This War of Mine: The Little Ones

This War of Mine: The Little Ones är ett viktigt spel och skildrar krig på ett sätt inget konkurrerande spel lyckats med.

Briljanta This War of Mine blir brädspel

Överlev kriget över en kopp kaffe.

Dunderbraiga This War of Mine (vars recension finns här) kommer att bli brädspel. Därmed följer spelet den trend som andra titlar - exempelvis Dark Souls - gjort de senaste åren. Och vi klagar inte.

Recension: This War of Mine: The Little Ones

EssentielltRecension: This War of Mine: The Little Ones

Barn kommer alltid vara barn, även i krig.

I en tid då krigsspelen dominerats av Call of Duty och Battlefield 4 var This War of Mine en uppfriskande fläkt när det släpptes 2014. Istället för fokuset som soldat på krigsfälten fokuserade 11 Bit Studios på en berättelse om krigets verkliga offer - de civila. Nu är de tillbaka i den fristående uppföljaren This War of Mine: The Little Ones och poängen är densamma; krig är och förblir det mest förödande ett människoliv kan uppleva.

Den polska spelstudion har skapat en hjärtskärande upplevelse där du tar kommandot över en grupp vuxna och barn som hamnat mitt i brinnande konflikt. Att överleva tills eld upphör är allt vad det handlar om och, kanske viktigast, handlar spelet om hur långt du är villig att gå för att göra just detta.

This War of Mine: The Little Ones är otroligt snyggt och spelet är uppbyggt i en 2,5D-estetik - de animerade bakgrunderna är rika på den förstörelse som kommer med fullskaligt krig och karaktärerna (som tagits fram med motion capture) känns levande.

Läs vidare...

Krigets hemskheter fortsätter i den nya trailern från This War of Mine: The Little Ones

Krigets hemskheter fortsätter i den nya trailern från This War of Mine: The Little Ones

Om du trodde du hade problem i vardagen, kolla då in den här trailern

This War of Mine: The Little Ones sätter återigen spelaren i skorna på överlevande civila mitt i en stor konflikt - denna gång med fokus på de överlevande barnen. Bristen på mat och medicin är ständigt påtaglig, medan faror lurar runt varje hörn och det är genom dina val efter vägen som du överlever eller inte.

Spelet har nu fått en ny trailer som jämför krigets fasor mot våra egna problem i vardagen. Kolla in här nedan:

This War of Mine: The Little Ones släpps på Playstation 4 och Xbox One den 29 januari 2016.

Läs vidare...