Wii U

Spotlight

VideoNintendo presenterar Virtual Console till Wii U

Ny trailer visar upp flera klassiska titlar

Recension: Wii U

Chefredaktören granskar den första konsolen i den nya generationen

VideoVideo visar upp onlinefunktionerna på Wii U

Nintendo Network, Miiverse och webbläsare

Nintendo NX Android-baserad?

Läckta uppgifter antyder att ett eget operativsystem inte längre är aktuellt.

Enligt en Japansk nyhetstidning har det läckt uppgifter om Nintendos kommande konsol, den som för närvarande går under projektnamnet NX.

Bethesda: För sent att locka utvecklare till Wii U

Skyrim-utvecklarna tycker Nintendo borde sneglat på konkurrenterna

Skyrim-utvecklarna Bethesda har redan sen tidigare meddelat att de inte utvecklar några spel till Nintendos Wii U, men nu går det snäppet längre. En av företagets höjdare menar att det kan vara för sent för Nintendo att locka några nya tredjepartsutvecklare alls - Bethesda inkluderade.

EA: Nintendo måste sälja fler Wii U-konsoler

Utgivaren avvaktar med ytterligare stöd till konsolen

Frank Gibeau från Electronic Arts säger att Nintendo måste sälja fler Wii U-konsoler innan utgivaren kan tänka sig att stötta konsolen igen. Hittills har EA släppt fyra titlar till Nintendos maskin, men samtliga dessa har sålt dåligt, avslöjar Gibeau.

Electronic Arts har inga spel under utveckling till Wii U

Det starka stödet verkar ha tagit slut

För en tid sedan kunde vi rapportera att Electronic Arts inte kommer att släppa nästa del i sin populära Madden NFL-serie till Nintendos Wii U. Då påstod sig EA fortfarande ha en stark relation med Nintendo men nu visar det sig att detta verkligen inte stämmer.

Nintendo skippar presskonferens på årets E3

Satsar på event bakom stängda dörrar istället

Nintendo låter meddela att de inte kommer att de inte kommer att arrangera någon stor presskonferens på årets E3-mässa. Istället kommer företaget att fokusera på två olika event som ska ske bakom stängda dörrar. Dessa ska vara riktade till press och återförsäljare.

Wii U missar försäljningsmål

Har sålt 3,45 miljoner konsoler sedan lansering

Nintendo har avslöjat en rad försäljningssiffror angående både Wii U och 3DS. Bland annat redovisas det att Wii U har sålts i 3,45 miljoner exemplar sedan lanseringen i slutet av förra året, vilket är en bra bit under förväntningarna.

Nintendo återvänder till Gamescom i år

Tillbaka efter förra årets frånvaro

Nintendo har bekräftat att de kommer att medverka på årets upplaga av spelmässan Gamescom, som äger rum i Köln, Tyskland i slutet av augusti. Detta efter att företaget förra året valde att stå över den europeiska stormässan.

Nytt Nintendo Direct för Europa i morgon

Nya Wii U-spel skall presenteras

Nintendo låter meddela att ett nytt Nintendo Direct-event kommer att äga rum i morgon. Klockan 15:00 svensk tid kommer Nintendos högste chef Satoru Iwata att kliva ut på internet för att berätta om vad företaget har på gång.

Nintendo slår ihop avdelningar

Divisionerna för bärbart och stationärt spelande går samman

Det är stora förändringar på gång hos Nintendo. Gamesindustry.biz rapporterar att företaget under februari månad kommer att slå ihop de två avdelningarna för bärbart respektive stationärt spelande under ett och samma tak. Detta skall leda till utökat samarbete mellan de två teamen.

Nintendo förklarar restriktioner på Wii U:s eShop

Tyska lagar ligger bakom det hela

För ett par dagar sedan började det dyka upp rapporter om att material på Wii U:s eShop som har 18-årsgräns inte gick att komma åt under vissa tider på dygnet. Spel som Assassin's Creed III och ZombiU hamnar bland annat i denna kategori.

Recension: Wii U

Recension: Wii U

Chefredaktören granskar den första konsolen i den nya generationen

Efter den längsta konsolgenerationen hittills är det nu dags att börja spela på de nya maskinerna. Egentligen borde jag kanske säga "maskinen", för det finns ju bara en just nu. Nintendo är först ut i startfältet, vilket inte är speciellt förvånande trots att Nintendo Wii hamnade mellan Xbox 360 och PlayStation 3, och att maskinen har sålt över 80 miljoner exemplar över hela världen.

Detta beror helt enkelt på att Wii har slutat sälja och att fler och fler tredjepartstillverkare väljer bort plattformen när deras nya titlar ska lanseras. Nintendo ska idag vara glada ifall det säljs fler än en miljon exemplar på en månad.

Detta förutspådde dock Nintendo och startade därför produktionen av Wii U betydligt tidigare än vad som först var tänkt. Inbitna spelare och folk i branschen började genast spekulera om vad det skulle bli för slags maskin. Vissa antog att Nintendo ville tvätta bort familjestämpeln och släppa en mycket kraftfull maskin som skulle locka över spelen med en hög rekommenderad åldersgräns, medan andra trodde att det handlade om ett helt nytt sätt att spela - precis som med Wii.

Läs vidare...

Vad spelar du i helgen? [vecka 47 2012]

Vi frågar - du svarar!

Om du lyssnar på Nintendo börjar den nya konsolgenerationen med Nintendo Wii U - en maskin som vi äntligen har fått skickat till oss! Det innebär att jag och vänner ska spela New Super Mario Bros. U (Wii U) och Nintendo Land (Wii U) nu under helgen, samtidigt som jag ska hårdgranska maskinen och dess egenskaper. En hårdvarurecension kommer däremot att dröja lite eftersom deras onlinetjänst inte blir aktiv förrän vid lansering.

Det har avslöjats att ditt konto till Wii U, kallat Nintendo Network ID, endast kan användas på den konsol det skapades. Detta innebär att du inte kan logga in på ditt konto för att spela på en väns konsol och det finns för närvarande inget sätt att flytta konton heller. Så om din konsol går sönder finns det i dagsläget inget sätt att rädda dina inköp eller sparfiler.

Obligatorisk uppdatering på 5 GB för Wii U

Tar upp till fyra timmar, enligt amerikanska köpare

I helgen lanserades Nintendos nya konsol Wii U i USA och många förväntansfulla konsumenter skyndade naturligtvis hem för att testa sin nya maskin och tillhörande spel. För många blev den inledande upphetsningen kortvarig dock, då det visade sig att konsolen kräver en obligatorisk uppdatering på nästan 5 GB innan konsolen ens kan användas.

Wii U stöder tio användarkonton på varje maskin

Konsolens huvudmeny på kontrollplattan, inte TV:n

Wii U kommer att ha stöd för upp till tio olika användarkonton på en maskin, meddelar Nintendo. De olika kontona kommer att vara knutna till dina sparfiler, bokmärken i webbläsaren, inställningar och din spelhistorik.

Nintendo har gått ut med officiella detaljer kring webbläsaren i deras nya konsol Wii U, som släpps den 30 november. Enligt dessa uppgifter är webbläsaren baserad på motorn NetFront Browser, som även används i Nintendo 3DS, PlayStation 3 och PS Vita.

Sammanställning av tekniken i Wii U

Vi går igenom vad som finns i konsolen

Nintendo Wii U släpps i Sverige den 30 november och är den första maskinen i nästa konsolgeneration. Länge har det diskuterats om den rent tekniskt är lika kraftfull som nästa upplaga av PlayStation eller Xbox. De exakta detaljer kring vad som finns inuti lådan är inte avslöjade men det här är vad Nintendo hittills har gått ut med:

Lanseringstitlarna till Wii U

Rayman Legends! Trine! ZombiU!

Nu när detaljer kring släppet av Nintendo Wii U börjar klarna har också lanseringstitlarna kommit fram. Sammanlagt planeras ett femtiotal titlar nå marknaden från släppet den 30 november fram till slutet på mars nästa år.

Wii U släpps den 30 november

Finns i flera olika paket

Nu har vi fått släppdatum för Nintendo Wii U i Sverige. Företagets europachef Satoru Shibata berättar att det är den 30 november som konsolen lanseras. Den kommer i tre olika paket och det finns samlingar med spelen Nintendo Land och ZombiU.

Tekniska detaljer kring Wii U

Upplösning, batteritid i handkontroller med mera

Efter Nintendos presskonferens häromdagen har det börjat dyka upp allt fler detaljer kring Wii U och dess hårdvara.

Nintendoland kommer till Wii U

En samling minispel med kända Nintendo-karaktärer

Nintendo Wii hade Wii Sports, då givetvis måste Wii U ha ett spel som visar upp konsolens funktioner på bästa sätt. Detta spel presenterades nyligen som Nintendoland.

Uppladdningen för årets E3-mässa är i full gång och Nintendo har mycket att bevisa i år efter den mindre lyckade uppvisningen av Wii U förra året. För att så många som möjligt ska kunna ta del av deras presskonferens i år har företaget nu avslöjat att de kommer att livestreama sändningen på såväl sin hemsida som på sin Facebook-sida.

Mer information om Wii U innan E3?

Nintendo tipsar om kommande avslöjanden

Nintendo visade upp sin kommande konsol Wii U på förra årets E3-mässa och många räknar med att ännu mer krut läggs på konsolen under årets upplaga. Men informationen kan dyka upp tidigare än så, enligt chefen för Nintendo of America, Reggie Fils-Aime.

Wii får U en egen appbutik?

Nya rykten bubblar upp till ytan

Efter en tidigare rapport som antydde att Wii U skulle få en e-bokfunktion verkar det nu som att Nintendo planerar en fullskalig appbutik för sin nya maskin. Åtminstone om vi får tro nyhetssajten The Daily.

Wii U visas på CES - utan monter

Nintendo tar inte seriöst på mässan?

Den stora mässan Consumer Electronics Show, CES, är på gång och Nintendo kommer att vara där med demospel och visningar inför kommande Wii U - men bara för mediamedlemmar som inte såg den på E3 i somras.

Crytek är väldigt nöjda med Wii U

Får vi se Crysis 3 på Wii U, kanske?

Wii U har som vi alla vet mottagit mycket blandad kritik och för att spelarna ska bli nöjda så kommer det krävas bra tredje-partsstöd och nu verkar det i alla fall som att Crytek verkar intresserade av att utveckla spel till konsolen. I en intervju med vår systersajt GamesIndustry.biz är utvecklarna mycket nöjda med Wii U-hårdvaran.