Mass Effect: Andromeda

Key events

Mass Effect: Andromeda får multiplayerbeta

Mass Effect: Andromeda får multiplayerbeta

Testa spelet innan det är klart.

EA och Bioware har meddelat en stor nyhet för alla Mass Effect-fans.

Kommande delen i serien, kallad Mass Effect: Andromeda, kommer nämligen att få en multiplayerbeta. Den kommer bara köras på Playstation 4 och Xbox One, och dessutom krävs ett EA-konto.

Om du är sugen på att vara med så kan du klicka dig hit.

Läs vidare...

Det här är releasetrailern till Mass Effect Andromeda

Ända sedan Mass Effect 3 tog slut (på ett dåligt sätt, i mångas ögon) har spelare suktat efter en uppföljare. Sedan en tid tillbaka vet vi att denna uppföljare går under namnet Mass Effect Andromeda och att det utspelar sig i en helt ny galax.

Nu har en purfärsk trailer av spelet dykt upp som kanske kan ge oss ytterligare lite information. Bland annat verkar det innehålla feta bossfajter och ett gäng episka scener. Lite grann som föregångarna, med andra ord. Ta en titt:

Exakt när Mass Effect Andromeda släpps vet vi inte riktigt ännu, men det lär bli någon gång under 2017. Vi har däremot sammanställt en omfattande lista på vad som går att säga om spelet. Den hittar ni här.

Läs vidare...

Det är fortfarande lång tid kvar tills att Mass Effect: Andromeda släpps i mars. Men för att visa upp den snygga 4K-grafiken i Playstation 4 Pro har Bioware delat med sig av ett klipp från spelet.

Vi är hyfsat säkra på att de flesta skulle hålla med om att Mass Effect 3 hade tidernas sämsta tänkbara slut, där ditt absolut sista val som spelare knappt gjorde skillnad. Bioware har nu bekräftat för våra brittiska kollegor att kommande Mass Effect: Andromeda kommer att ignorera de olika avsluten hos den tredje titeln.

FeatureE3 2016: Så här var EA:s presskonferens

Snabbguiden för den som vill veta mer utan att se hela konferensen

Efter förra årets E3 så var det en hel del spel som visade sitt vackra yttre för första gången. Problemet var bara att de flesta spelen inte var påtänkta att släppas förrän några år senare, vilket skapade oro för årets konferens. Är det så att vi får se mer av det vi redan sett, eller har EA som vanligt något i rockärmen? Tyvärr blev det något av en besvikelse, även om spelen till stor del verkar vara höjdare.

I vad som nästan kan beskrivas som en pysande pruttpåse av besvikelse visade EA äntligen upp nytt material från högst framemotsedda Mass Effect Andromeda i sin E3-presskonferens idag i ännu en bakom kulisserna-titt. Även om flera nya scener visades och ny information gavs, som att Andromeda kommer vara det största och mest öppna Bioware-spelet någonsin, så var det ändå förvånansvärt lite nytt i videon.

Bioware har bekräftat att kommande rymdeposet Mass Effect: Andromeda släpps i början av 2017. Spelet kommer att ge fansen ännu mer frihet, nya fiender att skjuta på samt mycket mer utforskande. Dessutom är det helt utvecklat i Frostbite.

Jag har svårt att vara objektiv till Biowares episka Mass Effect-serie. I mina ögon var till och med slutet i trean fantastiskt och kommande Andromeda vill jag att EA ska GE MIG NU, tack. Därför gör det extra ont i själen att Mass Effect: Andromeda inte alls verkar släppas i år.

FeatureFem heta rollspel att spana in 2016

Vilket blir nästa rollspel att äta en stor portion av ditt liv?

December har anlänt, och det med besked. Sakta täcker snön Sverige, stormar piskar upp i de södra delarna och folk börjar julpynta redan i november. Så många anledningar att sätta sig inomhus, kaffe i hand, Fallout 4 utan paus, och bara inte komma ut förrän solens strålar träffar våra svenska vidder igen.

Nu vet vi brakmycket om Mass Effect: Andromeda

EA har läckt som en gammal eka.

Stora företag risker ofta att läcka information. Med internets genomslagskraft är det mer regel än undantag, och i helgen var det EAs tur. Massvis av detaljer från Mass Effect: Andromeda har nämligen hittat ut och här är ett par intressanta saker:

Nog kommer ni väl ihåg att ett nytt Mass Effect är på G. Mass Effect Andromeda är tänkt att anlända under sent 2016, så det är långt kvar. Men idag är trots allt N7-dagen, där Bioware passar på att tacka spelarna för sin kärlek för Mass Effect-serien.

Mass Effect Andromeda utannonserades officiellt på E3-mässan i somras efter en lång tid av spekulationer och gissningar om hur serien skulle se ut efter det minst sagt omdebatterade slutet i Mass Effect 3, och även om Bioware från början varit noga med att påpeka att det nya spelet inte skulle innehålla seriens huvudperson Shepard så verkar många ha blivit tagna på stolen av faktumet. Så även idag, när spelets regissör Chris Wynn tog till Twitter för att övertyga seriens fans om att avsaknaden av Shephard är en bra sak.

FeatureSå här var EA:s presskonferens

EA levererar precis på det sätt som vi förväntar oss, på gott och ont

Då var det äntligen dags för EA att visa sina digitala muskler på E3. Med en del mindre överraskningar och mastodontprojekt så borde detta vara en fröjd för alla spelintresserade. Frågan är hur resultatet såg ut.

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 2

Den efterlängtade fortsättningen är här!

För några dagar sedan släppte vi den första delen av vår extensiva artikelserie om vad vi tror kommer dyka upp på E3-mässan i år. I den tittade vi på giganterna Microsoft och Sony med förstoringsglas och kam för att luska ut vad de kunde tänkas visa upp på mässan. Ni hittar den här. Nu är det dags för del två, där vi tar en närmare titt på några av de största tredjepartsutvecklarna i branschen. Trevlig läsning önskar vi, och glöm inte att berätta hur fel jag har i kommentarsfältet!

Är den här bilden en hint om nya Mass Effect?

Om inte är det riktigt jäkla elakt.

Okej, handuppräckning: hur många är peppade inför nya Mass Effect? Jag vet att jag är det i alla fall, och jag tänker anta att ni alla också är det. Låt oss därför nu gemensamt ta ett stort andetag och försöka tänka igenom vad tusan den här bilden som Mike Gamble, nya Mass Effect-spelets producent, lade upp på Twitter igår betyder.

Nästa Mass Effect drivs av Frostbite 3-motorn

Detsamma gäller för Dragon Age 3

Vi har sedan tidigare vetat om att nästa Mass Effect-spel kommer att använda sig av någon version av DICE:s Frostbite-motor. Nu har vi fått veta att det kommande spelet kommer att använda sig av den senaste versionen av motorn, Frostbite 3. Detta är alltså samma grafikmotor som driver det nyligen uppvisade Battlefield 4.