Pro Cycling Manager 2015

Ett managerspel som nog mest bara tilltalar de allra mest inbitna cykelfanatikerna.

Recension: Pro Cycling Manager 2016

Recension: Pro Cycling Manager 2016

Petter har lekt taktiker på Frankrikes landsvägar.

Managerspel har aldrig riktigt passat mig, trots att jag gärna velat tro motsatsen. Alla vill väl se sig själv som en framstående taktiker, någon som kan dra i flera trådar samtidigt och leda en grupp människor till framgång. Samma sak gäller mastodontstrategispel som Hearts of Iron och Europa Universalis. Även där skulle jag gärna vilja vara tidernas största skrivbordsgeneral och krossa allt i min väg, men tyvärr brukar orken tryta någon timme in i spelet och jag ger upp.

Det därför oerhört motigt att ta mig an Pro Cycling Manager 2016. Inte nog med att det alltså är ett sådant där matigt managerspel utan det handlar även om cykling, något jag egentligen fått nog av efter att ha tvingat mig igenom Tour de France 2016. Men jag bestämde mig för att ge det en chans, ja eftersom jag måste då jag tagit på mig att recensera det.

Pro Cycling Manager är precis som vilket annat managerspel som helst. Det gäller att välja ett lag, träna sina cyklister, hålla koll på ekonomin, värva personal och så vidare och så vidare. Det här är alltså till mångt och mycket en textbaserad historia, där vi med hjälp av olika flikar hittar de saker som måste göras.

Läs vidare...