Moto Racer 4

Ett kompetent racingspel med mycket utmaning och grym körkänsla.

Recension: Moto Racer 4

I denna recension har enspelarläget testats utförligt, men online-läget tycks för närvarande lida brist på spelare. Detta har resulterat i att vi inte har kunnat testa den delen av Moto Racer 4, men recensionen kommer uppdateras när detta är gjort.

Solen gassar över ökenlandskapet och minsta fukt tycks långt borta när jag rusar fram på min motorcykel, tätt åtföljd av mina motståndare. Vägarna är inte hårt trafikerade men minsta felsteg kan få ödesdigra konsekvenser, som att jag slungas in i en klippvägg eller en lastbil. Lyckligtvis passerar jag dem nätt och jämt i kurvorna, tack vare att ha tränat tillräckligt på banorna inför detta ögonblick då jag ämnar vinna över alla andra. Inte mer än 800 meter från målet försöker en av motståndarna köra om mig och precis när jag tror att hoppet är ute inser jag att motorcykeln ännu har lite turbo i sig. X-knappen maxas och jag flyger fram på bakhjulet förbi min närgångna fiende och rätt in i mål, en rejäl drös poäng rikare.

Det fanns en tid då sportspel figurerade i min vardag och dessa tog antingen formen av hockey, fotboll eller racing. Ett av Colin McRae-spelen var faktiskt rätt häftiga, men det tog inte lång tid för mig att känna att något saknades. Andra racingspel med mer exotiska bilar och mötande trafik (!) - exempelvis Need for Speed: Hot Pursuit 2 - började locka istället och mellan dessa spel och Grand Theft Auto-serien skulle jag tro att första Moto Racer skulle kunna placeras i min tidslinje.

Läs vidare...

Moto Racer 4 Deluxe edition avtäcks

Säsongspass, extra motorcyklar och piloter.

Moto Racer-serien kommer senare i höst att stoltsera med Moto Racer 4 och spelet har därmed fått mer detaljer rörande dess Deluxe edition för Playstation 4.

Moto Racer 4 blir en VR-titel

Playstation VR är det som gäller.

Utvecklarna Microids har utannonserat att kommande Moto Racer 4 kommer att vara kompatibelt med Playstation VR och har gjort detta genom en första video från spelet.

Den 6 oktober är det dags för Rock Band 4 att släppas lös i svenska spelbutiker. Under året har nya låtar presenterats med jämna mellanrum, och idag är inget undantag. Förutom de 13 nya dängorna publicerar vi även den kompletta låtlistan. Spana in nedan: