The Sims 4 Nyheter

EA tar bort könsrestriktioner från The Sims 4

Ännu ett stort steg för HBTQ+ inom spel.

The Sims har alltid varit ett väldigt öppet spel med många möjligheter. Redan i The Sims 1 från år 2000 var det möjligt med homosexuella relationer med giftemål tillagt i The Sims 3. Spelserien har alltid varit relativt HBTQ+ vänligt men nu tar de nästa steg.

EA utökar föräldraledigheten för sina anställda

En självklarhet för oss svenskar, men ovanligt för amerikanerna.

EA, skaparna av FIFA, The Sims, och mycket annat, är kända för att vara bland de värsta företagen att jobba för i USA. Nu har EA gjort något så ovanligt som att låta nyblivna föräldrar vara hemma med sina barn i hela tio veckor.

The Sims 4: Get Together-expansionen skjuts upp

The Sims 4: Get Together-expansionen skjuts upp

Nåja, mer tid att spela Fallout 4 då!

Lanseringen av den senaste expansionen till Sims 4, Get Together, har försenats till den 8 december. Detta meddelar EA Maxis i ett inlägg på sin hemsida, där de berättar att förseningen beror på utvecklarnas önskan att göra spelet "så bra det bara kan bli". Den extra tiden ska de använda till att slipa det existerande materialet i expansionen, samt lägga till nya grejer som ni kan läsa om här.

Get Together ger dina simmar möjligheten att resa till staden Windenburg för att festa, sörpla kaffe på caféer och...ja, leva livet. Jag vet inte, ni kan läsa mer här om ni är intresserade. Ytligt, kan tyckas, men samtidigt är det väl just det som gör The Sims så bra.

Har ni The Sims-abstinens kan ni för övrigt kolla på den här briljanta crossovern mellan The Sims och Pokémon. Seriöst, det är värt det. Bara gör det.

Läs vidare...

Entusiast släpper universitetsmodd till The Sims 4

Plugga, plugga, plugga. Och nå stjärnorna.

Skulle du vilja skicka dina simmar till universitet och ge dem en högre utbildning? Fram tills nu har detta varit omöjligt, men moddaren Simmythesim har med sin modd "Get to College" just introducerat detta. Med modden kommer nya features och du kan se dem alla nedan:

Maxis slår igen portarna

EA stänger ner SimCity-studion.

Maxi Emeryville bildades 1987 och har under året producerat och utvecklat flera spel i serier som The Sims, SimCity och Spore. Detta är nu historia när Electronics Art slår igen portarna för studion. Stängningen bekräftades idag, bland annat av designen Guillaume Pierre via Twitter.

The Sims 4 utannonserat

Släpps till PC och Mac under 2014

Electronic Arts och Maxis har officiellt utannonserat The Sims 4. Den nya delen i den otroligt populära serien är under utveckling till PC och Mac och skall släppas under 2014.