Pokémon Moon

Key events

Vad spelar vi i helgen (25-27 nov)

Vad spelar vi i helgen (25-27 nov)

Några Black Friday-fynd kanske?

Ingen i Sverige kände till Black Friday för bara några år sedan, och helt plötsligt har det blivit en julafton för alla spelälskare som vill fynda på en budget. Har du plockat upp några spel som du ska mysa med i helgen? Annars den här veckan har vi recenserat Dishonored 2 och berättat om vår kärlek till strategispelen. Men nu är det helg!

Petter Hansson Frank

Dota 2 är som de flesta kanske vet vid det här laget mitt go to-spel i alla lägen och jag gissar på att det lär bli samma sak i helgen. Ska dock jobba både lördag och söndag (om jag fått bukt med min förkylning tills dess) så det lär bli mindre än vad jag skulle ha spelat vanligtvis. Men ett par games per kväll lär det nog kunna bli i alla fall.

Läs vidare...

Red och Blue gör gästspel i Pokémon Sun/Moon

Nya spelet verkar vara fullt av nostalgiska möten

Gamefreak fortsätter att pumpa ut fler positiva överraskningar till Pokémon Sun/Moon. Inte nog med att spelet ser fantastiskt ut och känns oerhört nytt för serien, utan vi ska få nostalgi så det svämmar över med.

Pokémon Sun/Moon verkar skrota HM-systemet

Var de någonsin något mer än ett irritationsmoment?

Under gårdagen rapporterade vi om att Pokémon Sun/Moon nu finns att ladda ned som demo. Föga oväntat så har communityt varit snabba med att gräva fram så mycket de kan om själva spelet från filerna som finns med i demon.

Ny trailer för Pokémon Sun och Moon visar upp helt nya Pokémon

Ny trailer för Pokémon Sun och Moon visar upp helt nya Pokémon

Vi har trailern med all fakta om nyheterna.

Ännu ett gäng nya Pokémon är avslöjade, och antalet växer stadigt nu när Pokémon Sun och Moon snart har premiär.

I trailern nedan får vi bland annat möta två nya Pokémon Silvally och Kommo-o - som är av typen: Normal respektive Drake. Utöver det får vi se lite nya Alola-former. Det är svårt att inte längta till den 23 november när spelen släpps.

Njut nu av lite härlig sommar i trailern:

Läs vidare...

Förra helgen anordnades Pokémon World Championship i San Fransisco, där de bästa av de bästa pokémon-spelarna samlades för att göra upp i diverse tävlingar. I år var inte almänheten bjuden så för att inte exkludera sina fans har Nintnedo slängt upp en video där vi får följa Kit och Krysta från Nintendo Minute genom rum efter rum i de pokémon-smyckade hallarna, ta en kik:

FeatureVad spelar vi i helgen (26-28 aug)

Gissa vilket MMORPG som släpper ny expansion?

I veckan har vi fortsatt rapportera från det vi sett och upplevt på förra helgens Gamescom. Dessutom har vi rasat mot i-landsproblem, recenserat Deus Ex. Mankind Divided och skrivit om HeatoNs medverkan i tv-programmet Mästarnas mästare. Så till helgen slappnar vi av till detta:

Pokémon Sun och Moon har fått en ny fräsig trailer

Igår skrev vi om ett gäng nya pokémons som du kan upptäcka i Pokémon Sun och Moon och nu har en ny trailer landat som visar upp en hel del - plus de nya ondingarna.

Borta är Team Rocket och de andra töntarna och här kommer Team Skull som... inte är så mycket tuffare. Den här gången är det dags att puckla på ett gäng gothare, verkar det som.

Läs vidare...

Folk döper deras barn efter Pokémon

"Detta är mina barn - Gastly och Kangaskhan...."

I kölvattnet efter Game of Thrones blev barn döpta till Jon, Sansa, Tyrion och Khaleesi. Och som det sig bör har folk blivit inspirerade av nästa stora grej. Du kan nog gissa vad detta kommer att leda till..

Här kommer en ny Pokémon-trailer - På engelska

Här kommer en ny Pokémon-trailer - På engelska

Bekanta dig med de nya fickmonsterna och lite till.

Det var häromdagen som Nintendo släppte lös en ny trailer till Pokémon Sun/Moon där nya fickmonster presenterades. Nu har företaget publicerat en engelsk variant av den som du kan se nedan. Där får vi veta lite mer om var och en:

Pokémon Sun och Moon kommer till 3DS den 23 november i år.

Läs vidare...

Pokémon-läcka avslöjar nya bisarra designer

Stor fisk, liten drake. Insektsbox.

En dröjs med nya monster från årets Pokémon Sun/Mon har läckt online. Och de ser... inte jättebra ut. Nog för att designen många gånger fått ofantligt mycket skit (Vanillite, vi tittar på dig!) men det här tar faktiskt priset.

E3 2016: Pokémon Sun och Moon får ny trailer

E3 2016: Pokémon Sun och Moon får ny trailer

Glöm inte lanseringsdatumet.

Under Nintendos konferens har The Legend of Zelda: Breath of the Wild fått allra mest utrymme. Förutom det fick även Pokémon Sun och Moon rejält med plats där det visades gameplay och en ny trailer från 3DS-liren.

Båda spelen kommer bli tillgängliga den 18 november 2016.

Glöm inte att kika in vår saftiga E3-hubb med all info kring veckans händelser.

Läs vidare...

Den 23 november kommer nästa generations Pokémon till Nintendo 3DS - nämligen Pokémon Sun och Moon. Spelens nya legendariska Pokémon ser, så här på förhand, riktigt trevliga ut och nu har Nintendo släppt en trailer med lite mer information. Namnen på dem är för övrigt Solgaleo och Lunala.

Dedikerat fan gör gosedjur av Pokémon-startern Rowlet

Ta inspiration av detta, Nintendo!

Tidigare i veckan avslöjade Nintendo lanseringsdatum för Pokémon Sun och Moon, vilka starters vi får i början av spelet, samt hur gameplayet ser ut. Tydligen hade utannonseringen så stor inverkan på fansen att en till och med redan kastat ihop ett eget gosedjur.

Nintendo visar upp stekhet gameplay från Pokémon Sun och Moon

Pokémon firar 20 i år, och Nintendo firar det såklart med två nya spel i serien - Sun och Moon. Tidigare har vi inte vetat speciellt mycket om de kommande liren förutom dess namn och logotyper. Men nu har vi fått en video som visar upp vilka starter-Pokémons vi kan välja mellan i de två spelen, bland mycket annat.

Först ut är Rowley, en ugglaliknande sak av gräs/flyg-sorten. Sedan eldkatten Litten och till sist sälen (typ) Poppolio som självklart är en vatten-Pokémon.

Utöver detta får vi i den korta gameplayvideon veta att det nya området heter Aloha Region och att spelen släpps den 18 november till 3DS. Här har du videon:

Läs vidare...

Pokémon Moon och Pokémon Sun utannonserade

Nästa generation är här.

Japp, ryktet stämde. Under eftermiddagens Nintendo Direct utannonserade Nintendo två nya Pokémon-spel: Sun och Moon. Mer än så fick vi dock inte veta, annat än att spelen släpps julen 2016 och kommer finnas tillgängligt på nio olika språk.

Igår meddelade Nintendo att de skulle visa en ny Nintendo Direct-sändning på fredag kl 16.00, denna gång med fokus på Pokémon. Många (däribland undertecknad) har spekulerat i om det länge beryktade Pokémon Z skulle visas upp då, men nu har det dykt upp ledtrådar som föreslår något annat.