Rainbow Six: Siege

Trots saknaden av en singleplayer-kampanj levererar Rainbow Six: Siege ett smart och fartfyllt FPS som lever upp till tidigare spel i serien

Key events

Andra årspasset detaljeras för Rainbox Six: Siege

Se vad nästa drös material kommer innehålla.

För två veckor sedan meddelade Ubisoft att taktiska shootern Rainbow Six: Siege kommer få mer material under ytterligare ett år. Vid tillfället gavs inte många detaljer, utan dessa har istället kommit nu.

Vi har inte riktigt kunnat släppa E3 än så under veckan publicerade vi några av våra favoritgrejer från mässan. Dessutom fick vi äntligen ta en stor titt på Mighty No. 9 som äntligen (?) kom ut i veckan. Men nu är midsommarhelgen här och stora delar av redaktionen passar på att vara lite lediga i diverse sommarstugor och regniga partytält. Har vi tid över för tv-spel kan det bli något av detta:

Ubisoft avtäcker Rainbow Six Siege - Dust Line

Den mest förstörbara kartan hittills avtäcks.

Det nya materialet Dust Line har avtäckts för Rainbow Six: Siege. Med materialet följer en ny karta i mellanöstern och två nya operators. Den nya kartan Frontier är den mest förstörbara hittills, vilket lär glädja många.

Fuskarna är ett stort problem i Ubisoft-skjutaren Rainbow Six: Siege. De har blivit så pass mycket trubbel att fransmännen nu fått nog och utökar därför insatsen för att stävja de som går otillåtna genvägar. Så här skriver de på det officiella forumet:

Han kastar granater som en sopa i Rainbox Six Siege

Bygg raketer i Just Cause, flyg högt i Ass Creed och mycket annat i Kotakus Highlight Reel.

Det är inte lätt när det är svårt. Eller när man har nå djävulsk otur. Som när en spelare kastar en granat i Rainbow Six Siege och den studsar tillbaka och tar död på spelaren själv. Argh!

Recension: Rainbow Six: Siege

Recension: Rainbow Six: Siege

Gabriel har skjutit, räddat gisslan och stört sig på neonrött blod i nya Rainbow Six: Siege.

Med barrikaderade dörrar och golv täckt av taggtråd, sitter alla i spänd tystnad. Medan någon läser av hjärtslagen genom väggen, lyssnar resten av laget efter minsta tecken på liv. Motståndarna smyger in, sätter upp en explosionsmatta på väggen... och där är matchen igång.

Detta är det vanligaste upplägget i det nya Rainbow Six: Seige. Oavsett om du ska skydda en bomb, en tunna med kemikalier eller en gisslan är standardteknikerna samma i det första läget; fem mot fem. Det kanske låter enformigt och tråkigt, men ingen match är exakt likadan. När planeringsfasen är över kan vad som helst hända. Ena laget kan attackera från alla möjliga håll, eller irra runt på helt fel bit av kartan tills tiden går ut.

Förutom fem mot fem är även det klassiska Rainbow Six co-op-läget "Terrorist Hunt" tillbaka, och i Siege skiner det. Upplägget är i princip detsamma som i det andra läget förutom att du spelar mot ett lag av förvånansvärt smarta AI. Istället för att bara stå där så utnyttjar AIn rummet. I alla fall majoriteten av tiden. På den lägsta nivån kan man enkelt skjuta, springa runt en hylla och sedan attackera den väldigt förvirrade roboten i ryggen, men ser den dig är det kört för då kickar programmeringen igång.

Läs vidare...

Här är den mäktiga lanseringstrailern för Rainbow Six Siege

Den senaste delen i Rainbow Six-serien är härmed släppt på Playstation 4, Xbox One och PC. I Tom Clancy's Rainbow Six Siege leder du så kallade operatörer genom tuffa gisslanförhållanden och endast genom noggrann planering och strategi kan seger uppnås. Matcherna spelas fem mot fem i olika spellägen som varvar infiltration, bepansrat försvar och intensiva eldstrider.

Kika tillbaka för att inte missa vår recension av titeln inom kort. Tills dess, blicka nedan för trailern:

Läs vidare...

Rainbow Six: Siege-betan är uppskjuten

Rainbow Six: Siege-betan är uppskjuten

Kodkrångel försenar releasen.

Det var igår som den öppna Rainbow Six: Siege-betan skulle ha rullat igång. I sista sekund ställdes den dock in, och skälet är att matchmakingen inte fungerade som den ska. Eller rättare sagt; spelare kopplades ner och det var utdragna väntetider vid anslutningen.

Problemet sägs ha uppstått i samband med uppdatering av kod alldeles nyligen, enligt uttalande från Ubisoft. En lösning är på gång, till och med nära, och detta ska inte påverka spelets release på tisdag.

Läs vidare...

Rainbow Six: Siege-betan körs i 1080p på PS4 och 900p på Xbox One

Rainbow Six: Siege-betan körs i 1080p på PS4 och 900p på Xbox One

Som vanligt drar Microsofts konsol det kortaste strået.

Den öppna Rainbow Six: Siege-betan startar som bekant idag och Ubisoft har därför delat med sig av lite fler detaljer. På spelets hemsida framkommer det att Playstation 4-versionen lirar i smäckra 1080p medan Xbox One får nöja sig med 900p.

Upplösningen är samma som under förra betan och då spelet närmar sig release lär det förbli så. Vår förtitt kan du läsa här.

Tack, Gamespot.

Läs vidare...

Snart startar den öppna betan av Rainbow Six Siege

Om ungefär ett par veckor får vi återigen stifta bekantskap med den taktiska skjutarserien Rainbow Six med dess senaste titel Siege. Dessförinnan vill utvecklarna dock gärna ge spelarna tillfälle att testa spelet ytterligare i en ny, öppen beta.

Betan kommer löpa från den 25 till 29 november på både konsoler och PC. Genom detta så har spelarna möjlighet att förladda spelet den 23 november och de som deltog i den stängda betan tidigare i höst kommer kunna hoppa in i den öppna betan en dag före alla andra. Huvudspelet kommer ge tillgång till 20 spelbara operatörer och i den öppna betan får spelarna tillgång till 14 av dessa. Vidare ska pvp-lägena "Secure area" och "bomb" finnas spelbara, tillsammans med pve-lägena "Disarm bomb" och "Terrorist hunt".

Spelarna kommer att kunna spela på tre olika kartor - Hereford, House och Kanal - varav de två första även fanns i den stängda betan.

Läs vidare...

Säsongspasset hos Rainbow Six Siege detaljeras

Mängder material väntas efter lansering

Om lite mer än ett par veckor släpps Rainbow Six Siege och Ubisoft påminner oss om att ett helt år av nytt material kan väntas för spelet efter dess lansering. Råkar du äga säsongspasset så får du tillgång till hela kalaset och dessutom lite tidigare än alla andra.

Så här bra PC behöver du för Rainbow Six: Siege

Ubisoft delar med sig av systemkraven.

Den 1 december är det dags att skjuta vilt i Ubisofts Rainbow Six: Siege. Igår släpptes systemkraven och nedan ser du vilka komponenter som behövs för att maxa spelet, samt vilka som är nödvändiga för att det ens ska funka.

Rainbow Six: Siege-betan blev en succé - nu förlängs den

Det var tänkt att den just nu pågående betan för Rainbow Six: Siege skulle avslutas idag. Nu har Ubisoft dock meddelat att så inte blir fallet, och att man förlänger den med tre hela dagar. Nytt slutdatum blir alltså på söndag.

Detta innebär att du-har-ju-hela-helgen-på-dig att leka terroristdödare. När betan är slut blir nästa spelchans i december när spelet släpps till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Läs vidare...

Den nya trailer för Rainbow Six: Siege visar nya funktionen Art of Siege

Lanseringsdatumet för Rainbow Six: Siege höll sig inte till oktober, utan flyttades istället fram till december. Snart är det däremot dags för den stängda betan, samt introduceringen av community-plattformen Art of Siege där strategier och taktik kan diskuteras och bemästras.

Du kan registrera dig här för att genomgå den första delen i träningsprogrammet, "Field Training". Spelarna får här chansen att visa sina förmågor gällande strategi och beslutsfattning, där endast den bäste blir inbjuden till spelets stängda beta senare i september.

Den andra delen - Wall of Tactics - rullar igång i samband med betan och spelarna har här möjligheten att dela med sig av sina taktiker och rösta på de bästa strategierna från andra spelare.

Läs vidare...

Nvidia och Ubisoft ger bort betakoder till Rainbow Six: Siege

Under mars månad kunde spelare anmäla sig för alpha-versionen av Rainbow Six: Siege, vilket en månad därefter mynnade ut i vår förtitt på spelet.

Efter alpha kommer då såklart den stängda betan, och om du inte redan råkar sitta på en kod så har Nvidia och Ubisoft enats om en deal att dela ut betakoder. För att ansöka om en kod lämnar du ditt intresse här, men vänta inte då betakoderna gäller för ett visst antal. Den stängda betan kommer att gå live den 24 september.

Rainbow Six: Siege skulle släppas nästa månad, men har skjutits fram till den första december på Playstation 4, Xbox One och PC.

Läs vidare...

Vi hoppades på att få spela spelet i oktober, men Ubisoft har nu sagt att de har valt att putta fram datumet för Rainbow Six: Siege till den första december för alla regioner. Siege har genomgått en stängd alpha och haft demo-sessioner under E3 och Gamescom, och för Ubisoft har spelarnas feedback varit högst nödvändiga.

Spela betaversionen av Rainbow Six: Siege för en god sak

Spela betaversionen av Rainbow Six: Siege för en god sak

Förspela taktisk skjutare och skänk en slant, varför inte?

Extra Life är en icke-vinstdrivande organisation vars syfte är att stötta sjuka barn i USA när föräldrarnas plånbok inte räcker till. Extra Life har nu tillsammans med Ubisoft startat ett samarbete som förhoppningsvis kan skjuta in en god slant till dessa välgörare. Alla som skänker 6 dollar eller mer till Extra Life får tillgång till den stängda betan för Rainbow Six: Siege. Säga vad vi vill om Ubisoft men detta projekt måste ändå anses vara ett fint initiativ.

Den stängda betan blir tillgänglig den 24 september. Kom igen nu, spela och gör nytta!

Tack till Destructoid.

Läs vidare...

FeatureSå här var Ubisofts presskonferens

The Division, Rainbow Six: Siege, Assassins Creed: Syndicate och Aisha Tyler.

Det fanns mycket som talade emot Ubisoft inför deras E3-presskonferens. Assassins Creed: Unitys minst sagt buggiga release förra året och kritiken mot Watch Dogs för två år sedan har gjort många, med rätta, misstänksamma mot Ubisofts hajpapparat.

Möt FBI-teamet från Rainbow Six: Siege

Det här är FBI-teamet bakom Rainbow och det här är deras specialiteter.

Rainbow hör till de bästa av de bästa vad gäller specialenheter inom terroristbekämpning över hela världen. I fallet gällande kommande Rainbow Six: Siege stiftar vi bekantskap med FBI SWAT-divisionen av teamet och deras bräckningsförmåga i en nysläppt trailer. Här är medlemmarna som introduceras:

FeatureFörtitt: Rainbow Six Siege

Alex har opererat multiplayer i kommande storspelet

Rainbow Six får anses vara en långkörare i spelsammanhang. Seriens intåg skedde redan 1998 på PC, och bantades ned något till Playstation och Nintendo 64 året efter. Kvalitetsmärkta av den nu bortgångne författaren Tom Clancy roade de operationsfokuserade actionspelen spelare världen över. Själv var jag aldrig tillräckligt nyfiken för ens doppa i tårna, så Siege blev faktiskt mitt allra första möte med serien.

Mer gameplay visas från Rainbow Six: Siege

Mer gameplay visas från Rainbow Six: Siege

En ny trailer har släppts från höstaktuella Rainbow Six: Siege.

Tiden går fort! För snart ett par veckor sedan meddelade vi att möjligheten fanns att anmäla sitt intresse för alpha-versionen av Rainbow Six: Siege. Nu har en ny trailer släppts från spelet med nytt gameplay som lägger extra fokus på det taktiska spelsättet Operator - En mycket viktig del i försvar och attack av kartans olika punkter.

Rainbow Six: Siege kommer att lanseras på Xbox One, PS4 och PC i höst. Undertecknad längtar.

Har vi några här som har spelat alphan?

Läs vidare...

Nu har Ubisoft berättat att de inom kort kommer öppna upp en alpha inför deras kommande spel Rainbow Six: Siege. Om det är någon av er som är sugna på att vara med och testa så kan ni anmäla er redan nu. All information om detta kan hittas via den här länken.