The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Key events

Lär dig laga mat med Link i ny trailer från The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Matlagning är kanske inte alltid den roligaste delen av dagen och kanske heller inte den lättaste alla gånger. Men Link får det uppenbarligen att se lekande lätt ut i en ny trailer från The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

I detta exempel får vi se honom blanda och steka svampar till en essentiell måltid. I övrigt klubbar han lite fiender mellan varven.

Läs vidare...

Är du inte redan taggad på The Legend of Zelda: Breath of the Wild så är något fel. Det ser ju hur jäkla fett ut som helst! Och eftersom det trots allt är ett spel med en ordentligt stor öppen värld, till skillnad från sina föregångare, så bestämde sig våra brittiska kollegor för att sätta ihop en video som visar upp en del detaljer du annars kanske missar.

Nya Zelda kommer att kränga 10 miljoner NX-konsoler, enligt Pachter

Ska slussa ut konsoler från butikshyllorna.

The Legend of Zelda: Breath of The Wild imponerade stort på oss alla och premiären (i mars) känns på tok för långt bort. Och enligt Michael Pachter, okänd branschanalytiker, kommer spelet vara en bidragande faktor till att Nintendo kommer att bokstavligen kränka NX-konsoler på löpande band.

Som sig bör har Nintendo redan börjat fundera på nästa del i Zelda-serien. Och då talar vi om spelet efter kommande Breath of The Wild. Som det ser ut kan titeln bli ett multiplayer-spel, åtminstone vad vi kan tolka från intervjun med IGN som Breath of The Wild-producenten Eiji Aonuma nyligen deltog i.

Aonuma: Därför har Breath of the Wild voice acting

Har det att göra med andedräkter tro?

En av de största nyheterna i The Legend of Zelda: Breath of the Wild är användandet av röstskådespelare i vissa filmsekvenser. Många har undrat varför producenten Eiji Aonuma valde att införa detta, inte minst eftersom serien är en av de mest kända exemplena på röstlösa spel, och nu har vi äntligen fått ett svar.

FeatureFörtitt: The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nintendo har tjuvkikat på Ubisoft och skapat en sandlåda.

Redan med The Legend of Zelda: Ocarina of Time till Nintendo 64 bjöd Nintendo på en öppen spelvärld i tre dimensioner. Hyrules slätter gick att korsa som man ville och templen var pricksäkert utspridda över hela Hyrule. Allting draperat i - för sin tid - toppmodern grafik. 18 år senare är det dags att fullfölja löftet om den öppna spelvärlden i Nintendos svanesång till Wii U. Demonstrationen som Nintendo visade under Tree House Live häromdagen bjöd på timmar av gameplay från det kommande äventyret.

E3 2016: Här har du massor av gameplay från The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nintendo satsade verkligen allt krut på Zelda under gårdagen. Nu har företaget publicerat massvis med klipp från spelet och du kan se hela härligheten nedan. Vi längtar till mars 2017:

Om du bara vill kolla på bilder så gör du det med fördel här.

Glöm inte att kika in vår saftiga E3-hubb med all info kring veckans händelser.

Läs vidare...

The Legend of Zelda: Breath of the Wild spelas för fullt i skrivande stund på Nintendo-konferensen och Gamespot har fått reda på något intressant om versionerna av spelet för Wii U och kommande NX. I ett samtal med producenten Eiji Aonuma framkom det att båda versionerna tydligen kommer bjuda på samma upplevelse. Om detta innebär spelmässigt, visuellt eller både och framgår inte.

Trots massvis med rykten och önsketänkande från fans, så kommer det inte någon kvinnlig Link i det senaste Zelda-spelet. Det är producenten Eiji Aonuma som i en intervju med Gamespot berättar att de "thought about it," men att de "decided that if we're going to have a female protagonist it's simpler to have Princess Zelda as the main character."

Herregud vad jag inte kunde vara gladare än när Nintendo inleder sin konferens med nästa titel i den legendariska Zelda-serien. Link är tillbaka springandes till fots och till häst, klättrandes och simmandes i ett enormt vackert landskap som ser ut att ruva på många hemligheter för den nyfikne spelaren.

Blir verkligen Zelda allt Nintendo kommer visa på E3?

De har nämligen hyrt ett större mässgolv än Microsoft.

Tycker ni också att det är tråkigt att Nintendo bara kommer visa upp ett endaste spel på E3? Nu kommer ett bildbevis på att de iallafall har hyrt en av mässans största montrar för att ge plats åt The Legend of Zelda till Wii U. Att Zelda är stort råder inga tvivel på, men samtidigt har serien faktiskt aldrig vart i närheten av andra Nintendo-serier som Super Smash, Mario Kart när vi snackar försäljningssiffror. För att inte tala om Pokémon eller Animal Crossing.

Rykte: Spela som en kvinnlig Link i nästa Zelda

Spelet släpps till både Wii U och NX.

Ryktena kring Nintendos nya maskin NX haglar tätt för varje vecka som går, så se till att följa Lucas NX-rapport för de senaste nyheterna och skvallret. Något som länge ryktats om kommande The Legend of Zelda är att det förutom Wii U kommer till NX, och nu har fler påstående kommit som stärker detta.

Checka in denna otroliga Nintendo-inspirerade konst!

Det här är nog något av det absolut snyggaste som gjorts. Någonsin.

En användare på sidan deviantart vid namn Astoralexander har knåpat ihop helt otroliga bilder inspirerade av bland annat Nintendo. Dessutom har många av verken en grafisk stil som påminner om filmaffischer 50-talet. Mystiska och film noir-lika med en otrolig detaljrikedom gör dem till något av det snyggaste jag någonsin sett.

Den fullständigt förvirrande tidslinjen som ämnar att förtälja kronologin över The Legend of Zelda har fått en ny uppdatering. Även om spelen i den välkända serien är uttalat fristående så hindrade inte det Nintendo från att 2011 publicera en tänkt lösning för hur de olika titlarna hänger ihop. Denna officiella tidslinje förekom i den förtjusande boken Hyrule History som utkom samma år.

Gårdagens Nintendo Direct-sändning är över, och efter att formatet lyst med sin frånvaro i över ett kvartal nu kan vi nog alla konstatera att det är skönt att det är tillbaka. Sändningen i sig bjöd på både stora överraskningar och mer väntade avslöjanden, och även om det kanske inte var den mest bombastiska visningen de någonsin bjudit på så är jag nog inte ensam om att tycka att det känns bra att vara ett Nintendo-fan just nu. Ännu mer så om man gillar Zelda.

Zelda blir bättre för varje dag som går

Eiji Aonuma lyfter på locket.

The Legend of Zelda till Wii U kommer som bekant först under nästa år. Anledningen har varit att Nintendo vill putsa och förfina lite till, vilket har lett till att åtminstone jag blivit en smula orolig.

Såhär klarar du The Legend of Zelda: A Link to the Past på under 2 min

Kolla in denna vansinniga speedrun på The Legend of...äh jag menar ゼルダの伝説 神々のトライフォス.

Det upptäcks allt oftare nya sätt att klara gamla spel på snabba tider. Speedrun är ett fenomen som egentligen går att dela in i olika kategorier - de som handlar om att klara spelet på regelrätt tillvägagångssätt och de där alla medel är tillåtna. Den sistnämnda varianten blir allt vanligare och det är inte sällan det upptäcks sätt att klara spel på bara några minuter.

Japp visst är det söndag. Det mest känns förmodligen piss vilket är fullkomligt naturligt. Men istället för att dra en bloody mary för att kicka igång kroppen rekommenderar jag er att spana in ett videoklipp. Det lär göra ännu mer susen, om inte för kroppen så åtminstone för själen. Videon visar Kakariko Village från Zelda: The Ocarina of Time i en fläskig HD-version gjord i Unreal 4-motorn.

Hyrule Castle - i LEGO

19-årigt geni tog ett par sabbatsår.

Glöm Legoland, tänk att få besöka Hyrule i Legoformat! Ett halvgalet Zelda-fan har givit oss en försmak på hur ett besök i denna utopiska nöjespark hade kunnat kännas. Den otroliga skapelsen tog 19-åriga Joseph Zawada två och ett halvt år att slänga ihop.

The Legend of Zelda till Wii U försenades som bekant till 2016. Nu kommer nya orosmoln i samband med att Nintendo lade fram sin senaste kvartalsrapport. Där redovisades det nämligen att spelet är märk med "TPD", vilket innebär att spelet inte har något releasedatum.

Därför visade Nintendo inte Zelda på E3

Kanske den konstigaste anledningen någonsin.

Vi på redaktionen, förutom Lucas Jones som grät av lycka vid sitt fanboy-podium, är fullständigt eniga om att Nintendos presskonferens var en av de sämsta på E3 någonsin. Den japanska speljätten spädde ut sin Direct och det är förbluffande hur lite de hade att visa.

Nya Zelda kommer att släppas till Wii U

Shigeru Miyamoto lugnar fansen.

Ett av spelen som lös med sin frånvaro under årets E3-mässa var nya The Legend of Zelda. Det har spekulerats i att Nintendo kanske väljer att skippa Wii U för titeln och istället lägga allt krut på en NX-version.

Feature10 saker vi helst vill se under E3 2015

Vi har berättat vad vi tror kommer visas och inte. Här är vår önskelista inför E3 2015.

E3! E3! E3! Mässan står återigen runt husknuten och inväntar dagen då den attackerar oss med all spelarsenal den bara orkar. Vad vi borde vara är exalterade, vilket märks genom Lucas tre delar långa utlägg om vad vi kan förvänta oss att se under E3 samt vad vi kanske och definitivt inte kommer få se.

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 2

Den efterlängtade fortsättningen är här!

För några dagar sedan släppte vi den första delen av vår extensiva artikelserie om vad vi tror kommer dyka upp på E3-mässan i år. I den tittade vi på giganterna Microsoft och Sony med förstoringsglas och kam för att luska ut vad de kunde tänkas visa upp på mässan. Ni hittar den här. Nu är det dags för del två, där vi tar en närmare titt på några av de största tredjepartsutvecklarna i branschen. Trevlig läsning önskar vi, och glöm inte att berätta hur fel jag har i kommentarsfältet!

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 1

Med vänliga hälsningar, E3-experten.

Om mindre än fyra veckor går vad som för många är årets höjdpunkt av stapeln, nämligen E3-mässan i Los Angeles. Spel kommer avslöjas, samarbeten meddelas och lanseringsdatum bekräftas. E3 är den största nyhetshändelsen på året i spelbranschen, och även om senare års presskonferenser varit lite åt det ljumna hållet så har de nästan alltid bjudit på storslagna överraskningar och sylvassa rivaliteter. Samtidigt är det mycket som står på spel inför årets mässa: avsaknaden av stora spel på både Playstation 4 och Xbox One har gjort fans i bägge läger mer förväntansfulla än vanligt på utannonseringar av flådiga first party-spel, samtidigt som frågorna är många om den kommande VR-revolutionen med Oculus Rift och Project Morpheus. De stora jättarna i spelvärlden har allt att bevisa och mer att förlora, vilket förhoppningsvis kommer innebära ett hejdundrande spektakel för oss som ska titta. Nedan följer vad vi tror (och inte tror) kommer visas på E3, baserat på rykten och idogt detektivarbete (nåja).

Recension: The Legend of Zelda - Symphony of the Goddesses

Recension: The Legend of Zelda - Symphony of the Goddesses

Aldo Sartori var på plats i Stockholm för Hyrule-symfonin.

En konstant rysning. Så känns de första tio minuterna av den orkestrerade konserten The Legend of Zelda - Symphony of the Goddesses. Stockholms konsertorkester på cirka 100 personer öppnar med ett medley med några av de största Zelda-klassikerna. Det lämnar dig lika tillfredsställd som suktandes efter mer.

Globen är tyvärr långt ifrån fullt ikväll. Men de som är här har gått hela vägen. Vissa cosplayar, andra går runt med sitt 3DS i högsta hugg för att samla streetpass-poäng. De flesta har åtminstone en Zelda-tröja på sig. På toakön innan konserten diskuterar folk vilka låtar de helst vill höra. Man kan känna peppen i luften.

Och visst lever konserten upp till förväntningarna rent innehållsmässigt. Efter introt öppnar orkestern med Gerudo Valley - en låt som får ett varmt mottagande av publiken. Men man skjuter sig i foten när man börjar med en så stark låt. Det som följer är ett tröttsamt bossmedley med några av Zelda-seriens mest anonyma låtar.

Läs vidare...

FeatureNågra tankar om Nintendo NX

Trots mycket bristfällig information går spekulationerna varma

För några veckor sedan gav Nintendo oss flera stora överraskningar och precis som vanligt så var det ingen som ens anade något innan. Dels berättade de om sin nya mobilspelsatsning, men tillkännagav också att projektnamnet för deras nästkommande konsol för tillfället är NX. En spelkonsol de kommer prata mer om under nästa år.

FeatureAndréas krönika #4: Spelåret som kom av sig

Förseningar kan drabba alla, och nu sitter samtliga i samma båt.

I förra veckan skrev jag en text om det rådande läget i spelbranschen, där remaster efter remaster staplats på varandra. I veckans text har jag tänkt avhandla ett annat ämne som är hett just nu - nämligen försenade storspel.

The Legend of Zelda Wii U försenas

Glöm en release under 2015.

2015 hade kunnat gå till historien som ett av de bästa spelåren någonsin. Sony har dock sedan tidigare meddelat att Uncharted 4 skjuts upp till 2016, och nu kommer vi även att få vänta med The Legend of Zelda Wii U tills nästa år.

FeatureFörtitt: The Legend of Zelda: Wii U

Nya The Legend Zelda till Wii U kommer i år. Vi har sammanfattat det vi vet om spelet så här långt.

The Legend of Zelda har som spelserie stått och stampat i ett par år nu. Twilight Princess var förvisso snyggt, sett till att det i grunden var ett Gamecube-spel, men storyn var rejält trist och spelet på tok för enkelt. Uppföljaren till Wii, Skyward Sword, hade en intressant premiss som tyvärr föll stenhårt till följd av ett alldeles för linjärt narrativ.

FeatureDe fem fetaste Nintendospelen för 2015

Håll utkik efter dessa spel i hyllan.

Nintendo har haft ett par tuffa år. Trots motgångar, dalande försäljningssiffror och en del tveksamma beslut börjar vi nu se en ökad försäljning och förra året kom det flera riktigt bra och stora spel till konsolen. Även Nintendo 3DS har börjat sälja rätt så hyfsat och nu finns det ett brett spelbibliotek av riktigt högkvalitativa spel för den som är sugen.