Pokémon Go Nyheter

Den som väntar på något gott... Nästa vecka släpps till sist Pokémon Go Plus, du vet det knappliknande tillbehöret om du vill fånga Pokémons utan att plocka upp din telefon.

Förra helgen anordnades Pokémon World Championship i San Fransisco, där de bästa av de bästa pokémon-spelarna samlades för att göra upp i diverse tävlingar. I år var inte almänheten bjuden så för att inte exkludera sina fans har Nintnedo slängt upp en video där vi får följa Kit och Krysta från Nintendo Minute genom rum efter rum i de pokémon-smyckade hallarna, ta en kik:

Det allsvenska fotbollslaget Gif Sundsvall, även kända som Giffarna, har stött på ett ovanligt problem på grund av Pokémon Go. Det är nämligen så att den mycket eftertraktade Magmar har flyttat in på Giffarnas hemmaarena Norrporten Arena i centrala Sundsvall. Enligt Aftonbladet huserar den eldfängda pokémon mitt på planen och gör att horder av barn - stora som små - samlas inne på mattan.

Pokémon Go-utvecklaren förklarar varför de stängde ner tredjepartsappar

Och förklarar att den ökade svårighetsgraden är en bugg som ska fixas.

Pokémon Go-utvecklaren Niantic har varit under hård kritik det senaste för deras beslut att stänga ner tredjepartsappar som hjälper folk att hitta Pokémon. Detta har gjort att många slutat spela, speciellt om de bor i områden där Pokémon är mer sällsynta. Som på landet exempelvis. Det visar sig dock att Niantic tog detta beslutet för att frigöra utrymme på sin server för att kunna släppa spelet i Latinamerika.

Pokémon Go har blivit ett spel som är populärt i alla åldrar. Dock är det likväl många barn som spelar och eftersom det bor cirka 3000 sexualförbrytare i amerikanska delstaten New York, USA, har guvenören Andrew Cuomo bestämt att banna dessa för att skydda barnen. Detta rapporterar Huffington Post.

Det är ganska uppenbart att fenomenet Pokémon Go på hyfsat kort tid fångat världen i sitt gratisspelande nät, men för att vara gratis att ladda ner har spelet dragit in en löjligt stor summa pengar tack vare intäkter från App Store och Google Play.

Föräldrar lämnade sitt barn til förmån för Pokémon

När jakten på Snorlax är mer intressant än ditt 2-åriga barn...

Några menar säkert att något gått rejält snett när exempelvis Trafikverket går ut med varningar om Pokémon Go. Men det finns uppenbarligen något med spelet som stänger av folks rationella tänkande. Och det har nu kostat ett par från Arizona, USA, böter för vanvård av barn.

Nerdlist listar 19 märkliga Pokémon Go-möten

Har du varit med om något liknande?

Nördsajten Nerdlist gillar att lista udda saker. Senast i raden är deras "19 of the funniest Pokémon Go finds fans have shared with us" där de kort och gott radar upp 19 märkliga möten med Pokémon i Pokémon Go. Den fullständiga listan finner du här men vi har samlat ett par av våra egna favoriter:

Nu kan du inte fånga Pokémon på heliga platser

Känsliga områden kommer bli fredade.

Niantics Pokémon Go är en framgångssaga utan motstycke. Men resan har inte varit helt enkel och spelet har i omgångar fått skarp kritik för att det bland annat låtit spelare jaga Pokémon på ett förintelsemuséeum.

Folk döper deras barn efter Pokémon

"Detta är mina barn - Gastly och Kangaskhan...."

I kölvattnet efter Game of Thrones blev barn döpta till Jon, Sansa, Tyrion och Khaleesi. Och som det sig bör har folk blivit inspirerade av nästa stora grej. Du kan nog gissa vad detta kommer att leda till..

Okej, Magikarp är väl den kanske sämsta fisken i Pokémon-världen. Att det behövs horder, och åter horder, av den stackaren för att kunna utvecklas till den episka Gyarados i Pokémon Go gör inte det hela bättre.

Massor av Pokémon GO-hemligheter avslöjade!

Vi har listan som kommer ge dig ett övertag i spelet.

Gänget bakom fansidan Pokémon Fortress har grävt djupt i databasen, och hittat en massa information som är till nytta för Pokémon GO-spelare. Naturligtvis kan ingen garantera att informationen stämmer. Men det mesta tyder på att den är äkta.

Ung man letade Pokémons - överraskade par som hade sex

Men det mest förvånande är vad han gjorde sen.

En ung man från Neu-Ulm i Tyskland var ute och letade efter Pokémons i den lokala parken. Men istället för att fånga en Bellsprout, fann han ett par som förlustade sig i gräset. Efter att förgäves försökt få dem att sluta, så ringde den han polisen, som lyckades sära på paret.

79-årig tant vill spela Pokémon Go - på svenska

Varför inte en svenskspråkig version?!

Alla verkar spela Pokémon Go nu för tiden och här på redaktionen springer de flesta omkring som dårar efter de söta små djuren (förutom Petter som sitter inomhus och surar). Vissa verkar dock ha viljan att testa succéspelet, men saknar möjligheten.

Så här kontrollerar du serverstatus i Pokémon Go

Går spelet trögt? Det finns en lösning.

Att Pokémon Go konstant crashar är mer regel än undantag. Servrarna är helt enkelt alldeles för belastade och det är tydligt att Nintendo, The Pokémon Company och Niantic inte räknat med det virala fenomen som spelet faktiskt blivit.

Oinvigda kan lätt missta Pokémon Go-spelare för själlösa zombies som inte ser var de går. Två herrar i Encinitas utanför San Diego, USA, uppfyllde just denna fördom när de var ute på fickmonsterjakt. De var så uppslukade av spelet att de tillslut trampade ut för en klippa, föll 23 meter och räddningspersonal fick skynda dit för att hjälpa dem.

Vi var många som inte kunde hålla oss från att lägga labbarna på Pokémon Go (läs vår recension!). Men ni som inte orkade med proceduren att skaffa ett amerikanskt Itunes-konto kan nu skaffa spelet utan problem - för från och med i dag är Pokémon Go officiellt släppt i spelet.

Pokémon GO Plus-klockan är fullbokade innan den ens lanserats

Drömklockan för alla samlare släpps redan den 29 juli.

Pokémon GO Plus-klockan är ett smart tillbehör som hjälper dig att fånga Pokémons utan att du behöver stirra på mobilen hela tiden. Klockan vibrerar och lyser när du är nära en Pokémon och med ett enkelt tryck på en knapp kan du fånga den. Allt som behövs för att den ska funka är en mobil som är kompatibel. All information skickas via bluetooth.

Att kalla Pokémon Go för en succé är minst sagt en underdrift. Miljoner och åter miljoner människor världen över har fått Pokémon-feber och trots att spelet inte ens är officiellt släppt i Sverige ännu fylls vårt lands gator av folk som försöker fånga de små monsterna.

Det finns så mycket att skriva om Pokémon Go, så många historier att föra vidare. Exempelvis den om flickan som hittade en död man under sin promenad, eller den där folk börjat sprida nakenbilder med Pokémon. Det har gått så långt att amerikanskt förintelsemuseum funderat på att stoppa spelet helt.

Företag erbjuder sig att fånga Pokémon åt dig

Du ger dem din telefon, sen springer de...

Det låter som början på en polisrapport: Du ger din telefon och lite pengar till en främmande person som sedan springer iväg. Detta är dock snarare företagsidén bakom bolaget Pokewalk som erbjuder sig att fånga Pokémon åt dig i Pokémon Go.

Vi vet, det är mycket Pokémon Go-nyheter just nu. Det går dock inte att undvika då internet fullkomligt exploderar av nya grejer, hela tiden. Senast i raden är att Pokémon Go-spelare tydligen är hett villebråd för rånare. Nej, vi talar inte om Team Rocket.

Svensk lansering av Pokémon Go kommer att dröja

Det är bara att vänta, om du inte vill fula.

Redan i förra veckan släpptes Pokémon Go till iOS och Android i Australien, USA och Nya Zeeland (och det går riktigt bra!). En svensk release är dock inte att vänta inom en snar framtid då Nintendo bestämt sig för att pausa utrullningen.

19-åriga Shayla Wiggins från Wyoming, USA, spelade Pokémon Go i fredags då hon gjorde en obehaglig upptäckt. Shayla hade nämligen gått ner till floden Big Wind River för att leta efter Pokémon med vatten-element och istället för kulörta fickmonster hittade hon en död man. Han är fortfarande oidentifierad och flöt livlös runt i vattnet. Den lokala polisen misstänker inget brott utan tror snarare att det handlar om en olycka. En förundersökning är igång, dock.

Pokémon Go har inte släpps officiellt här i Europa ännu, vilket innebär att om du vill spela det så måste du ladda ner en apk-fil (på Android alltså) för att få tag i spelet utanför Google Play Store. Det verkar som att folk hittat en sådan fil full av malware som kan riskera att ta skicka viktig information till någon annan.

Att Pokémon Go drar in en jädra massa stålar är kanske inte helt oväntat. I länder som USA, Australien och Nya Zeeland, där det redan har släppts officiellt, så toppar det alla mobillistorna och är den mest inkomstbringande appen just nu.

Pokémon Go drar rejält med batteri

Se till att ha en laddare med dig.

Om du planerar att börja med Pokémon Go kan det vara en god idé att se till att du alltid har en laddningskabel med dig, alternativt en powerbank. Det har nämligen visat sig att mobispelet drar ohyggligt mycket batteri, detta då det nyttjar GPS och Wi-Fi samtidigt som 3D-grafik renderas.

Så här får du tag på Pokémon GO redan nu

Den supereffektiva lösningen på din olidliga väntan

Under natten har Pokémon GO börjat dyka upp runt om i världen (läs här!), men tyvärr får vi svenskar vänta ett tag. Däremot så finns det ett sätt att ta sig runt den här restriktionen ifall du är en Android-användare, nämligen med hjälp av en APK-fil.

Att Nintendo lurkar runt på mobilspelsmarknaden har nog inte gått förbi någon. Med Miitomo ute på marknaden och Pokémon Go på väg samt fler titlar i åtanke, så är det inte jättekonstigt att företaget vill öka sitt engagemang där ute. Men mjukvara verkar inte vara det enda - Nintendo är även, som det ser ut, sugna på att skapa spelkontroller för mobiltelefoner.

Nytt Pokémon kan komma i slutet av året

Pokémons 20-årsjubileum till ära?

Ett nytt Pokémon verkar vara på väg ifall vi ska tro på både rykten och budgetrapporteringar. Det är bland annat MetalDave som gjort kopplingen när han gått igenom den budgetrapporteringen som amerikanska nintendo visat upp. I slutet av året finns nämligen Pokémon 20th Anniversary game "Niji" med som release. Det är inte mycket att gå på utöver att order Niji betyder Rainbow på engelska.

Pokémon GO kommer till android och ios

Fånga Pokémon ute i riktiga världen

Har du drömt om att hitta Pokémon ute i vida världen? Vilken dum fråga egentligen. Klart du har. Tydligen har Nintendo och Pokémon Game Company förstått det också och har i samarbete med Niantic Labs tagit fram ett spel till Android och Ios som ska komma ut 2016. Nintendo har med andra ord tagit tummen ur och gör nu verklighet av deras löfte att producera mobilspel.