Metal Gear Solid 5 Recensioner

Recension: Metal Gear Solid 5: Phantom Pain

EssentielltRecension: Metal Gear Solid 5: Phantom Pain

En studie i smärta. Big Boss är tillbaka och avslutar Metal Gear-sagan på bästa tänkbara sätt.

Big Boss är en trasig man. Nio år efter händelserna i Ground Zeroes vaknar han upp på ett sjukhus, lika psykiskt som fysiskt nedbruten. Han försöker slita sig ur sängen men lyckas inte, för som läkaren berättar så är hans kropp förstörd. Hans ena arm är borta, i huvudet sitter granatsplitter fast och hans överkropp är full av benbitar från fallna kamrater. Phantom Pain är en studie i smärta.

Snart anfalls byggnaden och Big Boss tvingas fly i en av de mest intensiva och mardrömsliknande inledningarna i ett spel någonsin. Den stackars ormen drar sig längs golvet medan huset raserar runt honom, och varje vändning känns så där typiskt Kojima att det är som att komma hem igen.

Sedan sätter spelet igång på riktigt, och allt förändras. För samtidigt som Phantom Pain är en naturlig fortsättning på Metal Gear-sagan så saknar det ett flertal aspekter som gjort serien så minnesvärd. Under mina drygt 40 timmar med spelet är filmsekvenserna sparsmakade och bristen på bosstrider ekar högt. Phantom Pain är inte som spelen du är van med.

Läs vidare...