The Sims 4

EA tar bort könsrestriktioner från The Sims 4

Ännu ett stort steg för HBTQ+ inom spel.

The Sims har alltid varit ett väldigt öppet spel med många möjligheter. Redan i The Sims 1 från år 2000 var det möjligt med homosexuella relationer med giftemål tillagt i The Sims 3. Spelserien har alltid varit relativt HBTQ+ vänligt men nu tar de nästa steg.

EA utökar föräldraledigheten för sina anställda

En självklarhet för oss svenskar, men ovanligt för amerikanerna.

EA, skaparna av FIFA, The Sims, och mycket annat, är kända för att vara bland de värsta företagen att jobba för i USA. Nu har EA gjort något så ovanligt som att låta nyblivna föräldrar vara hemma med sina barn i hela tio veckor.

The Sims 4: Get Together-expansionen skjuts upp

The Sims 4: Get Together-expansionen skjuts upp

Nåja, mer tid att spela Fallout 4 då!

Lanseringen av den senaste expansionen till Sims 4, Get Together, har försenats till den 8 december. Detta meddelar EA Maxis i ett inlägg på sin hemsida, där de berättar att förseningen beror på utvecklarnas önskan att göra spelet "så bra det bara kan bli". Den extra tiden ska de använda till att slipa det existerande materialet i expansionen, samt lägga till nya grejer som ni kan läsa om här.

Get Together ger dina simmar möjligheten att resa till staden Windenburg för att festa, sörpla kaffe på caféer och...ja, leva livet. Jag vet inte, ni kan läsa mer här om ni är intresserade. Ytligt, kan tyckas, men samtidigt är det väl just det som gör The Sims så bra.

Har ni The Sims-abstinens kan ni för övrigt kolla på den här briljanta crossovern mellan The Sims och Pokémon. Seriöst, det är värt det. Bara gör det.

Läs vidare...

Det är svårt att inte bli patriotisk en dag som den här. EA har precis avslutat sin Gamescom-sändning och vi var nog många i det här avlånga landet som noterade att mer än hälften av alla presentatörer på scen kom från Sverige (och så en från Island, men det är ju praktiskt taget svenskt eller hur?). I övrigt var det en rätt tråkig sändning som EA bjöd på - åtminstone i termer av nyheter. Inte mycket nytt visades upp, nämligen, men även om vi inte blev speciellt överraskade så blev vi ändå rätt glada. Mycket av det som visades ser rätt bra ut, trots allt.

Entusiast släpper universitetsmodd till The Sims 4

Plugga, plugga, plugga. Och nå stjärnorna.

Skulle du vilja skicka dina simmar till universitet och ge dem en högre utbildning? Fram tills nu har detta varit omöjligt, men moddaren Simmythesim har med sin modd "Get to College" just introducerat detta. Med modden kommer nya features och du kan se dem alla nedan:

Recension: The Sims 4 Dags att Jobba

Recension: The Sims 4 Dags att Jobba

Malin har utvärderat en arbetsmarknad Sverige bara kan drömma om.

Bland de expansioner som de hängivna The Sims-spelarna efterfrågar mest när en ny titel släpps står arbetsuppföljaren alltid högt upp på listan. När The Sims 4 släpptes så var ett högt ringande klagomål avsaknaden av karriärsval. Efter många små patchar, så som återinförandet av spöken och pooler, släppte EA tillslut nyheten om den första stora expansionen. Av hög efterfrågan stod det självklara valet på ett spel innehållande fler karriärsmöjligheter, och snart presenterades The Sims 4 - Dags att Jobba. Spelet gav nu spelaren tillgång till fyra helt nya karriärsmöjligheter; Livsviktig doktor, snokande detektiv, excentrisk vetenskapsman eller som kapitalistisk butiksägare. Detta tar oss till Louvisa, den geniala konspirationsteoretikern.

Louvisa kommer en dag på att hon ska bli en kvinna av vetenskapen. Tursamt nog speglar inte den simliska arbetsmarknaden den svenska arbetsmarknaden, och allt Louvisa behöver göra är att ta på sig aluminiumhatten, ringa arbetsförmedlingen och skriva upp sig. Klockan 10:00 på måndagen är hennes första arbetsdag. När klockan slår 10:00 får jag, spelaren, välja ifall jag vill följa med henne till jobbet eller låta henne gå själv. Funktionen är mycket uppskattad till skillnad från The Sims 3s motsvarande expansion där spelaren blev tvungen att följa med varje dag. Arbetsdagarna kan numera ses som antingen en expanderad del av Louvisas värld, eller så bara som en välbehövd paus för spelaren.

Så fort spelaren kommer till arbetsplatsen med sin sim presenteras hastigt en lista på arbetsuppgifter som kan utföras, listad under en prestationsmätare. Under arbetstidens gång ska simmen helst ha maxat prestationsmätaren genom att genomföra uppgifterna, vilka ger olika med poäng beroende på hur tidskrävande de är. Exempelvis så bygger Louvisa sin första uppfinning, en frysstråle, vilket ger henne en massiv mängd av arbetspoäng. Att hon sedan får frysa ner en av sina arbetskollegor med frysstrålen ger en avsevärt mindre andel poäng.

Läs vidare...

Maxis slår igen portarna

EA stänger ner SimCity-studion.

Maxi Emeryville bildades 1987 och har under året producerat och utvecklat flera spel i serier som The Sims, SimCity och Spore. Detta är nu historia när Electronics Art slår igen portarna för studion. Stängningen bekräftades idag, bland annat av designen Guillaume Pierre via Twitter.

The Sims 4 utannonserat

Släpps till PC och Mac under 2014

Electronic Arts och Maxis har officiellt utannonserat The Sims 4. Den nya delen i den otroligt populära serien är under utveckling till PC och Mac och skall släppas under 2014.