Halo Wars 2 Nyheter

Nu i början av juli hölls RTX i Austin, Texas, vilket är ett spelevent som hålls av Rooster Teeth. Under evenemanget avtäcktes en mellansekvens från kampanjen i kommande Halo Wars 2, där den mänskliga besättningen ombord Spirit of Fire vaknar upp efter 30 år i kryosömn. Det visar sig inte bli ett trevligt uppvaknande då de välkomnas av the Banished och konflikt uppstår.

Xbox Play Anywhere - Här är den kompletta listan

Microsoft ger lite kärlek till Windows 10-spelarna.

En av nyheterna på E3-mässan i år var ett nytt koncept från Microsoft som innebär att när man köper vissa utvalda spel så betalar man för det en gång och kan sedan spela det på flera plattformar utan extra kostnad. Du får också möjligheten att spela ett spel och sedan fortsätta på en annan Xbox One eller PC. Det gäller dessutom alla dina sparade spelprestationer, speltillägg och achievements.

Phil Spencer: Scorpio är en 4K-konsol

Xbox-chefen har blivit intervjuad.

Under Microsofts E3-konferens presenterade företaget inte bara en, utan två nya konsoler - nämligen Xbox One S och Project Scorpio. Nu har våra brittiska kollegor intervjuat Xbox-chefen Phil Spencer. På frågan om vilka som är den tänkbara målgruppen för Scorpio så svarade Spencer så här:

E3 2016: Halo Wars 2 blir inte cross-play mellan PC och Xbox One

Konsol- och PC-versionen står var för sig.

Under E3 blev vi varse om att Halo Wars 2 skulle komma att få en beta, vilket bekräftade Reddit-läckan som dök upp för några dagar sedan. Spelet kommer för övrigt att hamna på både Xbox One och Windows 10, men dessvärre kommer spelet inte att kunna spelas mellan konsol och PC i crossplatform.

Halo Wars 2 får öppen beta

Halo Wars 2 får öppen beta

En Reddit-användare har grävt lite.

Innan kommande Halo Wars släpps så kommer Microsoft låta spelarna prova på det i en öppen beta. Denna beta planeras dra igång mellan den 13-20 juni på Xbox One, enligt en hint på Xbox Store som Reddit-användaren TheLittleMoa grävt upp.

Nu på måndag sparkar Microsoft igång sin E3-konferens och vi hoppas få se mer av spelet då, samt en bekräftelse på att den öppna betan faktiskt är på väg. Halo Wars 2 ska släppas under hösten för både Xbox One och PC.

Läs vidare...