Star Wars: Battlefront (DICE)

Dice använder sig av kraften och träffar rakt i reaktorns mitt med bara några små skråmor på pansaren.

Key events

Lagom till premiären av Star Wars: Rogue One lanserar EA och Dice dels en expansion baserad på filmen till Star Wars Battlefront, dels ett paket med grundspelet inklusive allt tillgängligt nedladdningsbart material. Det är amerikanska Amazon som har lagt upp Star Wars Battlefront Ultimate Edition. Priset är satt till 40 dollar och releasen är planerad till den 18 november.

Fler spel på väg till EA Access för Origin.

Star Wars och Mirror's Edge snart spelbara för en billig peng.

EA fortsätter satsa på sin prenumerationstjänst EA Access. Med Access så får spelare på antingen Xbox One eller PC (separata prenumerationer) tillgång till flertalet spel som är helt spelbara under tiden vi prenumererar, samtidigt som vi får tillgång till nya spel tidigare, möjligheten att prova dessa samt rabatter. Utbudet av spel uppdateras ganska frekvent och EA låter nu meddela att vi inom kort kommer få spela både Star Wars: Battlefront och Mirror's Edge Catalyst hos deras Origin-klient på PC.

Såhär ser Dödsstjärnan ut i nya Star Wars Battlefront-expansionen

En av de sämsta sakerna med Dice Star Wars Battlefront är att vi än så länge inte kunnat spränga varandra i rymden. Detta blir det ändring på när spelet får en ny DLC i morgon den 20 september.

Death Star, som den kort och gott heter, utspelar sig som namnet antyder på den fruktade Dödsstjärnan.

Totalt fem nya banor bjuder DLC-paketet på. Andra nyheter är karaktärerna Chewbacca och Bossk samt nya vapen och Star Cards.

Läs vidare...

Se den purfärska trailern för Death Star-expansionen till Star Wars Battlefront

Se den purfärska trailern för Death Star-expansionen till Star Wars Battlefront

Och få de senaste nyheterna från Star Wars™ Celebration Europe.

Under Star Wars™ Celebration Europe avslöjades en hel rad trevliga nyheter kring Death Star-expansionen till Star Wars Battlefront. Den kanske roligaste nyheten är att Han Solo äntligen får sällskap av sin trogna co-pilot, Chewbacca. Och gillar du inte Chewie, kanske prisjägaren Bossk faller dig i smaken? Båda kommer självklart vara spelbara.

Om man nämner Dödsstjärnan, så tänker nog alla på de otroligt häftiga rymdstriderna som pågick i stjärnans yttre delar. Och nu kommer vi själva kunna axla rollen som stridspilot och se om vi klarar det lika bra som Luke Skywalker.

Sist men inte minst, fick vi veta att namnet på den fjärde expansionen blir: Rogue One: Scarif. Och i den kommer vi få utforska en helt ny planet från den kommande Star Wars-filmen.

Läs vidare...

Julafton för Star Wars-fans: Nu kan du snart spela offline i Battlefront

Nya bilder bekräftar det het efterlängtade singleplayer-läget i Star Wars Battlefront.

Nu har detektiverna på Reddit upptäckt spår av ett singleplayer-läge som ligger väl gömt i menysystem i Star Wars Battlefront. Känns ju ganska troligt att detta är ett bevis på att Dice har lyssnat och ger fansen vad de redan skulle haft från dag ett. För trots att detta nästan är bekräftat finns inget officiellt sagt om ett mer renodlat singleplayer-läge. Du kan se fler bilder om du följer den här länken.

Här är lanseringstrailern för Star Wars: Battlefront - Bespin

Det nya DLC-materialet för Star Wars: Battlefront fick sitt släppdatum bekräftat för några dagar sedan och nu har alla detaljer kring det och en lanseringstrailer släppts.

Expansionen Bespin lägger till Lando Calrissian och Dengar, samtidigt som vi får nya kartor, vapen och star cards, bland annat. Denna gång flyger vi mot staden bland molnen - Bespin.

Läs vidare...

I mars stod det klart att det nedlagda projektet Star Wars: Battlefront 3 var i färd med att återupplivas av fans i form av Galaxy in Turmoil. Det har förstås hela tiden rått oklarheter kring distributionen av titeln på grund av att varumärket Star Wars används. Utvecklarna Frontwire Studios bakom Galaxy in Turmoil har nu dock otippat utannonserat att de har skrivit en distributionsdeal med Valve, vilket betyder att spelet kommer hamna på Steam.

Star Wars Battlefront gratis imorgon

May the fourth be with you.

Imorgon är det Star Wars-dagen, may the fourth, och de som kan sin Star Wars-historia förstår såklart varför, för er andra refererar det till citatet: "May the force be with you".

Lando är på väg till Star Wars Battlefront

Massor av nytt innehåll är påväg till Dice rymdskjutare.

Massor av nytt innehåll är på väg till svenska Dice Star Wars Battlefront. Enligt spelets producent Craig McLeod kommer vi under våren/sommaren få nästa DLC-paket men också en del gratis innehåll. Bland annat får vi i juni äntligen möjligheten att spela som Lando Calrissian.

Ärligt talat: Var verkligen Dice-utvecklade Star Wars Battlefront vad du hade väntat på? Visst, det är snyggt, har snuskigt bra ljudbild och luktar Star Wars rakt igenom. Men samtidigt har det så fruktansvärt lite innehåll, och spelmekaniken är knappast djup för fem öre. Därför jobbar nu fans på att släppa det nedlagda Battlefront 3.

Rykte: Battlefront-expansionen försenas - kommer i april

Den första expansionen till Star Wars Battlefront, kallad Outer Rim, skulle ha släppts nu under mars månad. Dock verkar den ha blivit försenad, åtminstone om vi ska tro uppgifter från spelsajten Polygon.

De har nämligen hittat information hos spelbutikskedjan Gamestop att Outer Rim kommer i april istället. Återförsäljaren har nämligen listat DLC-paketet för den 5 april.

Priset kommer enligt uppgifter att landa på 15 dollar, vilket i runda svängar blir 150 kronor. Om du sedan tidigare har ett säsongspass ingår Outer Rim så klart utan extra kostnad. Observera att uppgifterna är obekräftade och att det inte blir 100% säkert förrän EA och DICE officiellt kommenterat.

Läs vidare...

Ny gratis uppdatering kommer till Star Wars Battlefront

Spelare välkomnas tillbaka, men är det tillräckligt?

Efter klagomål på att Battlefront känts ihåligt och tomt så verkar EA och Dice gjort allt de kunnat för att pumpa sina fans fulla med gratis innehåll. Nyligen kom det en annan gratis uppdatering, men nu verkar ännu en se dagens ljus innan det är dags för DLC-paketen du får punga upp för.

Här är första expansionen till Star Wars: Battlefront

Svenskutvecklade Star Wars: Battlefront är rätt tomt på innehåll. Dice jobbar nu på att åtgärda det med både gratis och betald DLC och nu har vi fått information om den första expansionen som kostar pengar: Outer Rim.

Nytt här är först och främst Greedo och Nien Nunb, som är nya hjältar/skurkar. Greedo (som sköt först) dödades av Han Solo i Mos Eisley i episod 4 medan Nien Nunb är den legendariska (och sexiga) piloten som hjälper Lando att förstörda den andra dödsstjärnan i Return of the Jedi.

Outer Rim innehåller tre ny banor: Sullust, Jabbas tronrum och ett slags garage på Tatooine. Utöver det får vi ett nytt spelläge som kallas Extraction, där rebellerna ska flytta värdefulla prylar från en plats till en annan medan Imperiet ska stoppa dem.

Läs vidare...

Januari-uppdateringen av Star Wars Battlefront innehöll - förutom en ny bana - en massa tweaks av vapen och Star Cards för att få till en mer rättvis balans i striderna. Bland annat så försämrade utvecklarna DICE Chewbaccas kära bowcaster och de sanslöst irriterande homing shot rätt så rejält. Till dem som älskade att fega med hemsökande missiler så blev vapnet nu nästan värdelöst.

Mer information om nytt innehåll till Battlefront - DICE berättar

Så ska Star Wars-tolkningen bli mer matig.

DICE-producenten Sigurlina Ingvarsdottir lät igår via Playstation-bloggen meddela vad vi kan förvänta oss av det gratisinnehåll som, inom kort, kommer till Star Wars Battlefront. Samtidigt fick vi även mer information om spelets säsongspass och det är väldigt uppenbart att det blir en hel del godis till fansen.

Här har du den ärliga trailern för Star Wars: Battlefront

Star Wars: Battlefront är ett av årets största besvikelser, trots att det i grunden är ett väldigt kompetent spel. Och just tack vare detta (eller på grund av?) har spelet fått en så kallad "ärlig trailer" där Smosh Games levererar satir på löpande band.

Vi bjuds på lustiga namn, smockor åt EA och öppna mål. Kolla:

Läs vidare...

Inget The Force Awakens i Battlefront

Rey och Kylo Ren dyker inte upp som DLC i Battlefront, tyvärr.

Med tanke på hur mycket pengar The Force Awakens spelat in (läs sinnessjukt mycket) så antar jag att du redan sett senaste Star Wars-filmen. Om inte: vad väntar du på? Har du redan gjort det och längtar efter att få spela som en gammal Han Solo och de nya hjältarna Rey, Finn och Poe får du dock vänta lite längre.

Dubbel XP i Star Wars Battlefront i helgen

För att fira den nya filmen erbjuder EA och Dice på more bang for the buck.

I onsdags, den 16:e december, hade som bekant den nya Star Wars-filmen The Force Awakens premiär. Filmen har dragit hem finfina betyg, blandat med lite kritik att den är lite för lik A New Hope, den erbjuder inget nytt under solen.

Gissa vad Dice kommer syssla med härnäst?

Inte en jävel är förvånad.

I november släpptes Star Wars Battlefront lös på massorna, men Dice står inte sysslolösa. Development director Dan Vaderlind (@mrVaderdan) har inte varit sen med att twittra om utvecklarnas nästa projekt.

Under ett tal på Nasdaq-börsen i New York erkände EAs CFO (chief financial officer) Blake Jorgenson att Star Wars: Battlefront var designat för att klara åldersmärkningen "Teen" i USA. I strävan att få alla åldersgrupper att skjuta Stormtroopers i huvudet menar Jorgenson att spelet fick kompromissa med vissa inslag som i sin tur har gjort att hardcore-spelarna flytt fältet:

Sony kommer att häva kravet på Playstation Plus för multiplayer online under helgen. Detta för att fira att Star Wars Battlefront-kartan Battle of Jakku släppts lös för alla. Med andra ord kan du spela hur mycket du vill, när du vill mellan fredag och fram till måndag nästa vecka. Fint tycker vi.

Dice satsar på Virtual Reality

Och de söker folk just nu.

VR är verkligen det nya svarta, något som återspeglas även hos de svenska AAA-utvecklarna. Dice (Battlefield 4, Star Wars Battlefront) söker nämligen folk just nu för virtual reality-projekt i Stockholm. Arbetet kommer att ske i Frostbite:

Såhär ser Jakku ut i Star Wars Battlefront

Kraften vaknar i gratis DLC till Dice rymdskjutare.

Det var ju givet att Star Wars Battlefront förr eller senare skulle börja inkludera innehåll från kommande The Force Awakens. Eller ja, nu får vi slåss i en avgörande strid på Jakku cirka 29 år innan den nya filmen, men det är i alla fall efter rebellerna lyckades krossa imperiet tillsammans med ett gäng nallebjörnar.

Moddar har blivit vår tids riddare på den vita hästen. Entusiaster världen över tweakar, pillar och förbättrar på så vis många spel, oftast grafiskt. Vi har sett exempel där redan vrålsnygga Crysis blivit ännu läckrare och samma devis gäller gamla goda GTA IV.

Recension: Star Wars: Battlefront

RekommenderatRecension: Star Wars: Battlefront

Robert har skjutit skumma rebeller och Ewoker har kastat sten på hans huvud. Läs vad han tyckte om det här!

Det fullkomligt osar Star Wars i luften medan alla väntar på att den nya filmen ska visas upp på vita duken och alla försöker samtidigt få en del av kakan. I all hast har Dice jobbat på att ge ut ett Star Wars: Battlefront och världens blickar har riktats åt deras håll. Rädslan att det ska bli en ihålig Battlefield-klon har varit ständigt närvarande och människor har varit oroliga över att de inte ska förvalta arvet på rätt sätt. Jösses vad våra domedagsprofetior varit åt skogen så felaktiga. Det här är Star Wars i sin allra renaste form.

Störst fokus läggs på att få till den rätta känslan av att du befinner dig i en riktig Star Wars-eldstrid. Detaljrikedomen på de olika banorna är något av det mest genomarbetade jag någonsin sett. Inte nog med att Dice fokuserat på miljöernas kredibilitet, utan man har även gjort miljöerna levande på ett sätt som förstärker känslan att vara där på riktigt. Ewokerna finns på Endor och kastar sten i huvudet på dig, Jawas är lika irriterande som alltid och jag kan nästan känna doften från barken i skogen. Första intrycket får mig kort och gott att ramla av stolen.

Dice vill att du ska fokusera just på de här sakerna. För allt runt omkring är väldigt förenklat, vilket är både positivt och negativt. Det är lätt att lära sig spelmekaniken och du kommer kunna tillföra till striden i stort sett på en gång. Det märks tydligt hur hela spelet fokuserar på att alla spelare ska känna sig välkomna, oavsett om du är hårdkokt FPS-junkie eller en gröngöling när det kommer till att hålla ett virtuellt vapen i dina labbar. Alla vapen är lika varandra på ett eller annat sätt, du behöver inte hushålla med ammunition och tillgång till specialvapen finns givmilt utplacerat på kartan med jämna mellanrum.

Läs vidare...

Sony har lyckats emulera PS2-spel på PS4

En vacker syn för alla retroentusiaster

I och med att Sony släppte en bundle med Star Wars: Battlefront så fick kunder även en kod för att låsa upp en rad olika retrotitlar till sin konsol. Däribland fanns de fina Super Star Wars-spelen samt PS2-spelen Star Wars: Bounty Hunter, Racer Revenge, and Jedi Starfighter. Det var här som Digital Foundry kläckte idén om att gå in djupare för att se hur PS4:an kunde spela PS2-spel på en PS4:a. Resultatet var flera punkter som pekade på att Sony använder sig av en emulator.

Det är inte lätt när det blir fel. Det kan Jota Abril, värd för spanska programmet La mañana de la 1 intyga. Under en sändning var det någon i teamet som uppenbarligen aldrig sett Star Wars, och därför råkade rebellernas emblem följa med i ett nyhetsinslag som handlade om kopplingarna mellan Al-Qaida och Daesh i samband med förra veckans horribla terrordåd. Och som ni ser nedan fick rebellernas emblem symbolisera Al-Qaida.

Se teaser-trailern till Star Wars Battlefront - The Battle of Jakku

Se teaser-trailern till Star Wars Battlefront - The Battle of Jakku

Brinnande stjärnkryssare över ökenplaneten Jakku.

En teaser har precis släppts till ett av Star Wars Battlefronts DLCs. I The Battle of Jakku får spelare försöka förgöra varandra på ökenplaneten med samma namn (Jakku alltså) och banan blir spelbar den första december för alla som förbokat spelet. Alla andra får vänta en vecka längre.

Enligt beskrivningen till trailern är händelserna i spelet orsaken till varför planeten, som också kommer att vara med i filmen The Force Awakens, är så pass sliten.

"Be among the first players to experience the Battle of Jakku*, the pivotal moment when the New Republic confronted key Imperial holdouts on a remote desert planet. Taking place in the aftermath of the Rebel victory in the Battle of Endor, players will experience the events that created the massive, battle-scarred landscape of Jakku shown in Star Wars™: The Force Awakens™."

Läs vidare...

Han Solo möter Darth Vader i senaste Star Wars Battlefront-trailern

Sony visade upp en ny trailer från kommande Star Wars: Battlefront på sin presskonferens på Paris Games Week precis, och den visar de nya spelbara hjältarna som Dice berättade om för en tid sen.

För er som missat är det alltså Han Solo, Boba Fett, The Emperor och Leia Solo som ansluter till de redan spelbara Darth Vader och Luke Skywalker. I trailern möts bland annat Han Solo och Darth Vader, och även om vi nog alla vet vem som skulle överleva den striden så är det ju ändå rätt ballt att se.

Star Wars Battlefront släpps till PS4, Xbox One och PC den 19 november.

Läs vidare...

Walker Assault var för obalanserat i Battlefront-betan

Walker Assault var för obalanserat i Battlefront-betan

Rebellerna kände nog av mer likheter med filmen än vad de ville ha i spelet

Jag, liksom många andra, uppfattade under Star Wars: Battlefronts beta att rebellerna var aningen i underläge under spelläget Walker Assault. Av otaliga matcher som spelades så vann vi enbart en gång på rebellsidan. Till att börja med så trodde jag att det kanske skulle vara så då filmens strid var oerhört obalanserad, vilket enligt DICE själva inte var meningen.

I ett svar till sina fans på twitter menar huvudansvarige multiplayer designern Dennis Brännvall att det helt enkelt var svårare än man tänkt sig att spela som rebell och att förändringar i balanseringen ska komma. Balanseringen är viktig för både vanliga spelare och utifrån ett e-sportperspektiv och vi får se hur det kommer att se ut i framtiden.

@yeye97BF4 yeah it's too tough. We'll make changes based on the feedback and data- Dennis Brännvall (@DICE_FireWall) October 9, 2015

Läs vidare...

Glöm röstchatt i Star Wars Battlefront

Vem ska nu ge komplimanger till min mamma?

En jäkla massa folk testade Star Wars: Battlefront-betan, och många kanske märkte att det var rätt... tyst. Anledningen är nämligen att spelet inte stöder röstchatt till något format.

Hela Sverige spelade Star Wars: Battlefront

Betan är nedsläckt och en jävla massa spelade.

Intresset för Star Wars: Battlefront har varit enormt. Att Dice roffade åt sig Battlefront-licensen (som i sin tur redan från början var en Battlefield-klon i stormtrooper-mundering) fick många att springa nakna på gatorna i ren extas. Och oavsett vad man tyckte om betan (ingen jättehöjdare enligt undertecknad) så loggade fruktansvärt många in och testade att skjuta lasergevär.

Spela som Vader i ett av Star Wars Battlefronts nya spellägen

Bli ärkeboven eller jaga stökiga robotar

Dice utannonserade nyligen hur säsongspasset för Star Wars Battlefront kommer expandera spelet. Som om det inte vore nog har utvecklarna också passat på att avslöja tre nya spellägen, där en av dessa inkluderar möjligheten att spela som en av Star Wars hjältar eller skurkar. Spellägena är som följer:

Reddit-användare hittar röstfiler för Han Solo och Princess Leia i Star Wars: Battlefront-betan

Star Wars: Battlefront-betan är i full gång nu, vilket ju är himla roligt för alla oss som gillar Star Wars och roliga skjutspel. Men inte nog med att vi faktiskt kan spela spelet nu, nu har några påhittiga människor på Reddit även hittat material i betan som visar att vi har ännu mer att se framemot när spelet släpps än vad vi tidigare vetat.

Det är nämligen så att röstfiler har hittats för Han Solo, Princess Leia och The Emperor, tillsammans med ett spelläge som tydligen kallas för Hero Hunt. Vad det är spelläget faktiskt är eller går ut på går ju förstås inte att säga, men visst låter det jäkligt spännande? Gud alltså.

Star Wars: Battlefront släpps till Xbox One, PS4 och PC den 17 november, och spelets beta är tillgängligt på PS4 och PC just nu.

Läs vidare...

EA rekommenderar en värstingburk för att spela Star Wars Battlefront på PC

Hörde du det där? Det var din plånbok som började gråta.

Det är snart Star Wars-tider, och eftersom jag vet att många av er som läser det här är FPS-fanatiker så vet jag också att ni kommer vilja spela kommande Star Wars: Battlefront till PC. Ingen skam i det, är man en elitist som är för fin för att spela på konsol så är man!

Här är datumet för Star Wars Battlefronts beta

Här är datumet för Star Wars Battlefronts beta

Är du redo att försvara Hoth?

I en galax långt, långt borta råder krig och instabilitet och nu vet vi mer exakt när vi får börja ta del av Stjärnornas krig i Star Wars Battlefronts beta. Vi visste sedan tidigare att den skulle landa tidigt i oktober och mycket riktigt blir det till att markera den 8 oktober i kalendern.

Betan blir tillgänglig på Playstation 4, Xbox One och PC via Origin och kommer att pågå från den 8 - 12 oktober. Det kommer att finnas tre spellägen att prova på, vilket endast är ett litet smakprov på vad huvudspelet kommer att leverera:

Walker Assault on Hoth: Alliera dig antingen med rebellerna eller Imperiet i kampen om isplaneten Hoth. Medan de Imperiska Walkers raskt marscherar mot rebellernas bas är det upp till försvararna att bekämpa dem med Y-wings. Läget spelas med upp till 40 spelare.

Läs vidare...

Jag får känslan av att många är läskigt taggade på allt som har att göra med Star Wars just nu. Det är jag med, missförstå mig inte, men vissa människor kan verkligen inte få nog av det, verkar det som. Detta gäller särskilt svenskutvecklade Star Wars: Battlefront, ett spel som förvisso visats upp en hel del sedan avtäckningen på E3 2013, men aldrig i någon längre utsträckning.

Betan för Star Wars Battlefront kommer tidigt nästa månad

Betan för Star Wars Battlefront kommer tidigt nästa månad

Testa betan och Battlefront Companion i höst

Innan Star Wars Battlefront släpps så kommer spelet få ett betasläpp för spelarna att testa. Denna har nu bekräftats anlända i början av oktober på Playstation 4, Xbox One och på PC via distributionstjänsten Origin.

Betan kommer att innehålla Walker-invasionen på Hoth, där upp till 40 spelare tar rollerna inom rebellstyrkan eller Imperiet. Precis som E3-trailern visade så finns även chansen att spela som antingen Vader eller Luke, ikoniska ljussablar inkluderat. Vidare finns Survival-läget på Tatooine spelbart - där spelaren som rebell slår tillbaka mot vågor av Imperiets trupper - och likaså det nya spelläget Drop Zone, som kommer få mer detaljer inom kort.

Som ett tillägg till spelet får spelarna full tillgång till Star Wars Battlefront Companion innan spelet släpps i sin helhet den 17 november. Genom spelets hemsida kan spelarna pröva Battlefront Companion och det strategiska kortspelet Base Command under tiden betan pågår. Genom Base Command kan du tjäna in-game credits som låser upp Star Cards, vapen och annat. Förutom Base Command så tillför Companion möjligheten att kolla stats, ändra utrustning och utseende samt koppla upp sig med polarna. Star Wars Battlefront Companion kommer även bli tillgänglig på App Store och Google Play.

Läs vidare...

Sedan DICE tolkning av Battlefront utannonserades har det varit mycket diskussioner på diverse forum om det verkligen kan leva upp till sina föregångare. Hardcorefansen menade att det nya spelet är för avskalat och saknar mycket av det som gjorde framförallt Battlefront 2 till ett så jäkla roligt lir.

Det är svårt att inte bli patriotisk en dag som den här. EA har precis avslutat sin Gamescom-sändning och vi var nog många i det här avlånga landet som noterade att mer än hälften av alla presentatörer på scen kom från Sverige (och så en från Island, men det är ju praktiskt taget svenskt eller hur?). I övrigt var det en rätt tråkig sändning som EA bjöd på - åtminstone i termer av nyheter. Inte mycket nytt visades upp, nämligen, men även om vi inte blev speciellt överraskade så blev vi ändå rätt glada. Mycket av det som visades ser rätt bra ut, trots allt.

FeatureGamescom 2015: Se EAs livestream här

Battlefront, Mirror's Edge och mycket mer. Klockan 10 på onsdag!

Gamescom 2015 har gått av stapeln och nyheterna börjar ramla in från den enorma spelmässan i Köln, Tyskland. Chefredaktör Andréas är på plats och under veckan kommer ni få läsa från hans äventyr. Hemma framför datorn kan du däremot också följa de olika presskonferenserna live.

Ta värvning i Star Wars: Battlefronts alpha

Om du inte anmält dig till Battlefronts stängda alpha är det absolut dags

Vi bevittnade bländande minuter av gameplay från kommande Star Wars: Battlefront under årets E3 och spelet i fråga kommer att släppas till hösten. Det är alltså därför som vi nu har möjligheten att anmäla oss till spelets stängda alpha, vars syfte är att bena ut tekniska fel och buggar.

Se den massiva striden på Hoth genom Star Wars: Battlefront

Battlefront ser snuskigt välsvarvat ut

Under sin presskonferens presenterade Electronic Arts det väntade Star Wars-spelet Battlefront genom att visa nytt gameplay. Den brutala striden på Hoth är legendariskt välgjord och spelet i sig är otroligt ösigt. Vi får se spelaren på marken, i luften och förstås i en AT-AT.

FeatureSå här var EA:s presskonferens

EA levererar precis på det sätt som vi förväntar oss, på gott och ont

Då var det äntligen dags för EA att visa sina digitala muskler på E3. Med en del mindre överraskningar och mastodontprojekt så borde detta vara en fröjd för alla spelintresserade. Frågan är hur resultatet såg ut.

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 2

Den efterlängtade fortsättningen är här!

För några dagar sedan släppte vi den första delen av vår extensiva artikelserie om vad vi tror kommer dyka upp på E3-mässan i år. I den tittade vi på giganterna Microsoft och Sony med förstoringsglas och kam för att luska ut vad de kunde tänkas visa upp på mässan. Ni hittar den här. Nu är det dags för del två, där vi tar en närmare titt på några av de största tredjepartsutvecklarna i branschen. Trevlig läsning önskar vi, och glöm inte att berätta hur fel jag har i kommentarsfältet!

Star Wars-nörden lär vara fullt medveten om vad som händer nu i helgen. I Kalifornien pågår just nu Star Wars Celebration, och horder av nyheter kring serien pumpas ut till höger och vänster. I går var det trailern till kommande Episode 7: The Force Awakens och i dag börjar vi få höra fräsiga nyheter om svenska Dice kommande Star Wars: Battlefront. Här har du allt vi vet hittills:

Xbox-spelarna bekräftas få första tjing på Star Wars: Battlefront

Xbox-spelarna kommer att få tillgång till spelet genom EA Access före alla andra.

Star Wars: Battlefront väntas anlända senare under 2015. Spelet kommer att lanseras på Xbox One, Playstation 4 och PC, men Xbox One-spelarna kommer att få spela det först genom prenumerationstjänsten EA Access, vilket har bekräftats av Aaron Greenberg på Microsoft.

Star Wars: Battlefront är inte Battlefront III

Men det är Star Wars och tydligen väldigt coolt

Igår kunde vi rapportera att Star Wars: Battlefront inte kommer att vara en kopia av Battlefield. Nu har Dice gett oss mer/mindre kött på benen, de har nämligen sagt att spelet inte är en uppföljare till den gamla Battlefront-serien.

DICE utvecklar Star Wars: Battlefront

Bygger på Frostbite 3-motorn

Under Electronic Arts presskonferens på E3 ikväll fick vi se en kort trailer för ett hett efterlängtad titel, nämligen Star Wars: Battlefront. Trailern vi fick se varade bara i ett par sekunder, men fick publiken att jubla.