Sea of Thieves

Vem vill inte vara en pirat? Segla världshaven, mata folk till hajarna och känna de fria vindarna slå mot ansiktet. Rare (du vet, de som en gång gjorde grymma spel till Nintendos maskiner) arbetar just nu på Sea of Thieves - ett piratspel som verkar bli rätt härligt.

Både jag och vår käre snarkande chefredaktör Andréas (fyfan, Andréas, fyyyfan) var på i Köln, Tyskland i veckan och besökte Gamescom. Horder av förtittar, intervjuer och artiklar är därför på väg. Jag testade bland annat att bli fjärtad i ansiktet i Ubisofts bås.

Rare arbetar just nu på ett piratspel där ni måste samarbeta för leta skatter och kriga mot andra piratklaner. Under E3 visade utvecklarna upp lite mer från spelet och för oss som börjar bli riktigt taggade på att dra på oss ögonlappen pratade Rare under Comic-Con förra om spelet.

Med tanke på att E3 är en av världens största spelmässor, med horder av företag, PR-folk och gäster som gör allt för att få lite härliga spelprylar gratis från golvets alla bås så är det inte konstigt om saker ballar ur. Våra kollegor på brittiska Eurogamer slängde ihop en videolista på sex stycken av dessa, som du verkligen bör spana in. Och ja, VR-porr är en av dem, precis som de konstiga dansande djuren på Ubisofts presskonferens.

Xbox Play Anywhere - Här är den kompletta listan

Microsoft ger lite kärlek till Windows 10-spelarna.

En av nyheterna på E3-mässan i år var ett nytt koncept från Microsoft som innebär att när man köper vissa utvalda spel så betalar man för det en gång och kan sedan spela det på flera plattformar utan extra kostnad. Du får också möjligheten att spela ett spel och sedan fortsätta på en annan Xbox One eller PC. Det gäller dessutom alla dina sparade spelprestationer, speltillägg och achievements.

Rares kommande piratspel Sea of Thieves ser ut att bli ett mysigt äventyrslir för hela familjen. Men trots att det redan visades upp under förra årets E3, och vi fick se en del gameplay under Microsofts presskonferens verkar vi inte få roffa åt oss piratsimulatorn (nåja,inte så mycket simulator men ändå) förrän ungefär februari nästa år.

Phil Spencer: Scorpio är en 4K-konsol

Xbox-chefen har blivit intervjuad.

Under Microsofts E3-konferens presenterade företaget inte bara en, utan två nya konsoler - nämligen Xbox One S och Project Scorpio. Nu har våra brittiska kollegor intervjuat Xbox-chefen Phil Spencer. På frågan om vilka som är den tänkbara målgruppen för Scorpio så svarade Spencer så här:

E3 2016: Rare visar upp gameplay av Sea of Thieves

Förra året på E3 fick vi se en utannonseringstrailer för Rares nästa spel Sea of Thieves, och under årets Microsoft-presentation fick vi äntligen se hur det ser ut när vi spelar det. Du kommer bland annat kunna bli full! Kommer vi ha lika roligt som de som spelar i videon måntro? Hoppas!

Tyvärr följde inget releasedatum med den nya speltrailern.

Glöm inte att kika in vår saftiga E3-hubb med all info kring veckans händelser.

Läs vidare...