The Legend of Zelda: Breath of the Wild Nyheter

Lär dig laga mat med Link i ny trailer från The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Matlagning är kanske inte alltid den roligaste delen av dagen och kanske heller inte den lättaste alla gånger. Men Link får det uppenbarligen att se lekande lätt ut i en ny trailer från The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

I detta exempel får vi se honom blanda och steka svampar till en essentiell måltid. I övrigt klubbar han lite fiender mellan varven.

Läs vidare...

Nya Zelda kommer att kränga 10 miljoner NX-konsoler, enligt Pachter

Ska slussa ut konsoler från butikshyllorna.

The Legend of Zelda: Breath of The Wild imponerade stort på oss alla och premiären (i mars) känns på tok för långt bort. Och enligt Michael Pachter, okänd branschanalytiker, kommer spelet vara en bidragande faktor till att Nintendo kommer att bokstavligen kränka NX-konsoler på löpande band.

Som sig bör har Nintendo redan börjat fundera på nästa del i Zelda-serien. Och då talar vi om spelet efter kommande Breath of The Wild. Som det ser ut kan titeln bli ett multiplayer-spel, åtminstone vad vi kan tolka från intervjun med IGN som Breath of The Wild-producenten Eiji Aonuma nyligen deltog i.

Aonuma: Därför har Breath of the Wild voice acting

Har det att göra med andedräkter tro?

En av de största nyheterna i The Legend of Zelda: Breath of the Wild är användandet av röstskådespelare i vissa filmsekvenser. Många har undrat varför producenten Eiji Aonuma valde att införa detta, inte minst eftersom serien är en av de mest kända exemplena på röstlösa spel, och nu har vi äntligen fått ett svar.

E3 2016: Här har du massor av gameplay från The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nintendo satsade verkligen allt krut på Zelda under gårdagen. Nu har företaget publicerat massvis med klipp från spelet och du kan se hela härligheten nedan. Vi längtar till mars 2017:

Om du bara vill kolla på bilder så gör du det med fördel här.

Glöm inte att kika in vår saftiga E3-hubb med all info kring veckans händelser.

Läs vidare...

The Legend of Zelda: Breath of the Wild spelas för fullt i skrivande stund på Nintendo-konferensen och Gamespot har fått reda på något intressant om versionerna av spelet för Wii U och kommande NX. I ett samtal med producenten Eiji Aonuma framkom det att båda versionerna tydligen kommer bjuda på samma upplevelse. Om detta innebär spelmässigt, visuellt eller både och framgår inte.

Trots massvis med rykten och önsketänkande från fans, så kommer det inte någon kvinnlig Link i det senaste Zelda-spelet. Det är producenten Eiji Aonuma som i en intervju med Gamespot berättar att de "thought about it," men att de "decided that if we're going to have a female protagonist it's simpler to have Princess Zelda as the main character."

Herregud vad jag inte kunde vara gladare än när Nintendo inleder sin konferens med nästa titel i den legendariska Zelda-serien. Link är tillbaka springandes till fots och till häst, klättrandes och simmandes i ett enormt vackert landskap som ser ut att ruva på många hemligheter för den nyfikne spelaren.

Blir verkligen Zelda allt Nintendo kommer visa på E3?

De har nämligen hyrt ett större mässgolv än Microsoft.

Tycker ni också att det är tråkigt att Nintendo bara kommer visa upp ett endaste spel på E3? Nu kommer ett bildbevis på att de iallafall har hyrt en av mässans största montrar för att ge plats åt The Legend of Zelda till Wii U. Att Zelda är stort råder inga tvivel på, men samtidigt har serien faktiskt aldrig vart i närheten av andra Nintendo-serier som Super Smash, Mario Kart när vi snackar försäljningssiffror. För att inte tala om Pokémon eller Animal Crossing.

Rykte: Spela som en kvinnlig Link i nästa Zelda

Spelet släpps till både Wii U och NX.

Ryktena kring Nintendos nya maskin NX haglar tätt för varje vecka som går, så se till att följa Lucas NX-rapport för de senaste nyheterna och skvallret. Något som länge ryktats om kommande The Legend of Zelda är att det förutom Wii U kommer till NX, och nu har fler påstående kommit som stärker detta.

Checka in denna otroliga Nintendo-inspirerade konst!

Det här är nog något av det absolut snyggaste som gjorts. Någonsin.

En användare på sidan deviantart vid namn Astoralexander har knåpat ihop helt otroliga bilder inspirerade av bland annat Nintendo. Dessutom har många av verken en grafisk stil som påminner om filmaffischer 50-talet. Mystiska och film noir-lika med en otrolig detaljrikedom gör dem till något av det snyggaste jag någonsin sett.

Den fullständigt förvirrande tidslinjen som ämnar att förtälja kronologin över The Legend of Zelda har fått en ny uppdatering. Även om spelen i den välkända serien är uttalat fristående så hindrade inte det Nintendo från att 2011 publicera en tänkt lösning för hur de olika titlarna hänger ihop. Denna officiella tidslinje förekom i den förtjusande boken Hyrule History som utkom samma år.

Gårdagens Nintendo Direct-sändning är över, och efter att formatet lyst med sin frånvaro i över ett kvartal nu kan vi nog alla konstatera att det är skönt att det är tillbaka. Sändningen i sig bjöd på både stora överraskningar och mer väntade avslöjanden, och även om det kanske inte var den mest bombastiska visningen de någonsin bjudit på så är jag nog inte ensam om att tycka att det känns bra att vara ett Nintendo-fan just nu. Ännu mer så om man gillar Zelda.

Zelda blir bättre för varje dag som går

Eiji Aonuma lyfter på locket.

The Legend of Zelda till Wii U kommer som bekant först under nästa år. Anledningen har varit att Nintendo vill putsa och förfina lite till, vilket har lett till att åtminstone jag blivit en smula orolig.

Såhär klarar du The Legend of Zelda: A Link to the Past på under 2 min

Kolla in denna vansinniga speedrun på The Legend of...äh jag menar ゼルダの伝説 神々のトライフォス.

Det upptäcks allt oftare nya sätt att klara gamla spel på snabba tider. Speedrun är ett fenomen som egentligen går att dela in i olika kategorier - de som handlar om att klara spelet på regelrätt tillvägagångssätt och de där alla medel är tillåtna. Den sistnämnda varianten blir allt vanligare och det är inte sällan det upptäcks sätt att klara spel på bara några minuter.

Japp visst är det söndag. Det mest känns förmodligen piss vilket är fullkomligt naturligt. Men istället för att dra en bloody mary för att kicka igång kroppen rekommenderar jag er att spana in ett videoklipp. Det lär göra ännu mer susen, om inte för kroppen så åtminstone för själen. Videon visar Kakariko Village från Zelda: The Ocarina of Time i en fläskig HD-version gjord i Unreal 4-motorn.

Hyrule Castle - i LEGO

19-årigt geni tog ett par sabbatsår.

Glöm Legoland, tänk att få besöka Hyrule i Legoformat! Ett halvgalet Zelda-fan har givit oss en försmak på hur ett besök i denna utopiska nöjespark hade kunnat kännas. Den otroliga skapelsen tog 19-åriga Joseph Zawada två och ett halvt år att slänga ihop.

The Legend of Zelda till Wii U försenades som bekant till 2016. Nu kommer nya orosmoln i samband med att Nintendo lade fram sin senaste kvartalsrapport. Där redovisades det nämligen att spelet är märk med "TPD", vilket innebär att spelet inte har något releasedatum.

Därför visade Nintendo inte Zelda på E3

Kanske den konstigaste anledningen någonsin.

Vi på redaktionen, förutom Lucas Jones som grät av lycka vid sitt fanboy-podium, är fullständigt eniga om att Nintendos presskonferens var en av de sämsta på E3 någonsin. Den japanska speljätten spädde ut sin Direct och det är förbluffande hur lite de hade att visa.

Nya Zelda kommer att släppas till Wii U

Shigeru Miyamoto lugnar fansen.

Ett av spelen som lös med sin frånvaro under årets E3-mässa var nya The Legend of Zelda. Det har spekulerats i att Nintendo kanske väljer att skippa Wii U för titeln och istället lägga allt krut på en NX-version.

The Legend of Zelda Wii U försenas

Glöm en release under 2015.

2015 hade kunnat gå till historien som ett av de bästa spelåren någonsin. Sony har dock sedan tidigare meddelat att Uncharted 4 skjuts upp till 2016, och nu kommer vi även att få vänta med The Legend of Zelda Wii U tills nästa år.