PlayStation 4

Spotlight

VideoPlayStation 4 har fått en lanseringstrailer

Lite som att utöva parkour bland Helghast-soldater

VideoNy reklamfilm visar fördelarna med PlayStation 4

"Bästa stället att spelet på", enligt opartiska Sony.

VideoDemonstrationsvideo av PS4-kameran

Fungerar i kombination med Dual Shock 4

VideoVi får nästan se hur PlayStation 4 ska se ut

Svart är färgen på vad som visas upp under E3

Key events

Sony utannonserar två nya kontroller för PS4

Playstation 4 får två nya tredjepartskontroller.

Playstation 4 kommer uppenbarligen att få sitt kontrollutbud utökat då Sony officiellt har licenserat två tredjepartstillverkare att utveckla så kallade "pro controllers" för konsolen.

Sony ska avslöja två nya PS4-konsoler nästa månad

En standard och en kraftfullare variant.

Playstation 4 Slim är helt klart på väg, trots att den ännu inte utannonserats och inte har någon officiell design. Dock har inte det stoppat läckta bilder på Neogaf från att skapa spekulation kring hur det kommer se ut, vilket vi rapporterade om igår.

Så här många enheter av Playstation 4 såldes under julen

Både hårdvara och mjukvara har mått bra hos Playstation.

Sony Computer Entertainment har tillkännagivit att Playstation 4 har sålts i över 5,7 miljoner exemplar under julsäsongen och konsolen njuter nu av en totalförsäljning på 35,9 miljoner enheter globalt, från och med den 3 januari, 2016.

Följ Playstation Experience här i kväll

Klockan 19 sätter spektaklet igång!

I dag och i morgon kör Sony igång Playstation Experience i San Fransisco. Men oroa dig inte, du behöver inte köpa en flygbiljett dit för att hänga med i svängarna: Sony kör en livestream på nätet.

Sony har tydligen en Black Friday-rea också

Här är de bästa erbjudandena

Black Friday har slagit ned som en bomb i tråkgråa Sverige och bestämt sig för att bli en etablerad del av julhandeln även här. Hemsidor har kraschat av det höga trycket och vi har hört viskningar om att gamla damer blir omkullvälta för att folk ska få tag på ett billigt exemplar av en Xbox One eller PS4. Som tur väl är så finns det varma trygga hemmet och våra tips för vad som ska inkasseras på PS Store. Detta är vad du inte får missa:

Spela PS4 med oss

Lira Playstation 4-spel tillsammans med redaktionen, snacka skit och umgås.

I dag släpptes version 3.00 mjukvaran till Playstation 4. Förutom möjligheten att äntligen kunna spela upp film och musik från en USB-hårddisk och att stänga av notiser så går det nu att skapa "Mötesplatser".

En ny uppdatering till PS4 kommer i morgon

Livestreama till Youtube och ta PNG-screenshots.

I morgon den 30 september kan vi ladda ner en stor uppdatering till Playstation 4 med kodnamnet Kenshin. Uppdateringen introducerar en ny hubb för Events, meddelanden har gjorts om och du kan nu även skapa communities.

Baserat på nyligen gjorda åldergränsvärderingar från PEGI (Pan European Game Information) verkar det som att PS2-klassikerna Ape Escape 2, Dark Cloud 2 (Dark Chronicle) och Twisted Metal: Black kan bli tillgängliga på Playstation 4. Den sistnämnda titeln finns sedan tidigare utgivet på Playstation 3.

FeatureNyhetskrönikan [Vecka 40 2013]

GTA Online! Hylla konkurrenterna? Reality-TV!

Nyhetskrönikan är en ny artikelserie här på Eurogamer Sverige. Varje lördag framöver kommer våra nyhetsredaktörer att dela med sig av sina tankar om tre viktiga, roliga eller konstiga saker som hänt i spelbranschen under den gångna veckan.

Sony-chef hyllar Microsofts ändrade policy

Shuhei Yoshida: "De är väldigt smarta"

Shuhei Yoshida, chef för Sony Worldwide Studios, har i en intervju med GamesIndustry International uttalat sig om Microsoft och deras ändrade policy angående Xbox One och kraven på uppkoppling.

PS3-spel till Gaikai under 2014

Rejält tillskott till det digitala spelbiblioteket

Vi vet sedan tidigare att Sony kommer att lansera sin molntjänst Gaikai under 2014, åtminstone i Nordamerika. Via Gaikai kommer spelare att kunna strömma spel från en rad olika PlayStation-plattformar till sin PlayStation 4, PS Vita eller PS Vita TV.

PlayStation 4 släpps den 29 november

Jänkarna får konsolen två veckor före

Den största nyheten från Sonys nyss avslutade presskonferens på Gamescom är förmodligen släppdatumet för deras nästa konsol PlayStation 4. Den 29 november, alltså om lite mer än tre månader, anländer PlayStation 4 till den europeiska marknaden och förhoppningsvis även Sverige.

PlayStation 4 har stöd för begagnade spel

Inga begränsningar, inga krav på internetuppkoppling

Mitt under Sonys E3-presskonferens var det dags för Jack Tretton att ta upp det känsliga och omtalade ämnet med begagnade spel, något som har diskuterats vida de senaste veckorna. Vi har sedan tidigare fått höra Microsofts planer på att begränsa försäljning och utlån av begagnade titlar på en rad olika sätt, samt det faktum att konsolen kräver internetuppkoppling minst en gång per dygn för att fungera.

Sony-anställda svarar på Twitter-kampanjen #PS4NoDRM

Fans vill kunna spela begagnade spel

Den senaste tiden har en rad Twitter-användande skickat tweets till högt uppsatta chefer inom Sony och PlayStation med hashtaggarna #PS4NoDRM och #PS4USEDGAMES. Detta för att göra sina röster hörda angående rykten om att PlayStation 4 kommer att blockera begagnade spel på något sätt.

Quantic Dreams har jobbat med sin PS4-titel sedan mitten av 2012

Var några av de första som fick ta del av Sonys nya teknologi

Quantic Dreams, utvecklarna bakom Heavy Rain och Beyond: Two Souls, var ett av de första företag som fick ta del av Sonys PlayStation 4-teknologi. Detta avslöjade företagets vice president Guillaume de Fondaumière i en intervju med vår modersite.

Sony diskuterar priset på PlayStation 4

Säger sig ha lärt sig av tidigare misstag

Det verkar som att PlayStation 4 kommer att lanseras till en betydligt vänligare prislapp än PlayStation 3, i alla fall om man får tro Michael Denny, vice VD för Worldwide Studios.

Level 5 och Studio Ghibli arbetar med ett nytt spel till PlayStation 4

Level 5 och Studio Ghibli arbetar med ett nytt spel till PlayStation 4

Utvecklarna bakom Professor Layton och Ni No Kuni

Spelutvecklarna Level 5 och Studio Ghibli har avslöjat att de tillsammans arbetar med ett nytt spel till PlayStation 4.

Det var i en intervju med den japanska sidan Nikkei Trendy (översatt av Gematsu) som chefen för Level 5, Akihiro Hino, berättade om samarbetet.

"Det är fortfarande i planeringsstadiet, men vi arbetar också med en titel till PlayStation 4", berättade Hino.

Läs vidare...

PlayStation 4 kan släppas i Europa redan i år

Konsolen sägs släppas globalt 2013

Ända sedan Sony presenterade PlayStation 4 har det diskuterats bland spelare exakt när vi i Europa får ta del av konsolen. Som vi på Eurogamer rapporterat tidigare verkade det som att vi skulle behöva vänta ända fram till 2014, men nu finns det nya indikationer på att Europa kanske får ta del av PS4 samtidigt som alla andra.

Sony håller PS4-presentation på GDC

Vill erbjuda en överblick för utvecklare

Det har avslöjats att Sony Computer Entertainment America kommer att hålla en presentation för PlayStation 4 på årets Game Developers Conference senare i mars. Presentationen går under namnet "Overview of PS4 for Developers" och kommer att behandla tekniken i den nya konsolen ur ett utvecklingsperspektiv såväl som designmässigt.

Playstation 4 kommer inte blockera begagnade spel

Så du behöver inte sluta med att sälja, hyra eller låna spel

Det har florerat många rykten gällande Sonys nyligen presenterade Playstation 4 de senaste veckorna, där ett av de mest omtalade varit att maskinen kan komma att blocka möjligheten att spela ett spel på mer än en maskin vilket alltså skulle döda begagnatmarknaden för dess spel.

Se The Future of PlayStation här

Vi livestreamar nattens stora event

I natt kommer PlayStation 4 att presenteras för första gången. Sony arrangerar ett stort evenemang i New York under namnet The Future of PlayStation, vilket tyder på att det är just den fjärde stationära utgåvan av PlayStation som skall visas upp.

Sony går igenom PlayStations tidslinje

Inför avslöjandet av nästa konsol

I morgon, den 20 februari, är det tänkt att Sony ska visa upp PlayStation 4 på ett stort event i New York. Det är förvisso inte officiellt att det är just PS4 som skall visas, men allting tyder på det.

Nya prisrykten för PlayStation 4

Kommer konsolen att kosta 300 pund?

Brittiska tidningen The Times rapporterar att Sonys nästa konsol kommer att bli betydligt billigare än vad PlayStation 3 var vid sin lansering. En källa till tidningen påstår nämligen att PlayStation 4 ska hamna på 300 pund, jämfört med PlayStation 3 som kostade 425 pund vid lansering.

PlayStation 4 kan komma att streama PS3-spel

Är detta vad Gaikai kommer att användas till?

Ny dag, nya rykten kring PlayStation 4. Den här gången påstår Wall Street Journal att Sonys nya konsol kommer att kunna streama PS3-spel till den nya konsolen via Gaikai. Detta skulle i så fall även kunna gälla PS1- och PS2-spel, vilket skulle vara en lösning på frågan om bakåtkompabilitet på PlayStation 4.

Inget PlayStation 4 under årets E3

Kaz Hirai förnekar rykten

De senaste dagarna har det dykt upp flera rykten om att både Microsoft och Sony planerar att visa upp nya konsoler under årets upplaga av E3-mässan. Enligt Sony-höjdaren Kaz Hirai är detta dock inget mer än just rykten.

Sony arbetar med PlayStation 4

Sony arbetar med PlayStation 4

Nekades av Hirai för två månader sedan

Sony har bekräftat att de arbetar med en "framtida plattform" som ska följa PlayStation 3.

Sonys vice direktör och finanschef Masaru Kato avslöjade detta under ett konferenssamtal med investerare igår, när han blev tillfrågad varför kostnaderna har ökat för forskning och utveckling.

"PS3 har fortfarande ett fungerande produktliv för hemmamarknaden" sade han. "Men detta är en plattformverksamhet, så det gäller framtida planer - utvecklingen pågår så kostnaderna är inräknade där."

Läs vidare...