The Legend of Zelda: Breath of the Wild Features

FeatureFörtitt: The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nintendo har tjuvkikat på Ubisoft och skapat en sandlåda.

Redan med The Legend of Zelda: Ocarina of Time till Nintendo 64 bjöd Nintendo på en öppen spelvärld i tre dimensioner. Hyrules slätter gick att korsa som man ville och templen var pricksäkert utspridda över hela Hyrule. Allting draperat i - för sin tid - toppmodern grafik. 18 år senare är det dags att fullfölja löftet om den öppna spelvärlden i Nintendos svanesång till Wii U. Demonstrationen som Nintendo visade under Tree House Live häromdagen bjöd på timmar av gameplay från det kommande äventyret.

Feature10 saker vi helst vill se under E3 2015

Vi har berättat vad vi tror kommer visas och inte. Här är vår önskelista inför E3 2015.

E3! E3! E3! Mässan står återigen runt husknuten och inväntar dagen då den attackerar oss med all spelarsenal den bara orkar. Vad vi borde vara är exalterade, vilket märks genom Lucas tre delar långa utlägg om vad vi kan förvänta oss att se under E3 samt vad vi kanske och definitivt inte kommer få se.

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 2

Den efterlängtade fortsättningen är här!

För några dagar sedan släppte vi den första delen av vår extensiva artikelserie om vad vi tror kommer dyka upp på E3-mässan i år. I den tittade vi på giganterna Microsoft och Sony med förstoringsglas och kam för att luska ut vad de kunde tänkas visa upp på mässan. Ni hittar den här. Nu är det dags för del två, där vi tar en närmare titt på några av de största tredjepartsutvecklarna i branschen. Trevlig läsning önskar vi, och glöm inte att berätta hur fel jag har i kommentarsfältet!

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 1

Med vänliga hälsningar, E3-experten.

Om mindre än fyra veckor går vad som för många är årets höjdpunkt av stapeln, nämligen E3-mässan i Los Angeles. Spel kommer avslöjas, samarbeten meddelas och lanseringsdatum bekräftas. E3 är den största nyhetshändelsen på året i spelbranschen, och även om senare års presskonferenser varit lite åt det ljumna hållet så har de nästan alltid bjudit på storslagna överraskningar och sylvassa rivaliteter. Samtidigt är det mycket som står på spel inför årets mässa: avsaknaden av stora spel på både Playstation 4 och Xbox One har gjort fans i bägge läger mer förväntansfulla än vanligt på utannonseringar av flådiga first party-spel, samtidigt som frågorna är många om den kommande VR-revolutionen med Oculus Rift och Project Morpheus. De stora jättarna i spelvärlden har allt att bevisa och mer att förlora, vilket förhoppningsvis kommer innebära ett hejdundrande spektakel för oss som ska titta. Nedan följer vad vi tror (och inte tror) kommer visas på E3, baserat på rykten och idogt detektivarbete (nåja).

FeatureNågra tankar om Nintendo NX

Trots mycket bristfällig information går spekulationerna varma

För några veckor sedan gav Nintendo oss flera stora överraskningar och precis som vanligt så var det ingen som ens anade något innan. Dels berättade de om sin nya mobilspelsatsning, men tillkännagav också att projektnamnet för deras nästkommande konsol för tillfället är NX. En spelkonsol de kommer prata mer om under nästa år.

FeatureAndréas krönika #4: Spelåret som kom av sig

Förseningar kan drabba alla, och nu sitter samtliga i samma båt.

I förra veckan skrev jag en text om det rådande läget i spelbranschen, där remaster efter remaster staplats på varandra. I veckans text har jag tänkt avhandla ett annat ämne som är hett just nu - nämligen försenade storspel.

FeatureFörtitt: The Legend of Zelda: Wii U

Nya The Legend Zelda till Wii U kommer i år. Vi har sammanfattat det vi vet om spelet så här långt.

The Legend of Zelda har som spelserie stått och stampat i ett par år nu. Twilight Princess var förvisso snyggt, sett till att det i grunden var ett Gamecube-spel, men storyn var rejält trist och spelet på tok för enkelt. Uppföljaren till Wii, Skyward Sword, hade en intressant premiss som tyvärr föll stenhårt till följd av ett alldeles för linjärt narrativ.

FeatureDe fem fetaste Nintendospelen för 2015

Håll utkik efter dessa spel i hyllan.

Nintendo har haft ett par tuffa år. Trots motgångar, dalande försäljningssiffror och en del tveksamma beslut börjar vi nu se en ökad försäljning och förra året kom det flera riktigt bra och stora spel till konsolen. Även Nintendo 3DS har börjat sälja rätt så hyfsat och nu finns det ett brett spelbibliotek av riktigt högkvalitativa spel för den som är sugen.