Persona 5

Key events

Ny trailer och karaktär avtäcks från Persona 5

Ny trailer och karaktär avtäcks från Persona 5

Programmeringskunnige Futaba Sakura.

En ny trailer har släppts från Persona 5 och så har även en viktig medlem ur Phantom Thieves blivit avtäckt.

Futaba Sakura är en genialisk 15-årig flicka med programmeringskänsla som inte är av denna världen. Detta har i sin tur gjort att hennes sociala liv inte är det allra bästa, då hon lever instängd med begränsad kontakt med andra människor. Vad hon däremot har ett stort intresse för är Phantom Thieves och kontaktar dem på ett annorlunda vis.

Röstskådespelaren Erica Lindbeck berättar också hur det har varit att porträttera Futaba Sakura ovan.

Läs vidare...

Yusuke och Makoto introduceras från Persona 5

Fler karaktärer att spela som i april.

Vi har tidigare sagt flera gånger att kommande Persona 5 skulle släppas i februari, men så blev det icke när Atlus nyligen gått ut med att spelet flyttas fram till april. Tråkigt, tråkigt, men vi kan alltid trösta oss med ett par nya karaktärer som har introducerats.

Få stenkoll på spelmekaniken i Persona 5

Kalasa på en ny video från Persona 5.

Tidigare har vi introducerats för de tre karaktärerna Ann Takamaki, Morgana och Ryuji Sakamoto som alla är medlemmar i Phantom Thieves i kommande Persona 5. En ny video har nu släppts som ger oss järnkoll på spelmekaniken.

Träffa kattliknande Morgana från Persona 5

En ny karaktär visas upp.

En ny medlem i Phantom Thieves har avtäckts från Persona 5. Tidigare har vi stiftat bekantskap med Ann Takamaki och Ryuji Sakamoto, samt deras respektive röstskådespelare - Erika Harlacher och Max Mittelman. Denna gång får vi möta den kattliknande tingesten Morgana.

Ryuji Sakamoto undflyr explosioner i ny trailer från Persona 5

Ryuji Sakamoto undflyr explosioner i ny trailer från Persona 5

Stifta bekantskap med Shujin Academys mest ökända.

Förra veckan i en ny trailer från Persona 5 introducerades vi för den utstötte Ann Takamaki från Shujin Academy och hennes röstskådespelare. Denna gång träffar vi missanpassade Ryuji Sakamoto som kan ses som mest ökänd på skolan.

Ryuji var en lovande idrottsstjärna vars karriär gick i graven med en skada på grund av överdriven träning av sin sadistiska coach Kamoshida. Sedan dess ser han vuxna som skithögar och blir en rebell mot samhället han ser som korrupt. Även fast han är definitionen av en bråkstake så har han ett hjärta av guld och sätter alltid Phantom Thieves före sig själv.

Hör även från Ryujis röstskådespelare - Max Mittelman - berätta om hur det är att porträttera bråkmakaren Ryuji.

Läs vidare...

Lär känna Ann Takamaki från Persona 5

Precis, Persona 5 har fått en ny trailer.

Ann Takamaki är minst sagt utstött i Persona 5, tack vare spridda rykten från hennes kamrater dagligen. Därmed blir hon ivrig att ansluta sig till Phantom Thieves och samtidigt visa på sina kunskaper i strid. Var det inte så på din skola också?

I den nya Persona 5-trailern dejtar du Futaba Sakura

På redaktionen råder Persona 5-feber. Efter att spelet äntligen (!) fått ett releasedatum för Europa, så är det svårt att inte peppa.

Hur som helst så har en sprillans ny trailer från spelet släppts och i den får vi en genomgång i hur en dejt med Futaba Sakura fungerar. Du kan kika på den ovan.

Planerar du att införskaffa Persona 5?

Läs vidare...

Hjärtan brast när vi fick höra om ytterligare en försening av Persona 5 och datumet kom att landa på den 14 februari nästa år. Då visste vi inte om det gällde även oss i Europa, men nu har Deep Silver bekräftat att så är fallet.

Persona 5 har fått en ny skruvad trailer

Vi må behöva vänta till nästa år för att lägga labbarna på Persona 5, men inför släppet i Japan nästa månad pumpar utvecklarna Atlas ut skruvade trailers som visar hur spelet ser ut.

I trailern får vi se lite hur Annes All-out attack funkar, stridssystemet generellt och tonen för äventyret. I höst släpps Final Fantasy XV och nästa år släpps Persona 5 här i väst - är det dags för JRPG-spelen att få sin revansch?

Läs vidare...

Persona 5 ges ut av Deep Silver i Europa

Ännu inget Europa-datum.

Persona 5 har som bekant fått releasedatum i både Nordamerika och Japan, men Europa lyser i sin frånvaro. Snart kan det dock bli ändring på detta då Atlus slutit avtal med Deep Silver om utgivning på vår kontinent.

Persona 5 blir försenat igen

Nästan nio års väntan... komigen nu!

Persona 5. Du skulle kommit ut december 2014 bara för att bli uppskjutet till våren 2015. Nej? okej... hösten 2015, vintern 2015, våren 2016, sommaren 2016. Till sist blev det hösten 2016 i Japan. USA blev garanterad vintern 2016 men nu har det blivit uppskjutet igen.

E3 2016: Här kommer en ny trailer från Persona 5

E3 2016: Här kommer en ny trailer från Persona 5

Kommer till USA om ett halvår.

Lagom till jul släpps Persona 5 i USA, och vi hoppas innerligt på en Europa-release samtidigt eller strax därefter. Nu har Atlus släppt en ny trailer under E3-mässans sista dag och det ser minst sagt urläckert ut.

Kolla själv:

Glöm inte att kika in vår saftiga E3-hubb med all info kring veckans händelser.

Läs vidare...

Om det inte framgick av rubriken så kommer den här nyheten innehålla mer än en spoiler för kommande Persona 5, så om du är känslig för sånt måste jag be dig att klicka på bakåtknappen i din webbläsare och ta del av något annat på sajten. Är du borta? Säkert? Okej, då kör vi.