Pokemon White 2

Spotlight

Key events

Nu är det klart att den legendariska Pokémonen Meloetta kommer bli tillgänglig till Pokémon Black and White i mars. Detta via nedladdning från Gamestopbutiker runt omkring i USA, enligt ONM .

Nytt Pokémon till 3DS bekräftat

Pokémon X och Y släpps i oktober

Igår kunde vi rapportera att Nintendo hade ett stort avslöjande rörande Pokémon på gång i och med dagens Pokémon Direct-event. De höll sitt löfte och för en stund sedan utannonserades Pokémon X och Y till Nintendo 3DS.

Stort avslöjande om Pokémon i morgon

Satoru Iwata berättar på Pokémon Direct

Nintendo meddelar att ett stort avslöjande rörande Pokémon kommer att presenteras i morgon, tisdag. Klockan 12:00 svensk tid inleds eventet Pokémon Direct, som kan följas på denna länk. Eventet kommer att ledas av Nintendos chef Satoru Iwata.

Recension: Pokémon Black/White Version 2

Recension: Pokémon Black/White Version 2

Dags att fånga alla - igen...

Det har blivit dags att damma av dina gamla pokébollar för att än en gång försöka fånga samtliga små fickmonster i Pokémons knasiga värld. I Pokémon Black & White 2 - huvudseriens första numrerade del - får vi dock inte leta monster i någon ny region, utan vi får återvända till Unova som vi besökte i det första Black & White för ungefär ett och ett halvt år sedan.

Vi får tyvärr inte heller bekanta oss många nya monster, och bortsett från de som enbart går att få tag i via speciella evenemang innehåller årets spel enbart två nya monster - en för respektive version av spelet. Ändå har fjolårets regionala monsterdatabas Pokédex utökats från drygt 150 djur till 301, detta genom att ha plockat ihop fickmonster från diverse tidigare spel och spritt ut dem i spelet. Skillnaden är tyvärr väldigt tydlig då vi förra gången bjöds på mer än 150 helt nya djur och denna gång mindre än en handfull, vilket givetvis förtar mycket av nyfikenheten och spänningen från samlandet om du spelat de tidigare äventyren.

Men årets utgåvor innehåller en del positiva nyheter också. Unova-regionen, där äventyret utspelar sig, har förändrats en hel del och består nu av ett flertal nya städer och vägar medan de gamla områdena har fått sig rejäla renoveringar, precis som gymmen som i stort sett bytts ut helt.

Läs vidare...

PETA kritiserar Pokémon

Djurrättsorganisationen fortsätter attackera Nintendo

Den amerikanska djurrättsorganisationen PETA har återigen gått till attack på Nintendo och dess spel. Denna gång handlar det om Pokémon-spelen, och om hur djuren i de spelen tvingas bo i trånga Pokébollar och hetsas att slåss mot varandra. PETA jämför behandlingen med den som elefanter får utstå när de står fastlåsta i tågvagnar på väg till cirkusen för att uppträda.

Ny information kring höstens Pokémon

Nya funktioner och appar avslöjas

I höst släpps de nya delarna i Pokémon-serien till Nintendo DS. Pokémon Black Version 2 och White Version 2 lanseras den 12 oktober och i ett pressmeddelande har Nintendo avslöjat en rad nya funktioner till de båda spelen.

Pokémon Black and White 2 släpps i oktober

Seriens första numrerade uppföljare

I oktober är det dags för alla monstersamlare att återvända till Unova-regionen. Den 12 oktober släpps nämligen Pokémon Black 2 och White 2 i Sverige. De båda spelen är de första numrerade uppföljarna i seriens historia och kommer att bjuda på fler pokémons och nya områden att utforska.