Mortal Kombat X

Mortal Kombat X är med sin grafiska elegans och sitt sadistiska övervåld en förtjusande slagsmålsuppvisning.

Key events

Mortal Kombat XL kommer till PC, trots allt

Inte konsolexklusiv längre.

Minns du när vi berättade att den definitiva versionen av Mortal Kombat X - Mortal Kombat XL - enbart skulle landa på konsoler? Tydligen har Ed Boon på Netherrealm nu bekräftat att versionen trots allt kommer till PC.

Nu är sommarvärmen här och vad är då inte bättre än att svalka sig med en kall Sub-Zero?! Vad tusan pratar vi om, undrar du säkert, Sub-Zero är ju en karaktär så det där var väl en lite pervers mening. Men icke sa nicke, för Polygon rapporterar att ett amerikanskt bryggeri nu börjar göra Mortal Kombat X-öl.

Recension: Mortal Kombat XL

RekommenderatRecension: Mortal Kombat XL

Alien mot Predator. Du vet att du vill.

Att Warner Bros. Interactive släpper Game of the Year-editions av sina populäraste spel är numera lika vanligt som Capcoms otaliga uppdateringar av Street Fighter II var under nittiotalet. XL-versionen av Mortal Kombat X samlar fjolårets megahit tillsammans med expansionerna Kombat Pack 1 och Kombat Pack 2. Med andra ord en hel del fighting för hela slanten.

Själva grundspelet i sig är oförändrat sedan sist, dock med en stor skillnad - nätkoden. Inför Mortal Kombat XL har utvecklarna Netherealm Studios rent utsagt bytt ut den mot en sprillans ny och dessutom passat på att balansera så gott som samtliga karaktärer. Att slåss mot andra spelare online har aldrig känts så här smidigt och du har större chans att drabbas av "rage-quitare" än att bli utkastad på grund av nätstrul. Inte ens i spelets loungeläge, där du och upp till sju andra personer turas om att spela, stötte jag på några problem. Ett loungeläge som nu, tack vare smidigheten, lyckas med bedriften att simulera själva känslan av att stå vid en arkadhall väntandes på sin tur.

Spelar det någon roll för gemene man som inte är tävlingsinriktad? Förmodligen inte. Att balansuppdateringarna och den nya nätkoden erbjuds till alla Mortal Kombat X-spelare, och inte bara för dem som köper XL, är däremot värt applåder alla dagar i veckan. Mortal Kombat XL är således enbart för dig som ännu inte hunnit köpa originalutgåvan, eller för den som prompt måste ha alla uppdateringarna i fysisk form.

Läs vidare...

PC-spelarna får klara sig utan Mortal Kombat XL

Warner Bros Interactive pissar på PC-spelarna.

För ett par dagar sedan utannonserades den definitiva versionen av Mortal Kombat X - titulerad Mortal Kombat XL. Mot slutet av den nya trailern kunde du läsa att det intressant nog bara stod två plattformar för versionen, nämligen Xbox One och PS4 men inte PC. Detta har nu fått sin förklaring och det har gjort PC-spelarna förbannade med rätta.

Mortal Kombat XL utannonseras

Varje karaktär, varje fatality och varje pungslag i ett och samma paket.

Under våren förra året släpptes det omåttligt brutala Mortal Kombat X och vi var helt klart nöjda med spelet i vår recension, för dess övervåld och sanslösa presentation.

Upplev Alien VS Predator i Mortal Kombat X

De två klassiska rymdvarelserna möts i den klassiska fajtingserien.

Xenomorphen från Alien i Mortal Kombat X. Ja, varför inte? Den ultravåldsamma fajtingserien har haft sin beskärda del bisarra karaktärer, och fler dyker upp i Kombat Pack 2 till X.

Under våren släpptes Netherrealm Studios tionde, brutala del i fighting-serien Mortal Kombat - Mortal Kombat X. Förutom alla bekanta slagskämpar från tidigare titlar har nya karaktärer och bonuskaraktärer dykt upp, så som revolvermannen Erron Black och Jason Vorhees från Fredagen den 13-filmerna.

Mortal Kombat X för last gen inställt

Har vi sett det sista av fajtingspel på PS3/360?

I våras släppte vi en rätt så lyrisk recension av det utmärkta slagsmålsspelet Mortal Kombat X. På den tiden var det många som förväntade sig en release på förra generationens konsoler - Playstation 3 och Xbox 360. Nu är det bekräftat att så inte blir fallet.

Verklighetens Mortal Kombat-fatalities

Det gör ont i själen.

Mortal Kombats slafsiga gameplay, där spelarna avrättas på de mest groteska visen, är i närmast en konst för sig. Mortal Kombat X, seriens senaste del, var inget undantag i sig och ytterst kreativ i sina slagsmål.

FeatureE-sportskollen vecka 25

Eurogamer Sveriges e-sportsexpert Joakim håller koll på veckans e-händelser.

I veckans e-sport raljerar vi vitt och brett om vad som hänt och är på gång i den ständigt växande scenen för tävlingsinriktade spel.

Recension: Mortal Kombat X

RekommenderatRecension: Mortal Kombat X

Alex har delat ut mer däng än Paolo Roberto i Kungsträdgården under 80-talet.

Vem minns väl inte tiden då Mortal Kombat dök upp på fajtingspelens släktmiddag och presenterade sig som Street Fighters elaka kusin? Den mycket snabbare, mörkare och framförallt blodigare serien spred föräldraskräck i familjestugor jorden runt. Grafiken var också den - smått chockerande. Med sina föranimerade sprites fick spelets slagskämpar ett mycket mer verkligt utseende, vilket konkurrenterna inte var i närheten av. "Det ser ju ut som riktiga gubbar", var jag nog inte ensam om att häva ur mig på skolgården.

Även om det magstarka övervåldet hade gett Siewert Öholm minst ett par hjärtattacker, så är det fasligt underhållande för människoskaran serien riktar sig åt - de luttrade.

Seriens styrka har alltid gått att hitta i den direkthet som genompräglar fajterna. Responsen i attackerna, och lättheten i att förstå sig på de blodiga uppgörelserna. Där till exempel Street Fighter ofta har rätt knöliga knappkombinationer för specialattacker, låter Mortal Kombat oss utföra dessa med, ofta tre, rätt enkla tryck på handkontrollen. X har verkligen tagit vara på detta på bästa sätt, för spelet är lika lätt att förstå som svårt att bemästra.

Läs vidare...

Nu kan du spela Mortal Kombat X i mobilen

Mortal Kombat X Mobile har lanserats på App Store och kommer även på Google Play.

Det är ännu ett antal dagar kvar tills Mortal Kombat X släpps till massorna, men redan nu kan vi ta del av spelets mobilversion som löper parallellt med huvudspelet. Mobilversionen är gratis att spela och finns nu till att börja med tillgänglig på App Store för Iphone, Ipad och Ipod touch, för att senare släppas på Google Play.

Se Goro förgöra sina motståndare i Mortal Kombat X:s nya trailer

Se Goro förgöra sina motståndare i Mortal Kombat X:s nya trailer

Halvdraken Goro är tillbaka och till synes starkare än någonsin.

Hur man än vrider och vänder på det så är Goro en stor ikon för Mortal Kombat-serien, bokstavligt talat. Med hjälp av fyra armar och kraftfulla stampattacker har han pulveriserat spelarna som en av första spelets bossar och har även visat sig i Mortal Kombat 4. Det är såklart logiskt att han inkluderas i kommande Mortal Kombat X och han presenteras i spelets nästa trailer.

Kruxet för att spela som Goro när Mortal Kombat X släpps är att förhandsboka spelet och det kommer att lanseras den 14 april 2015 på PS4, Xbox One, PC, PS3 och Xbox 360. Mobilversionerna kommer även de att släppas samtidigt.

Läs vidare...

Möt Erron Black i ny trailer från Mortal Kombat X

Möt Erron Black i ny trailer från Mortal Kombat X

Netherrealm har släppt en ny trailer från Mortal Kombat X där revolvermannen Erron Black träder in.

Kommande Mortal Kombat X har introducerat oss till nya karaktärer, bland andra Cassie Cage, Jacqueline Briggs, Takashi Takeda och Kung Jin i spelets story-trailer. Just dessa har familjekopplingar till tidigare karaktärer men Erron Black är fräsch på arenan.

Erron Black dyker först upp i serietidningen som utspelar sig innan spelets händelser tar plats. Han klassas som tidigare legosoldat från Earthrealm och tidigare lierad med Kotal Kahn - även han nyintroducerad - i Outworld. Black är som tagen ur din valfria västernfilm komplett med hans uttryck, utstyrsel och val av vapen, och ser dödligt farlig ut i strid.

Vidare på samma gång passar vi på att bevittna Shaolin-klanens återkomst. Kung Laos och Liu Kangs själar tillhör nu Netherrealm och kämpar därmed för den onda sidan.

Läs vidare...

Netherrealm regionslåser Mortal Kombat X:s multiplayerläge

Väntas fungera på samma sätt som Injustice: Gods Among Us och Mortal Kombat 9.

Nästa generations Mortal Kombat stundar runt hörnet och ser brutalt roligt ut, med en story som ser ungefär lika ambitiös ut som sin föregångare. Däremot verkar det som att multiplayerläget i Mortal Kombat X kommer få sina begränsningar.

FeatureHur verkar Mortal Kombat för en som aldrig spelat det?

Aldo har aldrig spelat Mortal Kombat och berättar sin bild av den blodiga spelserien.

Jag har aldrig spelat Mortal Kombat. Aldrig någonsin. Jag vet knappt något om spelet, förutom att det är ett fajtingspel och att det - om jag minns rätt - skapade en del kontroverser under det tidiga 90-talet. Jag tror det berodde på att spelet var rätt våldsamt.

Mortal Kombat X kommer till mobila enheter

Mortal Kombat X har utannonserats komma till mobila enheter som en hybrid av fighting och spelkort.

Vid lanseringen av kommande Mortal Kombat X kommer du nu att kunna ta fightingupplevelsen utanför konsolens ramar. Spelet kommer nämligen även att släppas till mobila enheter som en hybrid av fighting och card-battler. Mobilversionen är free-to-play och kommer att släppas på Ipad, Iphone, Ipod touch och Android.

Här är Mortal Kombat X:s officiella storytrailer

Här är Mortal Kombat X:s officiella storytrailer

25 år efter föregående titeln står Earthrealm återigen på spel, med nya kämpar i fronten.

Den officiella trailern att visa storyn hos kommande Mortal Kombat X har släppts.

25 år efter Mortal Kombat (2011) har en ny generation krigare anslutit sig i kampen om Earthrealm. Vi introduceras här till Jax dotter Jacqueline Briggs, Kenshis son Takashi Takeda och Kung Laos ättling Kung Jin, i samarbete med Johnny Cages och Sonya Blades dotter Cassie Cage. Deras resa tar fart mot fientliga Outworld med uppdraget att stoppa makthungriga Mileena och hennes rebellarmé.

Historien innan Mortal Kombat X berättas även i serietidningarna med samma namn, i skrivande stund med tre nummer publicerade av DC Comics.

Läs vidare...