Rocket League

Rocket League får en ny gratis-arena

Dags att ta sig vatten över huvudet

I Oktober är det dags för ännu en uppdatering till Rocket League. Den här gången handlar det om en gratisuppdatering som kommer inkludera en ny arena vid namn AquaDome som har ett vackert undervattenstema. Arenan kommer att finnas med i den vanliga spellistan samt i turneringssammanhang.

Vem hade kunnat ana att ett spel med fordon som spelar fotboll kunde ha blivit en så massiv succé som det har blivit? Detta lär svida en hel del för EA som faktiskt tackade nej under 2011 till att ge ut Rocket League. Enligt en rapport från IGN är EA nu ute efter "nästa Rocket League" i och med EA Originals, vars fokus är indietitlar. Ett spel som avtäcktes för EA Originals under årets E3 var Fe från göteborgsstudion Zoink.

Rocket League säljer snuskigt bra

Som motorolja en varm dag?

Här på redaktionen älskar vi Rocket League och vi vet att vi inte är ensamma om det. Enligt en rapport från Forbes så har det spektakulära bilfotbollsspelet dragit in hela 110 miljoner dollar i försäljning. Härligt!

Eurogamer Live: Rocket League - Eurogamer SE vs Eurogamer DK

Vi utmanar danska Eurogamer i Rocket League i en extrastream ikväll. Följ matchen där pølse möter köttbullar.

Det finns mycket vi kan tolerera, men att danskar skulle vara bättre än oss i något är inte en av de sakerna. Oavsett vad det gäller. Därför låter vi rivaliteten göras upp på planen så vi slipper blodspilla.

Rocket League möter basket i ny trailer

Tidigare i mars kunde vi tala om att ett nytt basketläge hade bekräftats för omåttligt populära Rocket League. Nu får vi en ny trailer där gameplay visas ihop med ett lanseringsdatum för spelläget. Spelläget blir tillgängligt så snart som den 26 april.

Läget heter "Rocket League Hoops" och lägger helt enkelt till två basketkorgar och den helt nya arenan "Dunk House" där näten kan användas som ramper eller för att studsa bollen taktiskt.

Läs vidare...

The Pixel Kingdom är en Youtube-kanal som älskar både Nintendos vrålåkare Mario Kart och Rocket League. Därför har de gjort en video där klassiska karaktärer från svampriket gästspelar bilfotbollen och resultatet är fantastiskt.

Förra månaden meddelade Microsoft att de kommer tillåta spel mellan Playstation 4, Xbox One och PC i framtiden, och nu har ID@Xbox europeiska chef Agostino Simonetta understrukit deras inbjudan till de andra plattformarna. I en intervju med våra kollegor på brittiska Eurogamer säger han "any title that wants to update their game to include cross-network play, any title that wants to launch soon and take advantage of that, we're ready".

Det sinnessjukt beroendeframkallande fotbollsspelet med bilar Rocket League finns just nu bara att köpa digitalt, men det blir det snart förändring på. Psyonix har nu bekräftat att Rocket League på skiva släpps till Playstation 4 och Xbox One den 24 juni. Perfekt för de där mysiga sommarkvällarna alltså.

Vår engelska systersida Eurogamer.net rapporterar idag att Microsoft är villiga att möjliggöra framtida spel mellan Xbox One, PC och Playstation 4. För tillfället rör det sig mest om mindre indietitlar men bossen för ID@Xbox, Chris Charla, utesluter inte att detta ska kunna sträckas till att innefatta även större spel. Utvecklare har i alla fall fått möjligheten att programmera in så att spel över konsol- och nätverksgränserna går att genomföra.

Det var i januari som vi rapporterade att andra säsongen av Rocket League skulle sparka igång i februari. Nu har det alltså skett och säsongen inleds med en patch som introducerar flera nya föremål och nytt rankingsystem.

Rocket League har blivit en oväntad succé. Förutom att ha dragit in hisnande 50 miljoner dollar (med en budget på två miljoner dollar) har spelet nu passerat tio miljoner spelare. Detta avslöjades via spelet officiella Twitter-konto:

Rocket League kommer till Xbox One

I februari får Xbone också spela rallyfotboll

Under Game Awards passade utvecklaren Psyonix på att utannonsera att deras vilt populära multiplayerspel Rocket League även kommer till Xbox One i februari.

Gratismaterial och Hockey i Rocket League

På med dubbdäcken och tomteluvan

Succén med Rocket League var ett faktum efter att spelet släppts på PS Plus. Senast släpptes DLC-paketet Chaos Run som för Rocket League till en plats med postapokalyptiskt tema.

Pimpa din bil i Rocket League med Fallout-maskot

Vault Boy kommer att göra racingfotbollen lite roligare.

Rocket League, spelet där du spelar fotboll med bilar, kommer att få en trevlig uppdatering. Det är utvecklaren Psyonix som twittrat om att alla som spelar spelet kommer att få en Vault Boy-maskot att hänga på bilantennen. Detta i och med nästa uppdatering.

Nästa månad kommer en gratis uppdatering att släppas till fotbollsbilsspelet Rocket League som utlovar en hel del nyheter. Bland de största verkar vara så kallade "mutators" där vi kan ändra på spelplanen på olika sätt. Moonball, som en av dem heter, sänker gravitationen så att bilar och bollar svävar omkring som vore de på månen. Andra spelsätt är Cubic som gör bollen fyrkantig och Demolition som verkar få den att sätta av explosioner där den landar.

Rocket League åker Tillbaka till Framtiden

Om du förstår vad jag menar (blink blink)

Enligt Tillbaka till Framtiden 2 så skulle vi ha haft hoverboards och flygande bilar vid det här laget. När detta tyvärr inte har hänt så kan vi dock istället glädja oss åt att Rocket League har tagit tillfället i akt att introducera ett visst fordon du bör känna igen från alla tre filmerna.

Fira Halloween med Rocket League under oktober

Alla vet att lysande pumpor kör allra bäst

Oktober betyder den nära förestående Halloween-högtiden och vem gillar inte den? Utvecklarna bakom omåttligt populära Rocket League - Psyonix - gillar Halloween så mycket att de under begränsad tid kommer att slänga in material på temat i spelets garage.

Månadens Playstation Plus-spel för September 2015

Se vad resultatet av första Vote to Play blev.

Efter att Sony utannonserat Vote to Play så har vi på Eurogamer Sverige jobbat hårt för att se till att Zoink Games och deras Zombie Vikings. Tyvärr gick det inte hem för den svenska studion som fick bana väg för Grow Home som blev framröstad till månadens Playstation Plus-spel till PS4 med hela 44% av rösterna. I ett kort meddelande tackar de för rösterna de fått. Vi på Eurogamer kan bara säga grattis.

I oktober kan du tjäna pengar som Nosgoth-spelare

Är du bland topp 100 så kan du kamma hem cash

Om du har fått in snitsen på pvp-spelet Nosgoth sedan dess lansering i januari, så kanske du även kan tänka dig att bli en av de bästa spelarna? Square Enix och utvecklarna Psyonix har nämligen utannonserat att första säsongen av Nosgoth Leagues kommer gå av stapeln den första oktober, 2015.

Rocket League har laddats ned 5 miljoner gånger

Racing där vare sig körkort eller vett behövs

För ett par veckor sedan kom Rocket League ut och släpptes i samband med detta gratis till PS Plus-användare. Spelet har sedan dess bara ökat i popularitet och vi har även gjort en video där Alex smiskar Robins stötfångare och visar därmed var skåpet ska stå. Vissa av oss hoppas redan på en ny match.

Rocket League får en extra arena - gratis

Årets hittills mest positiva överraskning blir ännu bättre!

I slutet av förra veckan kunde vi njuta av se redaktionschefen Robin Stjernbergs utsöndra diverse svettpärlor när han blev fullständigt förödmjukad i Rocket League. Nu har spelets officiella twitter skvallrat om att det snart kommer att släppas en ny spelbar arena till spelet. Denna arena vid namn "Utopia Coliseum" kommer att vara helt gratis.

Robin vs Alex: Avsnitt #1 - Rocket League

Se Eurogamer Sveriges redaktionschef åka på så mycket pisk att det är löjligt.

Vissa människor är dåliga på spel. I det här fallet är det Robin, sajtens redaktionschef (undertecknad) som är snuskigt dålig på indieliret Rocket League.