slutet av månaden. Det är giganterna inom esporten ESL Gaming som anordnar turneringen och vi kommer att kunna följa matcherna via Twitch med start den 29 oktober. De deltagande lagen kommer att göra upp om en prissumma på 50 000 dollar.

Få alla Gears-lir gratis i Gears of War: Ultimate Edition

Microsoft satsar hårt på goodwill.

Ärligt talat, till en början lät inte Gears of War: Ultimate Edition som ett jättehett erbjudande. En uppiffad version av ett 360-spel, i en tid där samlingar är vanligt som luft. Men nu har Microsoft utannonserat att alla tidigare Gears-spel följer med gratis.

Gears of War 4 är nu verklighet

Och släpps hösten 2016 i en Xbox One nära dig.

Inte för att vi trodde något annat, men nu är Gears of War 4 alltså verklighet. Det var under Microsofts presskonferens som Rod Fergusson från The Coalition gick upp på scen och öste på med gameplay från spelet.