Super Mario Maker Recensioner

Recension: Super Mario Maker for Nintendo 3DS

EssentielltRecension: Super Mario Maker for Nintendo 3DS

Ett paradis för en Mario-fantast.

Det tog över ett år innan Nintendo 3DS fick sin egen variant av Super Mario Maker, men som tur är så var det verkligen värt sin väntan. Men innan vi går vidare med allt det goda, så tar vi och reder ut det som fått mest negativ kritik vid utannonseringen av spelet.

Om ni äger spelet till Wii U eller har läst Robert Arvetags eminenta recension av sagda spel, så vet ni att en av de bästa funktionerna är att man kan ladda upp sina egenskapade banor för andra att njuta av. Den funktion finns inte i den bärbara varianten, i alla fall inte på det sättet som man hade önskat. I stället får alla Nintendo 3DS-ägare nöja sig med att dela egengjorda banor med andra via Street Pass eller via direktöverföring. Detta är utan tvekan en showstopper för somliga, och jag hoppas verkligen att Nintendo har en väldigt god anledning till varför den funktion inte finns med. Med det ur vägen kan vi fortsätta med allt som faktiskt är bra med spelet - och det är väldigt mycket.

Som ett fan av Wii U-utgåvan så kunde jag ibland känna att man fick väldigt lite hjälp eller råd när man skulle försöka bygga sitt eget Mario Opus. Speciellt då mycket av magin i Mario-plattformsspelen ligger i hur de är konstruerade och inte i det grafiska lullullet. Dessutom så är det ju den största behållningen av spelet att kunna bygga sin egen alldeles egna Mario-bana där allt är precis så som du vill. Och det utan att behöva försaka Nintendos perfekta spelfysik, ikoniska musik eller alla de fiender som man älskar att hata. Tydligen har någon på Nintendo hört mina tankar eller så kände de likadant, för det mest unika med 3DS-utgåvan är faktiskt de väldigt detaljerade och roliga lektionerna som medföljer.

Läs vidare...