Overwatch

Roligt, smart och fartfyllt. Overwatch får mig att vilja slåss i världens alla hörn om och om igen.

Key events

Blizzard söker folk för ännu ej utannonserat projekt

Två jobb har utannonserats hos Blizzard.

Tack vare Neogaf vet vi nu att Blizzard har två jobbannonser ute på deras hemsida - intressant nog under "UNANNOUNCED GAMES/PROJECTS". Projekten i fråga är alltså inte utannonserade och tycks inte tillhöra en existerande spelserie, vilket i sin tur gör att det kan handla om en helt ny IP.

Spela Heroes of the Storm med vänner - få drös av nya hjältar

Blizzard känner sig givmilda såhär mot juletider

Julen närmar sig med stormsteg, och även Blizzard verkar ha märkt av detta. Efter Blizzcons tillkännagivande av inget mindre än två nya World of Warcraft-hjältar till deras egna free-to-play MOBA-spel Heroes of the Storm, har företaget nu lanserat kampanjen "Nexus Challenge".

Overwatch-hjälten Sombra presenteras i ny trailer från Blizzcon

Den 1 november fick vi nys om artwork på den nya karaktären Sombra från Overwatch. Karaktären lovades även visas upp under Blizzcon, vilket också har skett i form av en animerad kortfilm.

Under öppningsceremonin av Blizzcon 2016 visades Overwatch-hjälten upp som en "stealthy offensive infiltrator" som kan "hack enemy abilites". Hon bär en helautomatisk pistol och kan alltså hacka fiender för att temporärt hindra dem från att använda sina färdigheter.

Blizzard ska också ha sagt att nya kartor är på ingång för spelet - Ecopoint: Antarctica och Oasis - som båda är designade för 1v1- och 3v3-matcher i nytt arkadläge.

Läs vidare...

Lite artwork har nu dykt upp på den kommande Overwatch-karaktären Sombra på Blizzards butik. Den har sedan dess tagits ner, men har såklart sparats på Imgur via Reddit. Pft, Blizzard, tror ni att detta inte kommer spridas?

Blizzards FPS-succé har hela 15 miljoner spelare. Men kanske du tycker att spelet är lite för modernt och undrar hur det skulle ha sett ut på NES? Nu behöver du inte leta längre, för youtube-kanalen Rkade Soup har tagit fram ett fruktansvärt fett förslag på hur det skulle kunna ha varit:

Symmetra kan bli kraftfullare i Overwatch

Den minst spelade karaktären.

Hela 22 karaktärer består Overwatch av och samtliga måste skötas för att balansen mellan spelarna ska fungera. Nu överväger Blizzard att ge lite mer kraft åt Symmetra, med motivationen att hon är den minst spelade karaktären.

D.Va kan vara på väg till Heroes of the Storm

Är Overwatch-hjälten på väg att ta steget in i MOBA-världen?

Få har väl missat det stora genomslag som Overwatch haft på spelvärlden, och lika få har väl undgått att se bilder på numera nästan ikoniska hjältarna som vi kan spela som i denna shooter. En av dessa, modellerad efter en verklig Starcraft-spelare, är D.Va som åker runt på slagfältet i sin massiva mech suit.

Blizzard har slungat Ban-hammaren i Overwatch

Somliga tog åt sig liiiiiite mer än andra!

När den av somliga fruktade Ban-hammaren viner, så gråter alla små ungar som inte vill spela fair. Och för några dagar sedan var det dags igen. Blizzard rensade upp i Overwatch och stängde av massor av fuskisar.

Summer Games 2016-uppdateringen till Overwatch är nu släppt

Innehåller massor av schysst loot och ett nytt futuristiskt fotbollsläge.

Blizzard ger oss sin egen variant på Olympiska spelen och lanserar Summer Games 2016 till glädje för alla Overwatch-spelare. Under de tre kommande veckorna, med start idag, kommer vi att kunna låsa upp över 100 nya kosmetiska prylar, ett gäng speciella säsongsbetonade Loot Boxes och sist men inte minst ett helt nytt spelläge: Lúcioball.

Eurogamer Live: Overwatch (competitive)

Se när Gabriel tampas med sina vänner i Overwatch.

Mycket snart ska det streamas klockan 20.00 via Eurogamer Live på Youtube. Den här gången med Gabriel som kommer spela Overwatch kompetitivt med sina vänner. Bered er på oerhört spännande matcher!

Den första nya hjälten att adderas till den redan existerande skaran i Overwatch är Ana Amari, som är beväpnad med krypskyttegevär. Till skillnad från de allra flesta "snipers" är Ana dock en supporthjälte. Vanligtvis brukar krypskyttar höra till skaran som ska dela ut massiva mängder skada, men här handlar det alltså om att vara lite mer behjälplig åt laget på annat vis.

FeatureVad spelar vi i helgen (8-10 juli)

It's the summer of backlog gaming!

Som ni märker på Eurogamer-redaktionens spelval i helgen har spelbranschen tagit lite sommarlov, så vi har äntligen fått tid över till våra backloggar med spel vi inte hunnit med tidigare. Och visst är det en otrolig tid att vara spelintresserad på just nu när vi längtar efter perioder då vi får återvända till gamla spel?

Att Overwatch ska få nya kartor och karaktärer, det har vi vetat om sedan innan. Det är till och med som så att Blizzard berättat att det finns gömda ledtrådar i spelet och i marknadsföringsmaterialet. Denna ledtråden är dock långt ifrån tydligt.

Wu Hongyu var ett stort fan av Overwatch och det var den titel som han såg fram emot allra mest. Dessvärre omkom han i en tragisk olycka dagen innan spelet släpptes. Vad som hände var att en tjuv stal hans väns motorcykel och han sprang efter. Och nu har Blizzard hedrat honom.

FeatureEurogamer Live: Overwatch

Tajta trikåer, stenhårda cowboys och cyborgs. Vad mer kan man önska sig?

Ikväll är det dags igen för streaming kl 20.00. Den här gången är det Niklas tur att sitta och svettas framför er när han spelar Overwatch. Nu är är det dock inte enbart på grund av prestationsångest, utan även på grund av värmen. In och kolla ifall Niklas blir spöad av Bastion (aka Chappie), Torfjant eller Ryuu ga waga teki-någonting. Eller är det kanske värmen som blir hans undergång?

Vi har inte riktigt kunnat släppa E3 än så under veckan publicerade vi några av våra favoritgrejer från mässan. Dessutom fick vi äntligen ta en stor titt på Mighty No. 9 som äntligen (?) kom ut i veckan. Men nu är midsommarhelgen här och stora delar av redaktionen passar på att vara lite lediga i diverse sommarstugor och regniga partytält. Har vi tid över för tv-spel kan det bli något av detta:

Overwatch rekommenderades varmt av Robert i hans recension, men alla är verkligen inte lika glada på det. Förra veckan berättade Blizzard om att spelet upplevde serverproblem, vilket medförde svårigheter att logga in. Dagen efter tycktes problemet vara löst, men nu har det framkommit att problemen kvarstår.

I en nyligen utgiven video pratar Overwatch game director Jeff Kaplan om vad vi kan förvänta oss för typ av uppdateringar till spelet. Förutom att Blizzard verkar jobba på nya hjälar och banor finns där även planer på att mot slutet av månaden införa Competitive Play, det vill säga, ett tävlingsläge. Detta ska vara ett alternativ till alla spelare där ute som önskar mer seriösa matcher än vad Quick Play erbjuder.

Overwatch har blivit lite av en framgångssaga. Nu låter Blizzard nämligen meddela att 10 miljoner spelare hittat hem till Overwatch. Detta innebär att det i framtiden inte lär bli problem att hitta medspelare. Så här skrev de på Twitter:

Det är de sista skälvande dagarna innan spelvärldens stora branschfest E3, och vi på redaktionen laddar för fullt. Diskussionerna om vad vi kommer få reda på går varma, och vill du veta vad vi hoppas mest på har vi sammanställt en behändig lista här. Vi har också den ultimata summeringen av när och var du följer alla olika presentationer. Tills det sätter igång underhåller vi oss den här helgen med detta:

Overwatch har redan 7 miljoner spelare

Många timmar har spelats.

Blizzards nya skjutare Overwatch har tagit världen med storm. Sedan släppet den 24 maj har spelet sju miljoner registrerade spelare. Lite lägre än den öppna betan som drog in hela 9,7 miljoner spelare, men den var å andra sidan helt gratis.

Recension: Overwatch

RekommenderatRecension: Overwatch

Robert har gått bananas med apan Winston och spelat Overwatch.

Är det något som Blizzard gör som inte blir till guld? Nästan ingenting, nej. Så varför är jag förvånad när Overwatch drar undan mattan under mina fötter och får mig att tappa andan? Det visar sig att Overwatch bjuder på karaktärsdesign likt vilket Blizzardspel som helst, en hel del dosering av Team Fortress 2 samt ett djup som rivaliserar valfritt framgångsrikt MOBA. Spelet är inte helt utan brister, men fantastiskt bra.

Spelets handling är av föga intresse då störst fokus kommer att ligga på matchernas djup. Ändå har Blizzard lyckats göra karaktärerna engagerande och byggt upp en bakgrund som faktiskt räcker till i den här typen av spel. Spelet handlar om Overwatch, en internationell organisation stridshjältar som sattes in för att stävja en kris som involverade ett inbördeskrig och artificiella intelligenser. Efter händelsen tappade gruppen sitt syfte och människor började se på Overwatch med misstanke och rädsla. Efter att högkvarteret för Overwatch sprängts, så splittrades gruppen för att sedan återförenas när nu nya kriser syns på horisonten.

Spelet är till en början väldigt likt partyskjutare som Team Fortress 2 då det innehåller en galen variation av roliga tecknade karaktärer med unika personligheter. Det finns fyra olika kategorier varav det finns fyra olika karaktärer i varje. Det finns en offensiv, defensiv, support och tank-kategori. En ganska stor variation då det inom de olika kategorierna bjuds på karaktärer med bred variation i spelstil. Vissa är närgångna, andra är bättre på avstånd och vissa har en kombination av båda fast med andra nackdelar.

Läs vidare...

Overwatch säljer mer än Gamestop förväntat

Mycket tack vare en frän och simpel taktik.

Hela 9,7 miljoner spelade betan för Overwatch och nu vid release har ännu fler hoppat på. Enligt en rapport under spelkedjan Gamestops kvartalsvisa konferenssamtal rörande ekonomin visar det sig att Overwatch sålt över deras förväntningar.

FeatureVad spelar vi i helgen? (27-29 maj)

Några av oss kanske kommer spela det här nya spelet från Blizzard.

Overwatch kom och segrade, även över den här simpla spelredaktionen. Nästa vecka laddar vi om med Witcher 3-expansion och lite Dead Island. Men nu tar vi helg, detta kommer hålla oss upptagna:

Efter tre förvånansvärt underhållande kortfilmer (se de tidigare här) släpper nu Blizzard den sista delen av sina Overwatch-filmer. I alla fall för "säsongen", vad det nu exakt betyder. Med tanke på att vi ännu inte gått igenom alla karaktärerna i kortfilmerna lär vi troligtvis få ett gäng till senare under året.

Nu är en ny Overwatch-film ute

Hanzo och Genji slår till.

Snart släpps Blizzards pang-pangare Overwatch, och för att hajpa upp släppet den 24 maj har de börjat släppa ett par kortfilmer om karaktärerna i spelet (se andra filmen här). De är rätt fräcka, så kika gärna in den senaste filmen om Hanzo och Genji här nedanför:

Om precis en vecka släpps efterlängtade Overwatch. Dock har listan över spelets samtliga troféer hittat ut på internet via PSN Profiles. Det är en matig lista och för att inte spoila publicerar vi inte den här. Om du är nyfiken klickar du istället (på egen risk, så klart) vidare hit.

Den 24 maj släpps Blizzards skjutare Ovewatch. Kanske hann du testa den öppna betan, om inte så får du vänta ett lite tag till. Och om du hann lira spelet så kanske du märkte av några påskägg. Blizzard har nämligen klämt in horder av roliga hemligheter. Här är ett par av dem:

Nästan 10 miljoner spelare testade på Overwatch-betan

Under Overwatch-betan lockades nästan 10 miljoner spelare. Det är hela Sveriges befolkning och lite till. Den exakta siffran landade på 9,7 miljoner spelare och detta innebär att Overwatch är den största betan någonsin för en ny spelserie. Grymt jobbat.

Dessutom spenderades 81 miljoner timmar på betan, vilket ger ett snitt på 8,35 timmar per person. Totalt 37 miljoner matcher pågick.

Var kommer all denna smaskiga information ifrån då? Jo, från Twitter där spelets officiella konto skrev följande:

Läs vidare...

Overwatch-betan är öppen en dag extra

Overwatch-betan är öppen en dag extra

Passa på att spela Blizzards nya spel.

Har du inte hunnit testa Blizzards kommande skjutare Overwatch så borde du göra det. Det är fantastiskt (passa på att kika in min stream från igår här nedanför)! Och nu har du faktiskt lite längre tid på dig att testa det. För Blizzard förlänger beta-perioden med en dag.

Ikväll klockan 19 skulle egentligen den öppna betan stänga ner, men detta betyder alltså att den är online till i morgon tisdag klockan 19. Woho! Betan är öppen på PS4, Xbox One och PC, så passa på.

Läs vidare...

Eurogamer Live: Overwatch Beta

FeatureEurogamer Live: Overwatch Beta

Robin tar sig an Blizzards nya partyskjutare

Det blev tyvärr en förlust i fredags när svenska eurogamers redaktion mötte den danska. Det var helt klart en ojämn match och självklart passade vi på att skylla på lagg, wallhacks och doping. Vi var med andra ord slagna hårt ned i marken och tuggade gräs so om vi var idisslande kor. Vi hade dock fruktansvärt roligt och vi fick underbart mycket snack i chatten från både danskar och svenskar. För de som missade matchen så finns den att se här, och vi kan bara sitta med hakan i golvet när danskarna smäller in snyggt mål på snyggt mål. Vackert, men ack så sorgligt för oss.

Nu återstår det att se ifall Robin hunnit gråta ut under gårdagen och fungerar som en normal människa igen när han ger sig i kast med att streama Overwatch-betan på vår youtube-kanal ikväll söndagen den 8/5 klockan 20.00. Streamen kommer att kunna avnjutas här på sajten när den väl drar igång eller på vår youtube-kanal. För att vara säkra på att inte missa nytt innehåll så föreslår jag att ni går in och petar på prenumerationsknappen.

Tack än en gång för att ni följer våra streams och hejade på oss i fredags. Det är tack vare er, vårt community, som vi orkar och vill göra så bra som möjligt ifrån oss. Det är ni som gör det möjligt.

Läs vidare...

Overwatch-betan sätter igång på torsdag

Overwatch-betan sätter igång på torsdag

Och en apa berättar vad det handlar om.

Overwatch är Blizzards kommande försök att slå sig in på FPS-sidan, och spelet ser trots allt rätt fett ut. Den 24 maj släpps spelet till PC, PS4 och Xbox One men redan nu på torsdag den 5 maj sätter en öppen betaperiod igång, så du kan börja testa spelet redan nu.

Betan håller på till den 9 maj, och här har du en tuff trailer där apan Winston berättar lite mer:

Läs vidare...

Spela Overwatch-betan nu i helgen

De som tidigare medverkat i Overwatch-betan kommer än en gång att bjudas in nu till helgen. Det är ännu en PC-beta, tyvärr, och de som spelar på Playstation 4 och Xbox One får glatt vänta till maj då konsol-betan kör igång.

Helgens test kommer att pågå från 18.00 den 15 april och fram till 17 april klockan 06.00. Detta är alltså svensk tid.

Samtliga 21 hjältar kommer att finnas tillgängliga för banorna Hanamura, Nepal och Route 66.

Läs vidare...

Det andra avsnittet i kortfilmsserien om Overwatch, titulerat Alive, har släppts och du kan se den nedan. I videon blir världen som Overwatch utgör lite, lite mer logisk. Stealth, rogue och sniper-fans kommer säkerligen gilla vad de ser i Widowmaker men frågan är; Kommer de att uppskatta hennes politik?

Jag gissar på att ganska många där ute är taggade på Blizzards kommande stortitel Overwatch. Och det är förståeligt: Blizzard är jäkligt bra på att göra spel helt enkelt. Och för att lugna ner våra skakiga spelnerver släpper de nu en serie med animerade kortfilmer som utforskar karaktärerna i Overwatch.

Overwatch har fått släppdatum

Och den här gången är det officiellt!

Blizzard ger sig ut i hetluften och släpper ett lagbaserat FPS till PS4, Xbox One och PC. Igår skrev vi om ryktena till ett släppdatum som nu Blizzard själva ha gått ut med och det är den 24 maj som vi glatt kan börja skjuta våra vänner. Ryktet stämde med andra ord.

Releasedatumet till Overwatch har läckt

Då släpps Blizzards nya spel.

Vi verkar ha ett datum för när Blizzards kommande lir Overwatch släpps. I alla fall om vi ska tro en reklamannons på amerikanska IGN som numera tagits ner. Som tur är tog en av användarna en skärmdump så vi kan se datumet: den 24 maj.

Nya Overwatch-betan har fått massa fräcka uppdateringar

Nya Overwatch-betan har fått massa fräcka uppdateringar

Inget leveltak och öppna Loot Boxar.

Det är dags för andra omgången av Overwatch-betan. Och självklart har Blizzard passat på att uppdatera lite allt möjligt.

Största nyheten är att istället för att levla upp en individuell hjälte så får spelaren levels låsta till sitt konto, som låser upp loot i form av kosmetiska prylar. För varje ny level så låser du upp en Loot Box som innehåller fyra saker så som exempelvis nya skins, emotes, vinnarposer och spelarikoner.

Allt du låser upp i Loot Boxarna är rent kosmetiska uppgraderingar och påverkar alltså inte spelarens förmågor på något sätt. Det kommer inte heller finnas en level cap vilket regissören Jeff Kaplan förklarar för PC Gamer, så du kan alltså fortsätta levla i all evighet.

Läs vidare...

Overwatch stängda beta kör igång igen den 9 februari

Det är inte första gången som ett fåtal spelare fått lägga vantarna på Blizzards kommande pang-pang. Betan hölls nämligen i slutet av året och stängdes ned i december med löftet om en ny stängd beta under januari eller februari. Den här gången kommer den även innehålla extra godis enligt Blizzard i form av:

Nytt system för framskridningen i spelet.

Två nya kartor och ett nytt spelläge.

Läs vidare...

Overwatch-betan återkommer inte förrän februari

Overwatch-betan återkommer inte förrän februari

Nya tillägg försenar den stängda betans återkomst.

Blizzards shooter Overwatch var planerad att återkomma nu i januari, men enligt spelets game director Jeff Kaplan är detta en omöjlighet. Det har tagit för lång tid att implementera de nya tilläggen säger han i ett foruminlägg.

När den första sejouren med en stängd beta drog igång i slutet av oktober förra året spelades runt 900 000 matcher av testare världen över, där även vi deltog. Efter det har Blizzard gått igenom den feedback de fått och Jeff Kaplan säger att de försökt tillgodose flera olika önskemål. Ett ytterligare spelläge något som många ville se vilket tydligen ska finnas när betan drar igång igen.

Jobbet med detta har dock tagit tid vilket gör att vi inte får se en beta förrän tidigast i mitten av februari. Nya banor och även ett nytt belöningssystem ska då också implementeras, bland annat. Tydligen var det för mycket jobb för att få allting klart den här månaden, säger Jeff Kaplan.

Läs vidare...

BlizzCon 2015: Här är nya hjältar från Overwatch

Tre nya, färgglada typer introducerades

Overwatch fick gott om utrymme under BlizzCon och som tidigare nämnt så introducerades tre nya hjältar från spelet. Överblickar i form av videoklipp har släppts för alla tre som detaljerar deras egenskaper. Karaktärerna som presenterades var följande:

FeatureFörtitt: Overwatch

Adam har fått ta del av den stängda betan och han gillar vad han testat.

När det gäller multiplayerspel så är jag ganska kräsen i smaken, men i de flesta fallen så måste det finnas ett par röda trådar för att jag ska uppskatta det: Gott om rörelse, enkelt att lära sig och inte för mycket krimskrams i vägen för spelmekaniken. Det är därför jag för det mesta faller tillbaka till spel som Halo 5, Titanfall, Heroes of The Storm eller liknande när jag ska spela online. Det ska gå snabbt att komma in, spela några matcher och sedan vara klar för dagen (med Battlefield-spelen som det enda undantaget antar jag).