The Witcher 3: Wild Hunt Nyheter

CD Projekt Red tappar senior gameplay designern för The Witcher 3

Damien Monnier har jobbat som senior gameplay designer på The Witcher 3: Wild Hunt och lead designer på Gwent: The Witcher Card Game. Nu meddelar han på Twitter att han lämnar företaget. Vad han ska göra framöver avslöjar han inte, men "new adventures" kan vara en ledtråd.

Goodbye @CDPROJEKTRED - Thank you for all the great memories. Time for #NewAdventures- Damien Monnier (@Bacon_is_life) 7 november 2016

Tack för ditt goda arbete med Geralt och lycka till framöver!

Läs vidare...

Även deltagare i OS gillar Geralt of Rivia från The Witcher-serien

Vitalina Batsarashkina har verkligen ett gott öga till spelets trumpna hjälte.

Vitalina Batsarashkina som kammade hem silvret i 10 meter skytte för damer är uppenbarligen ett stort fan av Geralt och The Witcher-serien i övrigt. Istället för en lyckopeng har hon det ikoniska varghuvudet som prydnad på sina skytteglasögon.

Stängda Gwent-betan uppskjuten till oktober

Stängda Gwent-betan uppskjuten till oktober

Inget kortspelande i september.

Om du väntar på The Witcher 3-spinoffen Gwent så har vi lite dåliga nyheter. Kortspelet har nu blivit lite uppskjutet, då den stängda betan egentligen var tänkt att släppas nu i september men blivit framskjutet till 25 oktober.

"Unfortunately, we feel we need some extra time with the game before we hand it off to you for testing," skrev utvecklarna CD Project RED i ett uttalande. "We know we can make a first impression only once, and want to be sure everything is ready before we blast off.

"Delivering a good game is more important to us than keeping a deadline. Still, that doesn't mean we don't realise that delays can be disappointing, and we apologise for making you wait."

Läs vidare...

Kortspelet Gwent från Witcher 3 tycks bli eget spel

Kortspelet Gwent hoppar ur The Witcher 3: Wild Hunt.

Det ser ut som kortspelet Gwent som gick att spela i The Witcher 3: Wild Hunt kan komma att bli ett eget spel. Utvecklarna CD Project Red har nämligen varumärkesskyddat Gwent samt skapat en logotyp för spelet. Detta har uppdagats hos Nerdleaks som visar upp varumärkesdokumentet i sitt inlägg.

Sista expansionen till The Witcher 3, och troligen sista vi får se av serien på väldigt lång tid, heter Blood and Wine och är nu ute. Har du inte hunnit ladda ner expansionen ännu men är nyfiken på hur det kan tänkas se ut så har våra kollegor på Eurogamer.net filmat när de spelar igenom den första halvtimmen:

Sista expansionen till The Witcher 3 heter Blood and Wine och avslutar CD Projekt Reds resa med serien. Nu tar de sig istället an Cyberpunk 2077, men vi kommer inte få se något inom en nära framtid från spelet.

The Witcher-utvecklarna pratar om kommande Blood and Wine

Är du redo för den största expansionen i spelets historia?

Den 31 maj släpps kommande The Witcher 3-expansionen Blood and Wine. Och den verkar bli något utöver det vanliga. Här ärver du en farm som går att rusta upp, det bjuds på över 30 timmar av nya uppdrag och ett helt nytt område att utforska. Plus mycket mycket mer. Förhoppningsvis levererar CD Project Red även denna gången.

Blood and Wine verkar släppas redan denna månad

Får vi en The Witcher 3-expansion i maj?

En ny expansion är på väg till The Witcher 3. Med det otroliga hårdrocksnamnet Blood and Wine ska expansionen låsa upp ett nytt område, uppdatera grafiken och innehålla en del annat smått och gott. Nu verkar det som att vi får Blood and Wine förr snarare än senare, av en läcka att döma.

The Witcher 3: Wild Hunt uppdateras med nya Gwent-kort

Gör dina bataljer lite, lite roligare.

En av Wticher 3:s största behållningar är märkligt nog Gwent - minispelet där du lirar brallorna av motståndare med hjälp av kort. Nu meddelar CD Projekt Red att kortspelet uppdateras i och med Blood and Wine, och att därmed kommer släppas nya kort.

Här är nya screenshots från The Witcher 3: Blood and Wine

Och mer information att vänta i maj.

Att rollspelsmästerverket The Witcher 3 kommer att få en ny expansion inom kort har vi redan snackat om. Nu har dock utvecklarna CD Projekt Red visat lite nya bilder från Blood and Wine, som expansionen heter. Bilderna ser ni nedan och jag rekommenderar att ni har dregelkopparna redo.

Rykte: Då släpps The Witcher 3: Blood and Wine

GRYOnline läcker information.

Det verkar inte bättre än att polska GRYOnline råkat läcka releasedatumet för den kommande, och sista, expansionen till The Witcher 3: Wild Hunt. Enligt sajten kommer expansionen att släppas den 7 juni tillsammans med massvis av fläskigt innehåll. Bland annat förser CD Projekt Red oss med 20 nya timmar ren speltid, nytt soundtrack, nya armor sets, nya karaktärer samt en sprillans ny region kallad Toussaint.

CD Projekt Red: Kommande Witcher 3-expansionen blir bättre än huvudäventyret

Det är i år som den tredje och sista expansionen till The Witcher 3: Wild Hunt släpps. Efter att ha matat spelarna med gratis innehåll och expansionen Hearts of Stone är det dags att gå vidare, med andra ord. Och CD Projekt Red är ödmjuka med lanseringen. I en intervju med våra kollegor i Italien pratade senior writer Jakub Szamalek om just Blood & Wine:

"Blood and Wine is an independent plot, not strictly tied with the main plot of Wild Hunt. With our experience and with all the feedback received after game's release, we believe we have made something even better than main game".

En av anledningen är att en mer karismatisk fiende kommer dyka upp:

Läs vidare...

Ny patch till The Witcher 3 ute nu

En ny patch har släppts till The Witcher 3, som korrigerar en rad olika buggar och problem med spelet. Även om dessa mest rör spelets expansion, Heart of Stone, så finns det även saker i huvudspelet som rättats till, däribland saker i gränssnittet och i stridssystemet.

Patchen är på ungefär 1,4GB, och finns tillgänglig på alla plattformar. För en komplett lista på vad som ingår i patchen, klicka här.

The Witcher 3: The Wild Hunt knep förstaplatsen i Eurogamers GOTY-lista, vilket ni kan läsa om här.

Läs vidare...

Kolla in när Ciri från Witcher 3 går på bordell

Ny glitch öppnar upp för detta lilla bisarra äventyr.

I Witcher 3 är mycket konstigt möjligt, exempelvis att ha sex på en enhörning. Buggar och glitchar gör dock sin beskärda del för att tillföra mer underhållning och spelaren Dir1knator kommer här med sitt strå till stacken.

Här kommer lite bilder från The Witcher 3-expansionen Blood and Wine

Hearts of Stone var som bekant den första av två expansioner till The Witcher 3. Den kom i höstas och under första kvartalet 2016 är det dags för nästa omgång, nämligen Blood and Wine. Vi kommer att få besöka en region som tvärtemot Velen inte drabbats av kriget mellan de nordliga kungarna och Nilfgaard. Expansionen sägs erbjuda 20 speltimmar till. Här är bilder:

Läs vidare...

Galen modd byter ut The Witcher 3-strider mot Gwent

Lägg ner ditt svärd och bli en korträv.

Med The Witcher 3: Wild Hunt kom även Gwent - ett kortspel som fängslat spelare världen över. Och nu finns det möjlighet att gräva ner stridsyxan (bokstavligt talat) och istället lösa samtliga konflikter med ett sammanbitet pokerface.

En Witcher-film är på gång - kommer 2017

Har inget med spelen att göra.

Om du inte får nog av Andrzej Sapkowskis våldsamma fantasyvärld så lär du bli glad nu. För en långfilm baserad på den polska författarens berättelser. Filmen planeras att släppas 2017 och kommer bli början på en hel tv-serie.

Inte ens i Witcher 3 slipper du Skatteverket

Och räkna inte med en återbäring.

"Det är häftigt att betala skatt!" sa Mona Sahlin en gång i tiden. Frågan är bara om hon hade Witcher 3 i tankarna då, för nu kan vi meddela att Skatteverket härjar runt i CD Projekt Reds mastodontrollspel.

Cyberpunk 2077 verkar bli gigantiskt

"Mycket, mycket större än The Witcher 3".

Det var länge sedan det talades om The Witcher-utvecklaren CD Project Reds kommande spel Cyberpunk 2077. Hur fult namnet än må vara så ser spelet med sin framtidsdystopiska inriktning väldigt intressant ut. Jag menar, The Witcher 3 i cyberpunk-tappning? JA TACK.

The Witcher 3:s expansion får en hejdundrande lanseringstrailer

Förra månaden berättade vi om hur hög level du rekommenderades ha innan du börjar med The Witcher 3:s expansion - Hearts of Stone. Med endast några få dagar bort är det nu passande att en ny trailer släpps och den är väl värd din uppmärksamhet.

Huvudkaraktären Geralt reser till Oxenfurt där den mystiske Man of Glass har ett kontrakt ska utföras, varpå alla möjliga galenskaper släpps lös att döma av expansionens sjukt häftiga trailer.

The Witcher 3: Hearts of Stone kommer att släppas den 13 oktober och vi kan se fram emot 10 timmar nytt material.

Läs vidare...

Såhär hög level ska du ha innan du spelar The Witcher 3:s nya expansion

Såhär hög level ska du ha innan du spelar The Witcher 3:s nya expansion

Något säger oss att Hearts of Stone kommer vara relativt tuff

Den som trodde att det bara var att börja spela den första expansionen av The Witcher 3: Wild Hunt bör tänka om. Hearts of Stone, som expansionen kallas, har nämligen en gräns på level 30 att uppnå och är därmed tänkt att spelas av spelare som tagit sig igenom större delen av huvudspelet. Med det sagt kan du spela expansionen under huvudstoryns gång om du nått upp tillräckligt i level.

Detta bekräftades av Community Lead Marcin Momot i ett tweet-svar på frågan om expansionen kommer ta vid efter huvudstoryns slut.

Vidare har Marcin sagt att huvudspelets New Game Plus-funktion kommer att skala upp expansionens uppdrag för spelare som redan är på sin andra spelomgång.

Läs vidare...

Triss blir mer romantisk med nästa Witcher 3-patch

I början av sommaren lät CD Projekt Red meddela att de hörsammat fansens klagomål gällande bristen på romantik från karaktären Triss i The Witcher 3. Studion lovade att åtgärda problemet så fort som möjligt, men sedan dess har det varit tyst. Fram tills nu.

På spelets forum berättar CD Projekt Red att det kommer att ske redan i nästa patch men att spikat releasedatum inte finns än.

"This tweak will be introduced in the next patch. No release date for it yet. Sorry guys."

Läs vidare...

The Witcher 3 får New Game+

999876 timmars speltid är tydligen inte tillräckligt för vissa?

Att polska CD Project Red uppdaterat skiten ur Witcher 3 är det nog få som missat. Vi har hittills fått se saker som bättre styrning, nya avrättningar och större typsnitt bortsett från alla patchar som fokuserat på själva prestandan. En rejäl drös med extrainnehåll har även utlovats.

Fool's Theory är namnet på den studio som före detta CD Project Red-anställda nu sparkar igång. Människorna bakom studion har bland annat varit med om högaktuella The Witcher 3: Wild Hunt. Det första projektet utvecklas i samarbete med studion Kholat samt utgivaren Imgn.Pro.

Ny The Witcher 3-DLC förändrar delar av Geralts beteende

CD Project Red gör en Mortal Kombat.

Det verkar råda någon form av The Witcher 3-hysteri i vårt avlånga land. Det jag kunnat utröna från de sociala medierna är att spelet aldrig tycks ta slut. Alla som spelar detta mastiga rollspel på konsol har nog haft svårt att missa den nästan lika kolossala patch (7.3 gigabyte) som i veckan slussades ut. Men nu låter utvecklarna CD Project Red meddela att det inte slutar där.

Sämre prestanda i nya The Witcher 3-patchen

Sämre prestanda i nya The Witcher 3-patchen

Förhäxande dålig bilduppdatering erbjuds i nya uppdateringen

The Witcher 3s massiva patchar fortsätter att rulla in, och kommande 1.07 är fullpackad med förändringar. Bland annat så införs ett nytt förrådsystem, alternativt rörelseschema och vapenbalansen har balanserats. Dessa förändringar kommer dock till ett pris, nämligen en mindre stabil bilduppdatering. Digital Foundry från vår brittiska storebror Eurogamer.net har grundligt gått igenom några av spelets mest krävande områden. Både versionerna visar sämre prestanda jämtemot förra patchen, 1.05, främst under träskpartierna där både Xbox One och PS4 vid tillfällen låser bilduppdateringen till 20 FPS för att hålla sig stadig.

Än så länge har utvecklaren CD Project inte uppmärksammat dessa problem, men förhoppningsvis ser vi bättre optimering inför nästa patch. Mer detaljerad information om förändringarna i prestandan hittar du här.

Läs vidare...

Här är hela listan från Witcher 3:s senaste patch

Uppdatering: Patch 1.07 var tänkt att släppas under denna vecka. Nu när fredagen snart har kommit och gått verkar hoppet vara ute för att släppet ska hinnas med. I ett svar på frågan om när patchen egentligen träder i kraft har CD Project Red sagt att det "inte finns ett konkret datum ännu". Vi får hoppas att patchen släpps nästa vecka.

Tidigare i veckan meddelade vi att The Witcher 3: Wild Hunt skulle få en enorm uppdatering genom patch 1.07. Nu har CD Project Red listat precis alla förändringar som tillkommer genom att patchen implementeras. Du kan läsa hela listan precis här, och nedan följer ett antal exempel:

- Tidigare nämnde vi den nya rörelseresponsen och att det är frivilligt att använda eller inte. Du aktiverar den via undermenyn "Movement Response" under "Gameplay".

Läs vidare...

Den polska spelindustrin har på senaste levererat godbitar som Witcher 3 och Dying Light ... men även The Vanishing of Ethan Carter - ett väl mottaget indiespel med häpnadsväckande grafik och mystisk handling. Inte illa för ett litet studio på endast åtta personer och visionen stagnerar inte där.

Witcher 3 uppdateras ordentligt i veckan

Patch 1.07 är en riktig superpatch

Senare under veckan kommer The Witcher 3: Wild Hunt att få en stor uppdatering genom patch 1.07, vilket har bekräftats av CD Project Red. Patchen kommer att köras hos både konsolversionerna och PC-versionen och vi kommer senare i veckan att få en fullständig lista på alla förändringar. Redan nu har utvecklarna avslöjat följande:

Ytterligare mega-patch på väg till The Witcher 3: The Wild Hunt

Ytterligare mega-patch på väg till The Witcher 3: The Wild Hunt

Snart kan du sitta i soffan och spela The Witcher 3.

Många som spelat The Witcher 3: The Wild Hunt har nog stört sig på den minimala text som inte minst drabbar Geralts inventarie. Den dåliga bilduppdateringen, inte minst under filmsekvenser, har också förpestat mångas upplevelse. Dessa problem, tillsammans med många andra, kommer snart vara lösta tack vare en ny patch som skall släppas för både konsol och PC. Låt oss bara hoppas att vi slipper artefakter i stil med bakåtflygande drakar och liknande stollerier.

Dessa saker kommer snart att rättas till:

Geralt kommer inte längre interagera med ljus nära kistor och andra interaktiva element.

Läs vidare...

Se Geralts framfart i fem nya blodiga minuter från The Witcher 3

Nytt gameplay kan skådas från The Witcher 3: Wild Hunt. Materialet i fråga kommer från en spelsession på Xbox One.

Vi har fått fem nya minuter med gameplay från kommande The Witcher 3: Wild Hunt. Huvudkaraktären Geralt utforskar den fantastiska omgivningen och upptäcker mer än bara banditer efter vägen att ha ihjäl på brutala vis. Materialet som visas kommer från en spelsession på Xbox One och det ser snuskigt läckert ut.

The Witcher 3 har läckt

Pirater släpper lös spelet på nätet.

Den 19 maj släpps The Witcher 3 för till allmän beskådan. Spelet är hutlöst efterlängtat, så väl bland gemene gamer som här på redaktionen, och vi har redan publicerat både en förtitt och en intervju.

The Witcher 3: Wild Hunt är redo att sno all din tid

CD Project RED:s mest ambitiösa spelprojekt är färdigställt.

Vi hoppas att ni är redo för kommande månaden. CD Project RED har bekräftat att The Witcher 3: Wild Hunt härmed är färdigställt och redo att fullkomligen käka upp all din fritid i maj. Det tredje och mest ambitiösa spelet i Witcher-serien har hypats till skyarna, försenats mer än en gång och fått PS4- och Xbox One-versioner utöver PC-versionen. Vi har pratat varmt om det i vår krönika och även förspelat vad som länge känts så långt borta.

Åka skridskor i The Witcher 3?

Så ser the Witcher 3 ut och så kunde det ha blivit.

Under nördmässan PAX East presenterade CD Project nya klipp på det kommande mastrodontrollspelet The Witcher 3. Kika gärna in den åtta minuter långa videon här under, där Geralt går på jakt efter en ond ande.

De polska spelutvecklarna CD Projekt Red har utannonserat att The Witcher 3: Wild Hunt kommer att släppas till PlayStation 4 någon gång nästa år. Lanseringen av spelet kommer även att ske samtidigt till alla "high end-konsoler" vilket kan betyda att spelet även släpps till nästa upplaga av Microsofts Xbox.

The Witcher 3: Wild Hunt utannonserat

Geralt tar sig an en öppen värld till nästa generation

CD Project RED har officiellt utannonserat The Witcher 3: Wild Hunt. Det har tidigare pratats om ett avslöjande den 5 februari och under natten dök det upp ett omslag till det kommande numret av Game Informer, som har spelet på omslaget.

Hemligt meddelande om The Witcher 3 i trailern för Cyberpunk 2077

Det verkar som att CD Projekt har dolt ett budskap i trailern för Cyberpunk 2077 som dök upp igår.

"Vi kommer snart att avtäcka andra projekt som är mycket mer klara och det kommer också att handla om en helt öppen spelvärld med en intensiv berättelse", skriver studion (via NeoGAF).

Med tanke på att studion just nu arbetar på två titlar, varav den ena är Cyberpunk 2077, är det outannonserade projektet nästan garanterat The Witcher 3. Eftersom det är det enda jag kan svara när CD Projekt skriver så här:

Läs vidare...