Miitomo Nyheter

Äntligen! Nintendos Miitomo är nu tillgängligt för svenskar

Det tog tid, men nu kan du släppa lös din mii på internet.

Som vi har väntat, eller åtminstone en del av oss. Men nu kan äntligen alla svenska Nintendofans få vara med och leka i en underbart galen mii-värld, som huserar i din Android eller iPhone. Du kan skapa din egen mii från grunden eller importera från din Wii U eller 3DS. Sen kan du ge den vissa personliga egenskaper och ett namn. Du har full frihet att skapa precis vad du känner för och du är inte begränsad till att bara göra en utan du kan skapa ett hel gäng med roliga gubbar. Sen kan du visa upp dem, byta kläder, svara på frågor, ställa ut dem eller bara skoja med dem på olika sätt. Du tjänar hela tiden virtuella pengar som du kan handla saker för. Du kan dekorera både dig själv och din våning i spelet. När du lagt till lite vänner kan ni skicka roliga animerade meddelande till varandra.

Att Nintendo lurkar runt på mobilspelsmarknaden har nog inte gått förbi någon. Med Miitomo ute på marknaden och Pokémon Go på väg samt fler titlar i åtanke, så är det inte jättekonstigt att företaget vill öka sitt engagemang där ute. Men mjukvara verkar inte vara det enda - Nintendo är även, som det ser ut, sugna på att skapa spelkontroller för mobiltelefoner.

Nintendo tjänar sinnessjukt bra på Miimoto

40 000 dollar per dag. Ka-ching!

Om NX skulle bli en katastrof (vi håller tummarna för att den blir nya Wii rent försäljningsmässigt) har Nintendo en ganska stabil plan att luta sig tillbaka på. Deras första mobilspel heter Miitomo och säljer kort och gott väldigt bra.

Miitomo får en sinnessjuk trailer

Miitomo får en sinnessjuk trailer

Nintendo när de är som bäst.

Ibland går det undra om gänget på Nintendo brukar tunga, och psykadeliska, droger. I går släpptes Miitomo, företagets första mobilapp, i väst och självklart får vi en sinnessjuk trailer att njuta av.

Tyvärr har Miitomo inte kommit till Sverige ännu, men vi håller tummarna för att den dyker upp även här snart. Tills dess kan du gosa ner dig i soffan och titta på den genialiska trailern:

Läs vidare...

Nintendo avslöjar namnet på sitt första mobilspel

Miitomo är tänkt att hjälpa blyga personer att ta för sig.

En av den framlidne Satoru Iwatas största gärningar för Nintendo var hans idé om att utforska "the blue ocean". Alltså det hav av nya möjligheter som inte hunnit färgats blodrött av konkurrenternas intåg. Med det tankesättet sjösatte Iwata Nintendo DS och Wii, som båda erbjöd helt nya sätt att uppleva spel på och lockade helt nya typer av spelare. Många glömmer till exempel att Nintendo var före Apple med att introducera pekskärm på en bärbar enhet. Och historien om Wii känner vi alla till.