The Witcher 3: Wild Hunt

Välfyllt öppet rollspel med karaktärer jag vill veta mer om.

Spotlight

RekommenderatRecension: The Witcher 3: Hearts of Stone

Imponerande expansion till ett av årets bästa spel.

VideoThe Witcher 3-vakt ville hellre vara sensuell dansare

Han hade tydligen missuppfattat sin roll.

VideoGalna gångstilar i The Witcher 3

Efter bästa Monty Python-recept

Key events

CD Projekt Red tappar senior gameplay designern för The Witcher 3

Damien Monnier har jobbat som senior gameplay designer på The Witcher 3: Wild Hunt och lead designer på Gwent: The Witcher Card Game. Nu meddelar han på Twitter att han lämnar företaget. Vad han ska göra framöver avslöjar han inte, men "new adventures" kan vara en ledtråd.

Goodbye @CDPROJEKTRED - Thank you for all the great memories. Time for #NewAdventures- Damien Monnier (@Bacon_is_life) 7 november 2016

Tack för ditt goda arbete med Geralt och lycka till framöver!

Läs vidare...

Även deltagare i OS gillar Geralt of Rivia från The Witcher-serien

Vitalina Batsarashkina har verkligen ett gott öga till spelets trumpna hjälte.

Vitalina Batsarashkina som kammade hem silvret i 10 meter skytte för damer är uppenbarligen ett stort fan av Geralt och The Witcher-serien i övrigt. Istället för en lyckopeng har hon det ikoniska varghuvudet som prydnad på sina skytteglasögon.

Stängda Gwent-betan uppskjuten till oktober

Stängda Gwent-betan uppskjuten till oktober

Inget kortspelande i september.

Om du väntar på The Witcher 3-spinoffen Gwent så har vi lite dåliga nyheter. Kortspelet har nu blivit lite uppskjutet, då den stängda betan egentligen var tänkt att släppas nu i september men blivit framskjutet till 25 oktober.

"Unfortunately, we feel we need some extra time with the game before we hand it off to you for testing," skrev utvecklarna CD Project RED i ett uttalande. "We know we can make a first impression only once, and want to be sure everything is ready before we blast off.

"Delivering a good game is more important to us than keeping a deadline. Still, that doesn't mean we don't realise that delays can be disappointing, and we apologise for making you wait."

Läs vidare...

FeatureVad spelar vi i helgen (15-17 juli)

Har ni hört talas om Pokémon Go?

Ok så Pokémon Go hände. Nyhetsflödet både på sociala medier och på tv:n har varit full av inslag och vinklar på vad som blivit ett världsfenomen på bara några dagar. Stora delar av redaktionen är givetvis med på hajptåget redan, och är du själv sugen på att kliva på hittar du den ultimata Pokémon Go-guiden här.

Det är de sista skälvande dagarna innan spelvärldens stora branschfest E3, och vi på redaktionen laddar för fullt. Diskussionerna om vad vi kommer få reda på går varma, och vill du veta vad vi hoppas mest på har vi sammanställt en behändig lista här. Vi har också den ultimata summeringen av när och var du följer alla olika presentationer. Tills det sätter igång underhåller vi oss den här helgen med detta:

Kortspelet Gwent från Witcher 3 tycks bli eget spel

Kortspelet Gwent hoppar ur The Witcher 3: Wild Hunt.

Det ser ut som kortspelet Gwent som gick att spela i The Witcher 3: Wild Hunt kan komma att bli ett eget spel. Utvecklarna CD Project Red har nämligen varumärkesskyddat Gwent samt skapat en logotyp för spelet. Detta har uppdagats hos Nerdleaks som visar upp varumärkesdokumentet i sitt inlägg.

Recension: The Witcher 3: Blood and Wine

EssentielltRecension: The Witcher 3: Blood and Wine

Blodet flödar, och vinet likaså!

Text: Johnny Chiodini (EG NET)

Översättning: Lucas Jones

Det mest spännande karaktärsdraget hos riddarna från förr är inte deras ridderlighet, djärvhet eller deras hängivenhet till skönhet. Snarare är det hur entusiastiskt de använder dessa tre egenskaper tillsammans för att rättfärdiga deras till synes outtömliga behov av att bete sig som totala idioter. Ta Sir Lancelot i Chrétien de Troyes "Riddaren av vagnen", till exempel. I en del så får Lancelot syn på drottningen som rider förbi när han står vid det högsta fönstret i ett torn och blickar "uppmärksamt och med glädje på henne." Sedan, "när han inte längre kunde se henne, ville han kasta sig från fönstret och krossa sin kropp på marken nedanför". Han försöker genomföra det också, bara sådär; ångesten av att en vacker dam bryter hans synfält är tillräckligt för denna tappra riddare att få ett jättestort, potentiellt dödlig utbrott. Det gläder mig att säga att riddarna av Toussaint, den nya regionen som erbjuds i The Witcher 3: Blood and Wine, är inte mindre uppriktiga. Eller dummare.

Läs vidare...

Sista expansionen till The Witcher 3, och troligen sista vi får se av serien på väldigt lång tid, heter Blood and Wine och är nu ute. Har du inte hunnit ladda ner expansionen ännu men är nyfiken på hur det kan tänkas se ut så har våra kollegor på Eurogamer.net filmat när de spelar igenom den första halvtimmen:

FeatureVad spelar vi i helgen? (27-29 maj)

Några av oss kanske kommer spela det här nya spelet från Blizzard.

Overwatch kom och segrade, även över den här simpla spelredaktionen. Nästa vecka laddar vi om med Witcher 3-expansion och lite Dead Island. Men nu tar vi helg, detta kommer hålla oss upptagna:

Sista expansionen till The Witcher 3 heter Blood and Wine och avslutar CD Projekt Reds resa med serien. Nu tar de sig istället an Cyberpunk 2077, men vi kommer inte få se något inom en nära framtid från spelet.

The Witcher-utvecklarna pratar om kommande Blood and Wine

Är du redo för den största expansionen i spelets historia?

Den 31 maj släpps kommande The Witcher 3-expansionen Blood and Wine. Och den verkar bli något utöver det vanliga. Här ärver du en farm som går att rusta upp, det bjuds på över 30 timmar av nya uppdrag och ett helt nytt område att utforska. Plus mycket mycket mer. Förhoppningsvis levererar CD Project Red även denna gången.

Blood and Wine verkar släppas redan denna månad

Får vi en The Witcher 3-expansion i maj?

En ny expansion är på väg till The Witcher 3. Med det otroliga hårdrocksnamnet Blood and Wine ska expansionen låsa upp ett nytt område, uppdatera grafiken och innehålla en del annat smått och gott. Nu verkar det som att vi får Blood and Wine förr snarare än senare, av en läcka att döma.

The Witcher 3: Wild Hunt uppdateras med nya Gwent-kort

Gör dina bataljer lite, lite roligare.

En av Wticher 3:s största behållningar är märkligt nog Gwent - minispelet där du lirar brallorna av motståndare med hjälp av kort. Nu meddelar CD Projekt Red att kortspelet uppdateras i och med Blood and Wine, och att därmed kommer släppas nya kort.

Här är nya screenshots från The Witcher 3: Blood and Wine

Och mer information att vänta i maj.

Att rollspelsmästerverket The Witcher 3 kommer att få en ny expansion inom kort har vi redan snackat om. Nu har dock utvecklarna CD Projekt Red visat lite nya bilder från Blood and Wine, som expansionen heter. Bilderna ser ni nedan och jag rekommenderar att ni har dregelkopparna redo.

Rykte: Då släpps The Witcher 3: Blood and Wine

GRYOnline läcker information.

Det verkar inte bättre än att polska GRYOnline råkat läcka releasedatumet för den kommande, och sista, expansionen till The Witcher 3: Wild Hunt. Enligt sajten kommer expansionen att släppas den 7 juni tillsammans med massvis av fläskigt innehåll. Bland annat förser CD Projekt Red oss med 20 nya timmar ren speltid, nytt soundtrack, nya armor sets, nya karaktärer samt en sprillans ny region kallad Toussaint.

CD Projekt Red: Kommande Witcher 3-expansionen blir bättre än huvudäventyret

Det är i år som den tredje och sista expansionen till The Witcher 3: Wild Hunt släpps. Efter att ha matat spelarna med gratis innehåll och expansionen Hearts of Stone är det dags att gå vidare, med andra ord. Och CD Projekt Red är ödmjuka med lanseringen. I en intervju med våra kollegor i Italien pratade senior writer Jakub Szamalek om just Blood & Wine:

"Blood and Wine is an independent plot, not strictly tied with the main plot of Wild Hunt. With our experience and with all the feedback received after game's release, we believe we have made something even better than main game".

En av anledningen är att en mer karismatisk fiende kommer dyka upp:

Läs vidare...

Ny patch till The Witcher 3 ute nu

En ny patch har släppts till The Witcher 3, som korrigerar en rad olika buggar och problem med spelet. Även om dessa mest rör spelets expansion, Heart of Stone, så finns det även saker i huvudspelet som rättats till, däribland saker i gränssnittet och i stridssystemet.

Patchen är på ungefär 1,4GB, och finns tillgänglig på alla plattformar. För en komplett lista på vad som ingår i patchen, klicka här.

The Witcher 3: The Wild Hunt knep förstaplatsen i Eurogamers GOTY-lista, vilket ni kan läsa om här.

Läs vidare...

Kolla in när Ciri från Witcher 3 går på bordell

Ny glitch öppnar upp för detta lilla bisarra äventyr.

I Witcher 3 är mycket konstigt möjligt, exempelvis att ha sex på en enhörning. Buggar och glitchar gör dock sin beskärda del för att tillföra mer underhållning och spelaren Dir1knator kommer här med sitt strå till stacken.

Här kommer lite bilder från The Witcher 3-expansionen Blood and Wine

Hearts of Stone var som bekant den första av två expansioner till The Witcher 3. Den kom i höstas och under första kvartalet 2016 är det dags för nästa omgång, nämligen Blood and Wine. Vi kommer att få besöka en region som tvärtemot Velen inte drabbats av kriget mellan de nordliga kungarna och Nilfgaard. Expansionen sägs erbjuda 20 speltimmar till. Här är bilder:

Läs vidare...

Galen modd byter ut The Witcher 3-strider mot Gwent

Lägg ner ditt svärd och bli en korträv.

Med The Witcher 3: Wild Hunt kom även Gwent - ett kortspel som fängslat spelare världen över. Och nu finns det möjlighet att gräva ner stridsyxan (bokstavligt talat) och istället lösa samtliga konflikter med ett sammanbitet pokerface.

En Witcher-film är på gång - kommer 2017

Har inget med spelen att göra.

Om du inte får nog av Andrzej Sapkowskis våldsamma fantasyvärld så lär du bli glad nu. För en långfilm baserad på den polska författarens berättelser. Filmen planeras att släppas 2017 och kommer bli början på en hel tv-serie.

Recension: The Witcher 3: Hearts of Stone

RekommenderatRecension: The Witcher 3: Hearts of Stone

Imponerande expansion till ett av årets bästa spel.

Text: Johannes Wørts (EG DK)

Översättning: Jimmy Andersson

Tidigare i år höjde vi The Witcher 3: Wild Hunt till skyarna, som du kan läsa mer om här. Nu har det första DLC-paketet släppts till detta redan gigantiska spel, och lyckligtvis håller Hearts of Stone lika hög kvalitet som det ursprungliga spelet.

Läs vidare...

Inte ens i Witcher 3 slipper du Skatteverket

Och räkna inte med en återbäring.

"Det är häftigt att betala skatt!" sa Mona Sahlin en gång i tiden. Frågan är bara om hon hade Witcher 3 i tankarna då, för nu kan vi meddela att Skatteverket härjar runt i CD Projekt Reds mastodontrollspel.

Cyberpunk 2077 verkar bli gigantiskt

"Mycket, mycket större än The Witcher 3".

Det var länge sedan det talades om The Witcher-utvecklaren CD Project Reds kommande spel Cyberpunk 2077. Hur fult namnet än må vara så ser spelet med sin framtidsdystopiska inriktning väldigt intressant ut. Jag menar, The Witcher 3 i cyberpunk-tappning? JA TACK.

The Witcher 3:s expansion får en hejdundrande lanseringstrailer

Förra månaden berättade vi om hur hög level du rekommenderades ha innan du börjar med The Witcher 3:s expansion - Hearts of Stone. Med endast några få dagar bort är det nu passande att en ny trailer släpps och den är väl värd din uppmärksamhet.

Huvudkaraktären Geralt reser till Oxenfurt där den mystiske Man of Glass har ett kontrakt ska utföras, varpå alla möjliga galenskaper släpps lös att döma av expansionens sjukt häftiga trailer.

The Witcher 3: Hearts of Stone kommer att släppas den 13 oktober och vi kan se fram emot 10 timmar nytt material.

Läs vidare...

Såhär hög level ska du ha innan du spelar The Witcher 3:s nya expansion

Såhär hög level ska du ha innan du spelar The Witcher 3:s nya expansion

Något säger oss att Hearts of Stone kommer vara relativt tuff

Den som trodde att det bara var att börja spela den första expansionen av The Witcher 3: Wild Hunt bör tänka om. Hearts of Stone, som expansionen kallas, har nämligen en gräns på level 30 att uppnå och är därmed tänkt att spelas av spelare som tagit sig igenom större delen av huvudspelet. Med det sagt kan du spela expansionen under huvudstoryns gång om du nått upp tillräckligt i level.

Detta bekräftades av Community Lead Marcin Momot i ett tweet-svar på frågan om expansionen kommer ta vid efter huvudstoryns slut.

Vidare har Marcin sagt att huvudspelets New Game Plus-funktion kommer att skala upp expansionens uppdrag för spelare som redan är på sin andra spelomgång.

Läs vidare...

Triss blir mer romantisk med nästa Witcher 3-patch

I början av sommaren lät CD Projekt Red meddela att de hörsammat fansens klagomål gällande bristen på romantik från karaktären Triss i The Witcher 3. Studion lovade att åtgärda problemet så fort som möjligt, men sedan dess har det varit tyst. Fram tills nu.

På spelets forum berättar CD Projekt Red att det kommer att ske redan i nästa patch men att spikat releasedatum inte finns än.

"This tweak will be introduced in the next patch. No release date for it yet. Sorry guys."

Läs vidare...

The Witcher 3 får New Game+

999876 timmars speltid är tydligen inte tillräckligt för vissa?

Att polska CD Project Red uppdaterat skiten ur Witcher 3 är det nog få som missat. Vi har hittills fått se saker som bättre styrning, nya avrättningar och större typsnitt bortsett från alla patchar som fokuserat på själva prestandan. En rejäl drös med extrainnehåll har även utlovats.

Fool's Theory är namnet på den studio som före detta CD Project Red-anställda nu sparkar igång. Människorna bakom studion har bland annat varit med om högaktuella The Witcher 3: Wild Hunt. Det första projektet utvecklas i samarbete med studion Kholat samt utgivaren Imgn.Pro.

Ny The Witcher 3-DLC förändrar delar av Geralts beteende

CD Project Red gör en Mortal Kombat.

Det verkar råda någon form av The Witcher 3-hysteri i vårt avlånga land. Det jag kunnat utröna från de sociala medierna är att spelet aldrig tycks ta slut. Alla som spelar detta mastiga rollspel på konsol har nog haft svårt att missa den nästan lika kolossala patch (7.3 gigabyte) som i veckan slussades ut. Men nu låter utvecklarna CD Project Red meddela att det inte slutar där.

Sämre prestanda i nya The Witcher 3-patchen

Sämre prestanda i nya The Witcher 3-patchen

Förhäxande dålig bilduppdatering erbjuds i nya uppdateringen

The Witcher 3s massiva patchar fortsätter att rulla in, och kommande 1.07 är fullpackad med förändringar. Bland annat så införs ett nytt förrådsystem, alternativt rörelseschema och vapenbalansen har balanserats. Dessa förändringar kommer dock till ett pris, nämligen en mindre stabil bilduppdatering. Digital Foundry från vår brittiska storebror Eurogamer.net har grundligt gått igenom några av spelets mest krävande områden. Både versionerna visar sämre prestanda jämtemot förra patchen, 1.05, främst under träskpartierna där både Xbox One och PS4 vid tillfällen låser bilduppdateringen till 20 FPS för att hålla sig stadig.

Än så länge har utvecklaren CD Project inte uppmärksammat dessa problem, men förhoppningsvis ser vi bättre optimering inför nästa patch. Mer detaljerad information om förändringarna i prestandan hittar du här.

Läs vidare...

Här är hela listan från Witcher 3:s senaste patch

Uppdatering: Patch 1.07 var tänkt att släppas under denna vecka. Nu när fredagen snart har kommit och gått verkar hoppet vara ute för att släppet ska hinnas med. I ett svar på frågan om när patchen egentligen träder i kraft har CD Project Red sagt att det "inte finns ett konkret datum ännu". Vi får hoppas att patchen släpps nästa vecka.

Tidigare i veckan meddelade vi att The Witcher 3: Wild Hunt skulle få en enorm uppdatering genom patch 1.07. Nu har CD Project Red listat precis alla förändringar som tillkommer genom att patchen implementeras. Du kan läsa hela listan precis här, och nedan följer ett antal exempel:

- Tidigare nämnde vi den nya rörelseresponsen och att det är frivilligt att använda eller inte. Du aktiverar den via undermenyn "Movement Response" under "Gameplay".

Läs vidare...

VideoGalna gångstilar i The Witcher 3

Efter bästa Monty Python-recept

The Witcher 3: Wild Hunt är ett fantastiskt spel, det är vi många som tycker. Men det är inte bara huvudstoryn som lockar eller alla hundratals sidouppdrag som gör spelet så bra. Även konstiga gångstilar förgyller.

Den polska spelindustrin har på senaste levererat godbitar som Witcher 3 och Dying Light ... men även The Vanishing of Ethan Carter - ett väl mottaget indiespel med häpnadsväckande grafik och mystisk handling. Inte illa för ett litet studio på endast åtta personer och visionen stagnerar inte där.

Witcher 3 uppdateras ordentligt i veckan

Patch 1.07 är en riktig superpatch

Senare under veckan kommer The Witcher 3: Wild Hunt att få en stor uppdatering genom patch 1.07, vilket har bekräftats av CD Project Red. Patchen kommer att köras hos både konsolversionerna och PC-versionen och vi kommer senare i veckan att få en fullständig lista på alla förändringar. Redan nu har utvecklarna avslöjat följande:

FeatureFem spel för dig som precis sett Jurassic World

I dag har Jurassic World premiär på biograferna så därför tipsar Niklas om fem dinousariespel du inte får missa.

Så du har precis kommit hem efter att ha sett Jurassic World på bio, ditt huvud full av förhistoriska giganter, och vill fortsätta jaga dinosaurier framför din skärm? Om zombies varit tv-spelsvärldens stora besatthet de senaste åren har väl inte dinosaurier egentligen blivit nästa stora grej, men konturerna av en liten trend finns där. Och även om inte Jurassic Worlds huvudkaraktär Chris Pratts äventyrliga oneliner-humor har hittat sig till den digitala världen än finns det en stor bredd av spel att konsumera. Här är fem av dem vi tycker du kan titta närmare på.

Ytterligare mega-patch på väg till The Witcher 3: The Wild Hunt

Ytterligare mega-patch på väg till The Witcher 3: The Wild Hunt

Snart kan du sitta i soffan och spela The Witcher 3.

Många som spelat The Witcher 3: The Wild Hunt har nog stört sig på den minimala text som inte minst drabbar Geralts inventarie. Den dåliga bilduppdateringen, inte minst under filmsekvenser, har också förpestat mångas upplevelse. Dessa problem, tillsammans med många andra, kommer snart vara lösta tack vare en ny patch som skall släppas för både konsol och PC. Låt oss bara hoppas att vi slipper artefakter i stil med bakåtflygande drakar och liknande stollerier.

Dessa saker kommer snart att rättas till:

Geralt kommer inte längre interagera med ljus nära kistor och andra interaktiva element.

Läs vidare...

Recension: Witcher III - Wild Hunt

RekommenderatRecension: Witcher III - Wild Hunt

På jakt med Geralt of Rivia.

Det tar inte länge innan jag känner mig hemma i The Witcher 3 och med dess huvudperson Geralt. Miljöerna påminner mig om min barndoms Norrbotten; naturen då - inte de små trähusen med den krigsplågade befolkningen. Spelmekaniken är lik mitt älskade Dragon Age medan uppdragen, särskilt när det jagas monster av olika slag, påminner mig om tv-serien Supernatural. Jag ler ofta igenkännande och det gör att jag förlåter de många saker som annars irriterat mig.

Redan i öppningsscenen är det uppenbart att könsrollerna är lika medeltida som slotten men om du kan stå ut med det så gömmer sig ett mycket trevligt spel bakom de omotiverade rumporna. När detta skrivs har jag spenderat en veckas kvällar i Geralt av Rivias sällskap men jag är inte ens i närheten av färdig med hans berättelse, trots att jag i alla fall försökt undvika vissa av alla sidodistraktioner som finns. Men även om jag skippat hästkapplöpning och kortspel så är Geralts värld fylld med personer som behöver hjälp på ett eller annat sätt. Jag har gjort allt från att leka kurragömma med barn (och fuskat genom att använda mina förhöjda sinnen) till att ha audience med en kejsare (efter att ha badats och rakats förstås).

Framför allt så jagar jag dock monster och banditer. Det verkar finnas en oändligt stor mängd banditer i underkläder som bara sitter och väntar på att en witcher ska dyka upp. Varför de väljer att springa runt i kalsonger i barrskog vet jag inte, i min erfarenhet är bara ben och sly en ytterst dålig kombination. Och i varje by finns någon form av övernaturligt väsen som behöver elimineras. Det är här som TV-serie-influenserna blir som starkast. Geralt letar ledtrådar, pratar för sig själv och med vittnen och listar på så vis ut vilken sorts monster det handlar. Därefter ger han sig på det beväpnad med kunskap och svärd. Ibland blir det lite enformigt men det blir det å andra sidan i de flesta liknande öppna världar. Det finns bara så många sätt att lägga upp uppdrag ändå. TV-seriekänslan blir ännu större varje gång jag startar spelet. Under laddningen ges nämligen en snabbt berättad återblick på vad som huvudsakligen hände innan jag stängde av senast.

Läs vidare...

Se Geralts framfart i fem nya blodiga minuter från The Witcher 3

Nytt gameplay kan skådas från The Witcher 3: Wild Hunt. Materialet i fråga kommer från en spelsession på Xbox One.

Vi har fått fem nya minuter med gameplay från kommande The Witcher 3: Wild Hunt. Huvudkaraktären Geralt utforskar den fantastiska omgivningen och upptäcker mer än bara banditer efter vägen att ha ihjäl på brutala vis. Materialet som visas kommer från en spelsession på Xbox One och det ser snuskigt läckert ut.

The Witcher 3 har läckt

Pirater släpper lös spelet på nätet.

Den 19 maj släpps The Witcher 3 för till allmän beskådan. Spelet är hutlöst efterlängtat, så väl bland gemene gamer som här på redaktionen, och vi har redan publicerat både en förtitt och en intervju.

The Witcher 3: Wild Hunt är redo att sno all din tid

CD Project RED:s mest ambitiösa spelprojekt är färdigställt.

Vi hoppas att ni är redo för kommande månaden. CD Project RED har bekräftat att The Witcher 3: Wild Hunt härmed är färdigställt och redo att fullkomligen käka upp all din fritid i maj. Det tredje och mest ambitiösa spelet i Witcher-serien har hypats till skyarna, försenats mer än en gång och fått PS4- och Xbox One-versioner utöver PC-versionen. Vi har pratat varmt om det i vår krönika och även förspelat vad som länge känts så långt borta.

FeatureAndréas krönika #4: Spelåret som kom av sig

Förseningar kan drabba alla, och nu sitter samtliga i samma båt.

I förra veckan skrev jag en text om det rådande läget i spelbranschen, där remaster efter remaster staplats på varandra. I veckans text har jag tänkt avhandla ett annat ämne som är hett just nu - nämligen försenade storspel.

FeatureThe Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

Det är soligt utanför Sven-Harrys Konstmuseum i centrala Stockholm. När jag kom hit var det fortfarande morgon och mulet. Sedan dess har molnen dock lättat och jag har spenderat cirka två timmar med The Witcher III. Det är nu min tur för intervjun med CD Project Red och vi sitter i hörnet av museets café. Med mig har jag Jonas Mattsson, Senior Environment Manager, och Michal Platkow-Gilewski, Head of PR.

FeatureFörtitt: The Witcher III: The Wild Hunt

Adam reste till Stockholm för att ta en närmare till på sommarens största rollspel - The Witcher III: The Wild Hunt.

På utsidan är jag lugn medan jag sitter och spelar, men på insidan så har min haka sedan länge slagit i golvet. Jag styr Geralt genom White Orchard; en by som en gång tillhörde Temeria, men som nu är Nilfgaards kommando. Han går in i ett värdshus och bevittnar hur värdinnan motvilligt tar ner prydnadsskölden med de gyllene liljorna - Temerias vapensköld. Invånarna är arga, rädda och frustrerade. Det genomsyrar allas dialoger, handlingar och detaljerna runt omkring mig.

Åka skridskor i The Witcher 3?

Så ser the Witcher 3 ut och så kunde det ha blivit.

Under nördmässan PAX East presenterade CD Project nya klipp på det kommande mastrodontrollspelet The Witcher 3. Kika gärna in den åtta minuter långa videon här under, där Geralt går på jakt efter en ond ande.

En spelterm och genre som blivit omåttligt populär under den här generationen av hemkonsoler är sandlådespel, eller mer konkret - dess öppna, vida världar. Problemet är att sandlådespel har blivit ett alldeles för brett och vitt begrepp. Det täcker in både de mer fria speltyperna som Minecraft, samtidigt som det försöker täcka in Grand Theft Auto, Saints Row, Skyrim och Batman: Arkham City.

De polska spelutvecklarna CD Projekt Red har utannonserat att The Witcher 3: Wild Hunt kommer att släppas till PlayStation 4 någon gång nästa år. Lanseringen av spelet kommer även att ske samtidigt till alla "high end-konsoler" vilket kan betyda att spelet även släpps till nästa upplaga av Microsofts Xbox.

The Witcher 3: Wild Hunt utannonserat

Geralt tar sig an en öppen värld till nästa generation

CD Project RED har officiellt utannonserat The Witcher 3: Wild Hunt. Det har tidigare pratats om ett avslöjande den 5 februari och under natten dök det upp ett omslag till det kommande numret av Game Informer, som har spelet på omslaget.

Hemligt meddelande om The Witcher 3 i trailern för Cyberpunk 2077

Det verkar som att CD Projekt har dolt ett budskap i trailern för Cyberpunk 2077 som dök upp igår.

"Vi kommer snart att avtäcka andra projekt som är mycket mer klara och det kommer också att handla om en helt öppen spelvärld med en intensiv berättelse", skriver studion (via NeoGAF).

Med tanke på att studion just nu arbetar på två titlar, varav den ena är Cyberpunk 2077, är det outannonserade projektet nästan garanterat The Witcher 3. Eftersom det är det enda jag kan svara när CD Projekt skriver så här:

Läs vidare...